Ετικέτες

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Τα Μελτέμια του Ήλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές»


solar-winds-ulysses-swoops-los-alamos-space-and-nasa-gsfc-magnetic-field-cmes1Διάλεξη με θέμα «Τα Μελτέμια του Ήλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές»
από τον Δρ. Άγγελο Βουρλίδα
στον  «Ελληνικό Κόσμο»
Τετάρτη 18 Ιουνίου
 Σε αυτή τη διάλεξη… μην ξεχάσετε το αντιηλιακό σας!
Διάλεξη με θέμα τον Ήλιο θα πραγματοποιήσει ο Δρ. Άγγελος Βουρλίδας, Αστροφυσικός, Space Science Division,  U. S. Naval Laboratory, USA στον«Ελληνικό Κόσμο», την Τετάρτη 18 Ιουνίου και ώρα 19:00.  H διάλεξη με τίτλο «Τα Μελτέμια του Ήλιου: Εξερεύνηση των πηγών της ηλιακής δραστηριότητας με πρωτοποριακές διαστημικές αποστολές» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τοΑστεροσκοπείο Αθηνών,διοργανώνεται από τον «Ελληνικό Κόσμο» στο πλαίσιο της έκθεσης «Η κατάκτηση του διαστήματος» από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. 

Βρέθηκε ο τάφος του Δράκουλα, σφαγέα των Οθωμανών;



Εσθονοί ερευνητές επιχειρούν να ρίξουν φως σε ένα από τα ιστορικά μυστήρια του ύστερου Μεσαίωνα που ακόμα δεν έχει επιλυθεί, αυτό του τάφου του διάσημου Βλάχου ηγεμόνα του 15ου αιώνα Βλάντ Ντρακούλ, του επιλεγόμενου ανασκολοπιστή.

Νέο έγκλημα: Για να παίρνει ο άνεργος επίδομα θα πρέπει να είναι άστεγος



Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας.

Όταν ο ΟΠΑΠ "ξεπλένει" χρήμα


Ένα θέμα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο Σαμαράς

Είναι πλέον γνωστό ότι ο ευκολότερος τρόπος να νοµιµοποιήσει κάποιος έσοδα από εγκληµατικές δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι µέσω κερδισµένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία του δέχονται στοιχήµατα τελείως ανώνυµα και, παρά το τυπικό ανώτατο όριο στοιχηµατισµού, η ανωνυµία των δελτίων δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε το επιθυµεί να παίξει απεριόριστα ποσά σε µετρητά. 

Πόση ανισότητα αντέχει η δημοκρατία;


laxanika-vathiΤου Σωτήρη Βανδώρου
Πλήθος είναι τα βιβλία που εκδόθηκαν κι εκδίδονται διαρκώς κατά τη διάρκεια της κρίσης που διέρχεται η χώρα, την οποία επιχειρούν να περιγράψουν και να ερμηνεύσουν συνδέοντάς την είτε με την Ευρωζώνη είτε με την παγκόσμια οικονομία.
Αρκετά μάλιστα από αυτά συνιστούν κατά κάποιον τρόπο χρήσιμους «οδηγούς» εξοικείωσης με οικονομικά φαινόμενα και πολιτικές που, για όσους δεν είναι οικονομολόγοι, ήταν ελάχιστα ή και καθόλου γνωστά, ενώ πια συνιστούν όρους του καθημερινού μας λεξιλογίου. Ωστόσο, σπανίζουν εκείνα τα βιβλία που επιχειρούν να αναμετρηθούν με διαστάσεις της κρίσης από μια κριτική και πλουραλιστική σκοπιά και ταυτόχρονα δεν αυτοπεριορίζονται ούτε στην αμιγώς οικονομική διάσταση ούτε σε χρόνο ενεστώτα (που μας αποκόπτει βίαια από τις καταβολές της κρίσης).

Sie möchten Simitis für Präsidenten-Θέλουν Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Sie möchten Simitis für Präsidenten - Το Βερολίνο θέλει τον Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Οι τελευταίες κινήσεις του ανασχηματισμού και η «εκλογική αριθμητική» για την Προεδρία της Δημοκρατίας φουντώνουν τα σενάρια για ολική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Οι τελευταίες επιλογές του ανασχηματισμού και η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ξεκάθαρα πως πολλά πράγματα κινούνται γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. 

Συνομιλίες με το Ιράν θέλουν οι ΗΠΑ



Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πιθανές συνομιλίες με το Ιράν, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος.

Μιλώντας ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το πρώτο βήμα προς την αρχή συνομιλιών με το Ιράν σχετικά με την κρίση στο Ιράκ, όπου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι προσπαθεί να απωθήσει τις επιθέσεις σουνιτών μαχητών, οι οποίοι έχουν καταλάβει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανοίξει απευθείας διάλογο με το Ιράν για την ασφάλεια στο Ιράκ και τους τρόπους απόκρουσης των μαχητών. Επίσης, αμερικανοί αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα σε ένα γύρο συνομιλιών μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Πηγή : sfairika.gr

Εκκενώθηκε το Προξενείο της Τουρκίας στη Βασόρα


basraΌπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία, εκκενώθηκε το Προξενείο της Τουρκίας στη Βασόρα και το προσωπικό, που ασκούσε καθήκοντα εκεί, μεταφέρθηκε κατά τρόπο ασφαλή στο Κουβέιτ.
Στην ιστοσελίδα της Zaman αναφέρεται ότι ο ΤΥΠΕΞ Νταβούτογλου, σε δήλωση που έκανε μέσω Twitter, ανέφερε πως εκκενώθηκε σήμερα το Προξενείο της Τουρκίας στη Βασόρα και το προσωπικό (18 άτομα) μεταφέρθηκε στο Κουβέιτ.
Απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων για τη Μουσούλη από το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
 Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, με τον τίτλο «Απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων αναφορικά με την έφοδο στο τουρκικό Προξενείο στη Μουσούλη», γράφει ότι αποφασίστηκε να εφαρμοστεί απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων αναφορικά με την έφοδο στο Προξενείο της Τουρκίας στη Μουσούλη για την κατοχύρωση της ασφάλειας των Τούρκων πολιτών που κρατούνται από την οργάνωση ISID ή ISIL. Η απαγόρευση ισχύει και για τον ηλεκτρονικό τύπο.
 Γνωστοποιήθηκε ότι το Ανώτατο Τηλεοπτικό Συμβούλιο, με απόφαση του 9ουΚακουργιοδικείου της Άγκυρας, έλαβε την απόφαση για απαγόρευση κάθε είδους μετάδοσης είδησης, γραπτής ή ηλεκτρονικής, αναφορικά με την έφοδο στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Μουσούλη, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται για την ασφάλεια των Τούρκων πολιτών, που οδηγήθηκαν σε άγνωστο σημείο από την τρομοκρατική οργάνωση ISID.
 Για τους Τζιχατιστές στην Ευρώπη
 Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, αναφέρεται ότι μετά την απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης ISID στο Ιράκ, ξεκίνησαν ευρείες επιχειρήσεις κατά των Τζιχατιστών στην Ευρώπη.
 Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε οκτώ άτομα. Η, δε, Βρετανία συμπεριέλαβε την ISID ή ISIL στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Στο μεταξύ υπήρξε ισχυρισμός ότι και η Ολλανδία γνωστοποίησε στην Τουρκία τα ονόματα 100 Τζιχατιστών.
 Ομιλία Ερντογάν στην ΚΟ του κόμματός του     
 Ο Ερντογάν, κατά τη σημερινή ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, αναφορικά με την έφοδο που έγινε στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Μουσούλη, είπε «Επειδή στη Μουσούλη οι ιρακινές δυνάμεις, που εξασφάλιζαν την ασφάλεια, αποσύρθηκαν τελείως από την πόλη, οι εργαζόμενοι στο Προξενείο μας δεν είχαν άλλη διέξοδο από το να μην εμπλακούν σε συμπλοκή με την τρομοκρατική οργάνωση. Το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Προξένου, μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο και κρατείται ακόμα εκεί. Επίσης κρατούνται και 31 οδηγοί TIR, που εργάζονταν στην περιοχή. Καταβάλουμε πολύ έντονες προσπάθειες για να πάρουμε τόσο τους εργαζόμενους στο Προξενείο, όσο και τους οδηγούς μας από εκεί που βρίσκονται. Συστήθηκε στο Τ/ΥΠΕΞ Δ/νση Διαχείρισης Κρίσης και όλες οι εξελίξεις παρακολουθούνται στιγμή προς στιγμή. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Ιράκ και χρησιμοποιούνται όλες οι δυνατότητες για τη διάσωση των πολιτών μας.»
 Ο Π/Θ Ερντογάν υπενθύμισε ότι οι Πρεσβείες μαζί με όλο το προσωπικό τους είναι πάντα υπό την εγγύηση της φιλοξενούσας χώρας και ότι κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να προστατεύει και να κατοχυρώνει την ασφάλεια του διπλωματικού προσωπικού των ξένων χωρών που βρίσκεται στη χώρα αυτή, σα δική της τιμή.
 Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Κεντρική Κυβέρνηση του Ιράκ αυτό δεν το κατόρθωσε και δεν μπόρεσε να προστατεύσει το κτίριο του Γενικού Προξενείου και το προσωπικό του. Και πρόσθεσε «Είθε το διπλωματικό προσωπικό μας, που βρίσκεται υπό ομηρία στη Μουσούλη και οι πολίτες μας να επιστρέψουν υγιείς στην Τουρκία. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση αυτού και συνεχίζουμε τις εργασίες μας πολύ έντονα και με μεγάλη ευαισθησία.
 Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ποια κριτήρια λαμβάνει σα βάση το CHP και ειδικά ο Γενικός Δ/ντής αυτού (έτσι αποκαλεί ο Ερντογάν τον Κιλιτσντάρογλου), αναφορικά με την πολιτική Μέσης Ανατολής. Η προσέγγιση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη. Τόσο το CHP, όσο και τα σχόλια και οι ειδήσεις της μερίδας του τύπου που υποστηρίζει την αντιπολίτευση, θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο τη ζωή των εκεί πολιτών μας. Πρόκειται για μεγάλη ανευθυνότητα.
 Για το MHP λέγαμε ότι είναι η μικρή αντιπολίτευση, αλλά δεν δικαιούται ούτε και αυτό. Το ΜΗΡ έχει μετατραπεί σε ‘βαγόνι’ τόσο του CHP όσο και της Πενσυλβάνια. Μπορούμε να πούμε πολλά, τόσο για το CHP, όσο και για το ΜΗΡ, αλλά εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε ανεύθυνοι όσο εκείνοι. Εμείς κινούμαστε με τη βαρύτητα της ευθύνης της χώρας, του έθνους και των κρατών-μελών πολιτών μας. Θέλησαν να μεταφέρουν στην Τουρκία τη φωτιά από την Αίγυπτο και τη Συρία. Αλλά εμείς δεν το επιτρέψαμε. Τώρα θέλουν να μεταφέρουν τη φωτιά από το Ιράκ στην Τουρκία, αλλά και αυτό δε θα το επιτρέψουμε.»
 Ο Π/Θ Ερντογάν, αναφορικά με τον Εκμελετίν Ιχσάνογλου, που ανακοινώθηκε χθες ως υποψήφιος του CHP και του ΜΗΡ για την Προεδρία, είπε «Δε θα προβώ σε σχόλιο σχετικά με το θέμα. Ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει.»
 Ο Π/Θ Ερντογάν τόνισε ότι το κόμμα του θα ανακοινώσει τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κατά τα τέλη του τρέχοντος μηνός.
 Στο μεταξύ για την έρευνα και τις εφόδους που γίνονται αναφορικά με την παρακολούθησή του, είπε ότι ακόμα δεν έχει καμία ενημέρωση και ότι όταν συγκεντρωθούν οι πληροφορίες, θα ενημερωθεί σχετικά.
 Επίσης, όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, συνελήφθη ο πρώην Δ/ντής της Ασφάλειας του Π/Θ, Ζεκί Μπουλούτ, και τέθηκαν συνολικά 11 άτομα υπό κράτηση. Ένα άτομο βρίσκεται στο εξωτερικό.

Παγκόσμιο Τζιχάντ έχει κηρύξει η Αλ-Κάιντα-Έρχονται συγκλονιστικές εξελίξεις



Καραβάνια από τζιχαντιστές αντάρτες της Αλ-Κάιντα από το Αφγανιστάν «πάνε να απελευθερώσουν το Κασμίρ»!!!

Σύμφωνα με ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο που εμφανίσθηκε στο Λονδίνο από τις βρετανικές αρχές, η Αλ Κάιντα ζήτησε από τους μουσουλμάνους στο Κασμίρ, να μιμηθούν “αδελφούς” στη Συρία και στο Ιράκ, και να εξαπολύσουν ένα βίαιο «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) κατά της ίδιας της Ινδίας!

Το βίντεο, που περιλαμβάνει δήλωση-απειλή που ανέγνωσε ο Maulana Asim Umar, ηγέτης και πολέμαρχος του πυρήνα της οργάνωσης της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, έκανε τους Ινδούς αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφάλειας να ανησυχήσουν πολύ έντονα.

Ήταν το Βυζάντιο στην Ευρώπη;

Ήταν το Βυζάντιο στην Ευρώπη;

17/6/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 12 εμφανίσεις
byzantium pairΗ μελέτη της Patlagean για την ενότητα του ευρωπαϊκού μεσαίωνα.
Της Σώτης Τριανταφύλλου
Το Βυζάντιο, καθώς «εξαφανίστηκε» στα μέσα του 15ou αιώνα, αποτελεί ένα παράδοξο για την ιστοριογραφία. Ενόσω οι δυτικές κοινωνίες και ο οθωμανικός κόσμος οικοδομούνταν, με αργούς ρυθμούς, το Βυζάντιο έμοιαζε με μια συνέχιση της ειδωλολατρικής αρχαιότητας η οποία διερράγη με την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Πολλοί ιστορικοί τού προσδίδουν «άτυπο» καθεστώς θεωρώντας τη φεουδαρχία της Δύσης άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επιδρομές των βαρβάρων οι οποίοι εξελίχθηκαν στους σύγχρονους Ευρωπαίους. Η  Évelyne Patlagean (1932-2008) προτείνει εδώ μιαν επανεξέταση της βυζαντινής ιστορίας στο φως της θεμελιώδους εργασίας του Marc Bloch, ιδρυτικού μέλους της σχολής των Annales, “Η φεουδαρχική κοινωνία”[1]: o αυτοκρατορικός περίγυρος, το αριστοκρατικό ιδεώδες, ο κρατικός μηχανισμός αναλύονται μέσω των οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων, των δεσμεύσεων της πίστης και της οργάνωσης των εξουσιών. Η βυζαντινή κοινωνία εμφανίζεται ως συνιστώσα του μεσαιωνικού κόσμου η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των κοινωνικών δομών και των εξουσιών που προέκυψαν από την αρχαιότητα.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Πιο ευαίσθητοι οι άντρες από τις γυναίκες!



Είναι επίσημο: οι άντρες είναι στ’ αλήθεια πολύ πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες. Όμως το κρύβουν διότι θέλουν να συμμορφώνονται με τα κοινωνικά στερεότυπα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. 

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα στις 15 Ιουνίου 2014, νευρολόγοι από τον οργανισμό έρευνας Mindlab International επιστράτευσαν 15 πατέρες και 15 μητέρες για να καταγράψουν με ηλεκτρόδια τις αντιδράσεις του δέρματός τους σε μία σειρά βίντεο, τα οποία αφηγούνταν μία ευτυχισμένη, μία αστεία, μία συναρπαστική και μία συγκινητική ιστορία. 

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Επισήμως η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για εθνοκάθαρση.


μανα ρωσιαΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα βήμα πριν την στρατιωτική επέμβαση κατά των ναζιστών του Κιέβου βρίσκεται η Ρωσία. Πριν από λίγο ο Λαβρόφ κατηγόρησε ευθέως για πρώτη φορά την “κυβέρνηση του Κιέβου” ότι διαπράττει εθνοκάθαρση στην Ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή τρομερές φωτογραφίες κάνουν τον γύρο των Ρωσικών μέσων και προκαλούν οργή. Μία γυναίκα κομματιάστηκε από πύραυλο της χούντας, την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι της.DONBASS MASSACRE WOMAN


Παπισμός-Ορθοδοξία-Ρωμανία και οι Φράγκοι: Τα αίτια του Σχίσματος

Ο Καρλομάγνος στέφεται αυτοκράτορας των Ρωμαίων
από τον πάπα στο ναό του Αγίου Πέτρου 
τα Χριστούγεννα του έτους 800
Πολλοί νομίζουν πως το filioque [δηλ η προσθήκη της λέξεως «και εκ του πατρός» για την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος, στο σύμβολο της πίστεως] αποτέλεσε αιτία του σχίσματος ανάμεσα στη «Ρωμαιοκαθολική» και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Η Ιστορία αυτή, είναι ένας μύθος που πρέπει επιτέλους κάποτε να εκλείψει. Στην πραγματικότητα οι Ρωμαίοι Πάπες πολέμησαν το filioque μόλις αυτό προστέθηκε στο Σύμβολο της Πίστεως από τους Φράγκους.

Ο Πάπας Λέων Γ’ (796-816), επειδή γνώριζε από πρώτο χέρι τις πιέσεις των Φράγκων σ’ αυτό το ζήτημα, προχώρησε σε μια πράξη που φανερώνει το πλήρες μέγεθος της παπικής αντίδρασης στις φράγκικες αυθαιρεσίες. Φρόντισε ώστε το ορθόδοξο Σύμβολο της Πίστεως (χωρίς το filioque) να αναγραφεί σε δύο ασημένιες πλάκες (μια στα λατινικά και μια στα ελληνικά) τις οποίες ανήρτησε σε ψηλό σημείο στο ναό του Αγίου Πέτρου για να είναι ευανάγνωστες από όλους τους πιστούς. Οι μεγάλες ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ ΠΛΑΚΕΣ που έγραφαν το Ορθόδοξο σύμβολο της πίστης είχαν την επιγραφή: «HAECLEOPOSUIAMOREETCAUTELAORTHODOXAEFIDEI» δηλαδή: «Εγώ, ο Λέων βάζω εδώ (τις πλάκες) για την αγάπη και την προστασία της Ορθόδοξης Πίστης.» Σχετική αναφορά μπορείτε να βρείτε στο: VITALEONIS, LIBERPONTIFICALIS (Ed.Duchene, TII, p.26 -η πηγή είναι από βιβλιογραφία των Παπικών!)

Γιατί οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν στους πολέμους;


Γιατί οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν στους πολέμους;
"Για περισσότερο από μισό αιώνα οι Η.Π.Α είναι σε πόλεμο, από το Βιετνάμ ως σήμερα υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές, δολοφονίες, συγκρούσεις. Από αυτές τις επεμβάσεις ωστόσο οι Αμερικανοί δεν έχουμε μπει στον κόπο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα", αναφέρει σε άρθρο του στην Monde Diplomatique ο Tom Engelhardt, επιμελητής για χρόνια στον εκδοτικό οίκο Pantheon Books.

Ο αρθρογράφος εξηγεί
τους πέντε λόγους που αποτυγχάνουν στους πολέμους οι Αμερικανοί -που δε συζητιόνται στη χώρα -όσων έγιναν τα πενήντα τελευταία  έτη.

Αυτό το Πράγμα" (Ντε Γκωλ), ο ΟΗΕ μόλις έχασε ακόμα μερικά παξιμάδια...


Le Machin de l’ONU vient encore de perdre quelques boulons
Réseau International (Γαλλία)               (μτφΚριστιάν)
Η ιερότητα των κυριοτέρων αξιών του ΟΗΕ μόλις κλονίστηκε και πάλι μετά την άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταδικάσει την επίθεση κατά της Πρεσβείας της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στο Κίεβο. Ωμά εκφραζόμενο, ο ΟΗΕ βρίσκει απολύτως φυσιολογικό ότι μια πρεσβεία δέχεται επίθεση από κακοποιούς, στηρίζοντας έτσι την επίθεση κατά μιας διπλωματικής αποστολής.

 Μια χώρα να γράψει τους διεθνείς νόμους στα παλιά παπούτσια της και να κακοποιήσει ένα διπλωματικό σώμα, το έχομε ξαναδεί. Αλλά τέτοια πράξη καταδικάζεται, και υπήρξε διεθνής συναίνεση για τέτοια ζητήματα (ίσως η τελευταία;). Σήμερα ούτε αυτό δεν υπάρχει πια.  Ο ΟΗΕ αποφάσισε ότι περισσεύει ακόμη και αυτό το τελευταίο προπύργιο, η ιερότητα των διεθνών αντιπροσωπιών.