Ετικέτες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Εκτεταμένη θεματολογία των G7 στις 4-5/6/2014 με φόντο ασφάλεια και οικονομία.





Στις 4 και 5 Ιουνίου, θα συνέλθει η συνεδρίαση των G7 που θα γινόταν στο Sochi της Ρωσίας, στην πόλη των Βρυξελών.

Η θεματολογία θα περιέχει στοιχεία για την ενέργεια , την ανεργία, την ασφάλεια και την οικονομία γενικότερα, με ένταση κυρίως στην διαμάχη της Ουκρανία.

Εντύπωση πάντως προκαλούν δηλώσεις σε συνέντευξη εκτός συνάντησης πως δεν είναι δυνατόν να βρεθούν θέσεις εργασίας για όλους ( !!! ) πέραν κάποιων υψηλών εξιδεικεύσεων και με αυτό θα κάνουν οτι μπορούν για να υπάρξει ανάπτυξη σε όλη την ήπειρο της Ε.Ε. ειδικότερα.

πηγή: http://www.noodls.com/viewNoodl/23357264/european-commission/daily-news-of-2014-06-03

Επιστρέφει το ΝΑΤΟ στον Ψυχρό Πόλεμο;



04.06.2014 - ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Στο παρελθόν φαίνεται ότι ανήκει πλέον η περίοδος ηρεμίας στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας. Με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία η Συμμαχία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία σειρά άμεσων και μακροπρόθεσμων κινήσεων που σκοπό έχουν να προσφέρουν διασφαλίσεις στα κράτη - μέλη από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έναντι της «νέας επιθετικότητας» της Μόσχας.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Ευρωπαίους για τη μείωση των αμυντικών τους δαπανών




O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχή μείωση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ η οποία υποχρεώνει τις ΗΠΑ να αναλάβουν «ένα μερίδιο όλο και περισσότερο δυσανάλογο» όσον αφορά την άμυνα της Ευρώπης.

Al Jazeera: Επανεξελέγη ο Άσαντ με 88,7%!


04.06.2014

Σύμφωνα με το Al Jazeera, πρόεδρος της Συρίας επανεξελέγη ο Άσαντ με ποσοστό 88,7%! Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Χάσαν αλ Νούρι και ο Μάχερ αλ Χάτζαρ, εξασφάλισαν 4,3% και 3,2% των ψήφων αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συριακού κοινοβουλίου Μοχάμαντ αλ Λάχαμ.

Πηγή: http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/06/bashar-al-assad-re-elected-syrian-president-20146419457810751.html

Hillary Clinton on running for president: I have a decision to make





Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στο περιοδικό People ότι θέλει να απολαύσει τη στιγμή που πρόκειται να γίνει γιαγιά και θεωρεί ότι « είναι σωστό για μένα » . Αναφέρεται παράλληλα και στην πολιτική ενώ τονίζει ότι η χώρα έχει«εκκρεμότητες ». 

« Είμαι σίγουρα στο στρατόπεδο που λέει ότι πρέπει να σπάσει η υψηλότερη , πιο δύσκολο γυάλινη οροφή στην αμερικανική πολιτική », είπε και συνέχισε « μια γυναίκα πρόεδρο είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να δω να συμβαίνει , αλλά εγώ θα πρέπει ακριβώς να πάρω τη δική μου απόφαση για το τι νομίζω ότι είναι σωστό για μένα».

Υπόγειες συνομιλίες και δράσεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.



Senior Fatah and Hamas officials celebrate the new unity government. Suhaib Salem / Reuters / Reuters


05.06.2014

Η οργάνωση της Hamas έχει ιστορικό πολλών δεκαετιών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με δραστηριότητα στην Λωρίδα της Γάζας. Θεωρείται από πολλούς ως η πολιτική έκφραση της Παλαιστινιακής κοινότητας πριν αλλά και μετά την οργάνωση της PLO.  Σε πολλές χώρες της Δύσης έχει καταταχθεί στην λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων. 

Η μάχη των μαχών


 


aera
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαπραγμάτευση για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδος είναι η σημαντικότερη μάχη των Ελλήνων στον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται στην Ελλάδα. Από την έκβασή της θα εξαρτηθεί αν θα απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας μας ή αν το χρέος θα απομυζά κάθε ικμάδα της οικονομίας μας και θα μαραζώνει όχι μόνο εμάς αλλα και τις επόμενες γενιές!
Η υψίστης σημασίας αυτή μάχη δεν μπορεί να δοθεί από μια “κυβέρνηση” ή ένα κόμμα, ιδίως δε από μια “κυβέρνηση” με δεδομένα τα στοιχεία του ενδοτισμού:

Salafism in Germany: "Something Must Be Done Immediately"

La face cachée du débarquement en Normandie: Ce qui resta tabou




«Soldats, marins et aviateurs des Forces expéditionnaires alliées! Vous êtes sur le point de vous embarquer pour la grande croisade vers laquelle ont tendu tous nos efforts pendant de longs mois. (...) Les espoirs, les prières de tous les peuples épris de liberté vous accompagnent. Vous apporterez la sécurité dans un monde libre. La fortune de la bataille a tourné! Les hommes libres du monde marchent ensemble vers la Victoire! Bonne chance!(...)  Implorons la bénédiction du Tout-Puissant sur cette grande et noble entreprise.»
Message d’Eisenhower aux troupes d’assaut, le 5 juin 1944

Nous avons toujours gardé une image fabuleuse du débarquement ; Notamment, nous fûmes subjugués pour ne pas dire conditionnés par le fim culte : « Le jour le plus long » , Ce ne sont pas moins de 5 réalisateurs de nationalités différentes qui nous font découvrir le débarquement allié en Normandie du 6 juin 1944. Nous vîmes et admirâmes une  pleiade d’acteurs tout aussi mythiques les uns que les autres  Un casting de haut vol s’y associe : John Wayne, Bourvil ou encore Sean Connery, Henry Fonda , Robert Mitchum mais aussi des milliers de figurants. Certains événements de cette campagne militaire historique ont été passés sous silence. Les fils connus de l’opération Overlord. Qui se souvient par exemple que les gros ballons des parades d’un grand magasin new-yorkais ont inspiré une supercherie à l’origine de la réussite du D-Day? Les Alliés ont en effet eu l’idée de faire appel à l’entreprise Goodyear pour créer une armée en caoutchouc. Des chars et des barges gonflables devaient faire croire à un débarquement dans le Pas-de-Calais et détourner l’attention d’Hitler.» (1)

Ἑλληνικὴ γλῶσσα καὶ φυσιοκρατικὴ ἀντίληψις


1. Το θεμέλιο του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού ήταν η Φυσιοκρατική Αντίληψη.

2. Η απόκτηση της Φυσιοκρατικής Αντίληψης επιτυγχάνετο από όλους μέσω της γνώσης της ετυμολογίας των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Ορθοδοξία και Πατρίδα κατά τον Καποδίστρια



Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός επιστήμων
Με την ευκαιρία του εξαμήνου της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ακριβέστερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και το υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσαν ημερίδα αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη του νεοσύστατου κράτους μας, τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου στην Παλαιά Βουλή, ενώ προέκτασή της ήταν οι συναφείς εκδηλώσεις στο Ναύπλιο στις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.
Στην ημερίδα ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πάνω από 4.000 ουκρανοί πρόσφυγες ζητούν προσωρινό άσυλο στη Ρωσία


Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι ουκρανοί πολίτες που ζητούν προσωρινό άσυλο στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (FMS) Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι, πάνω από 4000 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν έχουν υποβάλει αίτηση για προσωρινό άσυλο.

Ουκρανία: 300 ‘τρομοκράτες’ σκοτώθηκαν και άλλοι 500 τραυματίσθηκαν

 

Ιούνιος 3, 2014. Κίεβο. 300 «τρομοκράτες» έχουν σκοτωθεί και άλλοι 500 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων, σήμερα στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτό ανακοινώθηκε από το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNN, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τον συντονιστή των επιχειρήσεων, Ντμίτρι Τίμτσουκ. 

Ο Turchynov εκτελεί όσους αρνούνται να σκοτώσουν ρωσόφωνους!



Στην Ουκρανία ο Ολεξάντρ Turchynov συνεχίζει τις «σωφρονιστικές» επιθέσεις του στο ρωσόφωνο πληθυσμό του νοτιο-ανατολικού τμήματος της χώρας, επεκτείνοντας την τιμωρητική δράση και στους στρατιώτες που αρνούνται να πυροβολήσουν εναντίον αμάχων.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των ruspolitik και vloknot οι στρατιώτες εκτελέσθηκαν.

Στρατιώτες από την 51η Μεραρχία του Μηχανικού στην οποία ανήκουν οι περισσότερες στρατιωτικές μονάδες ξηράς της χώρας, αρνήθηκαν την περαιτέρω συμμετοχή τους στις λεγόμενες «αντιτρομοκρατικές ή τιμωρητικές επιχειρήσεις».

Φιλορώσοι δημιούργησαν τη «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού»

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Στρατιωτική άσκηση φιλορώσων στο Ντονέτσκ. ( Πηγή: EPA/VALENTINA SVISTUNOVA)
Οδησσός
Τη γέννηση της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Οδησσού» ανακοίνωσαν κάτοικοι της περιοχής, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους «εξεγερμένους» του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.
Όπως μεταδίδει το «rusnovosti24.ru», οι κάτοικοι ζητούν από τους πολίτες να κλείσουν τους δρόμους.

«Η Οδησσός είναι μια δημοκρατική, ανεκτική και πολυ-πολιτισμική πόλη και εδώ η πλειονότητα των κατοίκων παίρνει τις αποφάσεις. Όχι οι πράκτορες της CIA ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ή της Ρωσίας» αναφέρεται στη «διακήρυξη» των κατοίκων.
infognomonpolitics@gmail.com

Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας και 35 Ιταλοί πολιτικοί



Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιούνται από το πρωί στην Βενετία, με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα να καταλήγουν με χειροπέδες, ενώ οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 100.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Τζόρτζιο Ορσόνι, που βρίσκεται σε κατ” οίκον περιορισμό, ο δημοτικός σύμβουλος, Ρενάτο Κίσο και ακόμα 33 άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο πρόεδροι δικαστηρίων της Βενετίας.

Αποσταθεροποίηση Βουλγαρίας, ενεργοποίηση Μουσουλμανικού τόξου και πάμε προς Αιγαίο πλευρά;


Μήπως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθεί το ¨ώριμο¨ πλέον Μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η άθλια κατάσταση της βουλγαρικής οικονομίας και η εξαθλίωση του βουλγαρικού λαού  μαζί με την γεωστρατηγική απαξίωση της βουλγαρίας  έφεραν την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση στην γειτονική χώρα να είναι δυναμικά αποφασισμένες εδώ και καιρό όσον αφορά την υλοποίηση του έργου της διέλευσης του αγωγού South Stream από την επικράτεια της .

¨Το «πράσινο φως» στην υλοποίηση του σχεδίου του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εντός της βουλγαρικής επικράτειας, «άναψε» το κοινοβούλιο, ψηφίζοντας τροπολογία του Ενεργειακού Νόμου, η οποία καθιερώνει ειδικό καθεστώς του έργου. 04 Απριλίου 2014

Το Πολεμικό Ναυτικό «βουλιάζει» τα σχέδια της Τουρκίας


«Μπλε» εναντίον «κόκκινων» δυνάμεων στο βόρειο Αιγαίο και τελική φάση με απόβαση στην Σαμοθράκη, προβλέπει μεταξύ άλλων το σενάριο της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίς 2014».
Η επιλογή του νησιού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού οι τούρκοι λίγα 24ωρα πριν στείλουν ολόκληρο στόλο να «εισβάλει» στις Κυκλάδες, είχαν προαναγγείλει έρευνες δυτικά της Σαμοθράκης και νότια της Θάσου.

Το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν προχώρησε στις έρευνες αυτές δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Μπορεί να επανέλθει το επόμενο διάστημα. Το γεγονός ωστόσο ότι στοχοποιείται ένα ελληνικό νησί και ιδίως η περιοχή δυτικά του 25ου Μεσημβρινού για σεισμικές έρευνες με ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε ένα σημείο που αποδεδειγμένα υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, συνιστά πρόκληση μείζονος σημασίας για την Ελλάδα.

Αβραμόπουλος: Η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας στο Αιγαίο οδηγούν την κατάσταση σε εκτροπή


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ στο περιθώριο της Συνόδου του Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Ο Αβραμόπουλος είπε στον Γιλμάζ ότι τα όσα πράττει η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας στο Αιγαίο οδηγούν την κατάσταση σε εκτροπή. Κάτι το οποίο πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί όπως είπε ο Αβραμόπουλος.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ από την πλευρά του έκανε...τον γερμανό! Μίλησε για το Αιγαίο σαν να μην γνωρίζει τίποτα απολύτως για όσα προκαλούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στις οποίες τυγχάνει να είναι πολιτικός προϊστάμενος.
Αναφέρθηκαν όπως είπαν και οι δύο στα θέματα του Αιγαίου. Και στην υφαλοκρηπίδα. Χωρις βέβαια να γίνει συζήτηση επί της ουσίας . Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι όλα αυτά θα απασχολούν τις δύο χώρες χρόνια και ότι σ΄ αυτό το διάστημα δεν πρέπει να υπάρχει ένταση η οποία εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση.

Κομισιόν: Υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. η Αλβανία



Σύσταση προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, έδωσε η Κομισιόν, απόφαση που θα συζητηθεί από τους «28» στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Ιουνίου.

Την νέα κυβέρνηση της Παλαιστίνης χαιρετίζει η Μόσχα - Επίσκεψη Αμπάς στη Μόσχα μέσα στον Ιούνιο


Itar Tass
Την ιστορική συμφωνία εθνικής ενότητας και τον σχηματισμό την νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης η οποία ορκίστηκε χθες υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Η ολιγαρχία στήνει ένα τριπολικό πολιτικό σύστημα.



Όλα δείχνουν πως η παρασιτική ολιγαρχία της χώρας δεν επιθυμεί προς το παρόν τη δημιουργία ενός διπολικού (δικομματικού πολιτικού συστήματος), όπως ήταν μέχρι πρόσφατα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αντίθετα, προσπαθεί να κατασκευάσει έναν τρίτο πόλο.

Αυτό, όχι γιατί οι πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον δικομματισμό. Η μεγάλη μάζα των πολιτών, δυστυχώς εξωκατευθύνεται και κάνει αυτό που της υποβάλουν τα ΜΜΕ. Το πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις ανεξέλεγκτες συνιστώσες του. Μπορεί κάποιος να φανταστεί εύκολα τι ενδέχεται να συμβεί, αν έρθει μια ΠΝΠ σαν αυτή που έκλεισε την ΕΡΤ ή ένα νομοσχέδιο για απολύσεις στο δημόσιο ή για ξεπούλημα της ΔΕΗ, των παραλίων κ.λ.π.

Οι εχθροί της Ελλάδας


ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
 Άσπονδοι-φίλοι
Μετά τον ίδιο της τον εαυτό, ακολουθούν η Γερμανία και η Τουρκία: η μεν πρώτη στον οικονομικό τομέα, ενώ η δεύτερη στο στρατιωτικό – για ιδιαίτερους λόγους η κάθε μία, ιστορικούς στην ουσία, οι οποίοι δεν φαίνεται να αλλάζουν στο μέλλον .
«Χιλιάδες μουσουλμάνοι έκαναν στις τέσσερις το πρωί της Κυριακής την προσευχή τους έξω από την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης – μετά από τη σχετική έκκληση και εκστρατεία του «Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής», ο οποίος υπόκειται στο κυβερνών κόμμα, με στόχο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει φράγματα γύρω από την Αγία Σοφία, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του μανιασμένου πλήθους. Η «προσευχή» έγινε στην πλατεία μπροστά από την Αγία Σοφία, ενώ στη συνέχεια το πλήθος διαλύθηκε – φωνάζοντας το σύνθημα «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία».
Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ψυχοπαθείς προφανώς και η πολιτική μας, ιδιαίτερα η «διεθνιστική», αρνείται να το καταλάβει - ενώ όλοι μαζί παίζουν εκλογικά παιχνίδια στη Θράκη, χωρίς να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο. Ας ελπίσουμε πως η Δύση δεν θα επιτρέψει ξανά την άλωση – της Αγίας Σοφίας αυτή τη φορά. Όσον αφορά αυτούς που επιμένουν υπέρ της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα, ευχόμαστε να συνειδητοποιούν την πλάνη τους«.