Ετικέτες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Κομισιόν: Υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. η Αλβανία



Σύσταση προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγηθεί στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, έδωσε η Κομισιόν, απόφαση που θα συζητηθεί από τους «28» στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Ιουνίου.

«Η Επιτροπή επιβεβαιώνει τη σύστασή της ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να χορηγήσουν στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας» ανέφερε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φίλε. «Έχω ενθαρρυνθεί από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει τα Τίρανα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβάλλει τις προόδους που πραγματοποιήθηκαν στην Αλβανία στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έριαβετς ήταν μεταξύ 13 ομολόγων του, κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια που διοργάνωσε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, στη Βιέννη.

Ο κ. Έριαβετς μαζί με υπουργών Εξωτερικών της Αυστρίας και άλλων κρατών κατά τη χθεσινή διάσκεψη στην Αυστρία έκαναν ειδική έκκληση για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Πηγή : paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου