Ετικέτες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πάνω από 4.000 ουκρανοί πρόσφυγες ζητούν προσωρινό άσυλο στη Ρωσία


Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι ουκρανοί πολίτες που ζητούν προσωρινό άσυλο στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (FMS) Κονσταντίν Ρομοντανόφσκι, πάνω από 4000 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν έχουν υποβάλει αίτηση για προσωρινό άσυλο.

«Οι περισσότερες αιτήσεις που δεχόμαστε για παραμονή σε ρωσικό έδαφος είναι από ουκρανούς πολίτες και ο αριθμός προσφύγων από τη γειτονική χώρα που ταλανίζεται από αιματηρά επεισόδια, βομβαρδισμούς και βιαοπραγίες συνεχώς αυξάνεται» δήλωσε ο επικεφαλής του FMS, ενώ σε συνάντησή του με τους αντίστοιχους επικεφαλής των οργανισμών μετανάστευσης στη Σλοβακία και την Ουγγαρία, δήλωσε ότι οι χώρες τους δεν αντιμετωπίζουν κύμα προσφύγων από την Ουκρανία.
Στο μεταξύ δεκάδες ουκρανοί πολίτες καταφεύγουν στις ρωσικές πόλεις που συνορεύουν με την ανατολική Ουκρανία. Ολόκληρες οικογένειες ξεριζώθηκαν από το Λουγκάνσκ, όπου επικρατούν αιματηρές στρατιωτικές επιθέσεις και μετακινήθηκαν στη ρωσική πόλη Βορονέζ. Οι ουκρανικές οικογένειες φιλοξενούνται προς το παρόν σε συγγενείς τους στη Ρωσία, ωστόσο το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί καθώς αυξάνεται κατακόρυφα και ο αριθμός των προσφύγων

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου