Ετικέτες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Hillary Clinton on running for president: I have a decision to make





Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στο περιοδικό People ότι θέλει να απολαύσει τη στιγμή που πρόκειται να γίνει γιαγιά και θεωρεί ότι « είναι σωστό για μένα » . Αναφέρεται παράλληλα και στην πολιτική ενώ τονίζει ότι η χώρα έχει«εκκρεμότητες ». 

« Είμαι σίγουρα στο στρατόπεδο που λέει ότι πρέπει να σπάσει η υψηλότερη , πιο δύσκολο γυάλινη οροφή στην αμερικανική πολιτική », είπε και συνέχισε « μια γυναίκα πρόεδρο είναι κάτι που θα ήθελα πολύ να δω να συμβαίνει , αλλά εγώ θα πρέπει ακριβώς να πάρω τη δική μου απόφαση για το τι νομίζω ότι είναι σωστό για μένα».



Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Χίλαρι Κλίντον με τίτλο “Hard Choices” (Δύσκολες Επιλογές), που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις 10 Ιουνίου. Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου της, η κ. Κλίντον εύχεται να μπορούσε να αναθεωρήσει κάποιες από τις επιλογές της. Ωστόσο, όπως τονίζει, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έπρεπε να “βελτιώσει την απόδοση της” μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001, τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και την οικονομική ύφεση - κάτι το οποίο κατάφερε, κατά τη γνώμη της κ. Κλίντον.

«Σύντομα θα γίνω γιαγιά, πρόκειται για μια εκπληκτική χαρά και θέλω να απολαύσω αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε, καθώς η κόρη της Τσέλσι ανακοίνωσε ότι θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί το φθινόπωρο.

«Την ίδια ώρα ανησυχώ αντικρίζοντας αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας και στον κόσμο. Τις επόμενες ημέρες θα συλλογιστώ κυρίως το ρόλο που θέλω να παίξω», συμπλήρωσε.


Περιέγραψε μια ζωή που αφαιρέθηκε εν μέρει από την πολιτική αφού πέρασε τις δύο τελευταίες δεκαετίες σε δημόσια θέα λόγω της προεδρίας του συζύγου της Μπίλ Κλίντον. Πλέον στον ελεύθερο χρόνο της όπως αποκάλυψε, παρακολουθεί τη σειρά «House of Cards» που καταγράφει την αδίστακτη πολιτική σκηνή της Ουάσιγκτον, ενώ κάνει αεροβική στο νερό και γιόγκα
Αποκάλυψε ότι δεν είχε διαβάσει το άρθρο που έγραψε η άλλοτε ασκούμενη στο Λευκό Οίκο στο περιοδικό Vanity Fair στις αρχές Μαΐου.. Ερωτηθείς αν λυπήθηκε αποκαλώνταςτη Λεβίνσκι μια «παρανοϊκή νάρκισσο», η Χίλαρι Κλίντον απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θα προβώ σε σχόλια για αυτό, συνέβη ή δε συνέβη». «Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να κοιτά προς το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Επιμέλεια-Μετάφραση: Γιώτα Χουλιάρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου