Ετικέτες

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Οι Τάταροι της Κριμαίας, ο Ισλαμιστικός εξτρεμισμός και η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία ΜΙΤ


 Crimean Tatars protestτου Ανδρέα Μπανούτσου

 Το RIMSE με αφορμή τις τρέχουσες ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τη χερσόνησο της Κριμαίας θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τη δράση των Ισλαμιστών εξτρεμιστών στη περιοχή και την εμπλοκή της διαβόητης Τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ.

Οριστική νίκη των πολιτών στον πόλεμο κατά των πολυεθνικών για τον έλεγχο των σπόρων




Kriton_Arsenis.png
Ο Κρίτων Αρσένης ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας την παραίτηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μποργκ

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Ρογκόζιν: Η Ρωσία πρέπει να εξοπλίσει με ό,τι πιο σύγχρονο τον στρατό της μετά τις «απειλές» του ΝΑΤΟ


Οι «εμφανείς απειλές» από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών και ΝΑΤΟ καθιστούν αναγκαίο τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού με σύγχρονα όπλα, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για την Άμυνα. «Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της αμυντικής βιομηχανίας μας και της στρατιωτικής τεχνολογίας, έπειτα από τις εμφανείς απειλές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» έγραψε συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του στο facebook ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ακόμη ένας γύρος γεγονότων που τροφοδοτούν το πολιτικό αδιέξοδο μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης πυροδοτήθηκε ύστερα από την πρόσφατη εξέγερση στην Ουκρανία για την τύχη της Κριμαίας, την αυτόνομη ουκρανική περιοχή η οποία κατοικείται επί το πλείστον από ρωσικό πληθυσμό. Οι αρχές της Κριμαίας αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ως νόμιμη τη νέα κεντρική κυβέρνηση του Κιέβου και την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσαρτηθεί η περιοχή στη Ρωσία.

Ουκρανία εν κινδύνω-13

Ουκρανία εν κινδύνω-13

A)Ρωσία: Παράνομη η αμερικανική οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία
REUTERS/VASILY FEDOSENKO
Το ρωσικό ΥΠΕΞ επικαλέστηκε μια ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος υποστήριξε πως η χορήγηση βοήθειας στο Κίεβο θα ήταν παράνομη.
Η Μόσχα θεωρεί πως η οικονομική βοήθεια την οποία η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία είναι παράνομη και διεμήνυσε στις ΗΠΑ ότι εάν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή τότε θα υπάρξουν συνέπειες.

Ουκρανία εν κινδύνω-12


A)Ουκρανία-Οι ΗΠΑ εκτός από μια φασιστική κυβέρνηση προετοιμάζουν και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ;

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και ένα ξεχασμένο Νόμπελ Ειρήνης ..Στις 5 Μαρτίου ο πραξικοπηματίας Πρωθυπουργός της Ουκρανίας ArseniyYatsenyuk,απέπεμψε αυθαίρετα τρεις έμπειρους πολιτικούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
τους αναπληρωτές Υπουργούς A.Oleynik,V.Mozharovskyκαι Art.Babenko.Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass ,ο Yatsenyukεξοργίστηκε επειδή εξέφρασαν δριμεία κριτική για την ένταξη στον τακτικό στρατό ομάδων ακροδεξιών.

Πέντε μικρές αλήθειες, ένα μεγάλο ψέμα.




Του Γιάννη Βαρουφάκη
 
Ακούγοντας τους ηγέτες μας, στην ΕΕ και στην Αθήνα, να μιλούν για την ελληνική οικονομία, είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς (ιδίως αν δεν ζει στην Ελλάδα) στην πλάνη ότι έχει επέλθει η σταθεροποίηση και, όπου να ’ναι, έρχεται η πολυπόθητη ανάκαμψη. Κάθε μεγάλο ψέμα στηρίζεται, όπως έλεγε και ο πρώτος διδάξας, ο Γιόζεφ Γκέμπελς, σε πολλές μικρές αλήθειες. Σε μυθεύματα τα οποία όμως στον πυρήνα τους κρύβουν πραγματικά στοιχεία. Πέντε από αυτά τα μυθεύματα, τα οποία θεμελιώνουν το Μέγα Ψέμα των Ημερών, βασίζονται στα εξής σωστά στοιχεία:
(1) Η Ελλάδα έπαψε να αγοράζει από το εξωτερικό αγαθά και υπηρεσίες μεγαλύτερης αξίας από εκείνη των αγαθών και υπηρεσιών που πουλάει στο εξωτερικό (δηλαδή, η χώρα μετέτρεψε το έλλειμμα που είχε στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε πλεόνασμα).

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΝΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ JOACHIM GAUCK ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


joachim gauck
Αναγνωρίζει τα Ναζιστικά εγκλήματα που προκλήθηκαν στον κόσμο από τους Γερμανούς αλλά δεν αναγνωρίζει τα Ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα διότι όπως λέει αυτά είναι άγνωστα στον Γερμανικό λαό.

Οι 9 συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλό μας



Συγκεκριμένες συνήθειες, καταστρέφουν εγκεφαλικά κύτταρα, ενώ κάποιες άλλες οδηγούν σε διανοητική στασιμότητα. Αυτές οι συνήθειες αναφέρονται παρακάτω, ώστε να φροντίσετε να τις περιορίσετε και να ελαττώσετε και τη ζημιά που γίνεται από αυτές.
Η λειτουργία του εγκεφάλου πλήττεται από συνήθειες χρόνων που δεν αντιλαμβανόμαστε τη συνολική επίδρασή τους στις πνευματικές μας ικανότητες. Ξεκινώντας από τη διατροφή που κάνουμε μέχρι τον τρόπο και τη συχνότητα που χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας, οι διανοητικές μας λειτουργίες ενισχύονται ή χάνουν σε απόδοση.

Το ελληνικό γάλα είναι το 4ο ακριβότερο στην ΕΕ



Μεγάλο μέρος της παραγωγής του γιαουρτιού παράγεται από εισαγόμενο γάλα
Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη υψηλότερη τιμή παραγωγού αγελαδινού γάλακτος σε σχέση με τις χώρες της ΕΕ σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αυξητικές τάσεις ξεκίνησαν την τελευταία τριετία, ενώ, την ίδια ώρα, η εγχώρια παραγωγή συρρικνώνεται.
Σύμφωνα με το έγγραφο και τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), η μέση τιμή παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2013 (τελευταία επίσημα στοιχεία), ήταν 45,2 λεπτά το λίτρο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010 βρισκόταν στα 39,1 λεπτά το λίτρο. Η αυξητική τάση οφείλεται, κυρίως, στο συνδυασμό μειωμένης ελληνικής παραγωγής και αυξημένου κόστους εισροών στην ελληνική κτηνοτροφία, όπως αναφέρει ο Σκορδάς.

Βρετανικός μαξιλαροπόλεμος για… ελληνικά σχολεία και ιδρύματα

Βρετανικός μαξιλαροπόλεμος για… ελληνικά σχολεία και ιδρύματα


Πρωτότυπες φιλανθρωπικές κινήσεις με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητές
Στο γήπεδο John Charles του Λιντς συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 άτομα, κουβαλώντας μαζί το μαξιλάρι τους για να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση
Ένας μαξιλαροπόλεμος που θα ζεστάνει σχολεία και θα προσφέρει τρόφιμα σε ιδρύματα της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε στο Λιντς της Βρετανίας, με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών.
Στο γήπεδο John Charles του Λιντς συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 άτομα, κουβαλώντας μαζί το μαξιλάρι τους, για να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση, με τίτλο “Fighting for a good cause” (μαξιλαροπόλεμος για καλό σκοπό).

Η οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη …




Η «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου στο γραφείο του δικηγόρου και πολιτευτή της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά Φαήλου Κρανιδιώτη.
Στο κείμενο, το οποίο εντοπίστηκε σε usb stick μέσα σε μία μαύρη σακούλα στα Εξάρχεια, οι συντάκτες εξηγούν τους λόγους που έγινε στόχος ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ προειδοποιούν πως «η μεγάλη ημέρα της επανάστασης στην Ελλάδα δεν θα αργήσει να έρθει».
Ο συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από το τηλεφώνημα αγνώστου στο zougla.gr για την ύπαρξη ενός usb, στο οποίο υπάρχει για ανάληψη ευθύνης.

Ο βασιλιάς Αλέξανδρος και το τραγικό και άδοξο τέλος του. (και άκρως περίεργο…)



basilias alexandrosΓράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας πίθηκος να εκτρέψει τον ρού της ελληνικής ιστορίας και τις εξελίξεις στη Βαλκανική, στο πρώτο τέταρτο του 20-ου αιώνα ; Όχι, είναι η προφανής απάντηση. Και όμως άλλες ήταν οι βουλές των αχανών δαιδάλων της ιστορίας, που με τους αδιόρατους μηχανισμούς τους επικαθορίζουν την ανθρώπινη μοίρα. Για να δούμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Το 1916 ο δευτερότοκος πρίγκιπας Αλέξανδρος στα εικοσιτρία του χρόνια, αναλαμβάνει τη βασιλεία της Ελλάδος αναπληρώνοντας τον πατέρα του Κωνσταντίνο που εξορίζεται από το στέμμα της Ελλάδος, υπο την πίεση των δυνάμεων της Αντάντ. Ο Αλέξανδρος επικοινωνεί με τον εξόριστο πατέρα του και αποδέχεται την κοινή πεποίθηση όλων των βασιλοφρόνων για τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ότι είναι σατανάς. Προοδευτικά όμως οι δυο άνδρες που φαίνεται πως είναι  – με την πολιτική τους παιδεία και το υψηλό κοινωνικό τους ήθος – διαλεχτοί της Ιστορίας, αποκαθιστούν τις σχέσεις τους και μέσα από μια κοινή πορεία που στόχο έχει την μεγαλουργία της πατρίδας, επιτυγχάνουν λαμπρά επιτεύγματα. Η στήριξη που παράσχει ο Αλέξανδρος στον εθνάρχη απεξαρτημένος καθώς είναι από πολιτικές δουλείες του παρελθόντος δεν αργεί να καρποδοτήσει και ο μέγας Βενιζέλος στην εξωτερική πολιτική, κάνει θαύματα. Υπογράφεται η συνθήκη των Σεβρών και υλοποιείται η μεγάλη ιδέα. Η Ελλάδα των δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Είναι η αποδοτικότερη περίοδος της σύγχρο-νης πολιτικής μας ιστορίας μας και οι συγκαιρινοί μας πολιτικοί, πολλά διδάγματα μπορούν να αντλήσουν από αυτήν. Στην σύσφιξη των σχέσεων του Βενιζέλου με τον Αλέξανδρο, καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει και η στήριξη του πρωθυπουργού με το υψηλό κύρος που διαθέτει, στη νομιμοποίηση του γάμου του Αλέξανδρου με μια κοινή θνητή την Ασπασία Μάνου. Μια καλλονή της εποχής, αριστοκρατικής καταγωγής όχι όμως γαλαζοαίματη, όπως το πρωτόκολλο επιτάσσει !!!. Όμως μοίρα τραγική έχει σημαδέψει το ωραίο ελληνόπουλο τον Αλέξανδρο, που καταλάμπει στην πολιτική μας σκηνή με την παιδεία, την φιλότητά και την ηθική του ευγένεια. Μοίρα που δεν θα τον αφήσει να ευτυχήσει ούτε και στο θάνατό του. Ερωτεύεται σφοδρά την Ασπασία Μάνου και έχει να αντιπαλέψει το βασιλικό πρωτόκολλο με όλες τις αρτηριοσκληρω-τικές νοοτροπίες που κομίζει, αλλά και τον πολιτικό κόσμο που δυσκολεύεται να αναγνωρίσει στο έλληνα βασιλιά την έκθεσμη συμπεριφορά του.

Κριμαία: Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε ναυτική βάση

Σκηνικό διάσπασης στην Ουκρανία: Επίσημη γλώσσα τα ρώσικα στην Κριμαία
Κριμαία: Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε ναυτική βάση
(EPA)
Σκηνικό σαφούς διάσπασης σχηματίζεται στην Ουκρανία: Ενώ το Κίεβο εξετάζει διαδικασίες «εξπρές» για συνεργασία με τις δυτικές χώρες, η Κριμαία -τον έλεγχο στην οποία ουσιαστικά ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις- κινείται με ταχύτατες διαδικασίες προς προσάρτηση στη Ρωσία. Την Δευτέρα, έπεσε το σήμα της ουκρανικής τηλεόρασης στην Κριμαία ενώ πλέον επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και όχι τα ουκρανικά. 

Αγαπητή Ουκρανία, Καλώς Ήλθες στην Ευρωλανδία (Euroland): οι νεοναζί στο Κίεβο θέλουν να μειώσουν τις συντάξεις κατά 50%!

Solidarité et Progrès (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
Σύμφωνα με ένα έγγραφο εργασίας που απόκτησε η Kommersant-Ουκρανίας, η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου ετοιμάζεται να μειώσει τις συντάξεις κατά 50%, ως μέρος ενός σχεδίου καθολικής και μαζικής λιτότητας.
Το ουκρανικό υπουργείο οικονομικών έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο για να «βελτιστοποιηθούν» οι δημοσιονομικές δαπάνες μειώνοντας τα κονδύλια για επενδύσεις, εξαλείφοντας τις φορολογικές ιδιαιτερότητες και κόβοντας τη  κοινωνική ασφάλιση, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 50% των συνταξιοδοτικών παροχών, σύμφωνα με τα έγγραφα που απέκτησε η Kommersant-Ουκρανίας .