Ετικέτες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: ΕΙΠΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

20121028-113452.jpg

Οι πατέρες της “Νέας Τάξεως”: Το ιστορικό ντοκουμέντο που καταρρίπτει τους άθλιους μύθους περί “φιλελληνισμού” του Χίτλερ και δείχνει το μίσος των φασιστών στην Κλασσική παιδεία.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ”!

Επίκουρος:Ο φιλόσοφος της ηδονής.


Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Σεπτεμβρίου 24, 2013
Επίκουρος: ο φιλόσοφος της ηδονής.
Οποιες κι αν είναι οι θρησκευτικές ή οι φιλοσοφικές μας πεποιθησεις περί των αιωνίων υπαρξιακών ερωτημάτων, καλό είναι να γνωρίζουμε τις απόψεις του φιλοσόφου για τον οποίο ο Νίτσε είπε: “Η επιστήμη έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει τον Επίκουρο”
Το παρακάτω κείμενο είναι από τα πιο συμπυκνωμένα και αποδίδει με συντομία και σαφήνεια την Επικούρεια κοσμοθεωρία:
Ο φιλόσοφος Επίκουρος που γεννήθηκε στη Σάμο, γιος του Αθηναίου Νεοκλή, ήταν ιδρυτής της Σχολής των Επικουρείων στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών άκουσε μαθήματα από τον πλατωνιστή Πάμφιλο. Για τη φιλοσοφική του εξέλιξη έπαιξε ρόλο η σπουδή του (327-324) με δάσκαλο τον Ναυσιφάνη, ο οποίος του δίδαξε την Ατομιστική του Δημόκριτου και τη θεωρία της ηδονής της Κυρηναϊκής Σχολής. Αργότερα ο ίδιος έλεγε ότι όλα όσα ήξερε τα έμαθε μόνος του, γιατί οι δάσκαλοι δεν μπορούσαν να του εξηγήσουν, τί υπήρχε πριν από το χάος, από το οποίο προέκυψε η ζωή.
Στα έτη 323-321 ο Επίκουρος ήταν στρατιώτης στην Αθήνα. Το 323 πέθανε ο Μεγαλέξανδρος στη Βαβυλώνα, με αποτέλεσμα το 322 να ξεσηκωθούν οι Αθηναίοι ενάντια στους Μακεδόνες. Ταυτόχρονα ο Αριστοτέλης, φοβούμενος λιντσάρισμα, εγκατέλειψε το «Λύκειο», τη Σχολή που είχε στην Αθήνα και διέφυγε στη Χαλκίδα όπου, μετά από λίγο καιρό, πέθανε. Η προσπάθεια των Αθηναίων για απεξάρτηση από τους Μακεδόνες κατέληξε σε ήττα, οπότε ο πατέρας του Επίκουρου εξεδιώχθη με άλλους Αθηναίους από τη Σάμο και κατέφυγε στον ιωνικό Κολοφώνα. Εκεί εγκαταστάθηκε και ο Επίκουρος, όπου εμβάθυνε σε φιλοσοφικά προβλήματα, στη συνέχεια δίδαξε δε στη Μυτιλήνη και στη Λάμψακο (Ελλήσποντος).

Στην Αντιόχεια τη Μεγάλη, βρέθηκε μαρμάρινο κεφάλι της Αφροδίτης

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 24, 2013
Κατά τη διάρκεια των εργασιών εκσκαφής και αποκατάστασης της αρχαίας πόλης της Αντιόχειας, έχουν βρεθεί νέα αντικείμενα αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο ναό της αρχαίας πόλης, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει το κεφάλι αγάλματος της θεάς Αφροδίτης.

Το Μνημείο των Πεσόντων του Υψώματος 731 του 5ου Συντάγματος τ ων Θεσσαλών


2013-09-24+08.51.17.jpg
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του Μνημείου των ηρώων των νέων Θερμοπυλών του ”Έπους του Σαράντα”,που έπεσαν στη μάχη του Υψώματος 731 απο το ηρωικό 5ο Σύνταγμα Θεσσαλών!
2013-09-24+08.19.33.jpg
2013-09-24+08.22.05.jpg
Ένα καλλιτέχνημα μέσα σε ένα πάρκο αντάξιο των ηρώων που έπεσαν στο Ύψωμα 731 αποτελούμενο όπως μας είπε ο γλύπτης κ.Ριζόπουλος που μας ξενάγησε στο χώρο του μνημείου από δύο Πυραμίδες απο 17 μέτρα η κάθε μια η μία πεσμένη στο έδαφος δείχνει τον αγώνα των Ελλήνων αλλά και όρθια πυραμίδα που συμβολίζει την Ελπίδα !
2013-09-24+08.23.13.jpg
Στο πίσω μέρος του μνημείου θα αναγράφονται τα 440 ονόματα των πεσόντων ηρώων του Συντάγματος των Θεσσαλών αλλά και 28 μπρούντζινους Σταυρούς αφιερωμένοι στους στους 28 αγνοούμενους που δεν βρέθηκαν ποτέ και και είναι χωρίς τάφο !
2013-09-24+08.51.17.jpg
Στο εμπρός μέρος του μνημείου θα ειναι ο Πολεμιστής τραυματίας Στρατιώτης πεσμένος στο έδαφος !…Ενώ το μνημείο θα ”φυλάσεται απο δύο πολυβολεία ”!
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.Μιχαλάκης Χρήστος που σηκώνει το βάρος της κατασκευής του Μνημείου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας ευελπιστεί να το τελειώσει το έργο πριν το Χειμώνα!
2013-09-24+08.33.06.jpg
Το Πάρκο των ηρώων θα είναι ενας τόπος αναψυχής με βοηθητικούς χώρους ,παρκιν ,πρόσβαση για Αμεα αλλά και φυτά και δένδρα περιμετρικά του Πάρκου των ηρώων !
Εντός του μνημείου της και της ”πεσμένης Πυραμίδας” θα φυλάσσονται κειμήλια ,προσωπικά αντικείμενα των ηρώων αλλά και η Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος !
Η Σημαία φυλάσσεται τώρα στη ΣΜΥ μετά από την παράδοσή της δια χειρός Α/ΓΕΕΘΑ Σε τελετή Απονομής Σημαίας στον Διοικητή της Σχολής απο τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Τσέλιο Κωνσταντίνο !
awa.jpg
Την επιθυμία και το ενδιαφέρον να τελειώσει και να παραδοθεί το Μνημείο όσο το δυνατός γρηγορότερα θα τονιστεί και στη συνάντηση που θα έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό τις επόμενες ημέρες με θέμα αποκλειστικά το Μνημείο των Πεσόντων του Υψώματος 731!

http://www.veteranos.gr

Να γιατί κυρίως ο αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς ευθύνεται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής


 
 
 
 
 
 
Rate This

samaras
Σημ.Αμετανόητου: συμφωνώ και επαυξάνω με το πάρα πολύ καλό άρθρο, (όντως τον 12ο του 2011 η Χ.Α. δεν υπάρχει πουθενά…) λέγοντας ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, η ΝΔ δεν πρόκειται να “μαζέψει” το 7% της Χ.Α. που της ξέφυγε τον Ιούνιο του 2012.Μεγάλο ερωτηματικό και μεγάλη “παγίδα” ταυτόχρονα,θεωρώ με τις ΤΩΡΙΝΕΣ εξελίξεις, το κόμμα του Καμμένου…

Ο Γούντι Άλεν και οι εκπεσόντες αστοί!


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Ένα βράδυ πήγα στο Σινέ Παρί, στην Πλάκα, για να δω την καινούργια ταινία του Γούντι Άλεν, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.
Και την είδα από τον εξώστη του σινεμά, που βρίσκεται πάνω από το μπαρ στο πίσω μέρος της μεγάλης ταράτσας που είναι η πλατεία του κινηματογράφου. Κι από κει, βλέποντας ωραιότατα την ταινία, έχεις αριστερά σου μια υπέροχη άποψη της Ακρόπολης φωταγωγημένης!
Μπλου Τζάσμιν. Θλιμμένη Τζάσμιν. Μια ταινία για λευκούς. Πολύ καλή. Η παρακμή, ηθική, κοινωνική και πολιτισμική, της λευκής φυλής. Χωρίς ίχνος πολιτικολογίας. Έτσι την είδα εγώ. Μέσα από την ιστορία δύο γυναικών, δύο αδερφών, μία στα ψηλά και μία στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα της Αμερικής. Ούτε αμερικανικό όνειρο, ούτε αισιοδοξία, ούτε καν τέλος!

Τι θέλει να πει ο Γούντι Άλεν; Ίσως τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που βλέπουμε στην οθόνη. Ένα δράμα. Η ζωή δύο διαφορετικών ανθρώπων με τα πάνω της και τα κάτω της. Αν αυτό το απλό πράγμα το πεις με όρους κινηματογραφικούς καλά, αυτό είναι τέχνη. That’s all.
Από κει και πέρα, επειδή κριτικός κινηματογράφου δεν είμαι, αλλά μου αρέσει να μοιράζομαι αυτά που εγώ διακρίνω παρακολουθώντας ένα έργο, μου έκανε εντύπωση στην υπόθεση της ταινίας, πέρα από τη γενική της αρτιότητα, σενάριο, σκηνοθεσία, ηθοποιία κ.λπ., η ανάδειξη μίας πτυχής στην ανθρώπινη συμπεριφορά που με απασχολεί πολύ, ιδίως τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης και των συνεπειών της.

Ρωσία – Κίνα : Ένα αραγές μέτωπο δημιουργείται


 
 
 
 
 
 
1 Vote

G20-Russia
*
Η διακριτική υποστήριξη της Κίνας, στις περισσότερες θέσεις που προβάλλει η Ρωσία, είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Η υποστήριξη αυτή, πολλές φορές γίνεται αρκετά εμφανής.
Η συνεργασία των δύο χωρών γίνεται ολοένα και πιο στενή. Εκτός της γεωπολιτικής τους ταύτισης, προχωρούν σε οικονομικές συμφωνίες μεγάλης σημασίας (χωρίς να ξεχνάμε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα).
Έτσι λοιπόν στο περιθώριο του G20, η Ρωσία, και η Κίνα υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης και μίας για τη συνεχή μεταφορά φυσικού αερίου από την πρώτη στη δεύτερη.
Σύμφωνα με τις πίσω σελίδες των διεθνών μέσων,

GEORGE HORTON Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ (Βιβλίο)


Αναρτήθηκε από τον/την menedimos στο Σεπτεμβρίου 24, 2013
«Στο βιβλίο αυτό βρίσκαμε επί τέλους την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης και για τη σφαγή μεγάλου μέρους απ’ τους κατοίκους της, γραμμένη από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ο συγγραφέας των σελίδων πού ακολουθούν, είναι ευτυχώς ένας άνθρωπος πού δεν εμποδίζεται να ειπεί, ό,τι ξέρει, από πολιτικούς λόγους η από οποιαδήποτε επίδραση φόβου η συμφέροντος. Δίνει ολόκληρη τη διήγηση του αγρίου αφανισμού του Χριστιανικού πληθυσμού σε όλη την έκταση και το πλάτος της Παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μ’ ένα σαφή και πειστικό τρόπο. Το ότι είκοσι αιώνες μετά Χριστόν μπόρεσε ένας μικρός και οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να διαπράξει τέτοια εγκλήματα εναντίον του πολιτισμού και της προόδου του κόσμου, είναι ένα ζήτημα πού θα έπρεπε να κάμει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν ο συγγραφέας όμως δείχνει με αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ μέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σμύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων μέτρων από ένα ισχυρότατο συμμαχικό και αμερικανικό στόλο.

Τον «μέσο Έλληνα» βαθιά κατάλαβέ τον!


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Οι ικανότητές του άρχισαν να φαίνονται από τότε που έγραφε στη «μαύρη τρύπα» του. Και όταν άρπαξε την «ευκαιρία του» (αυτή που, όπως σου μάθανε,  «προσφέρει» το σύστημα  και την εκμεταλλεύεσαι αν είσαι  «ικανός» και  «ξύπνιος»)  και έγινε εκδότης «τρανός» και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές του, δεν ξέχασε την «καταγωγή» του. Εγκατέλειψε την «τρύπα» του βέβαια, δεν συνέβηκε όμως το ίδιο και με το «μαύρο»  που τον είχε βάψει, από τότε,  ανεξίτηλα.
Εισάγοντας την απαραίτητη «τεχνογνωσία» ο πανέξυπνος «κομιστής» έστησε την φυλλάδα του με τρόπο αριστοτεχνικό και άκρως ελκυστικό. Και οι αναγνώστες συνέρευσαν κατά χιλιάδες  (κρεμάμενοι από τα γυαλιστερά χαρτόνια των σιντί  και τα «εκπτωτικά κουπόνια»), όπως οι  μέλισσες ελκύονται από τα φανταχτερά χρώματα των λουλουδιών, αγνοώντας ή αδιαφορώντας στην αρχή αν, «ωφελούμενοι» από  την έκπτωση στην αγορά ενός χρωμοσαμπουάν και δυο κιλών πατάτες Αιγύπτου, έκαναν έκπτωση στις όποιες αρχές και στην  όποια συνείδησή τους.

Ερώτηση κρίσεως: Είναι κλαρινογαμπρός ο Κασιδιάρης;


Ποιος αξιωματικός αποκάλεσε “κλαρινογαμπρό” τον Κασιδιάρη

 

Τι είναι ο κλαρινογαμπρός;


Πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Δημήτρης Κυριαζίδης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM ο κ. Κυριαζίδης χαρακτήρισε «κλαρινογαμπρό» τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής και «πολιτική τσατσά» την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο κ. Κυριαζίδης έχει στο παρελθόν στηλιτεύσει τις πρακτικές της ΕΛΑΣ όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, καθώς έχει καταγγείλει ότι κάνει τα στραβά μάτια σε ακροδεξιές ομάδες.

“Το πρόβλημα της μετακύλισης της τρομοκρατίας από τη μια χώρα στην άλλη είναι απολύτως υπαρκτό”



“Oι συμμορίες στη Συρία δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά και δεν θα πάνε πουθενά – δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, στο Σότσι.

Φάρμακο για την ψωρίαση μπορεί να θεραπεύσει το διαβήτη τύπου 1


Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης φαίνεται να έχει θέση και στην θεραπεία του διαβήτη τύπου 1, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια μικρή δοκιμή σε ασθενείς στις ΗΠΑ δείχνει ότι το συγκεκριμένο φάρμακο βοηθά τον οργανισμό να παράγει τη δική του ινσουλίνη , η οποία είναι το κλειδί για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να είναι η καλύτερη από άλλες θεραπείες , επειδή προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η ζωή στη Γη θα κρατήσει άλλα 3,25 δισ. χρόνια


Το τέλος του κόσμου θα είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή – αν και μάλλον θα αργήσει. Η Γη θα συνεχίσει να φιλοξενεί ζωή (όχι κατ» ανάγκη ανθρώπινη) για τουλάχιστον άλλα 1,75 έως 3,25 δισεκατομμύρια χρόνια.

Στη συνέχεια όμως, ο πλανήτης μας δεν θα μπορέσει να αποφύγει ένα καθολικό «ολοκαύτωμα» λόγω της δραματικής κλιματικής αλλαγής, καθώς ο ολοένα πιο καυτός Ήλιος θα εξατμίσει κάθε σταγόνα νερού και θα «ψήσει» κάθε ζωντανό οργανισμό, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων.

Να τεθεί εντός νόμου η Χ.Α. Του Νίκου Χατζηνικολάου


undefined
Η άγρια δολοφονία ενός συμπολίτη μας, του μουσικού Παύλου Φύσσα, από «στέλεχος» της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτούργησε ως αφύπνιση τόσο για το πολιτικό μας σύστημα, όσο και για την ελληνική κοινωνία.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που τραμπούκοι της οργάνωσης μαχαίρωσαν ένα νέο άνθρωπο. Ηταν, όμως, η πρώτη φορά που χάθηκε η ζωή ενός Ελληνα απλώς και μόνο γιατί αντιπαθούσε τις φασιστικές τους ιδέες. Στο παρελθόν, όταν οι επιθέσεις τους στρέφονταν εναντίον «παράνομων» μεταναστών, δεν συναντούσαν την ίδια, καθολική και απόλυτη πολιτική και κοινωνική καταδίκη και αποδοκιμασία… Ορισμένοι τότε συναινούσαν, επιλέγοντας -στην καλύτερη περίπτωση- τη σιωπή…
Η ανοχή, άλλωστε, και το κλείσιμο του ματιού προς τη Χρυσή Αυγή από τμήμα του πολιτικού μας προσωπικού, από τμήμα του δημοσιογραφικού μας κόσμου και από τμήμα της κοινωνίας μας συνέβαλε τα μέγιστα στη γιγάντωση και την αποθράσυνσή της. Πόσοι, για παράδειγμα, δεν ψιθύρισαν «καλά της έκανε» ή… «σιγά τα αίματα» όταν ο Κασιδιάρης χαστούκισε σε πανελλήνια θέα και σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη; Και πόσοι δεν σιώπησαν;

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ Χ,Α.


Δε θα σταματήσουμε, λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης
«Βρώμικος πόλεμος από κανάλια, κόμματα, και κυβέρνηση γίνεται για έναν και μόνο λόγο» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, στο περιστύλιο της Βουλής.
«Η Χρυσή Αυγή έχει ενισχυθεί ραγδαία, έχει ξεπεράσει το 20%, και σε λίγους μήνες θα διοικεί τους μεγάλους δήμους της χώρας. Δεν θα σταματήσουμε, έχουμε στο πλευρό μας το δίκαιο και πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες» πρόσθεσε.
Πηγή :  newsbeast.gr/

Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι πολλά


Πόσο νερό χρειαζόμαστε την ημέρα;

Ο συγγραφέας ενός άρθρου στο περιοδικό Journal of Public Health της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, έθεσε επί τάπητος το ερώτημα “πόσο νερό χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός την ημέρα”.

Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;



undefined
Υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιες φορές ερωτευόμαστε ή κάνουμε σχέσεις με ανθρώπους που μας φέρονται άσχημα, μας μειώνουν ή απλά δεν μας γεμίζουν;
Μήπως ευθύνεται το ότι από μικρή ηλικία κάποιοι άνθρωποι έχουν σχηματίσει χαμηλή εικόνα για τον εαυτό τους και μπορεί να αναζητούν ή να ελκύουν έναν ανάλογο σύντροφο, ο οποίος θα «ταιριάζει» στην χαμηλή τους αυτοεικόνα;

Mαζικές διώξεις στην ΕΛ.ΑΣ.


Παρακρατικό δίκτυο πληροφόρησης μεταξύ αστυνομικών και μελών της Χρυσής Αυγής είχε στηθεί στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.
Πηγές μιλώντας στο zougla.gr, αποκαλύπτουν ότι «μεσαία» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία λειτουργούσαν ως «ενδιάμεσοι», παρείχαν πληροφορίες στα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης που αφορούσαν επικείμενους ελέγχους στα γραφεία αλλά και στα στέκια τους.
Αιτία για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης ήταν ο κοριός της Ε.Υ.Π., ο οποίος «συνέλαβε» συνομιλίες μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και χρυσαυγιτών.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν σήμερα να «ξηλωθούν» από τις θέσεις τους και να μετακινηθούν σε άλλες οι επικεφαλής των πιο σημαντικών υπηρεσιών, καθώς, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, «δεν αντιλήφθηκαν άμεσα ότι ορισμένοι από τους υφισταμένους τους είχαν δημιουργήσει μια σχέση “αλληλεγγύης” με μέλη της Χρυσής Αυγής».
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την κοινωνική έκρηξη και τις πορείες διαμαρτυρίας για την δράση του συγκεκριμένου κόμματος, υπήρξαν αστυνομικοί με πολιτικά που έβριζαν, πετούσαν πέτρες και «ρίχνονταν» στην μάχη κατά των διαδηλωτών στο πλευρό των δυνάμεων των ΜΑΤ και κοντά στους χρυσαυγίτες.

Οι αντικαταστάτες των αξιωματικών που παραιτήθηκαν



Από την Ελληνική Αστυνομία, ανακοινωθήκαν τα ονόματα των αξιωματικών που θα αντικαταστήσουν τους δύο συναδέλφους τους oι οποίοι παραιτήθηκαν, εξαιτίας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας (22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ)


undefined
Η ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά πολλούς πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ, μεταξύ των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας. Αποτέλεσε σημαντική σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, η οποία άρχισε το 480 π.Χ.

Το ρήγμα γίνεται άβυσσος



Το συμπέρασμα που έβγαλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από έναν χρυσαυγίτη είναι σαφέστατο, όπως το διατύπωσε ο στενότατος συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε και μια άλλη διάσταση υπό το κράτος της δολοφονίας: «Το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των δύο άκρων. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου ”αντιμνημονιακού μετώπου” συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές…» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1824 ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κοντά στη Χίο. Την ίδια ημερομηνία το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία.

622: Ολοκληρώνεται η Εγίρα, δηλαδή η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα, με αφορμή την αποκήρυξη των ιδεών του από τους συντοπίτες του, κατά το «ουδείς προφήτης στον τόπο του». Αυτή η χρονιά αποτελεί το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.
1824: Ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κοντά στη Χίο.
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία, με γραφεία στο Άργος, στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και τη Σύρο.

Spiegel: Η Χρυσή Αυγή απειλεί δημοσιογράφους για αποκαλύψεις εναντίον της


24/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
Spiegel: Η Χρυσή Αυγή απειλεί δημοσιογράφους για αποκαλύψεις εναντίον της
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρει πως η δημοσιογράφος του Εθνους Μαρία Ψαρρά η οποία έφερε στη δημοσιότητα τις συνεντεύξεις πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, δέχεται απειλές από μέλη του ακροδεξιού μορφώματος.
Σε δημοσίευμα του, το Spiegel σημειώνει πως μετά τις αποκαλύψεις των Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν το κοινό για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, το ακροδεξιό κόμμα υπέβαλλε μηνύσεις εναντίον τους.

ΜΕΤΑΞΑΣ ΓΙΑ ΧΙΤΛΕΡ

Ο σιωνιστής Ιωάννης Μεταξάς αποκαλύπτει τον φιλελληνισμό του Χίτλερ: “Ο Φιλέλλην Χίτλερ μου εζήτησε να παραδώσω Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη και να αποφύγω κάθε εμπλοκή με τους Ιταλούς”!!!!!!!

Ελληνικό πανεπιστήμιο στην Πόλη!


H ελληνική παροικία της Κωνσταντινούπολης ετοιμάζεται να ιδρύσει ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει πόλο έλξης ακαδημαϊκών απ' όλον τον κόσμο.
Τα μαθήματα θα διδάσκονται στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά και ο χώρος όπου θα στεγαστεί το πανεπιστήμιο είναι το Ελληνικό Λύκειο Merkez στη συνοικία Beyoglu της Πόλης.

Πως και γιατί διογκώθηκε η Χρυσή Αυγή


 

του Γιώργου Καραμπελιά

Πως και γιατί διογκώθηκε η Χρυσή Αυγή
Έχουμε αναφερθεί πάμπολλες φορές στους γενικούς πολιτικούς και πνευματικούς όρους που επέτρεψαν την άνοδο της Χ.Α. και γενικότερα στην καπηλεία του πατριωτισμού από την ακροδεξιά στη νεώτερη ελληνική πραγματικότητα. Ο πρώτος και κύριος είναι η εγκατάλειψη της εθνικής ταυτότητας από την αριστερά και την «κεντροαριστερά», ιδιαίτερα μετά το 1990, και η κυριαρχία του εθνομηδενισμού, που ήρθε να συναντήσει την παράδοση της εθνικής υποταγής της ελληνικής δεξιάς

Χρύσανθος Λαζαρίδης Ο «γατούλης» που έγινε γεράκι


Του Φώτη Παπούλια
getFile.jpg5_ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣΟ αριστερός συνδικαλιστής, που μέσα από τα κείμενα του Κλαούζεβιτς, του Λένιν και του Μάο Τσε Τουνγκ, προχώρησε στη Θεωρία των Παιγνίων, τη Θεωρία του Χάους, την Πολιτική Ανοιξη και τη Νέα Δημοκρατία.
Εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όσοι σύχναζαν στα μπαράκια των Εξαρχείων από τον κλασικό «Ιπποπόταμο» μέχρι το πρωτοποριακό για την εποχή του «Green Door», τύχαινε να συναντούν ένα νεαρό εξοδούχο φαντάρο, ενίοτε με στολή μαυροσκούφη. Σε αρκετούς «κάτι θύμιζε» και όσοι τον παρατηρούσαν με προσοχή αναγνώριζαν στο πρόσωπό του το άλλοτε μέλος της συντονιστικής του Πολυτεχνείου, τον εκ των ηγετών της Β′ Πανελλαδικής, τον «γατούλη», όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, περί ου ο λόγος, γεννημένος το 1954, με πατέρα στρατιωτικό, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, φοιτητής της Νομικής Αθήνας (στο Οικονομικό Τμήμα), μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου, βασανισθείς από τη χούντα, αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ, είναι η χαρακτηριστική περίπτωση που μεγαλώνοντας «είδε το φως το αληθινό».
Μέλος του κεντρικού συμβουλίου του «Ρήγα Φεραίου», της Νεολαίας του ΚΚΕεσ., ήταν ένας από τους τρεις που εκπροσωπούσαν την «αριστερή πτέρυγα», υποστηρίζοντας τις πιο δυναμικές ενέργειες στον χώρο της νεολαίας, θιασώτης της σύγκρουσης με τις καραμανλικές απαγορεύσεις, που ήρθε σε αντιπαράθεση με την τότε ηγεσία του κόμματος.

Η Χ.Α. απειλεί ότι «θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως» αν την απαγορεύσουν


Η Χ.Α. απειλεί ότι «θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως» αν την απαγορεύσουν
Με την κήρυξη πολέμου «εναντίον όλων» συνεχίζει την προπαγανδιστική τακτική της η Χρυσή Αυγή, παραπέμποντας με νέες αναρτήσεις της σε σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου.
«Να σταματήσουν τις πονηρές σκέψεις, γιατί ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως. Να ξέρουν ότι οι έλληνες εθνικιστές είναι έτοιμοι για ό,τι χρειαστεί και για εξορίες και για φυλακές», ανέφερε προ μηνών ο κ. Μιχαλολιάκος και επικαλείται η Τοπική Οργάνωση Πειραιά του κόμματος στην ιστοσελίδα της, σε περίπτωση που τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Η ανολοκλήρωτη επανάσταση και το νέο Ανατολικό Ζήτημα.




agialavra2 του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Γιατί ανολοκλήρωτη η Επανάσταση;

Καθώς ετοίμαζα την ομιλία αυτή διαπίστωσα την εκπληκτική ομοιότητα της προσπάθειας που γίνεται σήμερα για την ανασυγκρότηση της χώρας εκ του μηδενός, με αφορμή μια τεραστίων διαστάσεων οικονομική και κοινωνική κρίση, με τις αντίστοιχες προσπάθειες που κατέβαλε το ελληνικό κράτος αμέσως μετά τον ατυχή και καταστρεπτικό πόλεμο του 1897.

Υπήρξαν περίοδοι καμπής στην ελληνική ιστορία μετά την απελευθέρωση.

Η αρχή της δεδηλωμένης, το 1875 υπήρξε μια στιγμή που καθόρισε το τέλος της κυριαρχίας των δυνάμεων που πραγματοποίησαν τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και την είσοδο σε μια εποχή που προσπαθούσε να συγκροτήσει το κράτος σε πιο θεσμική βάση.

Η δημιουργία των άλλων βαλκανικών κρατών στην περιοχή μετά το Συνέδριο του Βερολίνου, το 1878 είναι επίσης μια τέτοια στιγμή.

Φασιστικές “διερευνήσεις” και “τυφλή” δικαιοσύνη! Σεπ22 by Mαν.Αρκάς


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Στις 9 Μαΐου 1936, με εντολή τού ίδιου του φασίστα Ιωάννη Μεταξά, η χωροφυλακή δολοφονεί στην Θεσσαλονίκη 11 απεργούς διαδηλωτές, σε μια προσπάθεια να καταπνίξει την διογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση. Φυσικά, η “τυφλή” δικαιοσύνη δεν καταλόγισε ευθύνες για τις δολοφονίες παρά μόνο στους…απεργούς.

Το σχέδιο εκτελείται άψογα…



 
 
 
 
 
 
1 Vote


Γράφει ο Αμετανόητος
Oταν έγραφα ένα από τα πρώτα μου άρθρα στο Ολυμπία, τότε που άρχιζα σιγά σιγά να δίνω την προσωπική μου μάχη, μέσω του Διαδικτύου, έγραφα χαρακτηριστικά:
[...] Τα μέτρα που παίρνουν,πάντοτε,δεν είναι για την θεραπεία αλλά για να εξαθλιώσουν περισσότερο τους λαούς.

Οι ζωγραφιές του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

1
Οι περισσότεροι δημιουργοί  διέπονται από πολύπτυχο καλλιτεχνικό έργο, αν και συνήθως  συγκεντρώνουν τις  προσπάθειες και τις ενέργειές τους σε μία κυρίως  πτυχή με την οποία καταλήγουν να είναι και γνωστοί. Ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση. Ο ποιητής χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να εκδηλώσει την μεγαλειώδη καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία. Σε πολύ νεαρή ηλικία εκφράστηκε μέσω της μουσικής και αρκετά νωρίς, ανέπτυξε ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τις πλαστικές τέχνες.

Η ημέρα των δύο άκρων!






2 Votes

Έμβρυο
Θα έρθει μια ημέρα που δεν θα υπάρχουν φασίστες. Θα έρθει μια ημέρα που κάθε άνθρωπος θα είναι ιερός στα μάτια του άλλου, και θα βασιλεύει στον κόσμο η κοινωνική δικαιοσύνη. Εκείνη την ημέρα, όλοι θα είναι ίσοι μεταξύ τους, χωρίς πονηριές, ψέμματα και υποκρισίες. Εκείνη την ημέρα, οι άνθρωποι θα κάνουμε πια μόνον ωραία πράγματα.

ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ…



 
 
 
 
 
 
1 Vote

kartesios190913
Τον Αύγουστο του 2012 έγινε μια φρικιαστική εγκληματική πράξη δίχως όμως κανένα πολιτικό κίνητρο. Ένας 21χρονος αλλοδαπός βίασε και προσπάθησε να δολοφονήσει μία 15χρονη στην Πάρο. Πάνω σε αυτή την τραγωδία στήθηκε ένα ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι για να δικαιολογηθεί το μίσος της «Χρυσής Αυγής» εναντίον των μεταναστών.
Εκείνη την εποχή οι χρυσαυγίτες είχαν μετατρέψει την εν λόγω εγκληματική πράξη σε σημαία του ρατσισμού τους και ξεκίνησε  ένα πογκρόμ που σταματημό δεν έχει μέχρι σήμερα. Δεν ήταν όμως μόνο η «Χρυσή Αυγή» που εκμεταλλεύτηκε πολιτικά μια απόπειρα δολοφονίας κι ένα βιασμό που έγιναν δίχως κανένα πολιτικό κίνητρο.

“Φασισμός: Το τέρας” – του Βασίλη Ραφαηλίδη!

 
 
 
 
 
 
1 Vote


του Βασίλη Ραφαηλίδη!
“Πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο φασισμός ήταν άγνωστος, τόσο σαν κοινωνικό κίνημα όσο και σαν κόμμα. Ακόμα και σαν λέξη. Μέχρι τότε, κυριαρχούσε στον κόσμο μας ο παραδοσιακός φιλελευθερισμός με την απειρία των αντιφάσεων και των παλινδρομήσεών του, ενώ τα κομουνιστικά καθεστώτα εμφανίστηκαν κι αυτά μόνο μετά από τούτον τον σημαδιακό για την ιστορία του αιώνα μας πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος λοιπόν, ο λεγόμενος Μεγάλος, που ωστόσο ήταν πολύ μικρός σε σχέση με τον μεγαλύτερο που θα τον ακολουθήσει ύστερα από 25 μόλις χρόνια, έδειξε στις μάζες την πλήρη χρεοκοπία του αστικού φιλελευθερισμού, αφού ήταν πόλεμος ανάμεσα σε…αστικές χώρες. Ο Μεσσίας είναι ένα περίεργο ον που ενσαρκώνεται και αποσαρκώνεται περιοδικά, ίσα ίσα για να διατηρεί άσβεστη τη μεταφυσική ελπίδα των σε όλα μικρομεσαίων.

Χίτλερ και Μουσολίνι. Adolf Hitler and Benito Mussolini
Οι μάζες μετά τον πόλεμο ένιωσαν απατημένες, όχι μόνο γιατί τίποτα δεν άλλαξε στη ζωή-τους, όπως λίγα χρόνια πριν τους υπόσχονταν οι “αρχηγοί” για να τους παρασύρουν στο μακελειό “με το χαμόγελο στα χείλη” αλλά και διότι η μίζερη ζωή τους επιδεινωνόταν συνεχώς και περισσότερο, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης που ήρθε να προστεθεί το 1929, και που βάζει οριστικά τέρμα στην υποσχεμένη για μετά τον πόλεμο ευτυχία. Οι μαρξιστές και οι κομουνιστές έχουν συνείδηση της κατάστασης, και δεν εκπλήσσονται από το γεγονός πως τα πράγματα παν από το κακό στο χειρότερο

Κένταυροι – Rangers οι “χρυσαυγίτες” της ΟΝΝΕΔ


 
 
 
 
 
 
2 Votes


 της Μαρίας Χαράνη
Σημ.Αμετανόητου: κάποτε λοιπόν,στο μακρινό 1985…κυνηγήθηκα από ομάδα Κενταύρων στον Ταύρο…
…απλά μαθήματατα τραμπουκικής νεοδημοκράτικης ιστορίας …μιας ιστορίας ταγμάτων ασφαλείας που η τωρινή δήθεν κεντροδεξιά Ν.Δ. θέλει να ξεχάσει ή κάνει πως δεν θυμάται αλλά για κακή της τύχη δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου ιδιαίτερα εμείς που δεχτήκαμε τις επιθέσεις των πρωτοπαλήκαρών της…!

Ο καλός άνθρωπος!



 
 
 
 
 
 
2 Votes


Σήμερα, ένας άνθρωπος που δεν είναι ακόμα φασίστας είναι καλός άνθρωπος. Έχει κάποιες  αξιόλογες ηθικές αντοχές, κάποιες αρχές.
Φαντάζομαι έναν τέτοιο άνθρωπο που, επειδή δεν είναι ακόμα φασίστας, εξεγείρεται όταν βλέπει τα τσιράκια των αφεντάδων να χτυπούν τους κομμουνιστές για να χτυπήσουν τους εργάτες.
Ένας τέτοιος καλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που έχει ψυχή ακόμα μέσα του, θέλει εκδίκηση. Θέλει να τιμωρηθεί το κακό. Θέλει να τρομοκρατηθούν όσοι τρομοκρατούν τον καλό κοσμάκη για λογαριασμό των αφεντάδων.

O Ιων Δραγούμης δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή εθνικιστική ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής


 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΦΙΛΙΠΠΟΣ_ΔΡΑΓΟΥΜΗΣΤι γράφει ο ανιψιός του Φίλιππος Δραγούμης
Μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη, με μια νηφάλια παρέμβαση ο Φίλιππος Δραγούμης, ανιψιός του Ίωνα, εναντιώνεται στην καπηλεία της πολιτικής κληρονομιάς του μεγάλου Έλληνα από την Χρυσή Αυγή.
Παράλληλα, στηλιτεύει τον αυτοκαταστροφικό λαϊκισμό που σήμερα, όπως και τότε, γονατίζει την Ελλάδα, όπως λέει.
Γράφει ο Φίλιππος Δραγούμης στο andro.gr: