Ετικέτες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1824 ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κοντά στη Χίο. Την ίδια ημερομηνία το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία.

622: Ολοκληρώνεται η Εγίρα, δηλαδή η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα, με αφορμή την αποκήρυξη των ιδεών του από τους συντοπίτες του, κατά το «ουδείς προφήτης στον τόπο του». Αυτή η χρονιά αποτελεί το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.
1824: Ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κοντά στη Χίο.
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία, με γραφεία στο Άργος, στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και τη Σύρο.

1869: «Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ, μία από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου. O Τζέι Γκουλντ και ο Τζέιμς Φισκ επιχειρούν να ελέγξουν την αγορά χρυσού, η κυβέρνηση την απελευθερώνει και ακολουθεί πανικός στη Wall Street, με κατακόρυφη πτώση στην τιμή του χρυσού.
1948: Ο γιαπωνέζος μηχανικός Σοϊτσίρο Χόντα ιδρύει την εταιρεία Honda. Αρχικώς κατασκεύαζε μοτοσικλέτες, στη συνέχεια και αυτοκίνητα.
1988: Ο Μπεν Τζόνσον σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, κερδίζοντας τον τελικό των 100 μέτρων με χρόνο 9:79. Το μετάλλιο θα του αφαιρεθεί έξι ημέρες αργότερα, καθώς θα βρεθεί να έχει κάνει χρήση αναβολικών.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου