Ετικέτες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ρωσία – Κίνα : Ένα αραγές μέτωπο δημιουργείται


 
 
 
 
 
 
1 Vote

G20-Russia
*
Η διακριτική υποστήριξη της Κίνας, στις περισσότερες θέσεις που προβάλλει η Ρωσία, είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Η υποστήριξη αυτή, πολλές φορές γίνεται αρκετά εμφανής.
Η συνεργασία των δύο χωρών γίνεται ολοένα και πιο στενή. Εκτός της γεωπολιτικής τους ταύτισης, προχωρούν σε οικονομικές συμφωνίες μεγάλης σημασίας (χωρίς να ξεχνάμε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα).
Έτσι λοιπόν στο περιθώριο του G20, η Ρωσία, και η Κίνα υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης και μίας για τη συνεχή μεταφορά φυσικού αερίου από την πρώτη στη δεύτερη.
Σύμφωνα με τις πίσω σελίδες των διεθνών μέσων,

{…
Ο Ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom και η China National Petroleum Corporation (CNPC) υπέγραψαν συμφωνία για μακροχρόνια δέσμευση μεταφοράς 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως
}
 Σύμφωνα με μετέπειτα ανακοίνωση της Gazprom,
{…
η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη του 2014 και περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) την κατασκευή ενός νέου ρωσικού αγωγού προς την Κίνα που θα λειτουργήσει το 2018.
}
Εκτός των παραπάνω, υπογράφηκε μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην κρατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας, τη Rostec, και την κρατική Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, με στόχο τη δημιουργία ενός καινούργιου συστήματος δορυφόρων για τις στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες .
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι
{…
πολλές από τις παραπάνω συναλλαγές πραγματοποιούνται στα νομίσματα των χωρών αυτών
}
Έτσι με τον τρόπο αυτό, εγείρουν συνεχώς θέμα για ένα νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, θέλοντας να απαλλαγούν από το δολάριο των ΗΠΑ το οποίο χάνει συνεχώς αρκετή από τη δύναμη του, ως αποτέλεσμα των πρακτικών της FED.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου