Ετικέτες

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το κραχ του 2008… είναι εδώ


 


1 Vote


του Μπάμπη Μιχάλη
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Πέντε νομπελίστες οικονομολόγοι κατέθεσαν στο περιοδικό του ΔΝΤ τις ανησυχίες τους για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας. Το περιβάλλον θυμίζει όλο και πιο πολύ Μεσοπόλεμο. Η ζήτηση συρρικνώνεται, η ανεργία και η φτώχεια ταλανίζουν τις δυτικές κοινωνίες και οι ανισότητες μεγεθύνονται.
Περίπου έξι χρόνια από το κραχ του 2008 η παγκόσμια οικονομία τελματώνεται. Η ζήτηση συρρικνώνεται, μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού παραμένει ανενεργό, η ανεργία και η φτώχεια ταλανίζουν πια και τις δυτικές κοινωνίες, ενώ από την άλλη πλευρά οι ανισότητες μεγεθύνονται. Το περιβάλλον θυμίζει όλο και πιο πολύ Μεσοπόλεμο. Πέντε νομπελίστες οικονομολόγοι κατέθεσαν πρόσφατα στο περιοδικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «Finance & Development» τις ανησυχίες και τις εκτιμήσεις τους για τις μελλοντικές προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας.
Τζόζεφ Στίγκλιτς
Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο αμερικανικός «δημοκρατικός καπιταλισμός» φάνηκε να θριαμβεύει. Οι ΗΠΑ προώθησαν την απορρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση σε όλο τον πλανήτη μέσω μιας σειράς πολιτικών που ονομάστηκαν «Συναίνεση της Ουάσινγκτον». Οταν έσκασε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 όμως, η κυβέρνηση ήταν αυτή που έσωσε τις αγορές από τις υπερβολές τους. Ετσι, η όλη προσπάθεια ελαχιστοποίησης του ρόλου της κυβέρνησης απέτυχε και, όπως ήταν φυσικό, η προσοχή όλων εστιάστηκε στο οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ. Ενα σύστημα που διατηρεί στάσιμες τις αποδοχές των μέσων εισοδημάτων για περισσότερο από μια εικοσιπενταετία, δεν αναδιανέμει πλούτο στους περισσότερους πολίτες ενώ αντίθετα προσφέρει πολλά σε όσους βρίσκονται στην κορυφή.

Είναι η εκπαίδευση χωρίς δασκάλους το μέλλον της εκπαίδευσης;

 

Ο Σουγκάτα Μίτρα εφαρμόζει το πρόγραμμά του «Μια τρύπα στον τοίχο»Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Ο Σουγκάτα Μίτρα εφαρμόζει το πρόγραμμά του «Μια τρύπα στον τοίχο»
—————————————————————————————————
Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης  
«Αν ένας καθηγητής μπορεί να αντικατασταθεί από έναν υπολογιστή, οφείλει να αντικατασταθεί»
Άρθουρ Κλαρκ, 1980
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Ο Σουγκάτα Μίτρα δούλευε σε ένα σχολείο στην Ινδία, όπου προνομιούχα παιδιά δέχονταν μόρφωση από τους καλύτερα εκπαιδευμένους δασκάλους που ήταν διαθέσιμοι. Χρόνο με το χρόνο έβλεπε κάθε νέα γενιά όλο και πιο εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες, και τους γονείς τους να του λένε ότι τα δικά τους παιδιά είναι τα πιο έξυπνα και προικισμένα τις Ινδικής κοινωνίας. Έκανε στον εαυτό του λοιπόν μια ερώτηση: «Γιατί τα παιδιά των πλουσίων είναι τόσο προικισμένα;». Άραγε οι φτωχοί κάνουν κάτι λάθος;
Το 1999 σκέφτηκε να τεστάρει αυτήν την υπόθεση, και τοποθέτησε έναν μικρό υπολογιστή σε μια τρύπα στον τοίχο ενός χωριού 300 μίλια έξω από το Δελχί. Ήθελε να δει αν χωρίς εκπαιδευτές, χωρίς γνώσεις αγγλικών, χωρίς τις ιδανικές συνθήκες ενός ελιτίστικου σχολείου, με μόνο τις ελάχιστες εγκαταστάσεις (τον μικρό υπολογιστή)˙ αν θα καταφέρουν τα παιδιά αυτά να αποκτήσουν πρόσβαση και να αξιοποιήσουν την τεράστια τράπεζα πληροφοριών που είναι διαθέσιμη σε όλους μας. Μετά από 2 μήνες επέστρεψε και βρήκε τα παιδιά να παίζουν παιχνίδια και του ζήτησαν γρηγορότερο επεξεργαστή και καλύτερο ποντίκι!

Οι λαοί της Μέσης Ανατολής… Bασίλης Ραφαηλίδης

 


μεση ανατολη
Ένα μικρό δείγμα από τον χειμαρρώδη λόγο του, από το πηγαίο χιούμορ του και την οξυδερκή του σκέψη.
1) Για τον ρατσισμό:

UK: More Taxpayer Funds Go to Extremist Charities

Turkey: What Ally?

Το Πλασματικό Κεφάλαιο για Αρχάριους [1]


 
 
 
 
 
 
Rate This


Ιμπεριαλισμός, “Αντιιμπεριαλισμός”, και η διαρκής επικαιρότητα της Ρόζας Λούξεμπουργκ
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Το Φεβρουάριο του 2007 το χρηματιστήριο της Κίνας, για το οποίο υπήρχαν από καιρό υποψίες ότι βρισκόταν σε φάση ανόδου μιας ανεξέλεγκτης φούσκας, άρχισε να βουλιάζει. Οι δονήσεις που προκλήθηκαν από αυτή την πτώση έγιναν αισθητές στις χρηματιστηριακές αγορές ολόκληρου του κόσμου. Τους τελευταίους μήνες η Κίνα έχει φτάσει στο λεγόμενο “στάδιο του λουστραδόρου” —είναι γνωστή η ιστορία που λέει ότι ακολουθώντας τη συμβουλή ενός λούστρου, ένας Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής πρόλαβε να αποσύρει τα κεφάλαιά του λίγο πριν το κραχ του 1929. Μετά αυτήν την (όχι τόσο ευπρόσδεκτη) διόρθωση, προς ανακούφιση των επενδυτών παγκοσμίως, η κινεζική αγορά συνέχισε την ανοδική της πορεία.
Αν λάβουμε υπόψη μας έστω και στο ελάχιστο την ιστορική εμπειρία, μπορούμε να πούμε ότι αυτό το παγκόσμιο σοκ, το οποίο προκλήθηκε από ένα στιγμιαίο σπασμό σε μια σχετικά μικρή αγορά (αυτό που διάφοροι οξυδερκείς αναλυτές αποκαλούν “ολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς”), είναι κάτι το πρωτόγνωρο, το αδιανόητο μέχρι πρότινος. Οι διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς της Κίνας έχουν αυτήν την επίδραση επειδή είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε ανάπαυλα, για μην πούμε επιβράδυνση, της ραγδαίας ανάπτυξης της Κίνας (ο μέσος όρος ανάπτυξης της οποίας κυμαίνεται στο 10% του ΑΕΠ εδώ και χρόνια,

EU PROVIDES TURKEY WITH €4.4 BILLION PRE-ACCESSION FUNDS


ISTANBUL — The EU will provide pre-accession assistance for Turkey in the amount of 4.4 billion euros covering the period of 2014-2020. 

The EU will support reforms in the 'enlargement countries' with financial and technical help throughout the accession process for a period of seven years. The EU Commission has a budget of 11 billion euros for the pre-accession funds, dedicating the largest share of resources to Turkey among the beneficiaries. 

Η Έλενα Κουντουρά για την Χόχτιφ: Φέρτε τωρα τα κλεμμένα.



«Η κυβέρνηση αντί να εξαθλιώνει τους Έλληνες φορολογούμενους θα πρέπει επιτέλους να απαιτήσει να πληρωθούν τα 600 εκατ. ΦΠΑ που χρωστά η Hochtief και που το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε.
Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επαναδιαπραγμάτευση της άδικης συμβάσεως που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με τη γερμανική εταιρεία και καταστεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πιο ακριβό αεροδρόμιο της Μεσογείου πλήττοντας τον ελληνικό τουρισμό, ενώ απαγορεύει την κατασκευή άλλου αεροδρομίου σε απόσταση 100 χιλιομέτρων».

www.olympia.gr

Ένα σχέδιο για την «Πύλη των Καρυατίδων» της Αμφίπολης, υπό εξέλιξη


Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Γερ, Γ. Γερολυμάτος: Σχέδιο αναπαράστασης 
της «Πύλης των Καρυατίδων», υπό κλίμακα
Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Αγαπητοί αναγνώστες του ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Κατά αρχήν, ζητώ την κατανόηση σας, επειδή τις τελευταίες ημέρες δεν δημοσιεύονται νέα άρθρα και αναρτήσεις από την συνήθη θεματολογία του ιστολογίου. Είμαι μόνος και δεν τα προλαβαίνω όλα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον και ο χρόνος μου, έχουν δοθεί εξολοκλήρου στην κατασκευή των σχεδίων, που ετοιμάζω για το επόμενο άρθρο μου και μάλιστα έγχρωμα. Έτσι, έχω αλλάξει κάπως τους ρυθμούς μου. Ακόμα και ο Κυνικός, μου ζήτησε άδεια για να ξεκουραστεί λίγο. «Που και που να γαβγίζω αφεντικό. Τώρα προέχει η Αμφίπολη!» μου είπε!

ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων



ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων,από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ειδικότερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει της οποίας της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω νομοθετικών περικοπών που έλαβαν χώρα μετά την συνταξιοδότηση της και καθώς περίμενε την καταβολή του εφάπαξ.

Τ. Κουίκ: “Διερευνώ σοβαρές καταγγελίες για εγκύκλιο του ΟΑΕΔ που μοιράζει δουλειές σε κολλητούς βουλευτών και ενός αρχηγού κόμματος”


Φωτογραφία για Τ. Κουίκ: Διερευνώ σοβαρές καταγγελίες για εγκύκλιο του ΟΑΕΔ που μοιράζει δουλειές σε κολλητούς βουλευτών και ενός αρχηγού κόμματος
Τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για φωτογραφική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, που αποκλείει «μικρά» Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και δίνει τη δουλειά στους… μεγάλους, διερευνά με Ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα news.makedonias.gr και εμπλέκουν και Βουλευτές, αλλά και αρχηγό κόμματος, οι οποίοι, όμως, δεν κατονομάζονται.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΑΕΔ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ»

Δεν μπορούν να αντέξουν την ανακάλυψη της Αμφίπολης οι Σκοπιανοί – Μιλόσοσκι: “Ανήκουν σε όλους μας τα ευρήματα”

28/9/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 69 εμφανίσεις
 
Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Δεν έχει τέλος ο εκνευρισμός των Σκοπιανών για την μεγάλη ανακάλυψη της Αμφίπολης και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την υποβιβάσουν την έκταση της δηλώνοντας ότι δεν θα βρουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο εκεί. ΄’Ισως να τον βρουν αυτοί κοιτώντας τα άστρα!!!
Προκλητικός για άλλη ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, καθώς μετά τις φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε στον Μύτικα Ολύμπου κρατώντας στα χέρια του την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, τώρα έρχεται να υποστηρίξει πως στην Αμφίπολη δεν θα βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ροζ σκάνδαλο …εφαγε υπουργό του Κάμερον


Posted by onpolitika στο Σεπτεμβρίου 29, 2014

image



Την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού ανακοίνωσε ο Μπρουκς Νιούμαρκ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την Κοινωνία των Πολιτών.
Ο Νιούμαρκ βρέθηκε μπλεγμένος σε ροζ σκάνδαλο όταν δημοσιογράφος της

Σχέδιο επανένωσης Βόρειας και Νότιας Κορέας -Δύο συστήματα σε μία χώρα



Σχέδιο επανένωσης Βόρειας και Νότιας Κορέας -Δύο συστήματα σε μία χώρα

Την επανένωση της Βόρειας και Νότιας Κορέας έχουν θέσει ως βασικό στόχο οι βορειοκορεάτικες αρχές, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρι Σου Γιονγκ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η πλευρά αυτή προτείνει ένα κράτος με δύο συστήματα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ρι, σημειώνοντας ότι η επανένωση είναι η μεγαλύτερη επιθυμία ολόκληρου του έθνους. «Πιστεύουμε ότι η εθνική επανένωση δεν θα πρέπει να γίνει μέσω της αντιπαράθεσης, αλλά μέσω μιας ομοσπονδίας δύο συστημάτων σε μία χώρα», συμπλήρωσε.

Ενας ένας εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει



Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Διάλυση έχει «βαρέσει» η Χρυσή Αυγή, με τα στελέχη της να εγκαταλείπουν εν χορώ το πλοίο που βουλιάζει.
Ενας ένας εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Μέχρι πρότινος, η ηγεσία του φασιστικού μορφώματος ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και «άδειαζε» τα μέλη της όταν αυτά δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές του Νίκου Μιχαλολιάκου. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα, χαρακτηριστική η περίπτωση των Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου, δραστών της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, που αν και μέλη του φασιστικού μορφώματος οι χρυσαυγίτες φρόντισαν να τους απαρνηθούν μετά τη σύλληψή τους.
Οπως όλα δείχνουν, ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει απεμπολήσει την κυριαρχία στην οργάνωση και ο εμφύλιος πόλεμος στη Χρυσή Αυγή συνεχίζει να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζει αυτήν τη στιγμή δείχνει ότι ίσως και να έχει διαλυθεί πριν καν ξεκινήσει η δίκη.

Δημοσιεύμα-σοκ ιστοσελίδας του ISIS: Οι τζιχαντιστές απειλούν “ανοιχτά” το Μητροπολίτη Αμβρόσιο



ΤΟΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ”
 
Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών έχει μπει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, καθώς στην ιστοσελίδα “Jihad Watch.org” προσκείμενη στο “Ισλαμικό Κράτος” γίνεται εκτενής αναφορά στις δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση βάζοντας απέναντι της την Εκκλησία και τους Έλληνες πατριώτες.
Το θέμα της ιστοσελίδας, που φιλοξενεί και φωτογραφία του Μητροπολίτη, αναφέρει στον πρόλογο: «Με πρόσχημα  το “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο, η ισλαμική υπεροχή ποινικοποιείται στην Ελλάδα, όπου οι ρατσιστές με τους ισλαμιστές χρησιμοποιούν τον “ρατσισμό” για να δαιμονοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν όλους εκείνους που αντιτίθενται στην ύπουλη ατζέντα τους, όπως ακριβώς κάνουν στις ΗΠΑ – με τη βοήθεια  αριστερών και χρήσιμων… ηλιθίων».

Στα μαθηματικά υπάρχει Θεός


Θεός και Βάρβογλης του Χάρη Βάρβογλη.-

Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν έπειτα από 40 χρόνια τη θεωρία περί της ύπαρξης του Θεού του Γκέντελ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή

Γιατί μαχητές από τη Δύση συστρατεύονται με την ISIS;



isisτου Δημήτρη Μακροδημόπουλου.
Γιατί εκπλήσσονται οι ηγέτες των δυτικών κρατών με τους μαχητές, οι οποίοι προερχόμενοι από τη Δύση ενισχύουν τους τζιχαντιστές της ISIS; Προσποιούνται πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι η παγκοσμιοποίηση δεν αφορά μόνον την οικονομία αλλά ότι η ουσία της έγκειται στο γεγονός ότι μετασχηματίζει την τοπικότητα; Παρασύρονται από το γεγονός ότι παραμένουν ανέγγιχτα τα εξωτερικά σύνορα των κρατών, τα οποία μετασχηματίζονται εκ των ένδον; Πώς παγκοσμιοποιούνται οι τοπικότητες; Γράφει ο Ούλριχ Μπεκ στην «Επινόηση του Πολιτικού» από το 1993: «Μιλάμε πάντα για τον Τρίτο Κόσμο σαν να μη βρίσκεται πουθενά. Βρίσκεται όμως εδώ ανάμεσά μας. Στα προάστια – γκέτο των ΗΠΑ, αλλά και στις πρώην αποικιοκρατικές μητροπόλεις της Δυτικής Ευρώπης δημιουργούνται τοπικές ζώνες εξαθλίωσης, όπου η ανεργία, η παιδική θνησιμότητα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η κοινωνική ασφάλιση έχουν φθάσει στο επίπεδο των αναπτυσσόμενων χωρών. Το κατά μέσο όρο προσδόκιμο ζωής των κατοίκων του Χάρλεμ βρίσκεται σήμερα στα 46 χρόνια – πέντε χρόνια λιγότερο απ’ ότι το Μπαγκλαντές. Η εθνική ποικιλομορφία εμφανίζεται παντού τονισμένη. Άρα είμαστε κι εμείς Τρίτος Κόσμος…».  Και προσθέτει στις συζητήσεις του με τον Γιοχάνες Βιλμς: «Το τεράστιο ρήγμα ανάμεσα στο κέντρο και στην περιφέρεια, στον πρώτο και στον Τρίτο κόσμο, τώρα μετατοπίζεται και αναπαράγεται εντός των ίδιων των μητροπόλεων, όπου οι υπερπλούσιοι και οι παγκοσμίως αποκλεισμένοι μένουν συχνά σε γειτονιές που γεωγραφικά είναι πολύ κοντά», συμπεραίνοντας εν κατακλείδι ότι: «Ενώ η παγκοσμιοποίηση καταργεί την απόσταση και τα σύνορα, ανοίγει ταυτόχρονα νέα αγεφύρωτα χάσματα που η κατάργηση της απόστασης τα καθιστά ακόμη πιο αγεφύρωτα. Η παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και του πλούτου, συνεχίζει, φέρνει δίπλα – δίπλα τον επιδεικτικά λαμπερό κόσμο των υπερπλουσίων και τον αποπολιτισμένο κόσμο των ανθρώπων χωρίς καμιά ιδιοκτησία». Γιαυτό, οι πλούσιοι καταφεύγουν σε νέες περιτοιχισμένες κοινότητες που θυμίζουν μεσαίωνα, φαινόμενο που ο Ότο Βερκμάιστερ περιγράφει στο έργο του για την ιστορία της μεσαιωνικής τέχνης ως την «επιστροφή των κάστρων». Περισσότερο γλαφυρά περιγράφει την κατάσταση ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους, σε συνέντευξή του με αφορμή την προβολή της ταινίας «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» που διαδραματίζεται στο ερειπωμένο Ντιτρόιτ,: «Αυτό που δεν δείχνουμε από το Ντιτρόιτ είναι το απαρτχάιντ. Ολόκληρες περιοχές με μαύρους, πολύ φτωχούς, που δεν έχουν σχολεία, εκπαίδευση, δουλειές, φώτα στους δρόμους. Περιοχές χωρίς ρεύμα. Άνθρωποι απελπισμένοι, που ζουν σαν αρουραίοι, που μπορεί να σε χτυπήσουν με μια πέτρα για να σου πάρουν ένα σάντουιτς… Πεθαίνουν της πείνας..».

Trafficking: Οι ιστορίες της Lakshmi και της Ρουθ…

 

Οι ιστορίες που ακολουθούν έχουν να κάνουν με τη ζωή δύο γυναικών που μεσα από καθ΄ όλα νόμιμες οδούς κατέληξαν να γίνουν θύματα του trafficking. Η απόγνωση από τη φτώχεια και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τις ίδιες και για τις οικογένειές τους τις κατέστησαν ευάλωτες στις αρρωστημένες βουλές πλουσίων οικογενειών. Η οικονομική εκμετάλλευση που υπέστησαν, ο βιασμός, το ξύλο και η ζωή πλάι στο φόβο περιμένοντας την επόμενη φορά που ο ‘εργοδότης’ θα ξεσπάσει πάνω τους, σκιαγραφούν την εκμετάλλευση του Παγκόσμιου Νότου από την πολιτισμενη Δύση.