Ετικέτες

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα σχέδιο για την «Πύλη των Καρυατίδων» της Αμφίπολης, υπό εξέλιξη


Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Γερ, Γ. Γερολυμάτος: Σχέδιο αναπαράστασης 
της «Πύλης των Καρυατίδων», υπό κλίμακα
Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Αγαπητοί αναγνώστες του ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Κατά αρχήν, ζητώ την κατανόηση σας, επειδή τις τελευταίες ημέρες δεν δημοσιεύονται νέα άρθρα και αναρτήσεις από την συνήθη θεματολογία του ιστολογίου. Είμαι μόνος και δεν τα προλαβαίνω όλα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον και ο χρόνος μου, έχουν δοθεί εξολοκλήρου στην κατασκευή των σχεδίων, που ετοιμάζω για το επόμενο άρθρο μου και μάλιστα έγχρωμα. Έτσι, έχω αλλάξει κάπως τους ρυθμούς μου. Ακόμα και ο Κυνικός, μου ζήτησε άδεια για να ξεκουραστεί λίγο. «Που και που να γαβγίζω αφεντικό. Τώρα προέχει η Αμφίπολη!» μου είπε!

Χθες και σήμερα, χάθηκα μέσα στις κλίμακες, στη γεωμετρία και στα μαθηματικά, αλλά στο τέλος κάτι καλό βγήκε μέσα από τις γραμμές. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί και η Πύλη πρόβαλε, χωρίς τις Καρυάτιδες ακόμα πάνω στις βάσεις τους. Από ένα σημείο και μετά, θα ξεκινήσει και το καθαρά ζωγραφικό μέρος, ώστε να μεταμορφωθεί ο «σκελετός» σε μια σαφή αναπαράσταση της Πύλης των Καρυατίδων. Η εικόνα που σας δείχνω, δεν έχει νόημα να αναδημοσιευθεί. Την ανεβάζω μόνο για να πάρετε μια ιδέα από αυτό που ετοιμάζω. Ίσως και για την απλή πληροφόρηση εκείνων, που μετά από την δημοσίευση των σχεδίων, ίσως με ρωτήσουν «πώς τα έκανα». Η εικόνα αυτή, θα τους εξηγεί με ποιον τρόπο.


Η όλη εργασία ίσως μου πάρει κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα, αλλά δεν έχω λόγους, ούτε να βιαστώ, ούτε να πιεστώ. Χαλαρά και όμορφα έγινε αυτό που έγινε και έτσι θα συνεχίσω. Δεν έχω οικονομικά κίνητρα και παρά τις «αποκλειστικότητες» που μου ζητήθηκαν ήδη, ακόμη και από διεθνή σάιτς, διατηρώ μόνο ένα βαθύ ενδιαφέρον, για αυτό που συγκινεί όλους τους Έλληνες, μεταξύ αυτών και εμένα τον ίδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου