Ετικέτες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ας μην καταστρέψουν οι Γερμανοί για τρίτη φορά την Ευρώπη

Ας μην καταστρέψουν οι Γερμανοί για τρίτη φορά την Ευρώπη

γράφει ο Γιόσκα Φίσερ*
eurozone-3-thumb-largeΗ κατάσταση στην Ευρώπη είναι σοβαρή – πάρα πολύ σοβαρή. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα καλούσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια δημοσιονομική ένωση – με κοινό προϋπολογισμό και φορολογική πολιτική και κοινές εγγυήσεις για το δημόσιο χρέος; Και τον Κάμερον να υποστηρίζει ότι μόνο η εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης μπορεί να σταματήσει τη διάρρηξη του ευρώ…
Ένας συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε τέτοια πράγματα! Το ευρωπαϊκό σπίτι καίγεται και ο Κάμερον ζητά μια ορθολογική και αποφασιστική απάντηση από την Πυροσβεστική.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυντική Πολιτική

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυντική Πολιτική

Toυ Μάνου Ηλιάδη
Η κρίση που κατατρώγει την Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι περίπου χρόνια και η εξαθλίωση στην οποία οδηγείται βαθμιαίως ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού, κατά τρόπο που… θυμίζει καταστάσεις που προσομοιάζουν με αυτές έπειτα από ατυχή και καταστροφικό πόλεμο, επισκιάζει μια ολόκληρη σειρά άλλων ζωτικής σημασίας προβλημάτων, μεταξύ των οποίων κυρίαρχη θέση έχει το πρόβλημα της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τα προβλήματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας κατέχουν παραδοσιακά -σε ολόκληρο τον κόσμο- χαμηλότερη προτεραιότητα των ενδιαφερόντων και προτιμήσεων ενός λαού έναντι θεμάτων που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβιώσεώς του. Είναι, δε, φυσικό σε περιόδους κρίσεων οι απαιτήσεις για την άμυνα να περιορίζονται υπό την πίεση της κοινωνίας και της απροθυμίας της να δεχθεί περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού της επιπέδου, πιέσεις που γίνονται ιδιαίτερα έντονες σε χώρες χωρίς υπαρκτές απειλές ή ηγεμονικές φιλοδοξίες. Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε περίπτωση που μια χώρα ευρίσκεται αντιμέτωπη με οξεία οικονομική κρίση, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει υπαρκτές απειλές. Η διεθνής εμπειρία εν προκειμένω δείχνει ότι χώρες με απειλές δεν υποβαθμίζουν τον αμυντικό τους μηχανισμό υπό το βάρος της κρίσεως, των λαϊκών πιέσεων για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κ.λπ. Ο γενικός κανόνας, δηλαδή, είναι ότι οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών, εν γνώσει του γεγονότος ότι η οικονομική τους αδυναμία -που επηρεάζει δυσμενώς κάθε τομέα της λειτουργίας ενός κράτους- τις καθιστά ευάλωτες και ενθαρρύνει κάθε εξωτερική επιβουλή, προσπαθούν πάση θυσία να διατηρήσουν την επάρκεια του αμυντικού τους μηχανισμού και του εν γένει συστήματος ασφαλείας.

Η κα. Λαγκάρντ γνωρίζει..πως πίσω απο τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες

Η κα. Λαγκάρντ γνωρίζει..πως πίσω απο τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Μαΐου 29, 2012
Καταιγισμό μηνυμάτων εξακολουθεί να δέχεται η Γκάρντιαν εξ αιτίας των απαξιωτικών σχολίων της Κριστίν Λαγκάρντ για τους Έλληνες. Τι απαντά σήμερα η ίδια η εφημερίδα στην επικεφαλής του ΔΝΤ
Σήμερα η Guardian με άρθρο του εκδότη της κατηγορεί την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για κενές περιεχομένου ηθικολογίες και διγλωσία.

Μια 12 χρονη κοπέλλα ξεσκεπάζει τήν απάτη τ ης Μαφίας τών Διεθνών Τοκογλύφων

Μια 12 χρονη κοπέλλα ξεσκεπάζει τήν απάτη τ ης Μαφίας τών Διεθνών Τοκογλύφων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 2, 2012

Βικτώρια Γκραντ:
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο Καναδάς είναι χρεωμένος; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η καναδική κυβέρνηση επιβάλλει τόσους φόρους; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι τραπεζίτες από τις μεγαλύτερες καναδικές τράπεζες γίνονται πλουσιότεροι και οι υπόλοιποι από εμάς δεν είναι; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το δημόσιο χρέος μας υπερβαίνει τα 800 δισ. δολάρια και γιατί ξοδεύουμε 160 εκατομμύρια δολλάρια κάθε μέρα σε ιδιώτες τραπεζίτες για τόκους μόνο για το εθνικό χρέος; Είναι 60 δισεκατομμύρια δολλάρια το χρόνο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτά τα 60 δις δολλάρια; Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν συνεργήσει στην οικονομική υποδούλωση των ανθρώπων του Καναδά. Θα σας δώσω τώρα τις πληροφορίες που θα σας ενδιαφέρουν και θα είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσεται την δική σας έρευνα και να καλέσετε την κυβέρνησή μας να σταματήσει αυτή τη ληστεία του λαού του Καναδά. Πρώτα θα δούμε την Τράπεζα του Καναδά. Και ϋστερα πώς δουλεύει το τραπεζικό σύστημα σήμερα. Και τότε εγώ θα περιγράψω μια λύση που μπορούμε να ζητήσουμε από την κυβέρνησή μας να την πρασγματοποιήσει…

Ο Ομπάμα πιέζει, η Μέρκελ αντιστέκεται

Ο Ομπάμα πιέζει, η Μέρκελ αντιστέκεται

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 2, 2012
20120602-202915.jpgΟ Ομπάμα ζητά από τη Μέρκελ να βρει άκρη με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αλλά η καγκελάριος λέει συνεχώς “νάϊν”.
Βλέποντας την Ελλάδα να βρίσκεται στο έλεος των κερδοσκόπων και την Ισπανία να σκάει, ο Ομπάμα ξέρει ότι υπό αυτές τις συνθήκες στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δεν βγαίνει…

Πακιστάν: Τρεις αντάρτες νεκροί σε επίθεση UAV


Posted: 02 Jun 2012 03:30 AM PDT
 undefined
Τουλάχιστον τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή του Νοτίου Ουαζιριστάν όπου ζουν οι φυλές, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Η επίθεση, στόχος της οποίας ήταν ένα όχημα, πραγματοποιήθηκε στο χωριό Χαουάσι Χελ, 5 χλμ. δυτικά της Ουάνα, της μεγαλύτερης πόλης στην περιοχή των φυλών, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Το αεροσκάφος έπληξε με δυο πυραύλους το αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε. Τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν», τόνισε.

Αναδιάταξη του στόλου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Λίον Πανέτα

Αναδιάταξη του στόλου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Λίον Πανέτα




Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν έξι αεροπλανοφόρα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και θα μετακινήσουν την πλειονότητα των άλλων πολεμικών τους πλοίων στην περιφέρεια ως το 2020, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα σήμερα, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για τη νέα στρατηγική της χώρας του για πρώτη φορά. Σε ομιλία του σε μια ετήσια σύνοδο για ζητήματα ασφάλειας στη Σιγκαπούρη, ο Πανέτα επεδίωξε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί του ότι η μετατόπιση της έμφασης που δίνουν οι ΗΠΑ στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού εντάσσεται σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η ανάδυση της Κίνας, που μετατρέπεται σε παγκόσμια δύναμη.

«Απορρίπτω αυτή την άποψη εντελώς. Η προσπάθειά μας να ανανεώσουμε και να εντείνουμε την ανάμιξή μας στην Ασία είναι πλήρως συμβατή με την ανάπτυξη και την μεγέθυνση της [ισχύος της] Κίνας», είπε ο Πανέτα στην ετήσια σύνοδο, στην οποία μετέχουν πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες από 30 κράτη.
Η τοποθέτηση του Πανέτα έγινε στην έναρξη μιας επταήμερης περιοδείας του στην περιφέρεια για να εξηγήσει σε συμμάχους και εταίρους τις πρακτικές συνέπειες της νέας αμερικανικής στρατιωτικής στρατηγικής που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο και προβλέπει την αναδιάταξη των δυνάμεων των ΗΠΑ με την έμφαση να δίνεται στον Ειρηνικό.

Οι αρχαϊκοί νόμοι (1100-750 π.Χ.)

Οι αρχαϊκοί νόμοι (1100-750 π.Χ.)

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 2, 2012

Κατά την αρχαιότητα λόγω του γεγονότος ότι οι νόμοι ήταν άγραφοι, οι ευγενείς τους ερμήνευαν κατά το δοκούν προς όφελός τους και παρόλο που δεν είχαν δοθεί από τους θεούς, εν τούτοις επειδή τελούσαν “υπό την προστασία των θεών” ήταν απόλυτα σεβαστοί. Με την πάροδο των ετών οι πολίτες άρχισαν να διαμαρτύρονται κατά αυτής της συνήθειας των ευγενών και επειδή ήδη υπήρχαν γραπτοί κατάλογοι δημοσίων λειτουργών και συνθηκών, απαίτησαν με επιμονή την καταγραφή των νόμων.

Η ΦΡΙΚΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Η ΦΡΙΚΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
Ειναι ενδεικτική και φρικιαστική. Διαβάστε τη στο κείμενο.
e7fc5d8d3496b5114514f03b9c703821_XL.jpg?t=1331923338
Έρνεστ Χέμινγουέι: “Στην προκυμαία της Σμύρνης”Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο μεγάλος Νομπελίστας«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.» (Από τη συλλογή διηγημάτων του με το γενικό τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης»).

Μπαϊρού εναντίον Λαγκάρντ για Ελλάδα

Μπαϊρού εναντίον Λαγκάρντ για Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 28, 2012
bayrouΟ Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο France Inter χαρακτήρησε “εξαιρετικά προσβλητικές” τις παρατηρήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, επειδή, όπως είπε, το αφεντικό του ΔΝΤ « έχει απαγγείλει κατηγορίες κατά του ελληνικού λαού ».
« Βρήκα τις παρατηρήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, εξαιρετικά σκανδαλώδες, επειδή έχει απαγγείλει κατηγορίες κατά του ελληνικού λαού σαν να ήταν ένοχος ή υπεύθυνος “, δήλωσε ο Φρανσουά Μπαϊρού.
Γι ‘αυτό και διαπίστωσε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κριστίν Λαγκάρντ, θα πρέπει να μιλούν με διαφορετικό τρόπο στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο» και « που πληρώνουν τις κρίσεις που δηίούργησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις κατ ‘εξοχήν υπεύθυνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε », κατέληξε.
spirospero.gr

Η Πόλις Eάλω (ΦΡΑΝΤΖΗΣ)

Η Πόλις Eάλω

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Μαΐου 28, 2012

Το κείμενο που ακολουθεί σχετικά με την άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Βυζαντινού συγγραφέα Γε­ωργίου Φραντζή, επιστήθιου φίλου και μυστικοσυμβούλου του τελευταίου αυτοκράτορα των Ελλήνων Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι και άλλοι έγραψαν την ιστορία της άλωσης, όπως ο Δούκας και ο Βενετός Μπάρμπαρο, αλλά αυτοί δεν είχαν στενές σχέσεις με τον Παλαιολόγο όπως ο Φραντζής, ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια όσα σχεδιάζονταν και γίνονταν μυστικά στα ανάκτορα. Κατά συνέπεια η ιστορία τους δεν μπορεί να έχει την ακρίβεια και πληρότητα του έργου του Φραντζή. Ο Γεώργιος Φραντζής γεννήθηκε,  το 1401 μ.Χ., επί βασιλείας Μανουήλ Παλαιολόγου, από επίσημη οικογένεια της Κωνσταντι­νούπολης και ήταν συγγενής του Γρηγορίου Παλαιολόγου του Μαμωνά, γιου του μεγάλου δούκα Μαμωνά πρώην ηγεμόνα της Μονεμβασίας. Σε ηλικία δεκαέξι ετών προσλήφθηκε από το βασιλιά Μανουήλ για να μορφωθεί στο Κελί του. Ο Μανουήλ τον αγαπούσε ιδιαίτερα για την πίστη, την αφοσίωση και την εξυπνάδα του, τον χρησιμοποιούσε σε εμπιστευτικές υποθέσεις και τον έστειλε δύο φορές πρέσβη στο σουλτάνο Μουράτ. Η μεγάλη οικειότητα του βασιλιά απέναντι του φαίνεται από το γεγονός ότι του ανέθεσε να γράψει ο ίδιος τη διαθήκη του, με την οποία τον όριζε μαζί με άλλους δύο, επίτροπο της τελευταίας θέλησής του και έκανε ιδιαίτερη σύσταση στο γιο και διάδοχό του Ιωάννη να τον έχει πάντα μαζί του, να τον θεωρεί σαν έναν από τους πιστότερους ανθρώπους του και να του δώσει προαγωγή. 

δέκα χώρες με το χειρότερο βιοτικό επίπεδο

δέκα χώρες με το χειρότερο βιοτικό επίπεδο
Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 28, 2012
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σας κάνει να σκέφτεστε σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσετε σε κάποια χώρα του εξωτερικού και να ζήσετε μια καλύτερη ζωή; Τότε πρέπει να διαβάσετε τη νέα λίστα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που περιλαμβάνει τις δέκα χώρες με το χειρότερο βιοτικό επίπεδο. Η σύγκριση των χωρών, όσον αφορά στο επίπεδο διαβίωσης, γίνεται μέσω της μέτρησης τιμών ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε χώρα, όπως το εισόδημα, η στέγαση, η εργασία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, η υγεία, η ασφάλεια και η «ισορροπία» ποιότητας ζωής-εργασίας.
Ακολουθεί η λίστα με τις δέκα χώρες:

29 Μαΐου μνήμη τής αγίας Μητέρας τού τελευταίου αυτοκράτορα των Ελλήνων.

29 Μαΐου μνήμη τής αγίας Μητέρας τού τελευταίου αυτοκράτορα των Ελλήνων.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012

Επιλογή του Μίσα

Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν κόρη του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες – κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (=βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Καταγόταν από βασιλική και ευλογημένη γενιά. Στους προγόνους της συγκαταλέγονται άνθρωποι που αγίασαν (π.χ. ο Στέφανος Νεμάνια, σέρβος βασιλέας και κτίτορας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους = όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης). Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης ανέλαβε την ηγεμονία του σημερινού βουλγαρικού τμήματος της βορειο – ανατολικής Μακεδονίας, στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Αξιού και Στρυμώνα.

29 Μαίου 1453. Η Πόλις εάλω.

29 Μαίου 1453. Η Πόλις εάλω.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012

Του Νετάκια
1404 μ.Χ.: Γεννιέται στην Κωνσταντινούπολη ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
1430 μ.Χ. 29 Μαρτίου: Άλωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους!
1437 μ.Χ. 27 Νοεμβρίου: Ο βασιλιάς Ιωάννης Παλαιολόγος (αδερφός του Κωνσταντίνου) πηγαίνει στην Ιταλία για να ζητήσει βοήθεια για τον Τουρκικό Κίνδυνο. Στη θέση του στην Πόλη, μένει ο Κωνσταντίνος.

Το μαγικό χάπι της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το μαγικό χάπι της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
Του Γιάννη Κομίνη
Πριν μπω στο κυρίως θέμα θα ήθελα να κάνω μερικά παρενθετικά σχόλια. Βρίσκω εκνευριστική την εκκωφαντική σιγή των “ανθρώπων του πνεύματος” για τα τεκταινόμενα στη χώρα αυτή. Και γω προτιμώ ασύγκριτα περισσότερο να συνεχίσω απερίσπαστος να κάνω την έρευνά μου στην κβαντική φυσική, ή να μελετήσω το εξαιρετικό βιβλίο για τη νευροφυσιολογία της μνήμης (του Καντέλ) που τώρα έχω στα χέρια μου, από το να συγχυστώ ασχολούμενος με τον κάθε ανεπάγγελτο πολιτικό που καθημερινά βυθίζει τη χώρα αυτή στο χάος. Οντας εν πτήσει όμως, δυσκολεύομαι να αφαιρεθώ από ένα ωραίο βιβλίο όταν το αεροπλάνο εκτελεί ελεύθερη πτώση και στο πιλοτήριο βρίσκεται πλανόδιο τσίρκο.

Ο Πολιτιστικός Ψυχρός Πόλεμος

Ο Πολιτιστικός Ψυχρός Πόλεμος

ΗΠΑ και ΕΣΣΔ επιδόθηκαν σε έναν μέχρις εσχάτων ανταγωνισμό και επίδειξη δυνάμεως στις τέχνες και τον αθλητισμό
Της Μαρίνας Πετράκη*
Η μελέτη των σύγχρονων πολεμικών αναμετρήσεων έχει αναδείξει ότι η επιτυχημένη ή μη έκβασή τους οφειλόταν τόσο στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην τελειότητα των οπλικών συστημάτων, όσο και στη χρήση «λέξεων και εικόνων». Οσο πιο αποτελεσματικός ο σχεδιασμός και η διάδοση της προπαγάνδας, τόσο πιο βέβαιη η υπονόμευση του εχθρού. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η προπαγάνδα (Political and psychological Warfare) αναδείχθηκε χωρίς αμφιβολία σε ένα από τα βασικότερα όπλα του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε και κράτησε σαράντα χρόνια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του πολέμου ήταν η ιδεολογική και πολιτιστική σύγκρουση (Cultural Cold War) ανάμεσα στον δυτικό κόσμο -με κύριο εκφραστή του τις ΗΠΑ- και το ανατολικό μπλοκ -με κύριο εκφραστή την ΕΣΣΔ- όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την ψυχροπολεμική διχοτόμηση της Ευρώπης και τις γεωπολιτικές και ιδεολογικές ανακατατάξεις που ακολούθησαν.

Bολές Exocet απο την Πολεμική Αεροπορία

Bολές Exocet απο την Πολεμική Αεροπορία



undefined
Στην βολή βλήματος Exocet θα προχωρήσει στο προσεχές διάστημα η Πολεμική Αεροπορία σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται βολή ΑΜ-39 απο την ΠΑ, ενώ αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει και το "ντεμπούτο" του πολυδιαφημισμένου συστήματος S-300..

Οι βολές κατευθυνόμενων βλημάτων θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Πέμπτη εναντίον παροπλισμένου πλοίου του ΠΝ που προσομοιώνει την εχθρική απειλή. Προβλέπεται να εκτοξευτούν μέχρι και δυο βλήματα ΑΜ-39 Exocet απο α/φ M2000 EGM/BGM της ΠΑ, βλήματα επιφανείας-επιφανείας απο πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και βλήμα Sparrow απο φρεγάτα.

Διαβάστε περισσότερα...


Το ΑΜ-39 Μk2 Εxocet (εκ του Ελληνικού «εξώκοιτος» δλδ χελιδονόψαρο) που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, είναι υποηχητικό βλήμα ναυτικής κρούσης με δυνατότητα πτήσης σε πολύ μικρό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας (sea-skimming). Έχει μήκος 4,69μ και συνολικό βάρος 670 κιλών εκ των οποίων 165 ανήκουν στην πολεμική κεφαλή, εφοδιασμένη με 2 πυροσωλήνες - προσεγγίσεως και προσκρούσεως. Ο τελευταίος ενεργοποιείται με μικρή χρονοκαθυστέρηση, έτσι ώστε η κεφαλή να εκραγεί εντός του στόχου. Η εμβέλεια του βλήματος είναι κυμαίνεται στα 65-70χμ, αναλόγως της ταχύτητας και του ύψους του φορέα. H εκμετάλλευση του ΑΜ-39 από την ΠΑ στο αρχιπελαγικό περιβάλλον του Αιγαίου σίγουρα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τους επιτελείς του Τουρκικού ναυτικού για ευνοήτους λόγους.


Τα αεροεκτοξευόμενα Exocet έγιναν παγκοσμίως γνωστά κατά την διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ, όταν τα Super Etendard της Αργεντίνικης Αεροπορίας βύθισαν το αντιτορπιλικό τύπου Type 42 ΗΜS Sheffield και το Ro-Ro Atlantic Conveyor(μαζί του 6 ελικόπτερα Wessex, 3 Chinook και ένα Lynx), και αχρήστευσαν το HMS Glamorgan κάνοντας χρήση βλημάτων AM-39. Είναι χαρακτηριστικό το ότι το HMS Sheffield βυθίστηκε έπειτα από πυρκαγιά που προκλήθηκε από τα καύσιμα του κινητήρα του βλήματος, ενώ στην περίπτωση του HMS Glamorgan οι ζημιές ήταν πιο περιορισμένες. Oι επιτυχείς προσβολές εναντίον των Βρετανικών πλοίων συνέβαλλαν τα μέγιστα στην μετέπειτα εμπορική επιτυχία του βλήματος.


Οι τελευταίες στιγμές του ΗΜS Sheffield


Εξίσου μεγάλη δημοσιότητα πήρε και η προσβολή της αμερικανικής φρεγάτας USS Stark από Ιρακινά μαχητικά (F-1EQ/AM-39) στον Περσικό Κόλπο τo 1987. Η επίθεση των Ιρακινών στοίχισε στους Αμερικανούς 37 νεκρούς και σημαντικές βλάβες στην 4.200 τόνων Oliver Hazard Perry. Το USS Stark τελικά επισκευάστηκε και συνέχισε να υπηρετεί μέχρι το 1999.


http://www.enkripto.com/2012/05/b-exocet.html

Ο δίσκος της Φαιστού και άλλοι γοητευτικοί, άλυτοι γρίφοι…

Ο δίσκος της Φαιστού και άλλοι γοητευτικοί, άλυτοι γρίφοι…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 28, 2012
Image
Οι ιστορίες που μας καθηλώνουν και εξάπτουν περισσότερο τη φαντασία μας είναι εκείνες που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Ανεξήγητοι κώδικες, αινίγματα, κρυπτογραφημένα μηνύματα και βιβλία, μυστηριώδεις επιγραφές, μας ιντριγκάρουν και γεννούν θεωρίες και θρύλους.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες ιστορικών, αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων, η ανθρώπινη ιστορία βρίθει από γρίφους που παραμένουν άλυτο και ίσως ακριβώς γι’ αυτό να μας γοητεύουν και περισσότερο

Daily Mail: Αφιέρωμα στα Μετέωρα και τα «κρεμαστά» μοναστήρια

Daily Mail: Αφιέρωμα στα Μετέωρα και τα «κρεμαστά» μοναστήρια

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 28, 2012
Daily Mail: Αφιέρωμα στα Μετέωρα και τα «κρεμαστά» μοναστήρια Φωτογραφικό αφιέρωμα στα «κρεμαστά» μοναστήρια του κόσμου, με ιδιαίτερη έμφαση στα Μετέωραφιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail.
«Όταν προσπαθείς να επικοινωνήσεις με το θεό σου, βοηθάει να έχεις βρει ένα γαλήνιο και ήσυχο μέρος για να προσευχηθείς. Αυτό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για τους αρχιτέκτονες αυτών των μοναστηριών χτισμένα σε απίθανες τοποθεσίες», αναφέρει το δημοσίευμα που σχολιάζει ότι μοιάζουν να βρίσκονται στο σημείο όπου η γη ενώνεται με τον ουρανό.
Χτισμένα σε απίστευτα ύψη στις πλαγιές βουνών και βράχων, γίνονταν ο προορισμός μόνο των πολύ αφοσιωμένων πιστών. Η πρόσβαση ήταν -και είναι- εφικτή μόνο μέσω στενών, απότομων και αθέατων πολλές φορές μονοπατιών προκειμένου τίποτα να μη διαταράσσει την ησυχία τους.
Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, Μετέωρα

ΕΥΡΩΠΗ: ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ

ΕΥΡΩΠΗ: ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2012

Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας

Ο κ. Γιουνκέρ ήταν δραματικά ξεκάθαρος σε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του (ετήσια Σύνοδος ΔΝΤ). Είπε χαρακτηριστικά: «Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση». Πρόσθεσε δε ότι «το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε (για την επερχόμενη Ελληνική κρίση) οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλόντ Τρισέ της ΕΚΤ, η Επιτροπή και εγώ ο ίδιος». Εγώ, βουλευτής τότε, δημοσίευσα σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Αξία (31/5/2003), με τίτλο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!». Όλοι οι μυημένοι έβλεπαν το που οδηγείται η Ελλάδα. Και ερωτώ, αφού οι Ευρωπαίοι γνώριζαν το τι πλησιάζει, γιατί οι ίδιοι εν τέλει αδιαφόρησαν; Τι συνέβη; Πως εξηγείται;

ΤΕΛΕΥΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (ΘΡΥΛΟΣ)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στη Βασιλική Εκκλησία, ένας ιερέας τελούσε τη θεία Λειτουργία. Βλέποντας τους άπιστους να μπαίνουν, δε σκεπτόταν παρά πώς να σώσει από τη βεβήλωση τον ιερό άρτο και το πολύτιμο Αίμα του Χριστού. Ανέβηκε, λοιπόν, βιαστικός στον Άμβωνα, κρατώντας τ' Άγιο Δισκοπότηρο κι εξαφανίστηκε σε μια μικρή πόρτα. Την έκλεισε πίσω του, μα δυστυχώς οι Τούρκοι τον είχαν δει κι έτρεξαν να τον προφτάσουν. Όταν όμως έφθασαν στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται η πόρτα, ξαφνιάστηκαν γιατί δεν είδαν παρά μόνο μια γυμνή, λεία επιφάνεια χωρίς το παραμικρό σημάδι ανοίγματος. Αγριεμένοι, προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον τοίχο, αλλά έσπασαν τα όπλα τους, χωρίς να καταφέρουν τίποτε! -Ας φέρουν τους χτίστες του στρατού μας, αποφάσισε ο Σουλτάνος. Έτσι θα δούμε τι είναι πίσω απ' αυτόν τον τοίχο. Οι χτίστες ήρθαν με τα εργαλεία τους κι άρχισαν να χτυπούν τον τοίχο. Παρ' όλες τους τις προσπάθειες όμως, δεν μπόρεσαν ούτε να τον τρυπήσουν κι ομολόγησαν πως σίγουρα υπήρχε κάποιο τεχνικό μέσο, που τους ήταν άγνωστο. -Είστε ανίκανοι, φώναξε καταθυμωμένος ο Σουλτάνος και θα τιμωρηθείτε! Να φέρουν βυζαντινούς χτίστες! Τότε έφεραν βιαστικά όσους μπόρεσαν και απειλώντας τους με θάνατο, τους πρόσταζαν να ρίξουν αυτόν τον τοίχο! Μα, ούτε κι αυτοί δεν τα κατάφεραν! Γιατί, το θέλημα του θεού, πιο δυνατό από κάθε ανθρώπινη δύναμη, κρατούσε αυτές τις πέτρες δεμένες γερά, για να προστατεύει τον ιερέα. Όλους αυτούς τους αιώνες, ο ιερέας αγρυπνεί, σφίγγοντας το δισκοπότηρο, που προστάτευσε από τους άπιστους! Μα, όταν θα ξαναπάρουμε την Πόλη, η πόρτα θα ξανανοίξει μόνη της, ο ιερέας θα βγει, θα ξαναμπεί στο ιερό και θα συνεχίσει τα λόγια της λειτουργίας, από κει ακριβώς που είχε σταματήσει!

ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΑ 18 ΔΙΣ – ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜ ΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑΣ.

ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΑ 18 ΔΙΣ – ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜ ΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑΣ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
Από τον Χρήστο Ιωάννου

Ράπανος: Οι επόμενοι τρεις μήνες θα κρίνουν την παραμονή μας στο ευρώ

Στο προηγούμενο άρθρο κάναμε αναφορά στα τραπεζικά παράδοξα που συμβαίνουν στη χώρα. Μιλήσαμε για καθυστέρηση στη διαμόρφωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η θέση επιβεβαιώθηκε, αλλά η απόπειρα πρόβλεψης αποδείχθηκε ανεπαρκής μπροστά σε αυτά που ακολούθησαν. Η κυβέρνηση απελευθέρωσε 18 δις ευρώ για τις τράπεζες χωρίς καν να έχουν οριστεί οι ακριβείς όροι της ανακεφαλαιοποίησης. Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν έκανε πράξη τα λόγια του και έδωσε κι άλλο χρόνο στους τραπεζίτες να παραμείνουν στις θέσεις τους με τα λεφτά και την προσπάθεια των Ελλήνων φορολογουμένων.
Τα παράδοξα δεν σταμάτησαν εκεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Για την ημέρα εκείνη που οι τράπεζες θα είναι δήθεν ιδιωτικές. Ο κ. Ταμβακάκης ζήτησε τη συμβολή των διεθνών ιδιωτών επενδυτών για να παραμείνει η τράπεζα ιδιωτική. Βρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο και δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times: «Πρέπει να έχουμε έναν ιδιωτικά ελεγχόμενο τραπεζικό κλάδο. Και χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμους επενδυτές, όχι κερδοσκόπους». Πολλοί συμφωνούν με αυτή τη δήλωση και ακόμα περισσότεροι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν, εάν πράγματι οι ιδιώτες έβαζαν λεφτά.

Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
Γράφει η Σοφία Τ.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 06/04 ως την Τρίτη 29/05/1453(Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει. Το Βυζάντιο ήταν ήδη εξασθενημένο και διαιρεμένο τους τελευταίους 2 αιώνες, σκιά της παλιάς Αυτοκρατορίας. Η Άλωση του 1204 από τους Σταυροφόρους και, μετά την επανάκτησή της(1261), οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από την Δ, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση. Η κατάληψη της Καλλίπολης(1354) από τους Οθωμανούς, η οποία έφερε ορδές φανατικών μουσουλμάνων πολεμιστών στην Ευρώπη, σταδιακά κύκλωσε εδαφικά το Βυζάντιο, το οποίο έγινε(1373) φόρου υποτελής στον Οθωμανό σουλτάνο. Έτσι, η Άλωση ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα και της αδιάκοπης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι συγκρούσεις ήταν άνισες υπέρ των Τούρκων, σε σημείο που να μνημονεύεται από τις πηγές το τετελεσμένο της έκβασης της πολιορκίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ηρωισμό των πολιορκημένων και ιδιαίτερα του Αυτοκράτορα. Το γεγονός της πτώσης της «θεοφυλάκτου Πόλεως», άφησε βαθιά ίχνη στις πηγές της εποχής. Απόρροια της Άλωσης ήταν η συνέχιση της εδαφικής προώθησης των Τούρκων. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειό της, απειλώντας την Βιέννη(τέλη 17ου αι.). Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης. Πολλοί συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα επαναφέρουμε τον “Βασικό Μέτοχο” που ήδη θα έπρεπε να ισχύει!

ΣΥΡΙΖΑ: Θα επαναφέρουμε τον “Βασικό Μέτοχο” που ήδη θα έπρεπε να ισχύει!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/bobolas.jpg?w=270&h=211&h=148

Μεγάλη επικοινωνιακή ντρίμπλα από τον ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να προκαλέσει νέο πονοκέφαλο, όχι όμως μόνο στα εκδοτικά συγκροτήματα. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τροχειοδεικτικές, ο Τσίπρας και οι επιτελείς του ετοιμάζουν πρόταση βόμβα που θα ανακοινώσουν πριν τις εκλογές, με τις οποία θα καλούν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν θέση.

Η έκπληξη; Στην Κουμουνδούρου έχουν μελετήσει διεξοδικά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που δικαίωνε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή και θα την χρησιμοποιήσουν ώστε να μην μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση επί της νομικής υπόστασης.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Μαΐου 29, 2012
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουν στη δημοσιότητα την συμπληρωματική πρόταση τους για την ανάκαμψη της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Προστίθεται στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε συνέχεια της Δράσης υπ’ αριθ. 23 «Αποποινικοποίηση της Επιχειρηματικότητας».

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τούρκοι παλαίμαχοι αξιωματικοί αποκαλύπτουν τις θηριωδίες της εισβολής στην Κύπρο… κτήνη διά μέσου των αιώνων.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
Τις συνταρακτικές μαρτυρίες – ομολογίες παλαίμαχων Τούρκων αξιωματικών για τα όσα είδαν την περίοδο της εισβολής σχετικά με εκτελέσεις και αιχμαλωτίσεις Ε/Κ παραπέμπει στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Κυπριακή Δημοκρατία, αξιώνοντας από την Επιτροπή Υπουργών να ανοιχθούν επιτέλους τα αρχεία του τουρκικού στρατού αλλά και να κληθούν να μιλήσουν Τούρκοι αυτόπτες μάρτυρες.
Μεταξύ αυτών των μαρτυριών και η ομολογία απόστρατου συνταγματάρχη του τουρκικού πεζικού, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή εκτέλεσης που συνάντησε σε σπίτι στον Σύσκληπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αξιωματικός του πυροβολικού, δυο καταδρομείς και ένας Τουρκοκύπριος  γάζωσαν 13 Ελληνοκυπρίους που ήταν καθισμένοι στο σαλόνι, ενώ αποκεφάλισαν ακόμα έναν κοντά στην πόρτα.
Τουρκία και Κύπρος απέστειλαν υπομνήματα στο Στρασβούργο για τη μάχη που θα δοθεί γύρω από το θέμα των αγνοουμένων τον Ιούνιο. Η Δημοκρατία αναφέρεται σε «άδειασμα» μαζικών ταφών από το στρατό αλλά και σε παρεμπόδιση εκταφών σε στρατόπεδα. Από την πλευρά της η Τουρκία υποστηρίζει ότι έβαλε την «αστυνομία» να κάνει έρευνες, να πραγματοποιήσει εκταφές, να πάρει 130 καταθέσεις, ενώ διαψεύδει και τον ηθοποιό Ατίλα Ολγκάτς και την ομολογία του περί εκτέλεσης 10 Ε/Κ.
Άλλες μαρτυρίες:
Δυο Ελληνοκύπριοι ρίχθηκαν ζωντανοί στις 20 Ιουλίου σε πηγάδι και τους άφησαν να ξεψυχήσουν.
Αιχμαλωτίστηκαν στις 15 Αυγούστου 17 Ελληνοκύπριοι στον Γερόλακκο και ουδέποτε απελευθερώθηκαν.
Δόθηκε διαταγή σε Τούρκο αξιωματικό και 10 στρατιώτες να θάψουν πτώματα Ελληνοκυπρίων σε πεδίο μάχης.
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=219175&-V=articles
Ποιός πλέον θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον Δαρβίνο όταν έλεγε: “Ο πολιτισμός οφείλει να εξαφανίσει την Τουρκική φυλή προκειμένου να επιβιώσει!”
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Τούρκων παλαίμαχων στρατιωτικών που πήραν μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974. Ήδη η κυπριακή κυβέρνηση παραπέμπει όλες αυτές τις μαρτυρίες των Τούρκων αξιωματικών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αξιώνοντας από την Επιτροπή Υπουργών να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού, αλλά και να κληθούν να μιλήσουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Τούρκοι αξιωματικοί αυτόπτες μάρτυρες.
Μεταξύ των ομολογιών υπάρχει και η μαρτυρία απόστρατου αντισυνταγματάρχη του τουρκικού Πεζικού, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή εκτέλεσης άοπλων Ελληνοκυπρίων σε σπίτι στο χωριό Σύσκλητο. Σύμφωνα με την μαρτυρία, αξιωματικός του Πυροβολικού, δύο καταδρομείς και ένας Τουρκοκύπριους γάζωσαν, μόλις εισήλθαν στην οικία, 13 Ελληνοκύπριους που ήταν καθισμένοι στο σαλόνι, χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, ενώ αποκεφάλισαν ακόμα έναν κοντά στην πόρτα.
Τουρκία και Κύπρος απέστειλαν υπομνήματα στο Στρασβούργο για τη μάχη που θα δοθεί γύρω από το θέμα των αγνοουμένων τον Ιούνιο. Η κυπριακή κυβέρνηση καταγγέλλει «άδειασμα» μαζικών ταφών από τον τουρκικό στρατό, αλλά και παρεμπόδιση εκταφών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νταβούτογλου: Προκαλεί για την ποντιακή γενοκτονία

Νταβούτογλου: Προκαλεί για την ποντιακή γενοκτονία

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 29, 2012

Απίστευτα προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά, ελέω ελληνικών φοβικών συνδρόμων, ο εκφραστής της…νεοθωμανικής πολιτικής, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, μας απαγορεύει να τιμούμε την Ποντιακή γενοκτονία…

Του Παντελή Καρύκα

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

SABAH: Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας… Ήταν ελληνικά!

SABAH: Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας… Ήταν ελληνικά!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 30, 2012
Παραδοχή από Τούρκο (σκεπτόμενο) δημοσιογράφο για την πραγματική «κυριότητα» των Μικρασιατικών εδαφών είχαμε σε δημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα Sabah. Το άρθρο αναρτήθηκε στο orthodoxia-ellhnismos.
Μην ξεχνάμε ότι το άρθρο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη σχολική τουρκική ιστορία , όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφονται οι Τούρκοι ως αυτόχθονες και εμείς σαν παραστρατημένοι απόγονοί τους. Μήπως όντως οι Τούρκοι φοβούνται ό, τι θα χάσουν αυτά που με τη βία άρπαξαν από εμάς; Το άρθρο είναι συγκλονιστικό. Διαβάστε το:..

Στήριξη του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα


Στήριξη του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα




Άφιξη στην Αθήνα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται βαριές θυσίες στον δρόμο για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση, μετέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λαέλ Μπρέναρντ, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Ξέρουν πού είναι θαμμένοι Ελληνες στρατιώτες στα Κατεχόμενα, αλλά αδρανούν

Ξέρουν πού είναι θαμμένοι Ελληνες στρατιώτες στα Κατεχόμενα, αλλά αδρανούν




Ξέρουν πού είναι θαμμένοι Ελληνες στρατιώτες στα Κατεχόμενα, αλλά αδρανούν

Τουρκοκύπριοι έχουν υποδείξει σημείο με ομαδικό τάφο Ελλήνων της ΕΛΔΥΚ από την εισβολή στην Κύπρο, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν αντιδράσει άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Ακυρώθηκε η σημερινή συνεδίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Εποτροπής, η οποία επρόκειτο να εξετάσει το θέμα που προέκυψε μετά την αντιπαράθεση Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμέων (ΔΕΑ) και Ινστιτούτου Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) για το πρόγραμμα Ταυτοποίησης Λειψάνων Αγνοουμένων και Πεσόντων από την τουρκική εισβολή του 1974 Ελληνοκυπρίων, Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων καθώς και από τις δικοινοτικές ταραχές του 1963-64.

ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ με πολεμικές ενέργειες από πλευράς Ελλάδας βλέπουν οι Τούρκοι. Κι όλα αυτά με αφορμή ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για άσκηση πυραύλων στην Κρήτη» η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν γράφει ότι οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν άσκηση στα ανοικτά της Κρήτης. Στο πλαίσιο της άσκησης, αναφέρεται, τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία με σκοπό να εξουδετερώσουν τον «εχθρό» που επιτίθεται διά θαλάσσης θα εκτοξεύσουν πυραύλους Εxoset, Ρenguin και Sea Sparrow. Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι οι εκτοξεύσεις Εxosetθα παρακολουθηθούν και από στρατιωτικούς αρμοδίους από το Πεντάγωνο. Στην είδηση τονίστηκε ότι οι πύραυλοι Εxosetδεν υπάρχουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο 5.000 ετών

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο 5.000 ετών

Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο από αμερικανικό μουσείο
Ετοιμάζεται να ζητήσει την επιστροφή και άλλων αρχαιοτήτων
Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο από αμερικανικό μουσείο
Κυκλαδικό ειδώλιο τύπου "Κίλια" ή "ο ατενίζων τ' άστρα". Μουσείο Τέχνης του Κλήβελαντ.
Ενα κυκλαδικό ειδώλιο ηλικίας 5.000 ετών, που φέρεται ότι ανήκε στο Νέλσον Ροκφέλερ, ένα ακέφαλο χάλκινο άγαλμα που πιστεύεται ότι απεικονίζει τον αυτοκράτορα - φιλόσοφο Μάρκο Αυρήλιο, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της ενότητας «Μάρμαρα του Ιωνά», που είναι παλαιοχριστιανικά γλυπτά του 3ου αιώνα, βρίσκονται μεταξύ των 22 αρχαίων έργων που η Τουρκία θεωρεί ότι εκτίθενται παράνομα στο αμερικανικό Μουσείο του Κλίβελαντ.

ΥΨΙΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΥΨΙΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

το "Νίκωνος Μετανοετε"
γαπητέ Σάββα, τό στοιχεο το παραλόγου συνήθως ξοβελίζεται πό τίς λογικές καί ντικειμενικές πολιτικές ναλύσεις, τό πολύ-πολύ άναφέρεται στίς προσωπικές μπάθειες καί ντιπαραθέσεις κάποιων πρωταγωνιστν στήν γενική νοοτροπία κάποιου λαο.  λλά τόν ναζισμό κάποιων Γερμανν, ποια ντικειμενική νάλυση, πό τήν φύση της, τόν ποβαθμίζει.
Χρειάζεται μία διεισδυτικότητα βιώματος, να συμπάσχειν μέ τό μέρος τς φύσεώς μας τό πλέον πηρεασμένο πό τήν ωσφορική παρση, προκειμένου νά κατανοήσουμε ργιζόμενοι, μέ ψυχραιμία, τόν κίνδυνο πού μς πειλε ς λάο, ς θνος, νεκα το τι ναζισμός ζ στίς ψυχές κομπλεξικν νθρωπίσκων πού ερέθησαν σέ θέσεις σχύος. 

Krugman θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

Krugman θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 30, 2012

undefinedΟ γνωστός οικονομολόγος Paul Krugman βγήκε μια μέρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για το δημοσιονομικό σύμφωνο και πρότεινε οι Ιρλανδοί να ψηφίσουν «όχι» για να ..εκνευρίσουν τη Γερμανία!

“Το έχω σκεφτεί, είναι δύσκολο. Θα έλεγα να ψηφίσετε όχι” είπε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4, ενώ ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η Γερμανία μετά την αρνητική στάση των Ιρλανδών θα την αποκόψει από τη διάσωση και την ίδια την Ευρωζώνη.

Christine Lagarde στο Twitter: «Ναι, δεν πληρώνω φόρους»

Christine Lagarde στο Twitter: «Ναι, δεν πληρώνω φόρους»

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 30, 2012
Christine Lagarde στο Twitter: «Ναι, δεν πληρώνω φόρους» «That’s right, i don’t pay taxes» παραδέχεται δημοσίως μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου…
Αφορμή στάθηκε το σχόλιο ενός από τους followers που της έγραψε ότι κατηγορεί τους Έλληνες ότι δεν πληρώνουν φόρους, αλλά αυτή κάνει το ίδιο.
Οι ετήσιες αποδοχές της κας Λαγκάρντ ανέρχονται στα 380.989 ευρώ, αλλά απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ως διεθνής αξιωματούχος, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει καθόλου φόρους, κάτι που προβλέπεται γενικότερα για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961.

ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

''Το ηρωικότερο τέλος Αυτοκρατορίας από καταβολής κόσμου με τον Αυτοκράτορα, που έγινε αιώνιο σύμβολο, αξεπέραστο και ανεπανάληπτο.
Το Έθνος αυτού του Αυτοκράτορα είμαστε και αυτός ο Αυτοκράτορας είναι για εμάς ο τελευταίος μας Βασιλιάς.
Όλες οι προφητείες για το τέλος της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώθηκαν στις 29 Μαΐου 1453 και από τότε ακολουθήσαμε τα χνάρια του Κύριου μας και Θεού μας στο Γολγοθά.
Από διδάσκαλοι και ιεραπόστολοι της οικουμένης (μιμούμενοι τον Χριστό) βρεθήκαμε (πάλι μιμούμενοι) σταυρωμένοι για 4 αιώνες και κάπου εκεί ήρθε η Επ-Ανάσταση και το θρυλικό 1821.
Δεν πέρασαν 100 χρόνια και ελευθερώσαμε την άλλοτε συμβασυλέυουσα Θεσσαλονίκη και το αιώνιο νησί των ηρώων, την Κρήτη.
Σήμερα, άλλα 100 χρόνια μετά, η Ανάσταση και πνευματική Επ-Ανάσταση θα φέρει το αληθινό Ρωμαίικο και την αληθινή απελευθέρωση της Πατρίδας, το Νέο Βυζάντιο, που θα λάμψει σε όλοκληρη την Οικουμένη τον Αρχηγό της Πίστης μας και θα φέρει την χαμένη ελπίδα και την διδασκαλία του Ευαγγελίου εις πάντα τα έθνη.''

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ

Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη

Το Σάββατο προ της Πεντηκοστής είναι Ψυχοσάββατο, δηλαδή “μνεία πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς Χριστιανών”. Το εσπέρας της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, πλήθος λαού, προσέρχεται εις τους κοιμητηριακούς η ενοριακούς Ναούς. Εκεί ψάλλεται ο νεκρώσιμος κανόνας και το μνημόσυνο “ο οι θειότατοι πατέρες εθέσπισαν” υπέρ πάντων των “επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών”. Προς τιμήν τους προσκομίζουν οι πιστοί κόλλυβα. Το έθιμο των κολλύβων είναι πάρα πολύ παλαιό. Οι ρίζες του χάνονται στις προ Χριστού εποχές.
Τα κόλλυβα είναι σιτάρι βρασμένο. Έχουν τη μορφή στολισμένου δίσκου η πιάτου με ξηρούς καρπούς, καρύδια, σταφίδα, ρόδι και κυρίως ζάχαρη. Συμβολίζουν την κοινή μας ανάσταση. Όπως ο σπόρος του σιταριού πέφτει στη γη, θάβεται, χωνεύεται, σαπίζει και στη συνέχεια φυτρώνει καλύτερος και ωραιότερος, έτσι και το νεκρό σώμα του ανθρώπου θάβεται στη γη, λιώνει και σαπίζει, για να αναστηθή και πάλι άφθαρτο, ένδοξο και αιώνιο. Αυτήν την εικόνα μας δίδει ο απόστολος των εθνών Παύλος στην Α πρός Κορινθίους επιστολή, καθώς και ο Χριστός για την Ανάστασή Του. “Αμήν αμήν λέγω υμίν, εάν μη ο κόκκος του σίτου πεσών εις την γην αποθάνη, αυτός μόνος μένει˙ εάν δε αποθάνη πολύν καρπόν φέρει”.(Ιω. 12,24).
Δυστυχώς, η ουσιαστική αυτή προσφορά προς τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, τόσο από λειτουργική όσο και από σωτηριολογική οπτική, τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αλλοιώσεις και διαφοροποιήσεις που τείνουν να απαξιώσουν τη σημασία και το μέγεθος του Μυστηρίου. Ο χαρακτήρας των κολλύβων έχει από πολλούς αλλοιωθεί με την ανοχή, αλλά και την παρότρυνση, σε μερικές περιπτώσεις, των υπευθύνων ανθρώπων της Εκκλησίας, που χαράζουν μια διαφορετική γραμμή από αυτήν της παραδόσεως. Έτσι δυστυχώς παρουσιάζεται μια εικόνα κωμικοτραγική, που ουδόλως συνάδει με το πνεύμα και τη σημασία του Σαββάτου των ψυχών.
Αντί, λοιπόν, κολλύβων, γεμίζει ο Ιερός Ναός με πάσης φύσεως πίττες και γλυκίσματα. Πρόσφορα, κουλούρια και τσουρέκια, έως φρούτα εποχής από τον μανάβη, τα εποχιακά ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα, συνθέτουν εικόνα απρέπειας προς το Ναό και προσβολής προς την μνήμη των κεκοιμημένων. Οι γιαγιάδες μας τα παλαιότερα χρόνια, προσέφεραν κεράσματα, πίττες και γλυκά κατά τα Ψυχοσάββατα, αλλά έξω, στην αυλή της Εκκλησίας. Μέσα στο Ναό, προσκόμιζαν τα κόλλυβα μόνο για την ακολουθία.
Είναι παράξενο, σε μια εποχή που οι νοικοκυρές, καταφέρνουν να παρασκευάσουν τα πιο πολύπλοκα γλυκά, να μην έχουν διάθεση να βράσουν λίγο στάρι, για να τιμήσουν τους κεκοιμημένους συγγενείς τους. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ετοιμασία των κολλύβων αποτελεί ένα ευλογημένο εργόχειρο προς ωφέλεια της ψυχής και εργασία των εντολών του Θεού. Η μνήμη του θανάτου σε συνδυασμό με την μονολόγιστη ευχή υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων κατά την προετοιμασία των κολλύβων, όπως και κατά το ζύμωμα προσφόρου για την Θεία Λειτουργία, βοηθούν πολύ στην εγρήγορση της ψυχής. Με αυτόν τον τρόπο τιμάται η παράδοση και επισφραγίζεται το νόημα με το οποίο περιβάλλει η Εκκλησία το ευλογημένο Ψυχοσάββατο.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛA;

Τα τελευταία χρόνια , ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου
για τα μελλούμενα. Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.
Έτσι τον περασμένο Ιανουάριο, (20/1/2012), η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείται για τον λεγόμενο, (όπως τον αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του αποστόλου αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα λοιπόν με την Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται μυστικό στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη. Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.

L’ Εxpress: Ας σεβαστούμε τους Έλληνες που μας έδωσαν το όνομα Ευρώπη

L’ Εxpress: Ας σεβαστούμε τους Έλληνες που μας έδωσαν το όνομα Ευρώπη

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 31, 2012
undefined«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε λες και η Ελλάδα φταίει για την κατάσταση της Ευρώπης», γράφει σε άρθρο του το περιοδικό L’ Expess. «Το να στιγματίζουμε τους Ελληνες είναι άδικο και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα», αναφέρει.
«Μη ξεχνάμε την τραπεζική κρίση που μας ήρθε από την Αμερική και αποσταθεροποίησε την Ευρώπη. Αυτή η κρίση ιδιωτικού χρέους ευθύνεται για την κρίση κρατικών χρεών που αντιμετωπίζει σήμερα η Ενωση» σημειώνει το περιοδικό

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑ

Ὁ χρυσὸς δικέφαλος ἀετός, μέσα σὲ πορφυρὸ φόντο, γνωρίζουμε ὅτι ἀποτελοῦσε καὶ ἀποτελεῖ ἕνα ἀπὸ τὰ κύρια σύμβολα τῆς Ρωμηοσύνης.Ἐκτὸς τῶν ἄλλων, συμβόλιζε τὴν ἀνατολικὴ καὶ τὴ δυτικὴ Ρωμηοσύνη, δηλ. τὰ δύο ἰσότιμα τμήματα τῆς αὐτοκρατορίας, τὰ ὁποῖα ὁ ἅγιος καὶ μέγας αὐτοκράτορας τοῦ Γένους Θεοδόσιος ἀνέθεσε τὸ 395 μ.Χ. στὰ παιδιά του, γιὰ τὰ ὁποῖα φρόντισε ἰδιαίτερα νὰ παιδαγωγηθοῦν μὲ τὰ νάματα τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὁ Ἀρκάδιος ἀνέλαβε τὴ διακυβέρνηση τῆς Ἀνατολῆς καὶ ὁ Ὁνώριος τὴ Δύση. Ἀνατολὴ καὶ Δύση εἶχαν κοινὸ σκοπὸ καὶ ἐπιδίωξη, δηλ. οἱ πολίτες νὰ ζοῦν εἰρηνικὰ καὶ μὲ τὸν πιὸ ὑψηλὸ πολιτισμὸ τῆς Οἰκουμένης.
Γλωσσικὸς ἐθνικισμὸς καὶ ἐπαρχιακὸς ρατσισμός, μέσα σ΄ αὐτὸ τὸν πολιτισμό, ἦταν καὶ εἶναι ἀδιανόητος. Στὸ ἀνατολικὸ τμῆμα τῆς αὐτοκρατορίας ἀπὸ τὸν Μέγα Κωνσταντῖνο μέχρι τὸν Ἰουστινιανὸ ἐπίσημη γλῶσσα ἦταν τὰ λατινικά, ὅμως περισσότερη συμπάθεια ὑπῆρχε πρὸς τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, τὴ γλῶσσα τοῦ Εὐαγγελίου, ἡ ὁποία καὶ τελικὰ ἐπὶ αὐτοκράτορος Ἡρακλείου ἐπικράτησε ὁριστικά. Στὸ δυτικὸ τμῆμα τῆς αὐτοκρατορίας καὶ στὴν ἐπικράτεια τῆς Παλαιᾶς Ρώμης παρατηροῦμε ἀρχικὰ μία εὔνοια πρὸς τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, ἐνῶ παράλληλα μιλοῦσαν καὶ τὰ λατινικά. Ἀργότερα ἡ λατινικὴ ἔγινε ἡ κυρίαρχη γλῶσσα, ἐνῶ ἡ ἑλληνικὴ διδασκόταν ὡς....
δεύτερη πιὸ σημαντικὴ γλῶσσα. Τὸν 8ο μ.Χ. αἰῶνα στὴ Ρώμη ὑπῆρχαν 38 ὀρθόδοξα μοναστήρια ἀπὸ τὰ ὁποῖα τὰ 10 ἦταν ἑλληνόφωνα!

Νεκρός ένας εκ των επιφανών ηγετών της Αλ Κάιντα



Posted: 30 May 2012 12:07 PM PDT
BBC ΚΑΜΠΟΥΛ. Ενας από τους πλέον επιφανείς ηγέτες της Αλ Κάιντα, ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης στο Αφγανιστάν, Σαχάρ αλ Ταϊφί, σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, το Σαββατοκύριακο, στον εύφλεκτο αφγανικό Νότο, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως επιβεβαίωσε, χθες, το ΝΑΤΟ. Πηγές των Ταλιμπάν, ωστόσο, διέψευσαν ότι έχει σκοτωθεί και ισχυρίστηκαν ότι έχει εγκαταλείψει την ενεργό΄δράση

Αναχαίτιση EXOCET από Sea Sparrow!

Posted: 31 May 2012 03:10 AM PDT

Σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν την αξία του ΠΝ, με βάση την ποιότητά του, σε λίστα της ιστοεσελίδας strategy page,το οποίο το κατατάσσει στην 6η θέση ήρθαν ...άσχημα νέα από τις βολές που κάνει σήμερα το ΠΝ! Η πυραυλάκατος ΛΑΣΚΟΣ εκτόξευσε EXOCET, το οποίο κατευθυνόμενο προς το στόχο, αναχαιτίστηκε από Sea Sparrow, ο οποίος εκτοξεύτηκε από τη φρεγάτα Κουτουριώτης.

Θα προσθέσουμε ότι δεν είναι πολλά τα ΠΝ στο κόσμο που μπορούν να το κάνουν και σίγουρα κανένα από τα...γειτονικά μας. Συνεπώς όσοι κατέταξαν τον ΠΝ στην 6η θέση με βάση της ποιοτική του αξία κάτι παραπάνω ήξεραν. Είναι ίσως καιρός να το αποδεχτούμε κι εμείς.


Γκρεμίζεται η Ευρώπη της Μέρκελ.

Γκρεμίζεται η Ευρώπη της Μέρκελ.

Αναρτήθηκε από τον/την menedimos στο Ιουνίου 1, 2012
Του ΤΑΣΟΥ ΘΩΜΑ από τον τύπο της Θεσσαλονίκης
Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Όλι Ρεν αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία της λιτότητας με δραματική έκκληση «Ή αντιδρούμε ή διαλύεται η ευρωζώνη»
Η εκτόξευση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ιβηρικής χώρας προκαλούν τρόμο στους κυρίαρχους κύκλους της ευρωπαϊκής ελίτ και, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος ο επίτροπος επί των Οικονομικών της Ευρώπης Όλι Ρεν, θέτουν ολόκληρη την ευρωζώνη σε κίνδυνο.

Έρχεται ο Πούτιν


Έρχεται ο Πούτιν

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 1, 2012
Η επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην καρέκλα από την οποία δεν αποχώρησε ουσιαστικά ποτέ, αυτή του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας, συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες για τον αυξημένα παρεμβατικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Μόσχα σε διεθνές επίπεδο.
Κατανοώντας ότι σε μια εποχή προχωρημένης και σύνθετης κρίσης, η οικονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ηγετική καθοδήγηση, μπορούν να διαμορφώσουν νέες ισορροπίες, προς όφελος των ηττημένων του Ψυχρού Πολέμου. Πόσο μάλλον όταν, την ίδια στιγμή, αντίπαλες ηγέτιδες δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία, βρίσκονται σε πολιτική εκκρεμότητα, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που υπάρχουν στον ορίζοντα.

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση



undefined
ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ

Πέρα από την θυσία και την αντίσταση πρέπει να υπάρχει στόχος. Από μόνες τους έχουν οντότητα, αλλά όχι νόημα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αρκεί να λέμε στον λαό ότι πρέπει να αντέξει, αν δεν έχουμε κανένα σκοπό. Δεν μπορεί να κάνεις αιώνια υπομονή, πρέπει να πετύχεις κάτι για να εξελιχθείς. Ο λαός της Ελλάδας είναι ικανός για κατορθώματα και ακόμα και θαύματα αν είναι πεπεισμένος ότι έχει νόημα. Διότι, όπως δεν πιστεύει στις αρχές, πρέπει να βλέπει την αξία του έργου για να συμβάλλει δυναμικά στην υλοποίηση του. Αυτήν την περίοδο όλοι οι πολιτικοί κατάλαβαν ότι ο ελληνικός λαός θέλει και αυτός μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 

Γι’ αυτό το λόγο, σιγά σιγά όλα τα κόμματα αλλάζουν το ύφος τους, για να συγκλίνουν προς αυτήν την άποψη. Βέβαια μερικά λειτουργούν μόνο ρητορικά και θέλουν περισσότερο να δείξουν ότι κάνουν κάτι, παρά να το κάνουν πραγματικά. Κάνουν όμως ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, διότι η Ελλάδα θέλει πραγματικά. Κατά συνέπεια τα γενικόλογα σλόγκαν περί εκλογών δεν τον αγγίζουν καθόλου. Διότι τώρα είναι ήδη έτοιμος να ψηφίσει για την ΑΟΖ, για να εκλέξει επιτέλους την ΑΟΖ και να δει μια αληθινή αλλαγή στον τρόπο σκέψης της επόμενης κυβέρνησης. 

Διαβάστε περισσότερα...


Έχει μάθει πολλά για την ΑΟΖ και δεν βρίσκει πια καμιά δικαιολογία για την καθυστέρηση της θέσπισης της ΑΟΖ. Δεν μπορεί πια κανένα κόμμα να του ζητήσει να θυσιάζεται και να αντιστέκεται, αν δεν του εξασφαλίσει ότι θα παλέψει δυνατά και αποτελεσματικά για την ΑΟΖ, την θέσπιση, την οριοθέτηση, την οικοπεδοποίηση. Επιπλέον, γίνονται ήδη επαφές από εταιρείες που έχουν την τεχνογνωσία, της γεώτρησης και της εξόρυξης. Ο ελληνικός λαός ξέρει από μεγάλες ιδέες, αλλά τώρα θέλει και στρατηγικές λύσεις για να αντιμετωπίσει πρακτικά τις οικονομικές δυσκολίες. Η ΑΟΖ δεν είναι πια μια επιθυμία θεωρητική, αλλά μια ουσιαστική απαίτηση. Ας το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα για να μην εκπλαγούν από τα αποτελέσματα των εκλογών και την πίεση του ελληνικού λαού, διότι δεν θα υπάρχει χρονικό διάστημα χάρης για την επόμενη κυβέρνηση. Αμέσως θα ζητηθούν εξελίξεις σε αυτό το θέμα και κανένας πια δεν θα μπορεί να πει ότι δεν τα γνωρίζει για να δικαιολογηθεί. Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να δώσει την μάχη της ΑΟΖ και αναζητά άξιους πολιτικούς που μοιράζονται τα ίδια θέλω. Δεν θέλει άλλο ραγιαδισμό, άλλον ενδοτισμό. Πάντα λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Τώρα θα φανεί αν ο πολιτικός θα είναι στο ύψος των περιστάσεων. Διότι δεν θέλουμε αυτούς που θέλουν μόνο το βουλευτιλίκι, αλλά αυτούς που θα τα δώσουν όλα στον αγώνα της ΑΟΖ για την πατρίδα τους.

http://www.lygeros.org/articles?n=9479&l=gr