Ετικέτες

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40 ΝΙΓΡΙΤΙΝΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»



Εχω ξαναγράψει για την εκτέλεση 40 νέων από την Νιγρίτα ως αντίποινα για την δολοφονία του νομάρχη γρηγορά ο οποίος τοποθετήθηκε απο τους γερμανούς .. Ο γερμανικός στρατός κατοχής τότε συγκεντρώνει όλους τους Νιγριτινούς στην πλατεία και επιλέγει 40 ηλικίας γύρω στα είκοσι και τους στέλνει στο στρατόπεδο Παύλος Μελάς στην Θεσ/κη όπου στις 4 Αυγούστου 1944 71 χρόνια πριν ένας αποκτηνωμένος γερμανός λοχίας στην Θεσ/κη ονόματι τονι κράμερ εκτέλεσε 26 ο ίδιος με το πιστόλι του στο κεφάλι έναν -έναν τους ομήρους,γύρω στις 10 το βράδυ υπο το φως προβολέων αυτοκινήτων στον Γαλλικό ποταμό έχοντας σαν θεατές τους ανώτερους αξιωματικούς του .

Επιχείρηση «Μύτικας»



Στο διαβα των αιώνων πολλές απόπειρες έγιναν για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, του Μύτικα (2.918 μ.), αλλά μόλις το 1913 ευοδώθηκαν. Ίσως να έπαιξε αποτρεπτικό ρόλο η παρουσία και η δράση πολλών και γνωστών λήσταρχων (Γιαγκούλας, Μπαμπάνης, Λιόλιος) στο «Βουνό των Θεών». Πάντως, μέχρι τον Οκτώβριο του 1912, το μεγαλύτερο μέρος του βουνού και η κορυφή Μύτικας ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η ιστορία αναφέρει τον Άγιο Διονύσιο ως τον πρώτο σύγχρονο εξερευνητή και οδοιπόρο του Ολύμπου στις αρχές του 16ου αιώνα. Τον τίτλο διεκδικεί και ο σουλτάνος Μεχμέτ Δ’ ο Κυνηγός, σύμφωνα με άλλους ιστορικούς. Τον Ιούλιο του 1780 ο γάλλος αξιωματικός του ναυτικού Σονινί προσπάθησε ανεπιτυχώς να φθάσει στις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου. Από τότε, οι προσπάθειες ήταν συνεχείς, μέχρι τις 2 Αυγούστου 1913, όταν δύο ελβετοί, ο Φρεντ Μπουασονά και ο Ντανιέλ Μπο-Μποβί, με οδηγό τον ντόπιο κυνηγό Χρήστο Κάκαλο, πάτησαν την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα.

Rule, Germania


 183771d1291976733-lustige-bilder-videos-fotos-witze-angela-merkel

A persistent theme — indeed the leitmotif — of the way that German leaders discuss the eurozone is their insistence on the importance of following the rules. That refrain is followed by a chorus from the rest of the monetary union demanding to know whyGermany is taking such an inflexible approach. The answer, it turns out, reflects the way Germany’s federal system of government has shaped its decision-making, as well as Germany’s historic experience with debt crises.Germany’s obsession with rules long predates the current eurozone crisis. The country’s policymakers always insisted that Europe could not have a common currency without first achieving economic convergence. But that looked like it would never happen. So, in the 1990s, as the eurozone was being established, Germany argued for rigorous enforcement of the “convergence criteria,” the requirements necessary for adopting the euro.
Economists in every other country ridiculed the Teutonic fixation on firm rules. There is no reason, for example, why a debt-to-GDP ratio of 59 percent should be considered safe but 62 percent regarded as irresponsibly dangerous. But the Germans insisted — and ultimately got what they wanted. That approach stemmed in part from Germany’s political structure. The more federal a country’s system of government is, the more rules are needed to ensure its smooth functioning. When the responsibilities of different levels of government are not clearly delimited, there is the danger that officials will try to pass burdens to higher levels. In order to avoid this, federations often adopt a legalistic approach.
Indeed, there is a strong correlation, historically, between successful federations and a stable monetary policy undergirded by clear rules. In the late 20th century, Switzerland, Germany and the United States — all federal countries — were pioneers in applying a stability-oriented monetary policy. Given that the eurozone is in many ways federal in its structure, a clear commitment to the rules seemed to Germany to be a prerequisite for its success.

Ποτέ δεν θα τελειώσουμε με το Auschwitz…




Auschwitz-Concentration-Camp-1024x664
Η σπασμωδική ανάγκη να ξεπεραστεί το πιο φρικιαστικό πρόσωπο της ανθρώπινης ιστορίας είναι μάταια. Ο άνθρωπος μετά το Auschwitz δεν είναι πια ο ίδιος. Ο φασισμός, ως ο αιώνια σάπιος καπιταλισμός, έδειξε μέχρι τέλους το αληθινό του πρόσωπο. Αν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε ποτέ να ξεπεράσουμε το φασιστικό τέρας αλλά και το τέρας που τον γέννησε είμαστε γελασμένοι.
Η μνήμη που έχουμε από το Auschwitz δεν είναι απλά μια ιστορική μνήμη αλλά ένας ιστορικός σκοτεινός φόβος που μας δένει μαζί του. Ο καπιταλισμός γέννησε το Auschwitz αλλά και πάλι ο καπιταλισμός είναι εδώ, τι πάει να πει αυτό; Πάει να πει ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει μ’ αυτό.
Εξακολουθούμε να ζούμε στο Auschwitz σαν χαρούμενα ανθρωπάρια που καταφέρνουν αυτή τη φορά να επιβιώνουν μέσα σ’ αυτό.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ; ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ! Η εξωφρενική απόδειξη για τρεις ξαπλώστρες, μια ομπρέλα και ένα νερό!


images.watchit.gr
Η συγκεκριμένη απόδειξη από μία… κοσμική παραλία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του ίντερνετ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κόστισαν 3 ξαπλώστρες, μία ομπρέλα και ένα μπουκάλι νερό.«Η ξαπλώστρα είναι απο τίμιο ξύλο, η ομπρέλα είναι απο ύφασμα που βρέθηκε στον τάφο του Φαραώ και το νερό κατευθείαν απο πηγή απο το ιερό βουνό Σουνγκ των Σαολίν». Αυτό είναι το μήνυμα που συνοδεύει την απόδειξη που βλέπετε στην φωτογραφία και σαρώνει στο διαδίκτυο.
paraggelia_398_355

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ενός δελτίου σιγή …

01
Μπουκωμένοι από τα ΠΑΣΟΚικά θαλασσοδάνεια και τις μπίζνες με το δημόσιο, οι μιντιάρχες της διαπλοκής και της πραγματικής εξουσίας, υπηρέτησαν με ακρίβεια χειρουργείου την «εκσυγχρονιστική» σημιτική αφήγηση των πρώιμων φιλελέδων, γκρέμισαν τον Καραμανλή επειδή μίλησε για νταβατζήδες και τόλμησε να τα βάλει με το βασικό μέτοχο του Βενιζέλου, αποθέωσαν τον ΓΑΠ, ανέλαβαν εργολαβικά την προπαγάνδα του μνημονίου, πλασάρισαν και επέβαλαν στην πολιτική αγορά τα δικά τους προϊόντα όπως ο Αδωνις και ο Σταύρος

 Κατερίνα Ακριβοπούλου

«Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ξανακάνει κοινωνικές εκπομπές η Μαρί Κυριακού»;


01  Κυριακού στο τηλ:Να σου πω…γίνετε να τα κλείσουμε σε είδος?…
ΥΓ2. Απορία: Άραγε, μετά από όλα αυτά, με ποιο ηθικό ανάστημα θα βγάλει τις επόμενες κοινωνικές εκπομπές ή τις επόμενες παιδικές θεατρικές δραστηριότητες και θα απευθύνεται στον κόσμο η κυρία Μαρί Κυριακού;;
ADVERTISEMENT
ΥΓ3. Απορία2: Το… THE VOICE πότε ξεκινάει αλήθεια;;

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ)
Η «αγαπημένη» και πολυδιαφημιζόμενη εδώ και δεκαετίες οικογένεια του ΑΝΤ1 μόλις χθες άρχισε να αποδεκατίζεται κυριολεκτικά.
Θύματα; 26 απολυμένοι εργαζόμενοι τεχνικοί και την Δευτέρα έπονται και άλλοι μέχρι να συμπληρωθεί τουλάχιστον ο αριθμός των 40. Από Σεπτέμβρη πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός ή να έχουμε και μειώσεις μισθών. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.
Θύτες;; Ο ίδιος ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με το σταθμό. Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού και οι άνθρωποι που επέλεξε ο ίδιος για να τον διοικήσουν.
Λογική απορία: Πως είναι δυνατόν με τόσους απολυμένους να βγάλει τον Σεπτέμβριο ο σταθμός το πρόγραμμά του;;

Σαν σήμερα διεξάγονται οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα επί Όθωνα



Οι πρώτες καθαρόαιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα διεξήχθησαν σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών από την κυβέρνηση του εκσυγχρονιστή Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, ηγέτη του Αγγλικού Κόμματος, κατά παράβαση του Εκλογικού Νόμου, που όριζε περίοδο οκτώ ημερών κατ’ ανώτατο όριο.

Η προεκλογική περίοδος ήταν σφοδρή, με συχνές καταγγελίες από την αντιπολίτευση (Ρωσικό και Γαλλικό Κόμμα) για απόπειρες νοθείας της λαϊκής εντολής. Οι εκλογές έγιναν με ψηφοδέλτιο και πλειοψηφικό σύστημα στενής περιφέρειας, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο οι άνδρες άνω των 25 ετών.

Οι αντιφάσεις της εθνικής ταυτότητας της πΓΔΜ




Η ‘μετάλλαξη’ του John Bitov/Bitove από Βούλγαρο σε ‘Μακεδόνα’ των Σκοπίων, προσθέτει άλλο ένα ερώτημα στην εθνική ταυτότητα των Σλάβων στην πΓΔΜ

Ο λαός της πΓΔΜ συγκλονίστηκε από την είδηση ότι ο πιο σημαντικός υποστηρικτής του από το εξωτερικό, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος John Bitov (Bitove), από τον Καναδά, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.
Ο Bítov ήταν ένα λαμπρό πρόσωπο της δημόσιας ζωής στις πρώτες ημέρες της ανεξαρτησίας της πΓΔΜ  κατά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, όπου είχε δωρίσει χρήματα και πρόσφερε αγαθά,  σε πολλά πολιτικά και κυβερνητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού (του οποίου οι προμήθειες αποτραβήχτηκαν de facto από το σερβικό στρατό το 1992).
Ο Bítov έγινε ένα σύμβολο της εμπιστοσύνης στην σχετικά μεγάλη κοινότητα της Διασποράς, που πριν από τις πράξεις( του Bítov) , είχε γελοιοποιηθεί από ‘κενό πατριωτισμό’. 
Η σημερινή νεκρολογία αποκαλεί τον John Bitov ως «μεγάλο Μακεδόνα πατριώτη», αλλά η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή.

Συνέδριο Τατάρων Κριμαίας, στην Τουρκία





Το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο των Τατάρων της Κριμαίας, άρχισε το Σάββατο στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα.
Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα, στο συνέδριο συμμετέχουν 480 άτομα, ογδόντα από τους οποίους είναι δημόσιες προσωπικότητες και ερευνητές που ασχολούνται με τα θέματα της Ουκρανίας και της Κριμαίας.
Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλιμκίν, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκάις, Νούμαν  Κουρτουλμούς, ο αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, Μεχμέτ Νασί Μποστάντζι και ο επικεφαλής της  Προεδρίας για τους Τούρκους  στο εξωτερικό και συναφών κοινοτήτων, Κουντρέτ Μπουλμπούλ.

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Τα γεγονότα... σαν σήμερα
Σαν σήμερα το 1939 οι Αϊνστάιν και Σίλαρντ γράφουν επιστολή στο Φραγκλίνο Ρούζβελτ για την ανάγκη αναπτύξεως πυρηνικού όπλου.

338 π.Χ. – Ο μακεδονικός στρατός υπό την ηγεσία του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας νικά τις συνασπισμένες δυνάμεις της Αθήνας και της Θήβας στη Μάχη της Χαιρώνειας, εξασφαλίζοντας τη μακεδονική ηγεμονία στην Ελλάδα και το Αιγαίο.
216 π.Χ. – Β΄ Καρχηδονιακός Πόλεμος: Μάχη των Καννών. Ο καρχηδονιακός στρατός με επικεφαλής τον Αννίβα νικά τον αριθμητικά ανώτερο ρωμαϊκό στρατό.
461 – Ο Μαϊοριανός συλλαμβάνεται κοντά στην Τορτόνα (βόρεια Ιταλία) και καθαιρείται από τον στρατηγό Ρικίμερο.