Ετικέτες

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τζον Κυριακού: Ο Έλληνας φυλακισμένος πράκτορας της CIA μιλά για τον Ξηρό!


«Αυτοί μου απήγγειλαν τρεις κατηγορίες για κατασκοπία στηριγμένοι στο γεύμα που είχα με τους δημοσιογράφους της Νιου Γιορκ Τάιμς και του ABC, όπου είπα ότι τα βασανιστήρια (συμπεριλαμβανομένων και των εικονικών πνιγμών) ήταν η επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης για την οποία πίστευα ότι ήταν εσφαλμένη και αντισυνταγματική» δήλωσε στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης ο Ελληνοαμερικανός, πρώην πράκτορας της CIA, Τζον Κυριακού, υποστηρίζοντας ότι «αυτές οι κατηγορίες απορρίφθηκαν, όπως απορρίφθηκαν και οι κατηγορίες που μου έχουν απαγγελθεί σχετικά με το βιβλίο μου «The Reluctant Spy: My Secret Life in the CIA’s War on Terror»

Σότσι: Η προγιαγιά από τα Κύθηρα πήγε να δει την εγγονή να αγωνίζεται



Στο σνόουμπορντ
Η 13χρονη Ελληνοαυστραλή Στέφανι Μαγγίρος.Η 13χρονη Ελληνοαυστραλή Στέφανι Μαγγίρος.

Η 13χρονη Στέφανι Μαγγίρος αγωνίστηκε με την Αυστραλία, παρουσία των γονιών της, των παππούδων και της προγιαγιάς της!

Η παμπάλαια “σύγχρονη” ιδεολογία της φιλανθρωπίας…


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Με αφορμή εντυπωσιακές ενέργειες του Μπιλ Γκέιτς, του Γουόρεν Μπάφετ και άλλων αμερικάνων δισεκατομμυριούχων που φέρονταν να δώρισαν αξιοσέβαστα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, μια ευρύτατη συζήτηση ξεκίνησε προ πενταετίας στα αμερικάνικα ΜΜΕ για την έννοια και τον ρόλο της φιλανθρωπίας στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο την περίοδο όξυνσης της οικονομικής κρίσης. Οι βασικοί άξονες της συζήτησης αυτής “πέρασαν” μέσω των λεγόμενων έγκριτων ΜΜΕ περίπου αστραπιαία και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, όπου άνευ ορατού αντίλογου αναπαράγονται διεκδικώντας να αποκτήσουν ισχύ (μιας νέας) ιδεολογίας.

Κόσμος Clooney: Zητά την επιστροφή της Μόνα Λίζα στην Ιταλία…


Clooney: Zητά την επιστροφή της Μόνα Λίζα στην Ιταλία...
Σε μεγάλο υποστηρικτή των χωρών που διεκδικούν την επιστροφή έργων τέχνης και πολιτισμού εξελίσσεται ο George Clooney: αφού ζήτησε να επιστρέψουν στην Αθήνα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ο star του Hollywood διατύπωσε αίτημα για επιστροφή της Μόνα Λίζα στην Ιταλία, κάνοντας έξαλλους τους Γάλλους!

Η Zeit για τον Τζωρτζ Κλούνεϊ: Ο σωτήρας της Ακρόπολης





Ο σωτήρας της Ακρόπολης είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Τζωρτζ Κλούνεϊ για τα γλυπτά της Ακρόπολης και η εφημερίδα σημειώνει:

Οι Τούρκοι “πλακώνονται” & αποκαλύπτουν σχέδιο αρπαγής εδαφών σε Σερβία-Δ.Θράκη





Μέσα από την κόντρα της τουρκικής εφημερίδας «TARAF» και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Άγκυρας για την «κατάκτηση» εδαφών στη Σερβία και στη Δυτική Θράκη μέσω δανείων που χορηγεί η τράπεζα «Ziraat» και τους όρους που θέτει με μικρά γράμματα για τις κατασχέσεις οι οποίες ακολουθούν όταν οι δανειολήπτες φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Επικίνδυνη εμπλοκή γερμανών στα ελληνικά εθνικά θέματα


Το Βερολίνο απαιτεί γρήγορο “ξεκαθάρισμα” για Κυπριακό και ΣκόπιαΟ γκρίζος ρόλος της Γερμανίας αρχίζει να ξεκαθαρίζει και να γίνεται επικίνδυνος για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα Η κυβέρνηση Σαμαρά θεατής της σχεδιασμένης εθνικής καταστροφής που έρχεται ταχύτατα…

Ο αναπληρωτής Γερμανός πρέσβης ζήτησε να δει τον Γλέζο





Με τον Μανώλη Γλέζο ζήτησε να συναντηθεί σήμερα ο αναπληρωτής πρέσβης της Γερμανίας Κλέμενς Ζέμτνερ, ώστε να συζητήσουν τις διμερείς επαφές Ελλάδας – Γερμανίας εν όψει των επικείμενων επισήμων γερμανικών επισκέψεων στη χώρα μας.


Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Γλέζος του έθεσε επίσης το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ

Γιώργος Γεωπόνος, Θεσσαλονίκη 
 
Α) Το ιδανικό είναι 12 μήνες με σοβαρή εκπαίδευση.
Όχι παραπάνω για λόγους ψυχολογίας.
Όχι λιγότερο διότι και να το ήθελαν δεν προλαβαίνουν να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες καλά.

Στρατιωτική Θητεία και Πραγματικότητες: Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος (Military Service: Greece, Turkey and Cyprus)

Άριστος Αριστοτέλους
Η στρατιωτική υπηρεσία και η διάρκεια της  είναι ένα θέμα που απασχολεί τις αρμόδιες αρχές σε διάφορες χώρες περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Λόγοι εθνικής ασφάλειας,  κοινωνικοί, οικονομικοί, τεχνολογικοί και πολιτικοί πιέζουν κυβερνήσεις στην επανεξέταση της φύσης του θεσμού και του χρονικού διαστήματος της στρατιωτικής θητείας. Ποια είναι η πραγματική κατάσταση σε ό,τι αφορά το θέμα της θητείας στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο και πώς αυτή συγκρίνεται με τη στρατιωτική υπηρεσία στην Ευρώπη και αλλού;

Τα μαθηματικά των Αρχαίων Μινωιτών


Σύνθετες και πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις γνώριζαν να πραγματοποιούν οι Μινωίτες από τον 16ο αιώνα π.Χ. με κλάσματα και χρήση του δεκαδικού συστήματος, γεγονός το οποίο ανατρέπει πλήρως την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα για την επιστήμη και τις εφαρμογές της στον αρχαίο κόσμο και μάλιστα τόσο νωρίς.

ΟΙ ΣΤΩΙΚΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ


 
Η στωική φιλοσοφία εκτείνεται σ’ ένα αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα — από το δεύτερο ήμισυ περίπου του τετάρτου προ Χριστού αιώνα έως τον δεύτερο μετά Χριστόν αιώνα. Οι κύριοι απολογητές της στωικής φιλοσοφίας, που έδρασαν στο διάστημα των έξι αυτών αιώνων, ταξινομούνται συνήθως σε τρεις περιόδους: στην αρχαία, την μέση και την νεότερη Στοά.

Lost Files: Η Εφεύρεση Του Ριμπενστάιν Και Ο Φαντασιακός Πόλεμος…





index
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: Η τραγική μοίρα ενός αλσατικού πόσουμ
Ένας «χαμένος φάκελος», ο οποίος μέχρι το 2005 φυλασσόταν σαν τερατόμορφο ζώο μακριά από τα μάτια του «ευαίσθητου» κοινού, είναι αυτός της ανακάλυψης του κινηματογράφου από τον μεγαλοφυή (αν και εκκεντρικό, κατά γενική ομολογία) Άσπ Φον Ριμπενστάιν.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα ο Ριμπενστάιν είχε τελειοποιήσει την πρώτη μηχανή λήψης και προβολής κινουμένων εικόνων, αυτό που οι αδελφοί Λυμιέρ αποκάλεσαν αργότερα «κινηματογράφο».

Απειλούν τη Σκωτία με όπλο τη λίρα για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας


Μπλόφα λένε οι εθνικιστές 
Λονδίνο: Τα κύρια πολιτικά κόμματα της Βρετανίας θα διαμηνύσουν στη Σκωτία τις επόμενες μέρες ότι δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τη λίρα αν ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με δύο πηγές γνώστες του θέματος.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι εθνικιστές της Σκωτίας κατηγόρησαν τους Βρετανούς πολιτικούς ότι μπλοφάρουν και είπαν ότι γνωρίζουν καλά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει να χρησιμοποιείται η λίρα στη Σκωτία θα είναι επιβλαβής για τις επιχειρήσεις στην Αγγλία.