Ετικέτες

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Εναντίον του ευρώ στρέφονται τώρα οι ελίτ της Γαλλίας



Γράφει ο Γ.Δελαστίκ

Σοκ προκαλεί στους Γερμανούς η συζητούμενη στους γαλλικούς ηγετικούς κύκλους θέση περί «συντεταγμένης εξόδου» από την Ευρωζώνη!


Σαν πολιτική ατομική βόμβα έσκασε στη Γαλλία η κυκλοφορία του νέου βιβλίου
του γνωστού Γάλλου αναλυτή Φρανσουά Εζμπούρ, πασίγνωστου και στο αγγλικό και στο αμερικανικό κοινό υψηλής στάθμης. Ο τίτλος του βιβλίου τα έλεγε όλα: «Το τέλος του ευρωπαϊκού ονείρου». Ακόμη πιο σοκαριστικό το συμπέρασμα του Εζμπούρ: «Το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα μιας Ευρώπης χωρίς ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρνει αστάθεια, ανισορροπία και στασιμότητα. Για να σώσουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση, αξίζει τον κόπο να αποχωρήσουμε από το ευρώ»!

Συμβαίνουν και στην Αμερική:Η πόλη του Detroit σε καθεστώς πτώχευσης και επίσημα



undefined


το Detroit με δικαστική απόφαση κυρήχθηκε υπό πτώχευση. Η είδηση είναι λίγων λεπτών… Υπάρχουν και αρκετές άλλες πολιτείες στην ίδια περίπου κατάσταση και ήδη οι πιέσεις προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι τεράστιες. Ο Ομπαμα και η διαχείριση του πλέον αμφισβητούνται εντονότατα και αυτές οι αναταραχές θα φανούν σίγουρα και προς τα έξω.

πηγή: http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/12/03/detroit-bankruptcy-eligibility/3849833/

UAV drones για αναγνώριση προσώπου σε αστυνομική υπηρεσία.




4.12.2013.

Στο geopolitics.com.gr , έχουμε ασχοληθεί εκτεταμένα με το θέμα των μη επανδρωμένων οχημάτων/σκαφών/ρομποτικών. Είναι δεδομένο οτι μέσα στα επόμενα 5-10 έτη, θα είναι το κύριο στοιχείο κάθε Αρχής και ένοπλου σώματος στον κόσμο , τόσο λόγω των ικανοτήτων του, όσο και λόγω των μηδενικών έξοδων συντήρησης και ακόμα.. και απώλειας τους.

Οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχθούν το αναπόφευκτο...


04.12.2013

Η PITTSBURGH POST-GAZETTE σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Rising Kurdistan: The United States should accept the inevitable» αναφέρει ότι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της δεκαετούς αναταραχής στη Μέση Ανατολή είναι ότι οι Κούρδοι, που ήταν πριν μια μειονότητα σε διάφορες χώρες, κατευθύνονται σταθερά προς την δημιουργία του δικού τους κράτους.

Ομπάμα και Αποτελεσματική Μυστική Διπλωματία

\

Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν πρέπει να λογίζεται ως σπάνια επιτυχία της μυστικοπαθούς, εγκεφαλικής άσκησης εξουσίας από τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρότι η προσεκτική, κρυφή προσέγγισή του οδήγησε σε πολλές υποχωρήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια, η συμφωνία-σταθμός του περασμένου Σαββατοκύριακου με την Τεχεράνη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσέγγιση αυτή.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣH

9EBDEC909A8FFA73DAACECD05516D8B1Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη κατά την τελετή υποδοχής του ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών  (Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013)
 κ. Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,
κ. Γενικέ Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών,
Κυρίες και κύριοι Ακαδημαϊκοί,
Κυρίες και κύριοι,
Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμότατα τον κ. Πρόεδρο και τον κ. Γενικό Γραμματέα για όσα είπαν προηγουμένως αλλά και όλα τα μέλη της Ακαδημίας, για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν να μου προσφέρουν τη δυνατότητα να ομιλώ αυτή τη στιγμή από το βήμα του Ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας μας, της Ακαδημίας Αθηνών.

Πρόστιμα μαμούθ σε 8 τράπεζες από την Κομισιόν



H Deutsche Bank και η Royal Scotland Bank (RBS) είναι μεταξύ των έξι μεγάλων τραπεζών, οι οποίες συμφώνησαν να καταβάλουν πρόστιμα, συνολικού ύψους – ρεκόρ 1,7 δισ. ευρώ, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χειραγώγηση επιτοκίων αναφοράς.
Φωτογραφία: REUTERS / Yves Herman Φωτογραφία: REUTERS / Yves Herman
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στη Deutsche Bank επιβλήθηκε πρόστιμο 725 εκατ. ευρώ, που είναι και το μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στη Societe Generale επιβλήθηκε πρόστιμο 446 εκατ. ευρώ, στην RBS 391 εκατ. ευρώ και στην JPMorgan 80 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H Εκμετάλλευση των παιδιών “παιδάκια σκλάβοι”



 

Picture

  Η εκμετάλλευση των παιδιών είναι μια πραγματικότητα ακόμα και στις μέρες μας. Είναι μία πραγματική κοινωνική μάστιγα, ειδικά στις τριτοκοσμικές χώρες. Εκεί πολλά παιδιά δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί ή για ελάχιστα χρήματα, διότι πρέπει να βοηθήσουν στη συντήρηση της πολύτεκνης συνήθως οικογένειάς τους. Αλλά ακόμη και στις αναπτυγμένες χώρες υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, που συχνά προέρχονται από υπανάπτυκτα κράτη, τα οποία είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης. Είτε οι γονείς τους είτε άλλα τρίτα πρόσωπα τα στέλνουν να ζητιανεύουν στους δρόμους ή να πουλάνε χαρτομάντηλα και λουλούδια στα φανάρια. Έτσι στερούνται το δικαίωμά τους στη μάθηση.Ο χειρότερος όμως τρόπος εκμετάλλευσης των παιδιών είναι η σεξουαλική κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό της παιδοφιλίας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, τα διάφορα οργανωμένα κυκλώματα παιδεραστίας έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα. Είναι εξωφρενικό το ότι τα παιδιά γνώρισαν τη φρίκη και έχασαν την αγνότητα τους γιά να πλουτίσουν κάποιοι διεστραμμένοι. Τα παιδιά που βιώνουν αυτήν την εμπειρία αποκτούν μακροχρόνιο ψυχολογικό τραύμα.Για όλα τα παραπάνω πολλοί άνθρωποι δεν θα γνωρίσουν ποτέ πώς είναι να είσαι χαρούμενος και ξέγνοιαστος στην παιδική ηλικία.

«Επικίνδυνοι πολίτες ή επικίνδυνο κράτος;»



ΝΕΝΗ_ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ
Συνέντευξη στη Μικέλα Χαρτουλάρη
Πώς εκδηλώθηκε και τι σημαίνει ο διωγμός των Ελλήνων από Ελληνες κατά τον 20ό αιώνα; Η Νένη Πανουργιά, δυναμική φωνή στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια, διερεύνησε το ζήτημα ιστορικά και ανθρωπολογικά. Στάθηκε ειδικά στα μέτρα που πήρε το ελληνικό κράτος για την καταστολή της Αριστεράς και φώτισε το πώς οι αριστεροί/ές έζησαν ως πολιτικοί απόβλητοι για περισσότερο από μισόν αιώνα. Το βιβλίο της «Επικίνδυνοι πολίτες» συνθέτει γεγονότα και βιώματα (ακόμη και δικά της) σε ένα αφήγημα με υψηλή θερμοκρασία. Πρωτοεκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2009, απέκτησε 30.000 αναγνώστες και η τωρινή ελληνική έκδοσή του βάζει ξανά στο τραπέζι το θέμα της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στην Αριστερά αλλά και γενικότερα απέναντι στον πολιτικό κόσμο που διαφωνεί.
“Η άνοδος και κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ σήμανε ταυτοχρόνως την ιστορική νίκη και την ιστορική ήττα της Αριστεράς, καθώς προσεταιρίστηκε το ΕΑΜ και το Πολυτεχνείο, παρακάμπτοντας την ιστορία της Αριστεράς”

Turkey lags behind in education among OECD countries, PISA report reveals


4/12/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 26 εμφανίσεις
Despite huge amounts of money allocated to the education system in recent years in Turkey, the country still lags behind among the member countries of the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD), a report has revealed.
According to the Program for International Student Assessment (PISA) report for the year 2012, Turkey ranks 42nd out of 65 countries.

Κραχ στα Πανεπιστήμια: Ο Πελεγρίνης αποκαλεί δικτάτορα τον υπουργό Παιδείας



Κραχ στα Πανεπιστήμια: Ο Πελεγρίνης αποκαλεί δικτάτορα τον υπουργό Παιδείας
Βήμα πίσω δεν κάνει από τη θέση του ο πρύτανης του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης και επιτίθεται ξανά στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αποκάλεσε εμμέσως «Φράνκο» στη Σύγκλητο όπου βρέθηκε για να υπερασπιστεί τη θέση του.
Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση καθηγητών σε αίθουσα του Πανεπιστημίου και δήλωσε περήφανος για τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου καθώς και ότι αισθάνεται «δέος» για την απεργία τους, αφού «δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους». Μάλιστα τα όσα είπε έκαναν τους διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν γεμίσει την αίθουσα να τον αποθεώσουν, αφού σηκώθηκαν όρθιοι για να τον καταχειροκροτήσουν.

Η άγνωστη ιστορία της ελληνικής μαφίας της Νέας Υόρκης που ακόμη και οι Ιταλοί θεωρούσαν ανώτερή τους


Η άγνωστη ιστορία της ελληνικής μαφίας της Νέας Υόρκης που ακόμη και οι Ιταλοί θεωρούσαν ανώτερή τους
«Μαφία»: λέξη πανάρχαια, αραβικής προέλευσης, η οποία πέρασε στην σικελική ιδιόλεκτο και έφτασε να είναι συνώνυμη με το μυστικό δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος κυρίως στη Νότια Ιταλία και στις ΗΠΑ, υπό τη διεύθυνση «οικογενειών» προερχόμενων από το φτωχό ιταλικό νότο: την Καλαβρία, την Απουλία, την Μπαζιλικάτα, την Καμπανία μέχρι και τη Σικελία.
Περιοχές που άλλοτε συνέθεταν το γεωγραφικό μωσαϊκό, την επικράτεια της Magna Graecia, της Grande Ellade ή πιο απλά της Μεγάλης Ελλάδας, δηλαδή των πολυάριθμων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στα εδάφη του σημερινού ιταλικού νότου, που μπορεί μεν να αποτελούν μακρινό ιστορικό παρελθόν, γονιδιακά όμως και ιδιοσυγκρασιακά εμποτίζουν ακόμη τον φτωχό ιταλικό νότο.

Πότε εμφανίστηκε η σημαία στον Αρχαίο Κόσμο


undefined

Σημαία, σήμα ή σημείο είναι ένα κομμάτι από ύφασμα που φέρει χρώματα και εμβλήματα που χαρακτηρίζουν το έθνος ή μέρος αυτού.Γενικά με τον όρο σημαία μπορούμε να εννοούμε μόνο το ύφασμα έγχρωμο ή όχι, ή μόνο το έμβλημα, ή και τα δύο. Κάθε έθνος έχει μία σημαία και σύμβολα που το χαρακτηρίζουν. Έχει όμως και σημαίες για το στρατό, το ναυτικό, τον Βασιλιά, των διαφόρων νομών κομμάτων, ομάδων, προξενείων, εταιριών, συλλόγων κ.λ. Κάποιες σημαίες έχουν διεθνή χρήση. Η λευκή σημαία σημαίνει διακοπή εχθροπραξιών, διαπραγμάτευση, συνθηκολόγηση. Η κίτρινη καραντίνα, κίνδυνος μολύνσεων. Η κόκκινη πόλεμο, την μαύρη χρησιμοποιούσαν οι πειρατές ή δήλωνε πένθος.

Η χαραυγή της Φιλοσοφίας




undefinedΣτην αρχαιότητα οι Έλληνες, αποφάσισαν να υποτάξουν το κοσμικό θαύμα με την νόηση. Από αυτούς για πρώτη φορά στην Ιστορία πρόβαλε η απαίτηση να εξηγήσει ο άνθρωπος τον κόσμο και να συσχετίσει τη ζωή του με το λογικό. Στον θριαμβευτικό δρόμο που ακολούθησε η ελληνική φιλοσοφία πέρασε πολλούς σταθμούς, διήλθε από πολλές φάσεις και για περισσότερο από μία χιλιετία αυτός ο θαυμάσιος λαός, αντλώντας από την πλούσια φύση του, παρουσίασε πλήθος συστημάτων, επιτευγμάτων και λύσεων σε πλείστα όσα ζητήματα και προβλήματα αντίστοιχα.

Βρέθηκαν τα πρώτα κοσμικά νετρίνα στην Ανταρκτική



undefinedΥπόγειο «παγωμένο» παρατηρητήριο κοντά στον Νότιο Πόλο προσπαθούσε από το 2010 να «πιάσει» κάποιο από αυτά τα σωματίδια-φαντάσματα και τελικά ανίχνευσε 28 Το διεθνές Παρατηρητήριο IceCube στην Ανταρκτική εντόπισε με βεβαιότητα τα πρώτα κοσμικά νετρίνα, τα φευγαλέα υποατομικά σωματίδια που δημιουργούνται σε βίαια συμβάντα σε μακρινές περιοχές του σύμπαντος και φθάνουν μέχρι τη Γη, διαπερνώντας οτιδήποτε στερεό συναντούν στον δρόμο τους (πχ τα σώματά μας), καθώς δεν αλληλεπιδρούν σχεδόν καθόλου με τα άτομα της κανονικής ύλης.

TO ΒΑΛΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΣΑΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΜΑΓΚΑΛΙ




Σημ.Αμετανόητου: Οσοι έχουν διαβάσει το “Δόγμα του Σοκ” στο κεφάλαιο για τη Ρωσία γράφει ότι όταν ρωτήσανε ένα κοριτσάκι από τη Ρωσία πως της φαίνεται το “μιλλένιουμ”,ο 21ος αιώνας…το κοριτσάκι απάντησε ότι δεν το κατάλαβε γιατί στο σπίτι τους έχουν κεριά…Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ και ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ σημαντικότατου κομματιού του Νεο-ελληνικού Λαού(με το 99.97% του κομματικού δυναμικού και στρατού) έχει χτυπήσει “κόκκινα”. Πιάσαμε πάτο ? Δεν ξέρω,νομίζω ότι έχουμε ακόμαμπορεί όμως και να νομίζω λάθος.

Δημήτρης Πουλικάκος: “Βία είναι η ίδια η ζωή”



 Τα χιόνια που πέφτουν στη μικρή επίπεδη τηλεόραση θολώνουν ακόμη περισσότερο το βίντεο από τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, αλλά ο Πουλικάκος πριν καν ολοκληρώσουμε τη χειραψία μας έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του ξανά πάνω της. «Δείχνουν τίποτα καινούριο;» τον ρωτάω, παρόλο που ξέρω ότι ούτε καν θα λένε κάτι που δεν έχουν ήδη πει άλλες δέκα φορές στο συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων, που θα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που θα λένε και στα υπόλοιπα δελτία και όταν ο Πουλικάκος απαντάει «πρόκειται περί ηλιθίων» για μια στιγμή δεν καταλαβαίνω αν εννοεί αυτούς που προβάλλουν το βίντεο ως κακοσκηνοθετημένη τηλεοπτική λούπα ή αυτούς που προβάλλονται σε αυτό, ώσπου όταν σταματάει να βήχει ξαναλέει «πρέπει να είναι ηλίθιοι. Αν δεν είναι προβοκάτορες δηλαδή», οπότε υποθέτω ότι μάλλον εννοεί τους δολοφόνους.

“Βόμβα” Γλέζου για τις βουλευτικές αποδοχές



Μία «επαναστατική» ιδέα έριξε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Μανώλης Γλέζος, προτείνοντας η βουλευτική αποζημίωση να μειωθεί στο επίπεδο του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Θεωρεί ότι έτσι οι βουλευτές θα αγωνιστούν για την αύξηση των μισθών.
Ο κ. Γλέζος υποστήριξε επίσης ότι οι βουλευτές πρέπει να πληρώνονται από το κομματικό και όχι από το κρατικό ταμείο και τάχθηκε επίσης υπέρ της κατάργησης της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.

Μην κοιτάς το καμηλό παλτό …


coat-mr-newton
Η κυρία στεκόταν όρθια έξω από έναν μεγάλο φούρνο στην Κηφισιά. Ήταν ντυμένη απλά αλλά καλόγουστα και φαινόταν σαν να περίμενε κάποιον. Προσπερνώντας, την άκουσα να μου ψιθυρίζει: «Συγγνώμη, πεινάμε». Σταμάτησα κατάπληκτη, βέβαιη πως δεν είχα ακούσει καλά. Όμως η κυρία, με χαμηλωμένο βλέμμα, επανέλαβε τη φράση. Μπήκα βιαστικά στον φούρνο, αγόρασα, έκανα ψιλά και, φεύγοντας, της έβαλα στο χέρι ένα μικρό χαρτονόμισμα. Δεν μου πήγε να δώσω κέρμα. Πρόσεξα το χέρι. Ήταν περιποιημένο. Το ψιθυριστό «ευχαριστώ»  της σχεδόν δεν ακούστηκε. Το συναπάντημα  μου μαζί της ήρθε σαν γροθιά  που εκτοξεύτηκε στο στομάχι μου.

Δείτε ποιoς μιλάει για απατεώνες



undefined
Του Γιώργου Κράλογλου
Χρωστάνε πάνω από 5 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρων, σε ΦΠΑ, σε προμηθευτές, σε αποζημιώσεις και σε επιδοτήσεις εργασίας. Έφαγαν τα λεφτά ασφάλισης των μικρομεσαίων. Νομιμοποίησαν δύο φορές παράνομα κτίσματα για να πάρουν λεφτά. Και τώρα με πρόσχημα τους μπαταχτσήδες δανειολήπτες (που δημιούργησαν οι ίδιοι) κυνηγάνε να φάνε και τα σπίτια του κοσμάκη. Αυτό αποκαλούν κράτος δικαίου.
Ψάχνονται τώρα, δήθεν, να βρουν τρόπο να απομονώσουν τους φοροφυγάδες και τους απατεώνες ιδιοκτήτες ακινήτων με κόκκινα δάνεια ώστε να τους ξεχωρίσουν από εκείνους που έχουν ήδη εξαθλιώσει σε σημείο που παρακαλούν να τους πάρουν τα σπίτια για να γλιτώσουν οι ίδιοι.
Και δεν ψάχνονται μόνο.

ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ-ΧΙΤΛΕΡ : ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ KAI ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


 
File:Bundesarchiv Bild 183-R69173, Münchener Abkommen, Staatschefs.jpg
Του Χρήστου Βούλγαρη
Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ :Καταρχάς μιλάμε για ένα άτομο ικανό μεν αλλά παρά πολύ φιλόδοξο, το οποίο  μάλλον δεν ήταν ευχαριστημένο με την θέση που είχε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ιταλίας. Επίσης  ήταν  άτομο με έντονη τάση σε βίαια συμπεριφορά (φραστική ή και έμπρακτη, η οποία τον συνόδευε σε όλη του την ζωή) και  όπως αναφέρεται και στο βιβλίο “€œMoussolini and his women” 2011 (το μνημονεύω με κάθε επιφύλαξη),  η πρώτη του ερωτική επαφή συνίστατο σε βιασμό μιας δασκάλας, μετά τον οποίο φέρεται να δήλωσε, €œ”σιγά μην με καταγγείλει ότι προσέβαλα την τιμή της!”

100 εκατομμύρια για την ΕΑΒ


Το ποσό-μαμούθ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων είναι έτοιμη να ρίξει η «ONEX» για την ανάσταση της ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Ξενοκώστας από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Αγρότες στο φεγγάρι θέλει η NASA


Η NASA ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην καλλιέργεια φυτών στο φεγγάρι μέχρι το 2015, ένα σχέδιο το οποίο θα αποδείξει το κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν σε περίπτωση που θα μετοικίσουν εκεί στο μέλλον. Επιμέλεια: Νικολέττα Ρούσσου

Φίλιπ Τσιάρας: «Ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου κι εγώ»


4/12/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 12 εμφανίσεις
16654519_Tsiaras2_1383934135262.limghandler
Συμμαθητής του νυν Πρωθυπουργού, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου στο Αμχερστ Κόλετζ της Μασαχουσέτης, ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης που ζει στις ΗΠΑ δίνει την πρώτη πολιτική συνέντευξή του σε ελληνικό έντυπο. Θυμάται τον Αντώνη Σαμαρά, όπως ο ίδιος τον έχει γνωρίσει, και μιλάει για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό
Γιάννης Τριανταφύλλου
Ας αρχίσουμε με τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής…
Ολες οι πολιτικές ακρότητες σε μια κοινωνία οδηγούν στην καταστροφή ή σε εμφύλιο πόλεμο. Κανείς δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από εμένα, τον γιο ενός εξορισμένου έλληνα αντάρτη. Οι ακρότητες τείνουν να μην κάνουν τίποτε παραπάνω από το να πυροδοτούν το αθώο Κέντρο… Η άποψή μου για τη Χρυσή Αυγή, από την αρχή, ήταν ότι θα αποτελέσει τον αγγελιοφόρο άσχημων νέων. Οι δολοφονίες των δύο νεαρών αγοριών της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη Παρασκευή αποτελούν χωρίς αμφιβολία μια τραγωδία. Προφανώς κάποιο άλλο εξτρεμιστικό αριστερό γκρουπ, α λα Τσε Γκεβάρα, θα πάρει τα εύσημα σε κάποιον βαθμό. Αλλά αυτό το άτυχο συμβάν πιστοποιεί, ακόμη μία φορά, ότι η βία γεννά βία και τα πολιτικά κόμματα που λειτουργούν με αντιδημοκρατικές, βίαιες προθέσεις θα διαιρέσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Σαν σήμερα



Σαν σήμερα 

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 4ης Δεκεμβρίου στο newsbeast.gr

1534: Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Βαγδάτη. 1601: Οι Τούρκοι σουβλίζουν ζωντανό τον αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου στη Θεσσαλία Σεραφείμ, καθώς και άλλους ιεράρχες.
1791: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Observer. Πρόκειται για την πιο παλιά κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο.

Νταβούτογκλου, Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!

Νταβούτογκλου, Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!


Δυο σύντομα άρθρα του Δικτύου Βολταίρου (Γαλλία) για τη νέα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.     (μτφ. Κριστιάν) 
undefined
Ο Νταβούτ στη Βαγδάτη στις 10 και 11 Νοεμβρίου. 
Είχε ντυθεί στα σκούρο για να συμμορφωθεί με την σιϊτική παράδοση κατά τη διάρκεια του πένθους της Ασούρα. Άντε στην Αθήνα με φουστανέλα…
-Η Τουρκία και το Ιράν κάνουν έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία
-Η Τουρκία διαψεύδει τη στροφή της εξωτερικής πολιτικής της