Ετικέτες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανεπιθύμητοι για την Αυστραλία οι πολίτες της που πολεμούν στη Συρία


Η Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε Αυστραλούς πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και έχουν λάβει μέρος στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ASIO) περίπου 200 Αυστραλοί πολίτες έχουν λάβει μέρος στον συριακό εμφύλιο.

Aeromobil: Ένα αυτοκίνητο που πετάει! (video)


Το πρωτότυπο αυτοκίνητο με φτερά, ζυγίζει 450 κιλά και είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα ενώ μπορεί να φτάσει τα 180 χιλιόμετρα στην άσφαλτο και τα 200 χιλιόμετρα στον αέρα.

Σχεδιαστής του είναι ο Σλοβάκος Stefan Klein, ο οποίος έχει πολύχρονη εμπειρία σαν σχεδιαστής αυτοκινήτων για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και τώρα ετοιμάζεται να… κατακτήσει τους αιθέρες.

Για τις Ελληνίδες «μόνο το σεξ δε φτάνει»


Αλλαξαν οι προτεραιότητες: Δεν κοιτούν την τσέπη ή τις σεξουαλικές επιδόσεις του συντρόφου τους, αλλά ζητούν συναισθηματική ασφάλεια και ηρεμία...

Όταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ έδωσε την άδειά του για χρήση χημικών όπλων


Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ,(Sir Winston Leonard Spencer-Churchill) , Άγγλος πολιτικός και συγγραφέας, επονομάστηκε "πατέρας της νίκης" για τη συμβολή του στην επικράτηση της Αγγλίας και των συμμάχων της στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Εθνικό προσκλητήριο ενός σοφού ιεράρχη


Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, στο μήνυμά του για τον εορτασμό του ΟΧΙ, εξέφρασε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Στην αρχή του κειμένου του υπάρχει μια παραδοχή: «Και σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται σε ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση και ζει σε κατοχή. Και αυτή τη φορά δυστυχώς γερμανική. Και όχι μόνον». Ο σεβασμιότατος προειδοποιεί: «Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα τρώμε μπομπότα και κονσερβαρισμένες τροφές. Αν τα βρίσκουμε κι αυτά. Η ελληνική σημαία δεν θα μονοπωλεί την κυριαρχία μας σε αυτόν τον τόπο. Κάποιες άλλες ξένες σημαίες θα θυμίζουν τα λάθη μας και την κατοχική μανία άλλων λαών. [...] Αυτοί που με την ψήφο μας διαχειρίζονται τις τύχες μας ίσως αποκατέστησαν την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, ίσως μείωσαν τους δείκτες της ύφεσης, ίσως δημιούργησαν πρωτογενές πλεόνασμα. Ετσι μας λένε. [...] Οι ίδιοι όμως φορολόγησαν αδυσώπητα τον λαό, δημιούργησαν στρατιές ανέργων, πλήθη πεινασμένων και απελπισμένων, εκατομμύρια φτωχών και λεγεώνες αυτοεξορίστων».

Ο Μπενίτο Μουσολίνι κατασκεύαζε μειονότητες (τσάμηδες και βλάχους)

Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών στην περίοδο 1940-1944. Η πραγματική απόδοση τιμής στους προγόνους μας επιβάλλει να διδασκόμαστε από την Ιστορία για να μην ξαναπέσουμε θύματα παρόμοιων καταστάσεων με εκείνες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν αρκεί απλώς να φωνάζουμε κατά του φασισμού και του ναζισμού. Πρέπει η διαμαρτυρία να συνοδεύεται από καταγγελία ορισμένων μεθόδων του Μουσολίνι, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα με τρόπο διαφορετικό, αλλά εξίσου επικίνδυνο.
Καταδίκη των εγκλημάτων του ιδρυτή του ιταλικού φασισμού σημαίνει να θυμόμαστε, να διδάσκουμε και να καταγγέλλουμε διαρκώς τη δημιουργία μειονοτικών ζητημάτων εις βάρος της εθνολογικής μας υποστάσεως και της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Ο Μουσολίνι αφενός μεν χρησιμοποίησε ως συνεργάτες του ιταλικού στρατού τους μουσουλμάνους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας, αφετέρου δε προσπάθησε να κατασκευάσει ξεχωριστή εθνική συνείδηση στους βλαχόφωνους Ελληνες της Πίνδου και της Θεσσαλίας. Στο ζήτημα των Τσάμηδων σήμερα δυστυχώς τον ακολουθεί η γειτονική Αλβανία υπό τον ψευδεπίγραφο μανδύα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο δεύτερο ζήτημα η ελληνοπρεπής αντίδραση των Βλάχων ήταν αποστομωτική, ώστε σήμερα ελάχιστοι τολμούν να αμφισβητούν την ελληνικότητά τους. Απαιτείται όμως επαγρύπνηση.

Εντοπίστηκαν τα κλεμμένα έργα τέχνης των ναζί

Εκθέματα σε μουσεία
Στην Ολλανδία
Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό «θησαυρό», βρήκαν οι ολλανδικές αρχές ψάχνοντας στα μουσεία της χώρας. Πρόκειται για πάνω από 130 έργα τέχνης, που είχαν κλαπεί ή κατασχεθεί από τους ναζί, τη χρονική περίοδο 1933 έως το 1945 και αρκετά ανήκαν σε Εβραίους.

Η Μάχη του Πέτα (εξαιρετικο κειμενο, που αποδεικνύει πως ο ανιστόρητος λαος ειναι καταδικασμένος)


20131029-223938.jpg
Μετά από το «πατριωτικό» ξέσπασμα του κ. Μπαλτάκου , ιδεολογικού καθοδηγητή του Μεγάρου, ήταν αναπόφευκτο να έρθουν στο νού μου κάποιες από τις ηρωϊκές στιγμές του ΄21 που έγιναν γνωστές , όχι δυστυχώς από τα σχολικά βιβλία, κάποια τέτοια γεγονότα αποκρύβονται επιμελώς, αλλά από προσωπικό διάβασμα και μελέτη.

Τίμησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια




Τίμησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια

Ολοκληρώθηκαν στο Ναύπλιο οι τιμητικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, που οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», το Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας της Ρωσίας και το Ρωσικό Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, σε συνεργασία και με το Δήμο Ναυπλιέων.