Ετικέτες

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Νέα βόμβα Ρωσίας για Ελλάδα απο Λαβρόφ


lavrov
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Λαβρόφ ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στη δήλωση του σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Ελληνικό και ευρωπαικό τύπο περί άρνησης της Ρωσίας να “βοηθήσει” την Ελλάδα.

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε στα δημοσιογραφικά μέσα της Ρωσίας,  “Ποτέ δεν μας ζήτησε βοήθεια η Ελλάδα. Αν μας ζητήσει, άμεσα θα το εξετάσουμε και θα ανταποκριθούμε”.
Η δήλωση Λαβρόφ ήρθε σε πλήρη εναρμόνιση με τη δήλωση του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ που λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισημάνει
“Ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε από τη Μόσχα οικονομική βοήθεια για τύπωση δραχμών, και γενικότερα ουδέποτε έθεσε ζήτημα βοήθειας, όπως σας έχει τονίσει και ο πρόεδρος Πούτιν” βάζοντας τέλος στη φημολογία που ανακλυκλώθηκε στον εγχώριο και ευρωπαικό τύπο.

Εντοπίστηκε ρωσικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1916


Σουηδία: Εντοπίστηκε ρωσικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1916

Το ναυάγιο που εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Σουηδίας ανήκει κατά πάσα πιθανότητα σε ένα ρωσικό υποβρύχιο που βυθίστηκε το 1916 και όχι στο μυστηριώδες ρωσικό υποβρύχιο που «κυνηγούσαν» πέρσι οι αρχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για ένα ρωσικό υποβρύχιο τύπου Σομ που βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με ένα σουηδικό πλοίο το 1916, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πριν από τη Ρωσική Επανάσταση» ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αφού ανέλυσαν τις εικόνες που τράβηξαν οι δύτες της εταιρείας Ocean X Team, που ειδικεύεται στον εντοπισμό ναυαγίων. Στο ναυάγιο εκείνο είχαν σκοτωθεί και τα 18 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου

28 Ιουλίου 1914 Η εναρξη του Α’ΠΠ με την δολοφονία του Φραγκίσκου στο Σεράγεβο.



unnamedστις 28 Ιουλίου δολοφονήθηκε ο ίδιος ο Φραγκίσκος ενώ πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στο Σεράγεβο.
Το Σαββατοκύριακο της 12ης και 14ης Ιουνίου του 1914, ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β’ της Γερμανίας επισκέφθηκε το Konopischt, το κυνηγετικό περίπτερο και αγαπημένη κατοικία του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου.
Οι δύο ισχυροί άνδρες συναντήθηκαν για να εξετάσουν την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Το πρόβλημα που απασχολούσε τους δύο άνδρες δεν αφορούσε την Γερμανία αλλά την Αυστρο-Ουγγαρία και όχι το Βερολίνο, επρόκειτο να προκαλέσει την κρίση που οδήγησε στον πόλεμο. Ωστόσο ο πόλεμος που είχαν κατά νου ήταν ένας πόλεμος στα Βαλκάνια και όχι σε παγκόσμια κλίμακα.