Ετικέτες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη στη Σλοβενία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι





Συνελήφθη στη Σλοβενία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» (UCK) Ραμούς Χαραντινάι, με βάση ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν εναντίον του οι σερβικές αρχές για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια των συγκρούσεων το 1998-1999.

Ο Ραμούς Χαραντινάι, αρχηγός σήμερα του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου» συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας.

Η Μόσχα είναι αντίθετη σε μια νέα "κούρσα εξοπλισμών" με τις ΗΠΑ







Η Ρωσία είναι αντίθετη "επί της αρχής" σε οποιαδήποτε νέα κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για μια ενίσχυση της ρωσικής πυρηνικής δύναμης.

"Η Ρωσία προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αντιδράσει στις εν δυνάμει απειλές, αλλά χωρίς να προχωρεί παρά πέρα. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε κούρσα εξοπλισμών, καθώς αυτό θα αποδυναμώσει τις οικονομικές μας δυνατότητες. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό επί της αρχής", δήλωσε ο Ουσάκοφ.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)




Ενδείξεις προς την κατεύθυνση συμβιβασμού διαφαίνονται από χθες μεταξύ των θεσμών και της Ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο Παρίσι 8 Κώστα Βεργόπουλο στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Οι Ευρωπαίοι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τη στάση τους και από σήμερα επιχειρεί στην κατεύθυνση του συμβιβασμού το υποχείριο τους ο Αυστριακός καγκελάριος που βρίσκεται στην Αθήνα, συνέχισε ο καθηγητής.

Σκέφτομαι είπε επίσης, ότι ήταν λάθος μας στις 20 Φεβρουαρίου να ζητήσουμε χρόνο όταν θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε το μνημόνιο με τη θέση μας τότε περισσότερο πιο ισχυρή από ότι σήμερα.
=============================================


17-6-15




«Η γερμανική Κομαντατούρ επισείοντας τη ρήξη επιδιώκει να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση. Δεκάρα δεν δίνουν αυτοί οι μαχαιροβγάλτες για το μέλλον της Ελλάδας, αν δε θα είναι έτσι όπως το έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι». Τα παραπάνω λέει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος και σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.


Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδέχεται κριτικής για την επικοινωνιακή διαχείριση της διαπραγμάτευσης με την πολύ δημιουργική ασάφεια, την ώρα που πρέπει άμεσα να πει στο λαό όλη την αλήθεια και το τι συμβαίνει επί της ουσίας.

«Οι εταίροι και δανειστές έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ από την κρίση στη Ελλάδα και ας μη προσποιούνται ότι πληρώνει δήθεν ο φορολογούμενος στη χώρα τους τη βοήθεια στην Ελλάδα», είπε.

Μίλησε και για τους εγχώριους «αυλικούς» των μνημονίων, σημειώνοντας ότι η αποκάλυψη από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη Επιτροπή της Βουλής για το Χρέος, πως Έλληνες δημοσιογράφοι εκπαιδεύονταν με χρήματα του ΔΝΤ για να υποστηρίζουν τα μνημόνια, αποδεικνύει πώς στήθηκε η προπαγάνδα του μονόδρομου στην Ελλάδα.

«Ο όρος "επώδυνη συμφωνία" θα σημάνει υπαναχώρηση και το ζήτημα είναι πλέον πως θα πάρει από τη λογική του Ευρωπαίου-"χασάπη" και κατά τα άλλα εταίρου χρόνο για να εφαρμόσει πολιτικές υπέρ του λαού και όχι μνημόνια». Ο Στάθης Σταυρόπουλος κατέληξε λέγοντας πως η Ευρώπη σήμερα επιστρέφει στο πιο αποκρουστικό της πρόσωπο με τα φαινόμενα του ακροφασισμού να καραδοκού

Τις προθέσεις Τσίπρα προσπαθεί να «διαβάσει» ο ξένος Τύπος





Στην Ελλάδα και στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές παραμένουν στραμμένα τα βλέμματα του ξένου Τύπου.

Ο δημοσιογράφος του Guardian, Λάρι Έλιοτ, προσπαθεί να «διαβάσει» τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε ένα ομιχλώδες σκηνικό.

«Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψεις, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έρθει σε συμφωνία. Παρά τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί, εξακολουθεί να πιστεύει πως μπορεί να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται» αναφέρει το δημοσίευμα.

Today in Military History: June 17, 1863:Luigi Palma di Cesnola Leads Union Cavalry Charge, Receives Medal of Honor

Luigi Palma di Cesnola Leads Union Cavalry Charge, Receives Medal of Honor
Luigi Palma di Cesnola, c. 1900, photographer unknown
From book Deeds of Valor: How America's Heroes Won the Medal of Honor (1901)
(Unless otherwise indicated, all illustrations are courtesy of Wikipedia)

Here is another unique story with regard to a recipient of the Medal of Honor. This gentleman was born in Italy, fought in two wars before immigrating to the U.S., then joined the Union Army to smash the War of the Rebellion (aka the American Civil War). His post-war career was equally interesting.

Σπάνιοι θησαυροί από την εποχή του χαλκού

ΘΗΡΑΣΙΑ


Οικήματα και μέρος της οχύρωσης οικισμού της Πρώιμης και Μέσης Εποχής του Χαλκού (3200 π.Χ.-1600 π.Χ.) βρέθηκαν στη Θηρασιά, το μικρό νησάκι απέναντι από τη Σαντορίνη.

<p>  Τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στο μικρό νησί της Θηρασιάς γειτονεύουν με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου</p>
Τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στο μικρό νησί της Θηρασιάς γειτονεύουν με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου
Θραύσματα μεγάλων, πολύχρωμων, εντυπωσιακών αγγείων, εργαλεία από οψιανό (ηφαιστειακό πέτρωμα, στιλπνού, μαύρου χρώματος), ίχνη υφαντικής και νηματουργίας ανασκάφτηκαν εντός του οικισμού, που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι της Κοίμησης Θεοτόκου και τα σπάνια ευρήματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά την Παρασκευή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του συμποσίου «Διαχρονικοί Νησιωτικοί Πολιτισμοί. Η περίπτωση της Θηρασιάς».

Turkey Cracks Down on the Free Press

  • This time, the Islamists are opting for less subtle methods than their previous tax fines. Now they are putting newspaper editors in jail.
  • Hurriyet's editors may have to stand trial and face jail terms for running a headline identical to a remark made by Turkish President Recep Tayyip Erdogan.
  • The Islamists' direct targeting of the country's largest media group is comparable to similar practices in the world's most authoritarian regimes.

Britain: Bid to Crack Down on Islamic Extremism Faces Resistance

  • "Islamist propaganda is so potent that it is influencing children as young as five... If I feel the need to be extra vigilant [with my own children], then I think you need to feel the need to be extra vigilant." — Mak Chishty, Britain's most senior Muslim police officer.
  • "It is very noticeable that the main Islamist groups are not really up in arms about this. They want it, because it will feed the narrative of grievance and victimhood they love. They will be able to use it to say, look, we told you so." — Haras Rafiq, Director of the Quilliam Foundation.
  • "You can't protect democracy by undermining democracy... It is a battle of ideas and we have to defeat these ideas by argument, not by banning even having the debate. What we need, far more than any new law, is a counter-argument and a policy which can inspire [Muslim] society to defeat extremist ideas." — Rashad Ali, counter-extremism specialist at the Home Office's de-radicalization program.
  • "As the party of one nation, we will govern as one nation, and bring our country together. That means actively promoting certain values... And it means confronting head-on the poisonous Islamist extremist ideology. Whether they are violent in their means or not, we must make it impossible for the extremists to succeed." — British Prime Minister David Cameron.

Μια βρώμικη ιστορία… – Της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Εκτός από αυτούς τους (ειδικούς) που μπορούσαν να αρθρώσουν δημόσιο λόγο και επομένως να επηρεάζουν την κοινή γνώμη υπήρξαν και οι (εργάτες) του διαδικτύου που αποτελούν μεγάλο αχαρτογράφητο  κεφάλαιο του μνημονιακού σχεδιασμού και υπεύθυνο για την άνοδο του φασισμού.
Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο altsantiri
Πάλι θα χάσουν τον ύπνο τους οι… υπεράνω πάσης υποψίας -τρόπος του λέγειν, δηλαδή-ευυπόληπτοι δημοσιογράφοι και άλλοι δημοσιολογούντες, που τα χρόνια της βαρβαρότητας έκαναν καριέρα και λεφτά προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα του μνημονίου, διαβάλλοντας τα θύματά του, δηλαδή την κοινωνία, και προβοκάροντας κάθε αντιμνημονιακή στάση και άποψη…

Κώστας Ήσυχος: Όσοι ονειρεύονται αφοπλισμό της Ελλάδας, ας τον ξεχάσουν


Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την Εθνική Ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας ‘Ησυχος, με αφορμή δημοσιεύματα σε διεθνή και εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται δήθεν προτάσεις και σχέδια για περικοπές μισθών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων δαπανών που συνδέονται με την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία θα προσθέσει 40 πυρηνικούς διηπειρωτικούς πυραύλους στο οπλοστάσιό της το 2015

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία θα προσθέσει 40 πυρηνικούς διηπειρωτικούς πυραύλους στο οπλοστάσιό της το 2015

REUTERS/RIA NOVOSTI
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσθέσει 40 πυρηνικούς διηπειρωτικούς πυραύλους στο πυρηνικό της οπλοστάσιο εντός του τρέχοντος έτους.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι οι νέοι πύραυλοι μπορούν να υπερβούν ακόμη και το πιο σύγχρονο αντιπυραυλικό σύστημα.
Ναυτεμπορική

Σε συμμαχία Γαλλίας και νότου κατά της Γερμανίας καλεί ο Πικετί


Για το χρέος

Να σχηματίσει μια συμμαχία με την Ιταλία, την Ελλάδα, ίσως και την Ισπανία, απέναντι στη Γερμανία καλεί τη Γαλλία ο Γάλλος οικονομολόγος, Τομά Πικετί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό «Marianne». Όπως σημειώνει «δεν μπορούμε να έχουμε μια νομισματική ένωση χωρίς ένα μίνιμουμ δημοκρατίας» και υπογραμμίζει ότι η χώρα του θα έχει ιστορική ευθύνη αν επιτρέψει ένα Grexit.

Ο Τομά Πικετί υποστηρίζει ότι απαιτώντας από την Ελλάδα να πληρώνει μέχρι και το 4% του ΑΕΠ της σε χρέη, «τότε θέλουμε στην ουσία να κάνουμε τους Έλληνες να πληρώνουν για πάντα». «Εφεύραμε την αιώνια αποπληρωμή, την αιώνια μετάνοια» για την Ελλάδα σημειώνει και τονίζει ότι «οι νέοι Έλληνες δεν είναι υπεύθυνοι (για το σημερινό χρέος), όπως δεν ήταν και οι νέοι Γερμανοί τις δεκαετίες του '50 και του '60 για τις βλακείες, που ήταν πολύ μεγαλύτερες (από αυτές των Ελλήνων), των δικών τους γονιών». 

Sueddeutsche Zeitung: Γιατί ο Βαρουφάκης έχει... δίκιο!


Sueddeutsche Zeitung: Γιατί ο Βαρουφάκης έχει... δίκιο -Τι πρέπει να κάνει η ΑθήναΔεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί ένα κούρεμα στο χρέος, τονίζει στο κεντρικό της άρθρο σήμερα η γερμανική εφημερίδα, συμφωνώντας με τον Γ. Βαρουφάκη. Διαφορετικά, η χώρα θα οδηγηθεί, με τις ευλογίες της ΕΕ στο γκρεμό! Τι πρέπει να κάνει η Αθήνα.
Οι Έλληνες δεν αξίζουν κούρεμα του χρέους, αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, απλώς και μόνο για οικονομικούς λόγους. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν και οι Γερμανοί, γράφει στο κύριο άρθρο της η Sueddeutsche Zeitung.

Επικυρώθηκε η καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι

EPA/KHALED ELFIQI
Η καταδίκη αφορά την απόδρασή του από τη φυλακή, εν μέσω της εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011.
Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε τη θανατική ποινη του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Η καταδίκη αφορά την απόδρασή του από τη φυλακή, εν μέσω της εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011.

Άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών κυβέρνησης-δημοσιογράφων !!


Άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών κυβέρνησης-δημοσιογράφων
ΒΟΜΒΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ!!
Χρήστος Φράγκου
Ο Ρουμελιώτης τραβάει την κουρτίνα στα παρασκήνια και «καρφώνει» δημοσιογράφους φερέφωνα του ΔΝΤ και της Κομισιόν στη Βουλή. Μορφή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της Μαφίας έχει αρχίσει να προσλαμβάνει η κόντρα Ελλάδας και 
πιστωτών, καθώς δεν εξελίσσεται μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή με τους υπουργούς Οικονομικών, τις διαπραγματευτικές ομάδες και τους ηγέτες αλλά και στα παρασκήνια όπου πρωταγωνιστούν οι εκπρόσωποι των Media. 

«Παπαγαλάκια», «κλακαδόροι» και προβοκάτορες αποδεικνύεται, ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο, εκπαιδεύονται γι’ αυτόν και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

The Most Inexcusable Crime in the Muslim World

  • Even visionary calls for Islamic reform by Egypt's President, Abdel Fattah el-Sisi, were not publicly welcomed by a single Western leader.
  • An ideology that encourages its adherents to engage in deadly rioting, burn down embassies, and kill people over cartoons, but that shows no great signs of sorrow as little girls are sold and raped, most likely does not have much to contribute to advancing civilization.
  • An ideology that treats women as property, that murders or imprisons intellectuals and that sentences a blogger to 1000 lashes and ten years in jail -- if he survives -- has no right to blame troubles on the West or anyone else.
  • This view has nothing to do with the West or any kind of Western intervention.

Η ιστορία του Ταζ Μαχάλ

Η ιστορία του Ταζ Μαχάλ


  
Το Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal) βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε από τον μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α', τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ (εξ ου και Ταζ Μαχάλ). Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το όγδοο θαύμα του κόσμου! Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μνημεία και η ιστορία του είναι μία από τις πιο ρομαντικές.
Ο Γιαχάν, που βασίλεψε από το 1628 έως το 1658, παντρεύτηκε την Αριουμάντ Μπάνο Μπέγκουμ το 1612. Τη λάτρευε, γι' αυτό και την αποκαλούσε Μουμτάζ Μαχάλ (Κορόνα του Παλατιού). Η βασίλισσα τον ακολουθούσε παντού, ακόμα και στις στρατιωτικές εκστρατείες.

Οι 12 φυλές του ΣΥΡΙΖΑ


1
Τα είδη των ΠΑΣΟΚων τα είδαμε παλιά, όσο ακόμα υπήρχε ΠΑΣΟΚ. Τα είδη των φασιστών επίσης τα εξετάσαμε. Καιρός να δούμε και τα είδη των ΣΥΡΙΖΑιων. Καταλήξαμε σε 12, όσες και οι φυλές του Ισραήλ. Πάμε να δούμε μία μία και τις φυλές των ΣΥΡΙΖΑιων:
1 . Ο Αριστερός (aka Rosa)
λαφαζανης
Στο μυαλό του Αριστερού Συριζαίου επικρατεί μια θεωρητική και πολιτική σύγχυση. Είναι και αντικαπιταλιστής και αντισοβιετικός και αντιδεξιός και αντιπασόκος. Πηγαίνει σε πορείες, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις με χαμόγελο και σχεδόν πάντα με ένα λουλούδι στο πέτο. Ντύνεται απλά, πολλές φορές επιτηδευμένα απλά. Εσωκομματικά πιστεύει στην Αριστερή Πλατφόρμα. Διαβάζει φανατικά ISKRA και πιστεύει στην ενότητα της Αριστεράς αρκεί όλη η υπόλοιπη Αριστερά να προσέλθει πρόθυμη στις δικές του θέσεις τις οποίες δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Στο πρόσωπο του Λαφαζάνη βλέπει ένα κράμμα από Λένιν, Τσε, Ρόζα, Λαμπράκη και Τσάβεζ. Συμπαθεί ομάδες όπως ο Πανιώνιος ή ο Απόλλων Αθηνών. Διασκεδάζει σε ροκάδικα και ρακάδικα. Αγαπημένη του φράση: Θα πιέσουμε στην Κεντρική Επιτροπή να μην περάσει αυτό ή το άλλο μέτρο.

Νεοφιλελεύθερος τζιχαντισμός και κλασικός ναζισμός


Δημοσιεύτηκε στο atexnos.gr
Όλη η ιστορία με τη διαπραγμάτευση, τους θεσμούς, τη Συμφωνία και τα υπόλοιπα έχει κουράσει απίστευτα. Ας μην αφιερώσουμε άλλο ένα κείμενο σε αυτή. Ας μιλήσουμε για ένα πιο μόνιμο φαινόμενο της εποχής μας, την σύγκριση φασισμού και νεοφιλελευθερισμού.
Αν μπει κάποιος στη διαδικασία να συγκρίνει τους νεοφιλελεύθερους με τους φασίστες θα βρει πολλά κοινά. Θα βρει για παράδειγμα στους πρώτους έναν κοινωνικό δαρβινισμό ο οποίος θα μπορούσε να αποτελεί μια άλλη περιγραφή της έννοιας της Άριας φυλής. Θα μπορούσε να εντοπίσει κοινές πρακτικές επιβολής μιας πολιτικής που εκφράζει και καθοδηγείται από τα συμφέροντα των πιο ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, του κυρίαρχου κάθε φορά μέρους του κεφαλαίου. Ο Χίτλερ στηρίχθηκε και στήριξε τους βιομήχανους της εποχής, οι νεοφιλελεύθεροι κάνουν το ίδιο για τους τραπεζίτες. Θα έβρισκε κανείς το ίδιο μίσος για τους «άλλους», τους εργάτες, τους ξένους, τους φτωχούς.

Η ιστορία των «γυναικών αναψυχής»: Μια ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που δε γίνεται να ξεχάσουμε…

 
comfort women
της Katherine Brooks (Μετάφραση: Κρυσταλένια Αμπρέου Τσιτσιρίκου)

Η φράση “γυναίκες αναψυχής” είναι μια αντιφατική φράση που αναφέρεται σε περίπου 200.000 γυναίκες οι οποίες στρατολογήθηκαν ως πόρνες από τον Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Στρατό κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλές από τις νεαρές γυναίκες εξωθήθηκαν στη δουλεία, πέσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε όλη την Ασία, και γίναν έτσι στόχος της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων κατά τον 20ο αιώνα.

LOtan lance le Trident, son plus grand exercice militaire depuis la fin de la guerre froide


Mondialisation.ca, 16 juin 2015

nato comando
Tous les commandements et les bases USA/Otan sont en pleine activité pour préparer le « Trident Juncture 2015 » (TJ15), « le plus grand exercice Otan depuis la fin de la guerre froide ». Il se déroulera en Italie, Espagne et Portugal du 28 septembre au 6 novembre, avec des unités terrestres, aériennes et navales et avec des forces spéciales de 33 pays (28 Otan plus 5 alliés) : plus de 35mille militaires, 200 avions, 50 navires de guerre. Y participeront aussi les industries militaires de 15 pays pour évaluer de quelles autres armes a besoin lOtan.
Objectif de cet exercice « à haute visibilité et crédibilité » : tester la « Force de riposte » (30mille effectifs), surtout sa « Force de pointe » à très haute rapidité opérationnelle (5mille effectifs). Sur le flanc méridional, en partant surtout de lItalie, lOtan prépare dautres guerres en Afrique du Nord et au Moyen-Orient. Confirmé par lattaque effectuée en Libye, dimanche dernier, par des chasseurs étasuniens F-15E qui, ayant probablement décollé dAviano (région Frioul, ndt), ont largué de nombreuses bombes officiellement pour tuer un présumé terroriste.
LAéronautique italienne se prépare à des actions similaires : pour vérifier « les capacités de ses rangs dans le cadre dune force à rapidité élevée dutilisation», elle utilisera dans le TJ15 laéroport de Trapani (et pas celui de Decimomannu où la « sérénité » fait défaut à cause des manifestations contre les servitudes militaires), « pour des raisons éminemment logistiques, opérationnelles et de distances parcourables ainsi que pour lexpérience déjà acquise et mûrie au cours dautres opérations conduites depuis la base » : cest-à-dire le bombardement de la Libye en 2011.