Ετικέτες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Επικυρώθηκε η καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι

EPA/KHALED ELFIQI
Η καταδίκη αφορά την απόδρασή του από τη φυλακή, εν μέσω της εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011.
Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε τη θανατική ποινη του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Η καταδίκη αφορά την απόδρασή του από τη φυλακή, εν μέσω της εξέγερσης κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, το 2011.
Η εσχάτη των ποινών είχε επιβληθεί στον κ. Μόρσι τον Μάιο, ωστόσο επικυρώθηκε μετά από διαβουλεύσεις με την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου, τον Μεγάλο Μουφτή.
Οι θανατικές καταδίκες άλλων πέντε υψηλόβαθμων αξιοματούχων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεταξύ αυτών και του ανώτατου καθοδηγητή της, Μοχάμεντ Μπαντίε, επικυρώθηκαν επίσης.
Οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι και στελέχη της Αδελφότητας από την Κωνσταντινούπολη χαρακτήρισαν τις δίκες και τις ποινές «φάρσα».
Η ετυμηγορία μπορεί να προσβληθεί νομικά με έφεση. Τουλάχιστον 100 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ερήμην επίσης σε θάνατο.
Ο κ. Μόρσι είχε αποδράσει από τη φυλακή Γουάντι Νατρούν τον Ιανουάριο του 2011 και καταδικάστηκε για συνωμοσία με ξένους ισλαμιστές για απελευθέρωση συντρόφων τους από τις φυλακές.
Ο ισλαμιστής πολιτικός υπήρξε ηγέτης του αιγυπτιακού κράτους από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, οπότε και ανατράπηκε από πραξικόπημα με επικεφαλής τον τότε υπουργό Άμυνας και νυν πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου