Ετικέτες

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

“Η νέα ΜΙΤ του Ερντογάν άμεση απειλή για τη Θράκη” – Απόρρητη αναφορά του ΓΕΕΘΑ


undefined

Μεγάλη και δικαιολογημένη ανησυχία επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ για την “νέα ΜΙΤ” που φτιάχνει ο Ερντογάν. Σε μια αναλυτική έκθεση που συνέταξαν επιτελείς επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο που προκύπτει από τον ρόλο που θα μπορεί να παίξει η “νέα ΜΙΤ” και οι επιχειρήσεις που θα μπορεί πλέον αυτόνομα να αναλαμβάνει.
Όπως αναφέρουν στα συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσής τους “η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις Πληροφοριακών (Ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο την Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο «ΒΑΡΙΑ», αλλά και στα Σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου”.
Σύμφωνα με την ανάλυση “η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχίσει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολιτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας την δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις τελευταές εξελίξεις στο θέμα των ταραχών του πάρκου «Gezi”, λειτουργώντας εις βάρος της επικράτησης των νεοοθωμανιστών στην Τουρκία”.
Ποια είναι η “νέα ΜΙΤ” του Ερντογάν και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα;
Σύφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση- εκτίμηση “οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), διευρύνονται με βάση το νέο Σχέδιο Νόμου, σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της Δημοκρατίας, αλλά και καθιστούν την ΜΙΤ κυρίαρχο φορέα όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτό της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός αλλά και εκτός Τουρκίας”.
Το νέο σχέδιο νόμου στο οποίο αναφέρονται συντάχθηκε από κοινού από την ΜΙΤ και το γραφείο του Ερντογάν . Πρωταγωνιστές στην σύνταξή του είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ Χ.Φιντάν,ο σύμβουλος του Ερντογάν Ε.Αλά και ο νομικός σύμβουλος της ΜΙΤ Ο.Κανικλί.
Σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Νόμου:

39 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ: Χάθηκε η μισή Κύπρος για το «κεφάλι του Μούσκου»

«Αλέξανδρος εισήλθε νοσοκομείον». Με αυτό το σήμα ο επικεφαλής των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο ταξίαρχος Μ. Γεωργίτσης ανήγγειλε στην ηγεσία της ελληνικής χούντας, το πρωί της 15ης Ιουλίου 1974, την έναρξη του πραξικοπήματος.
undefined
Το κατεστραμμένο Προεδρικό Μέγαρο μετά το πραξικόπημα. Ο Μακάριος διασώθηκε την τελευταία στιγμή και ανήκει στη σφαίρα της μυθολογίας ότι τον άφησαν να διαφύγει από εκεί.
Το άκρως απόρρητο σήμα είναι ένα από τα ντοκουμέντα, που περιλαμβάνεται στο «Πόρισμα για τον Φάκελο της Κύπρου» της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στα γνωστά έως σήμερα ότι το πραξικόπημα αποφασίστηκε από τους Γκιζίκη («πρόεδρος»), Ανδρουτσόπουλο («πρωθυπουργός»), Μπονάνο (αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων) και Δ. Ιωαννίδη (αρχηγός της νοεμβριανής χούντας), με εισήγηση του τελευταίου, που ζητούσε «το κεφάλι του Μούσκου (Μακαρίου)», τεκμηριώνεται με κείμενα και μαρτυρίες ότι για το πραξικόπημα:

«Ρουμ Μιλέτι»: Σύντομη αναφορά στην Ιστορία των Ορθοδόξων κοινοτήτων υπό την Οθωμανική κυριαρχία (1453-1821)

 

γράφει ο Steven Runciman
Η απώλεια της ελευθερίας είναι η σκληρότερη μοίρα για ένα λαό.
Για τους Έλληνες, η ‘Aλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 ήταν μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο, που σημάδεψε το τέλος του Βυζαντίου, της χριστιανικής Αυτοκρατορίας της Ανατολής, και την αρχή της σκλαβιάς.
Όπως αποδεικνύει εκ των υστέρων η ιστορία, το Βυζάντιο ήταν καταδικασμένο, βαρύτατα άρρωστο για να μπορέσει να αναρρώσει. Ακόμη και αν οι ηρωικοί υπερασπιστές της πόλης είχαν κατορθώσει το 1453 να αναγκάσουν τους Τούρκους να άρουν την πολιορκία, θα επιτύγχαναν μόνο μια μικρή ανάπαυλα.
Οι Τούρκοι σύντομα θα επιχειρούσαν μια ακόμη έφοδο.
‘Aραγε η χαριστική βολή την οποία κατέφεραν εναντίον του Βυζαντίου αποτελούσε όντως μια τόσο μεγάλη καταστροφή; Ο ελληνικός κόσμος ήταν ήδη διασπασμένος· και οι Έλληνες που ζούσαν υπό ξένη κυριαρχία, τουρκική η ιταλική, ήταν περισσότεροι από αυτούς που ζούσαν ελεύθεροι.

Ομολογία ήττας από την Τουρκία: Το ΡΚΚ κυριαρχεί στο νομό Βαν και στην ΝΑ Τουρκία! (2)


undefined
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στην κατάσταση που επικρατεί στο Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), παρουσιάζοντας τμήμα έκθεσης με τίτλος «Η Έκθεση του Βαν», που δημοσιεύθηκε στο «Ινστιτούτο της Τουρκίας του 21ου Αιώνα».
Σήμερα θα παραθέσουμε κάποια άλλα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της έκθεσης, σημειώνοντας ότι η διαπραγματευτική δυνατότητα του Ερντογάν αλλά και η δύναμή του να επιβάλλει μια επώδυνη λύση του Κουρδικού στην άκρως συντηρητική και σοβινιστική τουρκική κοινωνία, μετά τα γεγονότα στην Πλατεία Ταξίμ και την ανατροπή του συμμάχου και ομοϊδεάτη του Μόρσι, έχει περιοριστεί σημαντικά.

Φάκελο για τον Μόρσι και για άλλα 8 στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ετοιμάζει η εισαγγελία της Αιγύπτου


undefined
Καταγγελίες εις βάρος του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχει δεχθεί η εισαγγελία της χώρας.
Οι εν λόγω καταγγελίες αφορούν παράνομες παρακολουθήσεις, παρακίνηση σε δολοφονίες διαδηλωτών και για πρόκληση βλάβης στην οικονομία της χώρας.
Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία τονίζει πως ερευνά τις καταγγελίες προκειμένου να τεκμηριώσει έναν φάκελο δικογραφίας, που θα επιτρέψει την κλήτευση των κατηγορουμένων σε ανάκριση.
Εκτός από τον Μόρσι, πρόκειται και για οκτώ μέλη της ηγεσίας των Αδελφών Μουσουλμάνων μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής τους Μοχάμεντ Μπαντιέ και του υπ’ αριθμόν δύο, Εσάμ ελ Εριάν.
Έθνος

ΝΕΑ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ GUARDIAN ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ: «Χορηγός» της NSA και η Microsoft


Το εύρος του σκανδάλου των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας αλλά και της εμπλοκής του κολοσσού του διαδικτύου Microsoft αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Guardian».
undefined
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν με τη Σάρα Χάρισον (αριστερά), τη βρετανίδα συνεργάτιδα του WikiLeaks, η οποία συνόδευσε τον Σνόουντεν κατά το ταξίδι του από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα, ενημερώνουν εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων για την «απειλητική και παράνομη» συμπεριφορά των ΗΠΑ προκειμένου να εμποδιστεί ο ίδιος να λάβει άσυλο
Σύμφωνα με άκρως απόρρητα έγγραφα που έδωσε στη βρετανική εφημερίδα το «βαθύ λαρύγγι» της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν, στο πλαίσιο του περίφημου προγράμματος PRISM, η Υπηρεσία είχε πρόσβαση ακόμα και στην κωδικοποίηση της Microsoft για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την επικοινωνία σε ζωντανό χρόνο, ενώ υπήρχε συστηματική συνεργασία με το FBI και τη CIA.