Ετικέτες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τι σημαίνει Ελληνική φιλία…


Τι σημαίνει Ελληνική φιλία…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 6, 2012

Του Κρίτωνος

Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.
Ένας καλός φίλος, έστειλε ηλεκτρονικά το τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους:
. . . Έ λ λ η ν ε ς  φ ί λ ο υ ς ! ! !
.και επειδή μας άρεσε πολύ,
ας το μοιραστούμε μαζί.
Οι φίλοι:                  Θα σου πούνε «γεια»
Οι Έλληνες φίλοι:  Θα σου δώσουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
Οι φίλοι:                  Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».
Οι Έλληνες φίλοι:  Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
Οι φίλοι:                  Δεν σ’ έχουν δει ποτέ να κλαις.
Οι Έλληνες φίλοι:  Κλαίνε μαζί σου.
Οι φίλοι:                  Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν
Οι Έλληνες φίλοι:  Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά
κάνοντας παρέα.
Οι φίλοι:                  Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.
Οι Έλληνες φίλοι:  Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές
λεπτομέρειες.
Οι φίλοι:                  Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.
Οι Έλληνες φίλοι:  Έχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.
Οι φίλοι:                  Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν
θέλουν να σ’ επισκεφτούν.
Οι Έλληνες φίλοι:  Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ήρθα!»
Οι φίλοι:                  Είναι για λίγο…
Οι Έλληνες φίλοι:  Είναι για μια ζωή!
Οι φίλοι:                  Θα αγνοήσουν αυτό το κείμενο.
Οι Έλληνες φίλοι: Θα το προωθήσουν στους φίλους τους, (.ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!)

Το μέλλον της ρωσικής αεροπορίας καταστρώματος



ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Το μέλλον της ρωσικής αεροπορίας καταστρώματος

Η έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών Προβλημάτων Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI) για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, που δημοσιεύθηκε, επιβεβαιώνει τη θέση της Ρωσίας ως ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές εξοπλισμών.
Μεταξύ των μεγάλων συμβάσεων των τελευταίων μηνών ήταν και εκείνη για την προμήθεια 24 μαχητικών καταστρώματος MiG-29K/KUB. Ταυτοχρόνως η Ρωσία διευρύνει την παρουσία της στις πιο δραστήριες αγορές, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας-Ειρηνικού.

Wikileaks: Ο Papa-D, ο Papa-C, o Έλληνας πληροφοριοδότης και η Stratfor



ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Wikileaks: Ο Papa-D, ο Papa-C, o Έλληνας πληροφοριοδότης και η Stratfor

Νέα αρχεία της Wikileaks για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor σχετικά με τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και το κίνημα των Αγανακτισμένων, δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

ολοφονία Γουέλς 17Ν - Είχε άνθρωπο στην πρεσβεία;



ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Δολοφονία Γουέλς 17Ν - Είχε άνθρωπο στην πρεσβεία;

«ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks δημοσιεύουν αποκλειστικά για την Ελλάδα τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί ως «σκιώδης CIA»

Το ενδεχόμενο εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς στα τέλη του 1975 φέρνει στο φως η εμπιστευτική αλληλογραφία μεταξύ υψηλόβαθμου στελέχους της Stratfor και πρώην αξιωματούχων κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ. Τα εν λόγω μηνύματα, που αναφέρονται σε σενάρια συνεργασίας της 17Ν με αμερικανό δημόσιο υπάλληλο στο συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα, ανταλλάχθηκαν πριν από 11 μήνες.

Έρευνα στο Ντιγιάρμπακιρ για αγνοούμενους Ελληνοκύπριους


ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Έρευνα στο Ντιγιάρμπακιρ για αγνοούμενους Ελληνοκύπριους

Δεκτό έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινουλίου, Έλμαρ Μπροκ, το αίτημα της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους να διερευνηθεί το ενδεχόμενο, οι τριάντα οκτώ σκελετοί, που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιάρμπακιρ στην Τουρκία, να ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους αγνοουμένους, από την τουρκική εισβολή του 1974.

«Μα ποίος είστε επιτέλους, αλαζόνα Κύριε Μπαγίς;»


«Μα ποίος είστε επιτέλους, αλαζόνα Κύριε Μπαγίς;»

γράφει ο Vilma Kouyoumdjian
Δεν περνάει ημέρα χωρίς ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Εγκεμέν Μπαγκίς να εκτοξεύσει μια πρόκληση προς δεξιά και αριστερά, μέσα και έξω. Είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του, αλλά όχι και μόνο, δίνει ανακοινώσεις τύπου στην Ευρώπη, δίνει συνεντεύξεις στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της ΕΕ...
Δίνει μαθήματα τη μιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδεικνύοντας τη χώρα του ως παράδειγμα, την άλλη, προσφέρει να έρθει για βοήθεια της ΕΕ
συμβουλεύοντας την να «καταργήσει τις θεωρήσεις που ισχύουν για τους Τούρκους πολίτες τόσο άδικα για να αφήσουν τους Τούρκους να ταξιδεύουν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ όπου ξοδεύουν χρήματα ως τουρίστες». Οι δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες που έρχονται για να ζητήσουν άσυλο στις πύλες της Ευρώπης θα ήταν πλέον τουρίστες, σύμφωνα με τον κ. Μπαγίς.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΜΠΙΛΜΠΙΛΙΚ.Οι «μυστικοί στρατοί» των ΗΠΑ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΜΠΙΛΜΠΙΛΙΚ.Οι «μυστικοί στρατοί» των ΗΠΑ

Λιάνα Μυστακίδου

«Μυστικούς στρατούς» διατηρούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Ερόλ Μπιλμπιλίκ, προκειμένου να διατηρούν την υπεροχή τους μέσω «στρατηγεία» τους σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Σύμφωνα με τον Μπιλμπιλίκ, ο Αμερικανός πρώην υπουργός Άμυνας Ράμσφελντ είχε ιδρύσει αυτούς τους «μυστικούς στρατούς» στο πλαίσιο της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης. Το αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου, κάνει ειδική αναφορά σ’ αυτές τις «δυνάμεις»:
Strategic Support Branch. Ιδρύθηκε για να καλύψει την ανεπάρκεια της CIA και του FBI και να ξεφύγει από τον έλεγχο του Κογκρέσου.  Για την επίτευξη των στόχων του χρησιμοποιεί τις δυνάμεις.

Army Delta Force, Navy Seals, Task Force 21.Africa Command. Ιδρύθηκε για να προστατεύει τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της Αφρικής και να παρεμποδίσει την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία να αποκτήσουν μονοπωλιακό καθεστώς στην αξιοποίηση των πηγών και των κοιτασμάτων της Μαύρης ηπείρου. Εκτός τις δικές του δυνάμεις χρησιμοποιεί και ιδιωτικές εταιρίες όπως είναι η Dyn Corps και η Black Water.

Caspian Guard. Η έδρα του βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν. Στόχοι του η πάταξη της τρομοκρατίας, η προστασία του αγωγού Μπακού-Τζεϊχάν και η διεξαγωγή επιχειρήσεων στον Καύκασο.

ΡΙΝΤΕΝΤΡΟΠ-ΜΠΑΓΙΣ (ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Εχω την εντυοπωση πως ο εν λογω κυριος θα περασει σρην Ιστορια ως ο τουρκος Ριντεντροπ γιατι οπως ο Ριντετροπ ενω ως προσβευτης στο Λονδινο ειχε ως αποστολη να` επιτυχει την προσεγιση Αγγλιας-Γερμανιας με τις γκαφες του (π.χ. χαιρετισε ναζιστικα τον Βασιλια της Αγγλιας) καταφερ το ακριβως αντιθετο, ετσι και ο κυριος αυτος ενω εχει ως στοχο να πεισει τους Ευρωπαιους οτι η Τουρκια πληρει τα κριτιρια ενταξης στην Ευρωπαικη Ενωση με τις ενεργιες (π.χ. η ηκιστα αρμοζουσα σε διπλωματη συμπεριφορα του στην Ελβετια) του τεινει να ανστησει την εικονα του "αιμοβαφους τουρκου" αππο το χρονοντουλαπο του 19ου αιωνα..