Ετικέτες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Μα ποίος είστε επιτέλους, αλαζόνα Κύριε Μπαγίς;»


«Μα ποίος είστε επιτέλους, αλαζόνα Κύριε Μπαγίς;»

γράφει ο Vilma Kouyoumdjian
Δεν περνάει ημέρα χωρίς ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Εγκεμέν Μπαγκίς να εκτοξεύσει μια πρόκληση προς δεξιά και αριστερά, μέσα και έξω. Είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του, αλλά όχι και μόνο, δίνει ανακοινώσεις τύπου στην Ευρώπη, δίνει συνεντεύξεις στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της ΕΕ...
Δίνει μαθήματα τη μιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδεικνύοντας τη χώρα του ως παράδειγμα, την άλλη, προσφέρει να έρθει για βοήθεια της ΕΕ
συμβουλεύοντας την να «καταργήσει τις θεωρήσεις που ισχύουν για τους Τούρκους πολίτες τόσο άδικα για να αφήσουν τους Τούρκους να ταξιδεύουν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ όπου ξοδεύουν χρήματα ως τουρίστες». Οι δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες που έρχονται για να ζητήσουν άσυλο στις πύλες της Ευρώπης θα ήταν πλέον τουρίστες, σύμφωνα με τον κ. Μπαγίς.


Οι πονηριές του κ. Μπαγίς δεν έχουν όρια: «τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι σήμερα οι Ευρωπαίοι που εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία είναι περισσότεροι από το αντίθετο!». Εκτός αν μας κρύβουν τον αριθμό των Γάλλων Κορσικής ή Βασκικής προέλευσης που κατέφυγαν στην Τουρκία!

Αυτός ο Κύριος υπερέχει κυρίως στην τέχνη της αλαζονείας, αψηφήσει την Αρμενία, την Γαλλία, την Ελβετία   -«σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, δεν έχει νόημα να περιγραφούν τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία», ισχυρίζεται-   και ο ίδιος παλεύει και αγωνίζεται για να φέρει την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση!  Ένθερμος υπερασπιστής αυτής της ελευθερίας πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας του, όμως δεν τον ακούμε να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των συντακτών και όλων των πολιτών στην Τουρκία.

Πρώην Πρόεδρος των Τουρκικών Ενώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών των οποίων η πρωταρχική αποστολή είναι η άρνηση της Γενοκτονίας, και σημερινός  διαπραγματευτής  στην ΕΕ, όπου είναι υπεύθυνος να κοροϊδεύει τις χώρες μέλη, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το καθήκον του κ. Μπαγίς δεν είναι καθόλου εύκολο να σηκωθεί με τόσες πολλές προκλήσεις που πρέπει να εκτοξευτούν  κατά της αλήθειας!

Δεν είναι εύκολο να υπερασπιστείς το ανυπεράσπιστο! Αυτός ο εκπρόσωπος τύπου δεν ξέρει πού να στραφεί με όλες τις προκλήσεις που έχει την αποστολή να εκτοξεύσει. Πέστε μας, κ. Μπαγίς, πώς καταφέρετε να συμβιβάσετε τις χίλιες και μία  προκλήσεις σας με το επάγγελμα σας του διαπραγματευτή, φλυαρώντας  τόσες πολλές αντι-αλήθειες;

Άνθρωπος των προκλήσεων και των πεποιθήσεων, έχετε γίνει, κ. Μπαγίς, μια πηγή έμπνευσης για όλα αυτά που εκπέμπετε!

Οι γραμμές που ακολουθούν και πάρθηκαν από τον χρονικογράφο Yildirim Türker με τίτλο «Με συγχωρείτε, κ. Εγκεμέν»* θα χρησιμοποιηθούν για να δοθεί μια πληρέστερη εικόνα του άνδρα:

«Ο Εγκεμέν Μπαγκίς αντιπροσωπεύει το σήμα κατατεθέν του ΑΚΡ, τη ψυχή της εποχής μας, έναν ξεδιάντροπο πολιτικό, γεμάτο υπερηφάνεια. Φιλόδοξος, τολμηρός, έχοντας λάβει μια καλή εκπαίδευση, αυτό το είδος των τύπων των λεγόμενων «Τίγρεων της Ανατολίας»**.  Καταλαβαίνετε ότι ξέρει να συμπεριφέρεται με ευγένεια, όπως ο ίδιος μπορεί να είναι χονδροειδής. Και δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο!

Είναι διερμηνέας επαγγελματίας. Είναι ένα από τα παράθυρα του Πρωθυπουργού μας, που ανοίγει προς τα έξω. Και αυτό ακριβώς είναι το ανησυχητικό για την αντίληψη του κόσμου που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός μας. Ο κ. Εγκεμέν Μπαγκίς ήταν κάποτε Πρόεδρος των Τουρκικών Συλλόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και δεν μπορώ να φανταστώ τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα, είδα στις οθόνες των τηλεοράσεων κάποιους τύπους που με διασκεδάσαν μερικές μέρες, με κόκκινες σημαίες στα χέρια τους, στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον. Αυτός είναι ένας ρόλος που του ταιριάζει πολύ καλά.

Αυτό το είδος της αμερικανικής αδιαφορίας ανακατεμένης με τη χυδαιότητα της άγνοιας, με την επιθετικότητα του ταπεινωμένου, σαν αγενής και διακαής νεαρός φοιτητής που αναζητεί την επίδοση, η, αν είναι ενήλικος, αυτός ο τρόπος να κυνηγήσει την επίδοση για την οποία όλοι οι άλλοι έχουν κουραστεί. Δεν είναι φιλοδοξία, αλλά λύσσα. Δεν είναι πεποίθηση, αλλά τέχνασμα. Στην πραγματικότητα κανένα από αυτούς τους χαρακτήρες δεν ταιριάζει σε αυτόν τον Κύριο, επειδή ο καθένας είναι εκτός πραγματικότητας, μακριά από πειστικός. Αλλά πάνω απ 'όλα ωμός. Όσο ωμά ήταν τα αυγά που έλαβε στο πρόσωπο***.

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά του είναι τόσο καθαρά και χοντροειδή  όσο ένας τύπος από καρικατούρα. Γι 'αυτό, όταν τον κοιτάζω, συλλογίζομαι ότι δεν θα βρούμε γαλήνη σε αυτή τη χώρα χωρίς να μάθουμε πώς ή υπό ποιες συνθήκες και για ποιους λόγους τέτοιοι άνθρωποι αναδύθηκαν στις θέσεις όπου διορίστηκαν. Από τότε που προήχθη από τη θέση του προσωπικού διερμηνέα του Πρωθυπουργού στη θέση του επίσημου διερμηνέα της Τουρκικής Δημοκρατίας, η αυθάδεια του δεν έχει όρια. Όπως όλοι οι όμοιοί του, ο ίδιος δεν συνειδητοποιεί το επίπεδο του. Δεν μπόρεσε ακόμη να αφομοιώσει τη θέση του ή τη λειτουργία που συνεπάγεται. Εμφανίζεται ενώπιον του κόσμου ολόκληρου με το αηδιαστικό χιούμορ του, και αν όχι, με επιθετικότητα.
Και μετά, διαθέτει μια μοναδική πανουργία χωρίς όμοια! Εκτελεί χίλιους και ένα ελιγμούς μπροστά από τους Ευρωπαίους ... Και όταν δεν καταφέρει να τους κοιμίσει, παίρνει φωτιά .... .

Με τα εμφυτεύματα μαλλιών του που του προσδίδουν την εμφάνιση ενός τελείως ζαλισμένου ανθρώπου, χειρονομίες, μια συμπεριφορά και γκάφες που τον χαρακτηρίζουν, τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με αυτό το ανεκτίμητο επικεφαλής διαπραγματευτή της κυβέρνησης;».

Vilma Kouyoumdjian

* «Bagislayin Εγκεμέν Μπέη» στη Radikal, 19.12.2011.
** «Οι Τίγρεις της Ανατολίας - Anadolu Kaplanlari» είναι το όνομα που δόθηκε στη νέα τάξη των αναδυόμενων ιθαγενών της Ανατολίας που υποστηρίζουν το ΑΚΡ, δηλαδή ο επαρχιακός καπιταλισμός, ο οποίος αντικατάστησε την κεμαλική αστική τάξη των πόλεων.
*** Φοιτητές του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου στη Σμύρνη πέταξαν αυγά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου