Ετικέτες

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΜΠΙΛΜΠΙΛΙΚ.Οι «μυστικοί στρατοί» των ΗΠΑ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΡΟΛ ΜΠΙΛΜΠΙΛΙΚ.Οι «μυστικοί στρατοί» των ΗΠΑ

Λιάνα Μυστακίδου

«Μυστικούς στρατούς» διατηρούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Ερόλ Μπιλμπιλίκ, προκειμένου να διατηρούν την υπεροχή τους μέσω «στρατηγεία» τους σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Σύμφωνα με τον Μπιλμπιλίκ, ο Αμερικανός πρώην υπουργός Άμυνας Ράμσφελντ είχε ιδρύσει αυτούς τους «μυστικούς στρατούς» στο πλαίσιο της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης. Το αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου, κάνει ειδική αναφορά σ’ αυτές τις «δυνάμεις»:
Strategic Support Branch. Ιδρύθηκε για να καλύψει την ανεπάρκεια της CIA και του FBI και να ξεφύγει από τον έλεγχο του Κογκρέσου.  Για την επίτευξη των στόχων του χρησιμοποιεί τις δυνάμεις.

Army Delta Force, Navy Seals, Task Force 21.Africa Command. Ιδρύθηκε για να προστατεύει τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της Αφρικής και να παρεμποδίσει την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία να αποκτήσουν μονοπωλιακό καθεστώς στην αξιοποίηση των πηγών και των κοιτασμάτων της Μαύρης ηπείρου. Εκτός τις δικές του δυνάμεις χρησιμοποιεί και ιδιωτικές εταιρίες όπως είναι η Dyn Corps και η Black Water.

Caspian Guard. Η έδρα του βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν. Στόχοι του η πάταξη της τρομοκρατίας, η προστασία του αγωγού Μπακού-Τζεϊχάν και η διεξαγωγή επιχειρήσεων στον Καύκασο.

Socom. Πρόκειται για τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων. Το 85%  της δύναμης αυτής βρίσκεται σε 20 χώρες που υπάγονται στο σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής όπου διεξάγουν διάφορες επιχειρήσεις. Στις δραστηριότητες του εντάσσονται δολοφονίες, απαγωγές, ανταρτοπόλεμος κ.α.

Jsoc. Διοίκηση ενιαίων επιχειρήσεων. Ενεργεί μόνο με εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ. Το Στρατηγείο βρίσκεται στη βόρεια Βιρτζίνια στο Fayettwilde. Είναι οι δυνάμεις που διέλυσαν την Αλ-Κάιντα.  Οι άνδρες τους εργάζονται σαν κανονικοί στρατιώτες στις Πρεσβείες των ΗΠΑ , μέχρι να λάβουν εντολές από τον Πρόεδρο.Χρησιμοποιούν  στις επιχειρήσεις τους Predator και Hebron.

Sibercom. Στόχος του είναι να παρεμποδίσει μέσω ψηφιακού δικτύου τις ενδεχόμενες επιθέσεις ικανών πρακτόρων της Ρωσίας και της Κίνας στους τομείς ασφάλειας, στρατού και οικονομίας των ΗΠΑ.

Παρ’ όλη αυτή την οργάνωση ο γνωστός κ. Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, σε άρθρο του στο Foreign Policy δεν αποκλείει την κατάρρευση των ΗΠΑ. Φυσικά περιγράφει τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει στον κόσμο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Καλεί τις ΗΠΑ να αλλάξουν στρατηγική στην εξωτερική τους πολιτική αν θέλουν να αποφύγουν αυτό τον κίνδυνο που μοιάζει πράγματι ζοφερός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου