Ετικέτες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο Βρετανός πρίγκιπας έχει καταγωγή από την Ινδία!


Τι έδειξε η ανάλυση του DNA του Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα είναι ο πρώτος Βρετανός μονάρχης με καταγωγή από την Ινδία, όπως προκύπτει από την ανάλυση του DNA του η οποία έδειξε πως υπάρχει μία γενετική γραμμή ανάμεσα στο δούκα του Κέιμπριτζ και μία γυναίκα Ινδή κατά το ήμισυ.

Συνεχίζεται η αστυνομική παράνοια στην Τουρκία- Συλλαμβάνουν γιατρούς


undefined
Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που άρχισαν οι αντικυβενητικές διαδηλώσεις στη γειτονική Τουρκία με αφορμή την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης αλλά η ένταση και το μέγεθος των συγκεντρώσεων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Στο μέλλον θα μεταφράζεται η «ομιλία» των ζώων!


undefined
«Συζήτηση» με τα κατοικίδιά τους θα μπορούν σε λίγα χρόνια να κάνουν οι απανταχού ζωόφιλοι, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνας και ειδικός στην επικοινωνία των ζώων δρ Κον Σλομπόντσικοφ.
Η τεχνολογία που αναπτύσσει ο επιστήμονας για την ώρα επιτρέπει τη μετάφραση των κραυγών ενός είδους τρωκτικών (prairie dog). Στοχεύει ωστόσο στη μελλοντική επέκταση του συστήματός του ώστε να καλύπτει μεγαλύτερη γκάμα «ξένων» γλωσσών και να είναι εφικτή η μετάφραση του γαβγίσματος του σκύλου, του νιαουρίσματος της γάτας ή ακόμη και του… βρυχηθμού του λιονταριού.

Σκόνη κακάο κατά του διαβήτη σύμφωνα με έρευνα


Τι έδειξαν πειράματα επιστημόνων σε ποντίκια

Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια, που ακολουθούσαν δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, σκόνη κακάο και παρατήρησαν ότι η φλεγμονή που προκαλούσε η συγκεκριμένη διατροφή στον οργανισμό ήταν πιο περιορισμένη σε σύγκριση με τα ποντίκια που κατανάλωναν λιπαρά γεύματα, αλλά δεν λάμβαναν συμπληρώματα κακάο.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί δείκτες φλεγμονής, που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη -άρα και το διαβήτη-, ήταν χαμηλότεροι στην ομάδα των ποντικιών που έπαιρναν κακό και σχεδόν ίσοι με την ομάδα ελέγχου που ακολουθούσε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Για παράδειγμα, η ινσουλίνη πλάσματος έπεσε κατά 27% και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων μειώθηκαν περίπου κατά 1/3. Επίσης, υπήρξε και μία μικρή μείωση του ρυθμού αύξησης βάρους των ποντικών.

Το κρεβάτι που στρώνεται μόνο του! (video)


Το πρώτο αυτοματοποιημένο κρεβάτι στον κόσμο που στρώνεται μόνο του, παρουσιάζει ισπανική εταιρεία.

Το κρεβάτι ισιώνει το πανωσέντονο και τοποθετεί τα μαξιλάρια στην εντέλεια μέσα σε 50 δευτερόλεπτα.

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;


Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό τους

Εάν ανησυχείτε μήπως ασπρίσουν τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να ηρεμήσετε. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το στρες μπορεί να μας γκριζάρει.

Σύμφωνα με τον Dr Mayumi Ito από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ο οποίος ηγήθηκε της πρόσφατης έρευνας σε ποντίκια, αναφορικά με το στρες και το χρώμα των μαλλιών φαίνεται ότι οι ορμόνες του στρες προκαλούν την «μετανάστευση» της μελανίνης – στην οποία οφείλεται το χρώμα των μαλλιών – μακριά από τους θύλακες της τρίχας. Πρόκειται ωστόσο για μια «μετανάστευση» χωρίς επιστροφή.

Απίστευτο: Διαβάστε πώς η NSA παρακολουθεί όλη την υφήλιο!

Νότια του Σολτ Λέικ, στη Γιούτα, εδρεύει η διαβόητη Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για τη μυστική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις παρακολουθήσεις στο εξωτερικό. Οι εγκαταστάσεις της NSA καλύπτουν μια έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου εργάζονται 40.000 υπάλληλοι.

Για το μονοπώλιο της Digea "έπεσε" η ΕΡΤ;


Μία νέα διάσταση στην υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ δίνει μία πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ο διαγωνισμός για τη διανομή του ψηφιακού σήματος στην Ελλάδα λήγει στο τέλος Ιουνίου.

Οι φαντάροι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ -50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράφουν κείμενο συμπαράστασης


Το δίκτυο ελευθέρων φαντέρων «Σπάρτακος» τίθεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και εξέδωσε κείμενο υπογραφών από 51 μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Kαταδικάζoυμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης. 2800 εργαζόμενοι γίνονται θυσία στα σχέδια της κυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών.

Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας.

Αντίθετο στο κλείσιμο της ΕΡΤ το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Σε διαβούλευση των πολιτικών κομμάτων καλεί ο Δήμος Αθηναίων

Την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

«Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που να προασπίζεται την πλουραλιστική ενημέρωση, την πολύπλευρη πληροφόρηση, την ανάδειξη του Πολιτισμού της, τη γλώσσα της, την ανάπτυξη της Περιφέρειας και την επαφή με την απανταχού ομογένεια», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Κοινωνική κουζίνα στο προαύλιο της ΕΡΤ


Φαγητό για τους εκατοντάδες πολίτες που παραμένουν για τρίτη ημέρα στο προαύλιο της ΕΡΤ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα προσφέρουν τα μέλη της πρωτοβουλίας κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Τα συναισθήματα επηρεάζουν την αντίληψη της γεύσης

Δε συμβαίνει το ίδιο με τις λιπαρές τροφές

Είτε υποφέρουν από πονοκέφαλο είτε από hangover, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το «συναισθηματικό δεκανίκι» τους στο φαγητό και ιδίως στο παγωτό.

Γιατί όμως τους είναι τόσο δύσκολο να σταματήσουν μετά από τις πρώτες κουταλιές;

Η σεξουαλική ζωή μετά το παιδί


undefined
Αν ρωτήσει κανείς τους νέους γονείς σχετικά με τις ιδιωτικές τους στιγμές, το πιο πιθανό είναι να απαντήσουν ότι δεν κοιμούνται αρκετά. Η σεξουαλική ζωή έρχεται συνήθως σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα, κάπου μετά τη νυχτερινή σίτιση και την αλλαγή της πάνας. Τι αντίκτυπο μπορεί, όμως, να έχει αυτό στη σχέση του ζευγαριού;

Δύο μηχανές δώρο στον Πάπα

Μπορείτε να φανταστείτε τον Πάπα Φραγκίσκο Α' αναβάτη σε μηχανή θρυλικής εταιρείας; Ίσως φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό το φαντάστηκε μια ομάδα και του έκανε δώρο δύο μηχανές κι ένα μπουφάν.

Η ομάδα αυτή είναι οι γνωστοί "χαρλεάδες" οι οποίοι βρίσκονται στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα 110 χρόνια της γνωστής εταιρείας.

Σε συνάντηση που είχαν μαζί του, του έκαναν αυτό το ευφάνταστο δώρο κι εκείνος, λέγεται ότι ενθουσιάστηκε και τους έδωσε την ευχή του.

Ο Πάπας επιβεβαιώνει ότι είναι ανατρεπτικός.


Πηγή :  http://www.enikos.gr/

Με ένα φιλί δώρο ο καφές σε κατάστημα του Σίδνεϊ!


perierga.gr - Με ένα φιλί δώρο ο καφές σε κατάστημα του Σίδνεϊ!


Έχει ανοίξει μόλις τρεις μήνες αλλά η φήμη του έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Η καφετέρια Metro St.James στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας επιχειρεί να φέρει μια άκρως ρομαντική διάθεση στην πόλη, καθώς αντί για χρήματα δέχεται να πληρώνεται με… φιλιά. 

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ


undefinedΑξιότιμα Μέλη της Ελληνικής Βουλής,
Σας παρακαλούμε διαβάστε την ομιλία του Προέδρου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Γάκη,
στην επετειακή εκδήλωση, για την συμπλήρωση 106 χρόνων από τον προδοτικό θάνατο του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα μπροστά στο μνημείο του.
Διοργάνωση: Σύλλογος Μεσσηνίων Θεσσαλονίκης , Δήμος Γαργαλιάνων, Δήμος Έδεσσας, Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ Τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα του Αγίου Όρους!

Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές.
Στο Μεσαίωνα, μια εποχή σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν –σε πείσμα της… κατεστημένης θεοκρατικής αντίληψης– και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων.

MORNING STAR: Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αψηφούν τον «πολιτιστικό βανδαλισμό». Οργισμένη δήλωση Προέδρου IFJ


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 17, 2013
“Είμαστε οργισμένοι με το γεγονός ότι εσείς, οι οικογένειες και τα παιδιά σας, πρέπει να υποχρεωθείτε να πληρώσετε για μια κρίση που δεν δημιουργήσατε”.
Journalists defy ‘cultural vandalism’
Wednesday 12 June 2013
by Ben Chacko
Οι δημοσιογράφοι αψηφούν τον «πολιτιστικό βανδαλισμό»
Οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, στην Ελλάδα, αψήφησαν την κυβερνητική εντολή να κλείσουν την συνεχή ροή της ζωντανής  μετάδοσης.

Ρεπούση και ιστορία – του Μιχάλη Ιγνατιου


20130617-084859.jpg 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η κυρία Μαρία Ρεπούση, ιστορικός κατά δήλωσή της και βουλευτής με την υποστήριξη 1670 Ελλήνων πολιτών, είναι για πολλούς ανθρώπους η εικόνα και «ενσάρκωση» της λέξης «πρόκληση». Με όλη τη σημασία της
λέξης…

Υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία αναλυθούν οι απόψεις της, γεγονός είναι πως ό,τι εκστομίζει αυτή η κυρία, προσβάλλει τα αισθήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, την ιστορική μας μνήμη και την αδιαμφισβήτητη διϋποκειμενική γνώση. Το χειρότερο όλων, είναι ότι όσο με ενοχλεί η φασιστική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, άλλο τόσο δεν αντέχω τις αμπελοφιλοσοφίες της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, η οποία στοχεύει να αλλάξει την ελληνική ιστορία και μάλιστα προς όφελος των εχθρών της -και δεν έχει το θάρρος να το παραδεχθεί.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να γράψετε το παιδί σας σε παιδικό σταθμό - ΕΣΠΑ 2013

Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία μητέρα για να εγγράψει το παιδί της σε παιδικό σταθμό, αλλά οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ούτε έχει γνωστοποιηθεί πότε θα ξεκινήσουν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες σε περίπτωση που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών τους.

Αυστηρό μήνυμα Νετανιάχου και Πούτιν προς Ρουχανί


17/6/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
undefined
Παύση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ζητούν οι δύο πολιτικοί ηγέτες.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε σε προειδοποιητικό ύφος ότι η διεθνής πίεση στο Ιράν δεν πρέπει να χαλαρώσει στον απόηχο της εκλογής του Ρουχανί. Ο κ. Νετανιάχου επεσήμανε ότι «το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο και δεν πρέπει τρέφουμε ευσεβείς πόθους για την νίκη Ρουχανί».

Πικρές αλήθειες Μάνου Χατζηδάκη: Θα'κλεινα την ΕΡΤ, αλλά ο κόσμος τη θέλει για να μπορεί να τη βρίζει


«Θα μπορούσα να εισηγηθώ ακόμη και κλείσιμο, αλλά «ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T.», παραδεχόταν ο μεγάλος συνθέτης ήδη στα μέσα της δεκαετίας του '80.

Τέλος στις χρεώσεις roaming

Οριστικό τέλος στις υπερχρεώσεις περιαγωγής (roaming) δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου 2014, καθώς υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από τις 27 χώρες-μέλη!

Πώς αντιδρά ο εγκέφαλος σε ένα χωρισμό


Η Xiaomeng (Mona) Xu, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Ιατρική Σχολή του Warren Alpert στο πανεπιστήμιο Brown και το νοσοκομείο Miriam, αναφέρει σχετικά με τις αντιδράσεις του εγκεφάλου σε ένα χωρισμό:

Βρίσκεστε στο μέσο ενός χωρισμού και νιώθετε ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Ξοδεύετε αρκετό χρόνο επιθυμώντας την παρουσία του/της πρώην σας, ελέγχετε τις ενημερώσεις του προφίλ του/της στο facebook και αναρωτιέστε τι πήγε στραβά. Αυτή η μετάπτωση στα μοτίβα της σκέψης και της συμπεριφοράς σας μπορεί να προκαλείται από νευρικές αλλαγές που συμβαίνουν όταν κάποιος χωρίζει.

Υπέρ της ΕΡΤ κατά της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.


Δυστυχώς η φτώχεια είναι στο μυαλό μας πιο μεγάλη απ’ ότι στην τσέπη μας.

Αν δεν καταλαβαίνουμε τη βιαιότητα τέτοιων πράξεων που χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουν να κατεβάσουν διακόπτες και να σου στερήσουν το δικαίωμα επιλογής του τι θα βλέπεις και τι θα ακούς στην ζωή σου (γιατί υπάρχουν πολλοί που παρακολουθούσαν τα προγράμματα της ΕΡΤ-ΕΡΑ αρνούμενοι και κατανοώντας τι προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια να τα παρακολουθούν και οι οποίοι βέβαια δεν έπαιρναν μέρος στις δημοσκοπήσεις γνωρίζοντας πως θα χρησιμοποιηθούν, αρνούμενοι γενικά όλη αυτή τη σαπίλα που επικρατεί ).

Εμπιστοσύνη και Δυσπιστία..!!!


Η εμπιστοσύνη πάντα συνεπάγεται την τρωτότητα και το ρίσκο γιατί τίποτα δεν θα μετρούσε ως εμπιστοσύνη εάν δεν υπήρχε η πιθανότητα της προδοσίας.» Robert C. Solomon

Η εμπιστοσύνη είναι ο πυρήνας όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Όταν δεν έχουμε εμπιστοσύνη, είναι αδύνατο να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δεθεί, να δώσει και να ανοιχτεί στον άλλο. 
Κατ’επέκταση, είναι αδύνατον να αποκτήσουμε σχέσεις με βάθος και νόημα. Ίσως αυτός ο φόβος ότι μία μέρα ίσως προδοθούμε δε μας οδηγεί μόνο σε δυσπιστία και δυσκολία στο να ανοιχτούμε, αλλά ταυτόχρονα μας αποτρέπει από το να δούμε την πραγματική φύση των σχέσεων που χαρακτηρίζεται από το ρίσκο και την τρωτότητα. 

Και όμως, υπάρχει λύση


Η πτώση της ΕΡΤ απ' τα νεοδημοκρατικά πυρά σήμανε ταυτόχρονα και το γκρέμισμα του μεγαλύτερου νεοελληνικού μύθου. Ότι τα προβλήματα μπορούν να συσσωρεύονται, να συσσωρεύονται, να συσσωρεύονται και κανείς να μην κάνει τίποτα. Ή, μάλλον, όλοι να κάνουν τα στραβά μάτια.

Μέσα ενημέρωσης και προπαγάνδας

Μέσα ενημέρωσης και προπαγάνδας

Ένα αντιλαϊκό σύστημα χρειάζεται τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης για να καθοδηγεί την κοινή γνώμη. Στα ανεξάρτητα έθνη κράτη η εκάστοτε κυβέρνηση ταυτίζεται με το σύστημα και ελέγχει τα κρατικά μέσα μαζικής επιρροής με τα οποία ασκεί τη δική της προπαγάνδα και εξισορροπεί τα ιδιωτικά σε περίπτωση που αυτά αντιπολιτεύονται.

Με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία ο έλεγχος των μέσων μαζικής προπαγάνδας αλλάζει κυρίους και δίδεται η ευκαιρία να ακούγονται απόψεις διαφορετικές από αυτές του οικονομικού κατεστημένου που ελέγχει τα ιδιωτικά.

Η σημερινή Ελλάδα ευρίσκεται υπό την κατοχή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η πλήρης υποταγή της σε αυτό απαιτεί και τον πλήρη έλεγχο τόσο των κρατικών όσο και των ιδιωτικών μέσων προπαγάνδας.

Με τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται υπάρχει ο κίνδυνος να ανέλθουν στην εξουσία κόμματα μη ελεγχόμενα από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και μέχρι τις επόμενες εκλογές πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ώστε αφενός να προλάβουν να εκβιάσουν την κοινή γνώμη και αφετέρου σε περίπτωση αστοχίας στις εκλογές να ασκούν αντιπολίτευση στην τυχούσα κυβέρνηση που θα ήθελε να εναντιωθεί στο διεθνές σύστημα.

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! (αλήθεια σας λέω)




Ζήτησε λοιπόν ο φίλος μου ο Βολφρανγκ Σόϊμπλε

“…Μια πρόταση είναι να πάρουμε με το μέρος μας τις μεσογειακές χώρες σε μεγαλύτερο βαθμό, ώστε να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για παράδειγμα, στην ηλιακή ενέργεια. Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο απ’ ότι εμείς στη Γερμανία και θα μπορούσε να εξαγάγει σε μας ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι η ελληνική οικονομία θα διέθετε ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο. Χωρίς παρόμοιες και άλλες αναπτυξιακές προοπτικές θα μου ήταν πολύ δύσκολο να φορτώσω στο γερμανό φορολογούμενο το τεράστιο ρίσκο ενός νέου προγράμματος …”

Ζάρια με συνδεσμολογία bluetooth για το iOS

Συνδέονται με το iPad και ανάβουν όταν είναι η σειρά σας να παίξετε

Αν ρωτούσαμε τους περισσότερους από εσάς να μας πουν τι θα θέλανε να δούνε από ένα ψηφιακό παιχνίδι που έγινε γνωστό ανά τα χρόνια ως επιτραπέζιο, για παράδειγμα η Monopoly, σίγουρα αρκετοί από εσάς θα μας λέγατε πως θα θέλατε να βιώσετε την φυσική εμπειρία του ρίξιμο των ζαριών.

"Να μάθουν όλοι για το Δίστομο!"


«Εδώ’ ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου.
Ω, εσύ διαβάτη, όταν πατήσεις να προσέχεις.

Εδώ πονά η σιωπή, πονάει κι η πέτρα κάθε δρόμου
κι απ’ τη θυσία κι απ’ τη σκληρότητα του ανθρώπου.

Εδώ μια στήλη απλή, μαρμάρινη όλη κι όλη
με ονόματα σεμνά, κι η δόξα τα ανεβαίνει
λυγμό – λυγμό, σκαλί – σκαλί, μεγίστη σκάλα.»

Γιάννης Ρίτσος

Ο επικίνδυνος για την υγεία τρόπος παρασκευής κεμπάπ


Την επόμενη φορά που θα βγείτε για φαγητό ή έστω θα παραγγείλετε σπίτι και ζητήσετε να σας φέρουν κεμπάπ, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε τουλάχιστον δύο φορές. Και μάλλον να διαλέξετε κάτι άλλο, πιο ασφαλές.