Ετικέτες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται η αστυνομική παράνοια στην Τουρκία- Συλλαμβάνουν γιατρούς


undefined
Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που άρχισαν οι αντικυβενητικές διαδηλώσεις στη γειτονική Τουρκία με αφορμή την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης αλλά η ένταση και το μέγεθος των συγκεντρώσεων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως νέοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της ισλαμοποίησης της χώρας, η οποία γίνεται με αυταρχικό κατά κύριο λόγο τρόπο.
Από την 31η Μαΐου, όταν και άρχισαν οι διαδηλώσεις και οι σφοδρότατες συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία κάνει χρήση απίστευτα ωμής βίας και δακρυγόνων, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ενώ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους. 
Βεβαίως, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θέλει για κανένα λόγο να διαρρεύσουν και να δημοσιευτούν οι πραγματικοί αριθμοί για αυτό και αποκάλεσε το Twitter «μπελά». 
Όμως οι Τούρκοι χρήστες του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν έμειναν άπραγοι και ανέβασαν την παρακάτω φωτογραφία που είναι άκρως διαφωτιστική για το τι συμβαίνει στη χώρα.

undefined

Συλλαμβάνουν και γιατρούς

Η αστυνομική παράνοια, όμως, που φυσικά εκπορεύεται από την κυβέρνηση, δε σταματά στη υπερβολική και χωρίς καμία διάκριση χρήση δακρυγόνων, η οποία χθες το βράδυ έφτασε στο αποκορύφωμά της αφού τα τουρκικά ΜΑΤ πετάξανε δακρυγόνα μέσα στο ξενοδοχείο Ramada, αλλά προχωρά παρακάτω καθώς σήμερα οι αστυνομία συνέλαβε μέχρι και τους γιατρούς που προσπαθούσαν να περιποιηθούν τους τραυματίες. 
undefined
Πηγή : http://www.paraskhnio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου