Ετικέτες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η Προπαγάνδα του Τρόμου…

Η Προπαγάνδα του Τρόμου…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
…ή 45 κατασκευαστές συνειδήσεων προτείνουν
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«Η ικανότητα αντίληψης των μαζών είναι πολύ περιορισμένη, η νοημοσύνη τους μηδαμινή, ωστόσο η λήθη τους είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό, η προπαγάνδα πρέπει να περιορίζεται σε λίγα σημεία και αυτά να έχουν τη μορφή συνθημάτων, ώστε και ο τελευταίος αποδέκτης να καταλαβαίνει μόνο το επιθυμητό»…
(Αδόλφος Χ: Ο Αγών μου)

Δυο στους τρεις Γερμανούς «ψηφίζουν» διακοπές στην Ελλάδα

Δυο στους τρεις Γερμανούς «ψηφίζουν» διακοπές στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Δυο στους τρεις Γερμανούς «ψηφίζουν» διακοπές στην Ελλάδα
Διακοπές στην Ελλάδα επιλέγουν δύο στους τρεις Γερμανούς, παρά τις εξελίξεις στη χώρα και τα διάφορα δημοσιεύματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού Stern, που δημοσιεύει η Deutsche Welle.

Η ‘χρυσή στοά του Αλεξάνδρου’

Η ‘χρυσή στοά του Αλεξάνδρου’

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Ιουνίου 5, 2012
Μεταλλωρύχοι σε ώρα εργασίας, αναπαράσταση
από αρχαίο αμφορέα

(Αρχαίοι Θρύλοι του Κιλκίς)
Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος
Υπάρχει ένας θρύλος. Ένας μύθος. Λένε πως η ιστορία μεταδόθηκε από πάππου προς πάππου. Από την αρχαία εποχή στο Μεσαίωνα. Από τους εντόπιους στους κατακτητές. Κι από αυτούς στους άλλους κατακτητές, στους περαστικούς που διανυκτέρευσαν μια νύκτα στα Κρούσια, στους πρόσφυγες. Μια ισχυρή παράδοση.

Έκλειψη της Αφροδίτης 6-6-2012! (ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ)

ΤΗΝ ΒΑΨΑΜΕ: Έκλειψη της Αφροδίτης 6-6-2012!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 5, 2012

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/graphic1.jpg?w=288&h=639&h=214

Γράφει η Δήμητρα Περκουλαράκη – Παπανικολοπούλου
Αστρολογική Σύμβουλος-ΠολιτικήΑστρολογική Ερευνήτρια

Το πιο σημαντικό αστρολογικό γεγονός του 2012 , είναι η διέλευση της Αφροδίτης στις 6 Ιουνίου η οποία θα ευθυγραμμιστεί τέλεια με τον Ήλιο και την Γη , φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 243 χρόνια και ονομάζεται ηλιακή έκλειψη της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αγάπη αλλά και τον πόλεμο. Το ίδιο  ακριβώς γεγονός συνέβη στις 13 Ιουνίου του 1769 , εποχή που η Αμερική ετοιμαζόταν για επανάσταση και στην Ευρώπη είχαμε τη γέννηση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Aπόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών εντάσσει και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο Νόμο 3869/2010 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Aπόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών εντάσσει και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο Νόμο 3869/2010 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών

by onlinepress5

undefinedΜέχρι σήμερα για άγνωστο λόγο τα ειρηνοδικεία εξαιρούσαν από την ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (καταναλωτικά και στεγαστικά) με βάσει τον νόμο 3869/2010 (Νόμο Κατσέλη) τα χρέη των  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανέιων αφήνοντας έτσι τους οφειλέτες εγκλωβισμένους στους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει με το Ταμείο.  Η απόφαση όμως με αριθμό 102/Φ436/2012 του Ειρηνοδικείου Αθηνών πολύ σωστά διασαφηνίζει ότι οι απαιτήσεις του Τ.Π.Δ. πρέπει να ρυθμίζονται με βάση τον νόμο 3869/2010 καθώς ελλείπει διάταξη που να το εξαιρεί ρητά.  Πρόκειται, πράγματι, για μια μεγάλη δικαστική απόφαση η οποία ανοίγει το δρόμο και για άλλες θετικές για τους δανειολήπτες αποφάσεις ώστε να απαλλαγούν από τις δυσβάσταχτες δόσεις του Τ.Π.Δ., οι οποίες μάλιστα, παρακρατούνται απευθείας από το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους.

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
5.000 πτυχιούχους ανέργους θα αφορούν δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών. Όσον αφορά το πρώτο πρόγραμμα, όσοι ενταχθούν θα προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα, όπως επισημαίνει στην οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων-ανέργων στο πρόγραμμα κατάρτισης, με τη χρήση της επιταγής κατάρτισης λόγω των πολυάριθμων αιτήσεων που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθυνόταν σε 18.000 ανέργους, ωστόσο ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι θα αυξηθούν στις 36.000-37.000, καθώς οι αιτήσεις που δέχθηκε ο Οργανισμός ξεπέρασαν τις 130.000.

Κονγκό: Οι άγνωστοι πόλεμοι των ορυχείων

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Κονγκό: Οι άγνωστοι πόλεμοι των ορυχείων

undefined
Κολτάνιο, κασσιτερίτης: Το ανθρώπινο κόστος κάποιων από τα πλέον απαραίτητα στην κατασκευή κινητών, και γενικότερα gadgets, μέταλλα.

Ήταν μεσάνυχτα όταν η Ελίζ και ο σύζυγός της δέχτηκαν την επίθεση ενόπλων κάπου στη Δημοκρατία του Κονγκό. Οι άνδρες, οι οποίοι αργότερα αποδείχτηκε ότι ανήκαν στον κυβερνητικό στρατό (FARDC: ο εθνικός στρατός του Κονγκό), ξυλοκόπησαν το σύζυγο και βίασαν την Ελίζ, μητέρα πέντε παιδιών.

«Αγνωστο είδος» γιγάντιου πιθήκου εντοπίστηκε στο Κονγκό

«Αγνωστο είδος» γιγάντιου πιθήκου εντοπίστηκε στο Κονγκό

Ένα παράξενο πρωτεύον θηλαστικό, ανάμεσα σε γορίλα και χιμπατζή, και με ύψος δύο μέτρα, εντοπίστηκε στη ζούγκλα του Κονγκό στην κεντρική Αφρική. Αν ο πίθηκος είναι όντως νέο είδος, θα πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της Ζωολογίας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ειδική στα πρωτεύοντα Σέλι Ουίλιαμς είναι η μόνη επιστήμονας που έχει δει το ζώο, στα βόρεια της Δημοκρατίας του Κονγκό. Εντόπισε τις φωλιές τους και βιντεοσκόπησε την ομάδα τους πριν από δύο χρόνια, και τώρα ετοιμάζεται για νέα αποστολή. Αρθρο για τον μυστηριώδη πίθηκο θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα στο περιοδικό New Scientist.

«Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος»

«Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος»


undefined
«Στους Έλληνες η Ευρώπη οφείλει τις βάσεις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και είναι «ντροπή» με ποιά επιφανειακότητα και επιπολαιότητα γίνεται τώρα λόγος για τους Έλληνες», επισήμανε ο καρδινάλιος της Αυστρίας, Κρίστοφ Σένμπορν, στη χθεσινοβραδινή ομιλία του σε μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης με τον ελληνικό λαό.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» και διοργανώθηκε διοργάνωσε από την Ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης.

Προσβολή... στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Προσβολή... στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

ΤΗΝέντονη αντίδραση του Τμήματος Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις προκαλεί η παράνομη ενέργεια μελών της Βιβλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Αμερικής να εισέλθουν μέσω κατεχομένων στην Κύπρο για ν’ ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστολή Παύλου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του Νίκος Ζαχαρόπουλος, σημειώνεται: «Το Τμήμα Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, με τη γνωστοποίηση της έλευσης μελών της Βiblical ΑrchaeologySocietyστο παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος από τις 11 έως τις 12 Ιουνίου 2012 θέλει να επισημάνει τα παρακάτω:

1. Αισθανόμαστε βαθύτατη λύπη, διότι συνάδελφοι του ΒiblicalΑrchaeologySocietyπαραγνωρίζουν τη διεθνή νομιμότητα της Κύπρου και αγνοούν επιδεικτικά τη νόμιμη και κανονική εκπροσώπηση του νησιού από την εκλεγμένη κυβέρνησή του, την οποία αναγνωρίζει η ΕΕ, η διεθνής κοινότητα και το αμερικανικό κράτος

Πότε θα καταλάβουν ότι "δεν τσιμπάμε";

Πότε θα καταλάβουν ότι "δεν τσιμπάμε";

Γαλλία: "Θα τεθεί ζήτημα" εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη εάν η Αθήνα "δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε χθες ότι «αναμφίβολα θα τεθεί» θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το πρόγραμμα λιτότητας που έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, σε περίπτωση ανάδειξης στην εξουσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 
«Το ζήτημα θα τεθεί χωρίς αμφιβολία. . . Θα ετίθετο εάν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σέβονταν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο Μοσκοβισί στη γαλλική τηλεόραση, αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα.

Η πορεία μας στην Ευρωζώνη ήταν καταδικασμένη εξαρχής! Να δούμε λίγο το ΓΙΑΤΙ;

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Η πορεία μας στην Ευρωζώνη ήταν καταδικασμένη εξαρχής! Να δούμε λίγο το ΓΙΑΤΙ;


Γυρίζω τις σκέψεις μου αρκετά χρόνια πίσω. Κάπου στα μέσα προς τέλη της δεκαετίας του 1990. Η τότε λοιπόν ηγεσία της χώρας προσδιόριζε το νέο μεγάλο Εθνικό στόχο της πατρίδας μας. Την είσοδo στη μελλοντική ζώνη του Ευρώ.
Τώρα το γιατί η αντικατάσταση μερικών χαρτιών με κάποια άλλα βαπτίσθηκε εθνικός στόχος, δεν είναι της παρούσης.
του Στρατή Μαζίδη
Εκείνη την εποχή υπήρχαν τέσσερις βασικοί πυλώνες της οικονομίας. Ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η οικοδομική δραστηριότητα και οι όποιες βιομηχανίες μας είχαν απομείνει, εν πολλοίς στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

"Συνολικό σχέδιο" για έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

"Συνολικό σχέδιο" για έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση

Οι επικεφαλής τεσσάρων ευρωπαϊκών θεσμών προετοιμάζουν αυτές τις μέρες ένα "συνολικό σχέδιο", με άξονά του την έξοδο της ευρωζώνης απ την διετή κρίση, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ". Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. "Το σχέδιο αυτό θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μηνός", γράφει επίσης η εφημερίδα. Σύμφωνα με αυτήν, στις προτάσεις --για την 17μελή ευρωζώνη--που εξετάζουν οι ανωτέρω ιθύνοντες είναι και : --η ενίσχυση των εξουσιών των θεσμών της ΕΕ, έναντι της κατάρτισης των εθνικών προϋπολογισμών.

Λιβύη:"Έφοδος" ένοπλης οργάνωσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Η λίστα ιστολογίων μου
 
 
 

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Λιβύη:"Έφοδος" ένοπλης οργάνωσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης

Μια ένοπλη λιβυκή οργάνωση περικύκλωσε σήμερα με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, εμποδίζοντας πλήρως την εναέρια κυκλοφορία και αναγκάζοντας τα αεροσκάφη που εκτελούσαν ήδη πτήσεις να κατευθυνθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματικός της υπηρεσίας ασφαλείας. Ο αξιωματικός είπε ότι η οργάνωση Ταξιαρχία αλ-Αουφία όπως ονομάζεται, από την πόλη Ταρχούνα, 60 χλμ.νοτιοανατολικά της Τρίπολης, ζήτησε την απελευθέρωση ενός αρχηγού της ο οποίος εξαφανίστηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες την περασμένη νύχτα.

Το χθες και το αύριο της ελληνικής κρίσης

Το χθες και το αύριο της ελληνικής κρίσης

Ενδεκα Ελληνες οικονομολόγοι διεθνούς κύρους παρουσιάζουν την κατάσταση της οικονομίας, τις αναμενόμενες εξελίξεις και επιλογές


Η εξέλιξη της ελληνικής κρίσης την τελευταία διετία και τα πρόσφατα πολιτικά δρώμενα έχουν προκαλέσει στους Ελληνες αισθήματα μεγάλης αβεβαιότητας, σύγχυσης και φόβου. Τα παραδοσιακά κυβερνητικά κόμματα έχουν χάσει την επιρροή τους, τόσο γιατί αναγνωρίζεται ότι οι πολιτικές που εφάρμοσαν διαχρονικά οδήγησαν στην κρίση όσο και γιατί κατά τον χειρισμό της κρίσης δεν έδειξαν ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες στράφηκαν σε μεγάλο βαθμό προς φωνές που είναι λαϊκίστικες, εθνικιστικές, ακόμη και αντικοινοβουλευτικές ή φασιστικές. Το έκαναν αυτό είτε ως αντίδραση στη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους είτε γιατί, χωρίς άλλη πυξίδα για το μέλλον, αφήνονται να πιστέψουν ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρώ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει, με μη αναστρέψιμο τρόπο, τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές. Παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά την οπτική μας για την κρίση και τις αναμενόμενες εξελίξεις και επιλογές.

Η σημασία της Πολιτιστικής Επανάστασης για το κομμουνιστικό κίνημα και τον μαρξισμό

Η σημασία της Πολιτιστικής Επανάστασης για το κομμουνιστικό κίνημα και τον μαρξισμό

του Γ.Μηλιού (*)


Ι. Η κινέζικη Πολιτιστική Επανάσταση αποτελεί μια κομβική «στιγμή» στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Από αυτήν μπορούν να συναχθούν σημαντικές θέσεις, που αφορούν την κομμουνιστική πολιτική στρατηγική αλλά και τη μαρξιστική θεωρία.
Η πρώτη θέση, που αναδείχθηκε από τους ίδιους τους ηγέτες της Πολιτιστικής Επανάστασης, είναι η εμφατική επιβεβαίωση και συγκεκριμενοποίηση της άποψης του Λένιν ότι κατά τη «μετάβαση» από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό οι τάξεις, δηλαδή η πάλη των τάξεων, εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά υπό νέες, μετασχηματισμένες ως προς την προεπαναστατική περίοδο μορφές. Επίδικο αντικείμενο της πάλης των τάξεων μετά την επανάσταση, από τη σκοπιά των κομμουνιστών, εξακολουθεί να είναι η ανατροπή και εξάλειψη των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης, που πλέον αναπαράγονται υπό ιστορικά νέες μορφές. Πρόκειται επομένως, όπως και πριν την επανάσταση, για μια σύγκρουση για την πολιτική και κοινωνική εξουσία, υπό ιδιαίτερες, ιστορικά πρωτότυπες μορφές.

Η ρωσική Εκκλησία αναλαμβάνει τη διαχείριση της ελληνικής εκκλησιαστικής περιουσίας;

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Η ρωσική Εκκλησία αναλαμβάνει τη διαχείριση της ελληνικής εκκλησιαστικής περιουσίας;

Στη ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία προτίθεται να αναθέσει τη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας της η Ελληνική Εκκλησία, βάσει των όσων δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tribune», κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τι κρύβεται πίσω από την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Τι κρύβεται πίσω από την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος


Του Νίκου Στέλγια
Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική κοινωνία έχει επικεντρωμένη την προσοχή της σε διάφορες κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να παρομοιώσει την δολοφονία δεκάδων Τούρκων πολιτών με την διαδικασία της έκτρωσης. Ξαφνικά, ο πανίσχυρος πολιτικός άνδρας της Τουρκίας θυμήθηκε τα κοινά στοιχεία του κόμματος του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ. 12 χρόνια μετά την ίδρυση του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, η συντηρητική – οικονομικά, ριζοσπαστική φιλελεύθερη ανάγνωση της πολιτικής γραμμής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκανε για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία της στο τουρκικό πολιτικό πεδίο.

H Eλλάδα μέσα από το φακό του National Geographic

H Eλλάδα μέσα από το φακό του National Geographic

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 4, 2012
http://www.newsit.gr/files/Image/2012/06/04/ELLADA/resized/ELLADA13_473_355.jpgΤις ομορφιές της χώρας μας απαθανάτισε o φωτογραφικός φακός του διεθνούς φήμης περιοδικού National Geographic.
Εχουμε ένα από τα καλύτερα οικόπεδα…της γης. Απολαύστε τις μαγευτικές εικόνες και ταξιδέψτε μαζί μας στην πανέμορφη χώρα μας!
ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΜΕΤΕΩΡΑ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΛΙΑΣ
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
ΕΥΖΩΝΕΣ – ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΥΓΑΓΙΟ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ
newsit.gr

Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…

Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 4, 2012
undefinedΓράφει ο Σαράντος Καργάκος
Ὅταν ἔφυγε ἔγραψα: «Σέ κλαίει ὁ λαός!». Σήμερα, μετά ἀπό τήν παρέλευση τόσων ἐτῶν ἀπό τή θανή του εἶμαι ὑποχρεωμένος νά γράψω: «Σέ θέλει ὁ λαός!».
Στό διάστημα τῆς ἐπίγειας ἀπουσίας του «ἔφυγαν κι ἄλλοι πολλοί, μεγάλοι καί τρανοί, πού ἦσαν πασίγνωστοι ἐδῶ κι ἐκεῖ. Ὅλους ὅμως τούς πῆρε τό ποτάμι τῆς Λήθης. Μόνον ὁ Χριστόδουλος ζῆ -ἄσβηστο καντήλι στήν ψυχή τοῦ ἁγνοῦ λαοῦ πού πονεῖ γιά τήν ἔρμη πατρίδα.
Ὅσο ζοῦσε ὁ Χριστόδουλος ὁ λαός εἶχε μιάν ἐλπίδα: εἶχε ἕναν ἡγέτη! Ἦταν γιά τό λαό μας ὅ,τι καί ὁ Χρυσόστομος γιά τόν ἐγκαταλελειμμένο λαό τῆς Σμύρνης. Καί οἱ δύο ὁδηγήθηκαν στό μαρτύριο: ὁ Σμύρνης ἀπό τόν τουρκικό ὄχλο, ὁ Ἀθηνῶν καί Ἑλλήνων πάντων ἀπό τόν δημοσιογραφικό καί χαμηλοπολιτικό ὄχλο.

Οι εφήμερες συμμαχίες είχαν ανέκαθεν θέση στην παγκόσμια ιστορία! - Σήμερα;


Οι εφήμερες συμμαχίες είχαν ανέκαθεν θέση στην παγκόσμια ιστορία! - Σήμερα;



Μετά την συμμαχία των Βαλκανικών κρατών, (Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, και Βουλγαρία), στις 30 Σεπτεμβρίου του 1912, οι βαλκανικές αυτές χώρες έστειλαν συλλογικά τελεσίγραφο στην Τουρκία με το οποίο ζητούσαν την διασφάλιση της αυτονομίας των εθνικών μειονοτήτων τους, που ζούσαν στο έδαφός της. Η Τουρκία απέρριψε το τελεσίγραφο αυτό, που έμεινε στην ιστορία γνωστό ως Διακοίνωση των Τεσσάρων Χριστιανικών Κρατών με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι πλέον αναπόφευκτη. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν υπήρξαν ραγδαίες.

Ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος ήταν η ένοπλη σύγκρουση που εξελίχτηκε από 16 Ιουνίου ως 18 Ιουλίου 1913 και ξέσπασε σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη του Α' Βαλκανικού Πολέμου. Ο πόλεμος διεξήχθη ανάμεσα στην Βουλγαρία και τις υπόλοιπες χώρες του βαλκανικού συνασπισμού (με τις οποίες είχε συμμαχήσει κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο) τη Σερβία και την Ελλάδα, επίσης κατά της Βουλγαρίας στράφηκαν η Ρουμανία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ελληνικά πανηγύρια

Ελληνικά πανηγύρια

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 4, 2012

Οι αυτοσχέδιοι πάγκοι γεμίζουν από κάθε λογής πραμάτεια και οι έμποροι στέκονται στην άκρη του δρόμου. Οι κούνιες περιμένουν τα μικρά παιδιά και σε αρκετές περιπτώσεις τα μαγαζιά διαθέτουν μουσική για να διασκεδάσουν τους μεγάλους. Πρόκειται για σκηνή από τα παραδοσιακά πανηγύρια, που πραγματοποιούνται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε όλη τη χώρα και συνεχίζουν να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διασκέδασης της Ελληνικής υπαίθρου.

Αγορά = Δημοκρατία

Αγορά = Δημοκρατία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 5, 2012
20120604-191418.jpgΓράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος
Τα περίφημα «σημεία» των κομματικών προγραμμάτων, αν δεν είναι εσκεμμένη εξαπάτηση των ψηφοφόρων είναι τουλάχιστον αφελείς και αυθαίρετες προσδοκίες θεωρητικών οικονομολόγων που δεν έχουν εργασθεί ποτέ στην πραγματική αγορά.
Για να αποδώσει η οικονομία χρειάζεται να λειτουργεί κατ’ αρχήν μέσα σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

ΕΕ: Δε θα ανεχτεί άρνηση της γενοκτονίας των Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα. Θα συνεχίσει να δέχεται μόνο άρνηση γενοκτονιών εις βάρος πολιτισμένων λαών, όπως Αρμένιοι, Έλληνες της Κύπρου, Έλληνες του Πόντου, Έλληνες της Ιωνίας, της Ίμβρου, της Τενέδου, Ασσυρίους κλπ.

ΕΕ: Δε θα ανεχτεί άρνηση της γενοκτονίας των Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα. Θα συνεχίσει να δέχεται μόνο άρνηση γενοκτονιών εις βάρος πολιτισμένων λαών, όπως Αρμένιοι, Έλληνες της Κύπρου, Έλληνες του Πόντου, Έλληνες της Ιωνίας, της Ίμβρου, της Τενέδου, Ασσυρίους κλπ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 4, 2012
20120604-221627.jpgΠροειδοποίηση στη Σερβία ότι δε θα ανεχτεί άρνηση της γενοκτονίας των Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα απηύθυνε σήμερα η ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι το γεγονός έχει επιβεβαιώσει και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Ο νέος πρόεδρος της Σερβίας Νίκολιτς έχει υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Ιρλανδία: Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό στο κέντρο του Δουβλίνου

Ιρλανδία: Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό στο κέντρο του Δουβλίνου

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 4, 2012
Χορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό διοργάνωσε στο κέντρο του Δουβλίνου, πριν από λίγες ημέρες, η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας, με αφορμή τα πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια του Υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας για τη χώρα μας.
Δεκάδες μέλη της Ελληνικής παροικίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινότητας, συγκεντρώθηκαν και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα, διένειμαν έντυπο υλικό με επίσημη δήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας, με την οποία καταδικάζεται ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα και οι Έλληνες από τα διεθνή ΜΜΕ.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περαστικοί και φίλοι Ιρλανδοί χόρεψαν μαζί με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, ενώ συζήτησαν μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
«Η εκδήλωση είχε επιτυχία, καθώς είχαμε μια αξιοπρεπή και όμορφη παρουσία, προσελκύσαμε θετικό ενδιαφέρον προς τη χώρα μας και μεταδώσαμε αγωνιστικό πνεύμα και αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς», επισημαίνει η Δρ. Θωμαΐς Κακούλη, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας.

ΚΡΙΣΕΙΣ

...Κάνουμε πάντα τό λάθος νά βλέπουμε τά σφάλματα τῶν παπάδων, τῶν δεσποτάδων καί ἀμέσως λέμε: Νά, αὐτός ἔκανε αὐτό. Καί ποιό εἶναι ἀμέσως τό συμπέρασμα ποῦ βγάζουμε; Ἄρα, καλά κάνω κι ἐγώ πού δέν πάω στήν ἐκκλησία. Δηλαδή, ἀμέσως βγάζουμε τόν ἑαυτό μᾶς ἀπ'τήν ἐξίσωση, ἐπειδή κάπου, κάποτε, κάποιος ἔκανε συγκεκριμένο σφάλμα. Καί ξεχνᾶμε ὅτι ὁ Θεός εἶναι ὑπόθεση ὄχι τοῦ παπᾶ πού ἔκλεψε, ἀλλά τοῦ καθενός μᾶς προσωπικά. Ἡ πίστη εἶναι βίωμα. Εἶναι ἐμπειρία προσωπική, μυστική, ἐσωτερική. Εἶναι σχέση μέ τό Θεό. Καί σέ μία τόσο προσωπική σχέση δέ χωρᾶνε....
ἐνέργειες ἤ παραλείψεις τρίτων. Γιά παράδειγμα, ὅταν ἐρωτευτεῖς, δέ σέ νοιάζει τίποτε ἄλλο παρά τό ἐρώμενο πρόσωπο. Βλέπεις τό πρόσωπο αὐτό παντοῦ καί πάντα.
Εἴμαστε πολύ εὔκολοι στό νά κατακρίνουμε. Ἀλλά, εἴδαμε ποτέ τά δικά μας σφάλματα; Εἴδαμε ποτέ τό δοκάρι στό δικό μας μάτι; Τοῦ ἔφταιγε ὁ παπάς πού ἔκανε κάτι. Γιατί ὄχι; Καί ἐκεῖνος ἄνθρωπος σάν καί σένα καί μένα δέν εἶναι; Ἤ μήπως ξεχνᾶμε τό ὅτι καί μέσα στούς 12 μαθητές τοῦ Χριστοῦ (πού ὁ ἴδιος τους διάλεξε) ὑπῆρξε καί ἕνας μετέπειτα προδότης;
Θυμήσου, ἀδερφή/ε, ὅτι τόν Ἰούδα τόν ἀγάπησε πιό πολύ ἀπ'ὅλους ὁ Χριστός! Τοῦ ἔδωσε εὐκαιρίες πού σέ κανέναν ἄλλον δέν ἔδωσε. Ὁ Χριστός μᾶς τίμησε μέ τό ὑπέρτατο, χαοτικό, ἀσύλληπτο δῶρο: τήν ἀπόλυτη ἐλευθερία μας.... Ἀπόλυτη ὡς τήν αἰωνιότητα...!!

Το Άγιο το Πνεύμα, το ελληνικό…

Το Άγιο το Πνεύμα, το ελληνικό…

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 4, 2012
Το Άγιο το Πνεύμα, το ελληνικό...
Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν είχε τόση ανάγκη το Ελληνικό Φως που δίνει απάντηση στο σκοτάδι της οικονομικής και φυσικής θηριωδίας.Η χαλιναγώγηση της κτηνώδους φύσης του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα του Αγίου Πνεύματος. Αυτού που έκανε τον ισχυρό να σεβαστεί τον ανίσχυρο. Που ανέδειξε το Δίκαιο υπεράνω της Δύναμης, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι το να έχεις τα μέσα επιβολής δεν σημαίνει ότι έχεις και το δικαίωμα να επιβάλλεις.
Σε αυτά τα Ιερά χώματα, η πορεία του ανθρωπίνου γένους έλαβε την πνοή του Ελληνικού πολιτισμού που γέννησε μέσα στα σπλάχνα του το Δίκαιο, το Κοινό καλό, τον Ηρωϊσμό και τον αγώνα για την Πόλη.