Ετικέτες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο “ψωνισμένος” Ερντογάν ας κοιτάξει τα χάλια της χώρας του

Ο “ψωνισμένος” Ερντογάν ας κοιτάξει τα χάλια της χώρας του

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 7, 2012
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το καλύτερο που έχει να κάνει ο “ψωνισμένος” Ταγίπ Ερντογάν είναι να κοιτάξει τα χάλια της χώρας του και να πάψει   να ασχολείται με την Ελλάδα…
Να περάσει τη γέφυρα στο Βόσπορο και να πάει στην “άλλη Τουρκία” όπου τα …μαντάτα για τα διψήφια νούμερα ανάπτυξης της Τουρκίας είτε δεν έχουν φθάσει,είτε δεν λένε τίποτα στους ανθρώπους που εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τη φτώχεια.
Ας περπατήσει ακόμη και λίγο έξω από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης όπου κι εκεί η “διψήφια ανάπτυξη” δεν έχει ακόμη …περάσει.

Έπεσε” η σελίδα της Χρυσής Αυγής

Έπεσε” η σελίδα της Χρυσής Αυγής
Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 7, 2012

Εδώ και λίγα λεπτά…

Δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα ή επίθεση στη σελίδα.

Στο παρελθόν η σελίδα της Χρυσής Αυγής στο WordPress είχε κλείσει, ενώ πιο πρόσφατα μια συντονισμένη επίθεση (DDoS attack – Denial of Service) είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο XryshAygh.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Καμπανάκι” από Fitch για υποβάθμιση ΗΠΑ το 2013!

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Καμπανάκι” από Fitch για υποβάθμιση ΗΠΑ το 2013!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 7, 2012

Νέες απειλές από τον οίκο Fitch, αυτή τη φορά για την Αμερική!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οίκου, οι ΗΠΑ θα χάσουν την υψηλότερη αξιολόγηση ΑΑΑ εντός του 2013 εάν δεν υπάρξει αξιόπιστο πλάνο δημοσιονομικής σύγκλισης.

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει ήδη την αξιολόγηση “ΑΑΑ” όταν πέρυσι τον Αύγουστο η S&P την υποβάθμισε, αναγκάζοντας σε βουτιά τις διεθνείς αγορές για μέρες…

Πανελλαδικές 2012: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την Φυσική;

Πανελλαδικές 2012: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την Φυσική;

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 7, 2012
 
Πανελλαδικές 2012: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την Φυσική; : Η  αρχική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να ακυρώσει το ερώτημα  Γ4 ήταν βεβιασμένη και άδικη, αλλά η οριστική επίλυση του θέματος δεν
Η αρχική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων να ακυρώσει το ερώτημα Γ4 ήταν βεβιασμένη και άδικη, αλλά η …
οριστική επίλυση του θέματος δεν έβλαψε κανέναν υποψήφιο.
Αυτό υποστήριξε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου σχολιάζοντας το αλαλούμ που δημιουργήθηκε σε σχέση με το περίφημο θέμα της Φυσικής κατεύθυνσης, που λίγο έλειψε να βάλει φωτιά στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Προκλητικό: Αλβανοί εθνικιστές βρίζουν την Ελλάδα μέσω Facebook

Προκλητικό: Αλβανοί εθνικιστές βρίζουν την Ελλάδα μέσω Facebook

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 7, 2012
Προκλητικό: Αλβανοί εθνικιστές βρίζουν την Ελλάδα μέσω Facebook
Εδώ και μερικούς μήνες έχει δημιουργηθεί στο Facebook μία σελίδα που έχει τίτλο «Fuck Greece».Τη σελίδα που την έχουν δημιουργήσει επικίνδυνοι αλβανοί εθνικιστές έχει για κεντρική φωτογραφία μία ελληνική σημαία η οποία καίγεται ενώ τα βάζουν και με την Σερβία καθώς σε μία φωτογραφία ένας αλβανός δείχνει να σκίζει τη σημαία της.
Τα περισσότερα σχόλια είναι στα αλβανικά, αλλά υπάρχουν και σχόλια στα οποία με άπταιστα… λατινικά, βρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Εντύπωση προκαλεί η απάθεια που έχει δείξει το – αυστηρό σε τέτοια θέματα – Facebook, καθώς αυτή η σελίδα είναι από τον Νοέμβριο του 2011…
newsbomb.gr

Δεν θα υποβάλει μήνυση στον Η. Κασιδιάρη η Κανέλλη

Δεν θα υποβάλει μήνυση στον Η. Κασιδιάρη η Κανέλλη

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 7, 2012

«Δεν δέχομαι να κάνω μήνυση» είπε η Λιάνα Κανέλλη μετά το περιστατικό στο πρωϊνό του ΑΝΤ1 και την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη εις βάρος της, με την εισαγγελέα Ε. Ράικου να ζητά την σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Πιστεύετε ότι είναι από τις υποθέσεις που λύνονται με μήνυση. Ως βουλευτής του ΚΚΕ και ως άνθρωπος το 2012 δε δέχομαι να κάνω μήνυση μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο. Αν θελήσουν οι Έλληνες να τους βάλουν στη Βουλή θα τους λουστούν κιόλας. Εγώ, πάντως, θα τους αντιμετωπίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Η όποια δίωξη έχει ασκηθεί στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής έχει γίνει αυτεπάγγελτα.

Ο Κ. Παπούλιας για το ..ρινγκ του ΑΝΤ1

Ο Κ. Παπούλιας για το ..ρινγκ του ΑΝΤ1

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 7, 2012

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε το περιστατικό στον ΑΝΤ1.

H ανακοίνωση του Κ. Παπούλια:

“Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κας Λιάνας Κανέλλη και της κας Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο”.

Όταν η Λιάνα αποκάλυπτε την Εθνομηδενιστική πολιτική Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής.

Όταν η Λιάνα αποκάλυπτε την Εθνομηδενιστική πολιτική Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 7, 2012

KANELH BOULH

Η Λιάνα Κανέλλη δεν είναι “ΚΚΕ”. Η Λιάνα Κανέλλη είναι μία Ελληνίδα που έχει δώσει μάχες για την Πατρίδα από πολλά μετερίζια. Κυρίως είναι η Λιάνα που μέσα από το Νέμεσις έχει αποκαλύψει τους απάτριδες του μνημονίου, πολύ πριν οι βαλιτσοφόροι του ναζί Χριστοφοράκου, οι απόγονοι του συνεργάτη των Γερμανών Παγκάλου και η συμμορία Παπανδρέου με το κόμμα των Πλεύρηδων φέρουν το εθνοκτόνο μνημόνιο.

Υπάρχουν ήδη εκατοντάδες σχόλια για το πρωϊνό συμβάν, επειδή ακριβώς εδώ είναι σεβαστές όλες οι απόψεις. Η φύση του Ελληνισμού όμως δεν είναι “άποψη”. Είναι Αξία σφυρηλατημένη στον χρόνο. Και σε αυτά τα Ιερά Εδάφη, το δικαίωμα ύπαρξης, ζωής και επιβίωσης της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Γη, από τους Αγίους Προγόνους μας που έφεραν το Φως της Αλήθειας στην Ανθρωπότητα.

Τι λέει ο βρετανικός Guardian για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Τι λέει ο βρετανικός Guardian για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 7, 2012

Το σημερινό περιστατικό στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και δεν άργησαν να το πάρουν και τα διεθνή ΜΜΕ.

Το συμβάν, αλλά και το βίντεο το δημοσιεύει και η βρετανική Guardian, χαρακτηρίζοντάς το ως «πρωτοφανές περιστατικό».

Γιώργος Παπαδάκης: Χτύπησε κι εμένα ο Κασιδιάρης

Γιώργος Παπαδάκης: Χτύπησε κι εμένα ο Κασιδιάρης 

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 7, 2012
http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/d5862a34a32dd9776eaad5ba18f9f809_XL.jpg?t=1339042106Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης μετά από διαπληκτισμό με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη την χαστούκισε στον αέρα. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε πετάξει νερό στην Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη διάρκεια των διαφημίσεων και πριν αποχωρήσει χτύπησε τςεχνικούς, δημοσιογράφους, τον Αντώνη Δελλατόλα, αλλά και τον Γιώργο Παπαδάκη.
Μόλις επέστρεψε από τις διαφημίσεις ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ..ρινγκ του ΑΝΤ1

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ..ρινγκ του ΑΝΤ1

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 7, 2012

undefinedΗ κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία.

ΗΠΑ: Πιθανή τουρκική εισβολή σε ελληνικές περιοχές!

ΗΠΑ: Πιθανή τουρκική εισβολή σε ελληνικές περιοχές!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 7, 2012
ΗΠΑ: Πιθανή τουρκική εισβολή σε ελληνικές περιοχές!
Τα σκοτεινά αναθεωρητικά και επιθετικά σχέδια του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου εναντίον της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι γραφειοκράτες του Σταίητ Ντηπάρτμεντ σε εμπιστευτική έκθεση που ήρθε στη δημοσιότητα.
Η έκθεση του «Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations – CFR) των ΗΠΑ έγινε γνωστή ύστερα από δύο γεγονότα που απασχολούν τη διπλωματική και τη στρατιωτική ιεραρχία της Ελλάδος:
  1. Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος από τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας δήθεν για να δικαιολογηθεί η οικονομική πολιτική του.
  2. Η επικεφαλής του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Χίλαρυ Κλίντον αφίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο για τη Συρία. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο (σύμφωνα και με πληροφορίες του CNN Turk) ότι θα συζητήσει με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Κάτω απ’ αυτά τα δεδομένα, η κ. Κλίντον έφθασε στη γειτονική χώρα κατάλληλα ενημερωμένη και προετοιμασμένη με όσα μηνύματα θέλει να στείλει στην τουρκική πλευρά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του CFR.
Πιθανή η εισβολή στην Ελλάδα
Πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα η έκθεση επισείει τον κίνδυνο πιθανής τουρκικής εισβολής! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κορυφαία στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, η χώρα μας διάγει «μια πολιτική και οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν αποτελεί καμία απειλή για την Τουρκία».
Οι συντάκτες της έκθεσης όμως εισηγούνται προς την ηγεσία του Σταίητ Ντηπάρτμεντ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποφύγει η Τουρκία οποιαδήποτε προκλητική και αναθεωρητική ενέργεια έναντι της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι καλούν την ηγεσία της αμερικανικής διπλωματίας να αποτρέψει την ηγεσία της γείτονος να μην αποσπάσει «εδαφικά οφέλη» από τη χώρα μας.
Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ εισηγείται στην κ. Κλίντον να αναλάβει τη συγκρότηση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής με τη συμμετοχή στρατιωτικών (trilateral military contact group).
Στην επιτροπή αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν επιτελείς που υπηρετούν στο Ναυτικό και την Αεροπορία των ΗΠΑ, της Ελλάδος και της Τουρκίας. Στους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής της πρωτοβουλίας επισημαίνεται η ανάγκη αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών εκ μέρους του τουρκικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τι περιμένουν από τις εκλογές
Η πονηριά όμως βρίσκεται αλλού. Στρατιωτικές πηγές από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, εκτιμούν ότι οι καλοί «σύμμαχοι» της χώρας μας αναμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18 Ιουνίου. Αναλόγως με τα δεδομένα, θα προτείνουν το διορισμό Αμερικανού «τοποτηρητή». Το πρόσωπο αυτό θα λειτουργεί ως Ειδικός Διαμεσολαβητής που θα καλεί τις δύο πλευρές ώστε να συμβιβάζει τις διαφορές.
Αυτή τη δουλειά υποτίθεται ότι την έκαναν διμερείς επιτροπές υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας για τα ζητήματα χαμηλής έντασης. Όπως λένε οι ίδιες πηγές του “Newsbomb.gr”, επειδή το παιγνίδι έχει «χοντρύνει» ο Αμερικανός τοποτηρητής θα παριστάνει τον διαιτητή ενός νέου γύρου έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.
Προσέξτε τι λένε στο ΝΑΤΟ:
  • Το καλό σενάριο προβλέπει αντίκρουση των τουρκικών απαιτήσεων, οι οποίες είθισται να βαφτίζονται «διαφορές».
  • Το κακό σενάριο είναι να ολισθήσει η ελληνική πλευρά σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της.
Την εκτίμηση αυτή ενισχύουν τα στελέχη του CFR και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τις υπηρεσιακές ιεραρχίες στα υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών. Αν η Ελλάδα ηττηθεί σε ένα θερμό επεισόδιο ή σε μια ολιγοήμερη σύρραξη ίσως προκαλέσει ανάφλεξη σε ολόκληρη τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.
Τι λένε για την Ελλάδα
Οι Αμερικανοί επισημαίνουν πως η Αθήνα βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των αμυντικών δαπανών και του χαμηλού επιπέδου συντήρησης του υλικού. Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να προετοιμαστεί για πιέσεις και εκβιασμούς σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για ελιγμούς.
Στη διαβαθμισμένη έκθεση που έχει στα χέρια της η κ. Κλίντον, τα στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας δεν αποκλείουν την «οικόδομηση έντιμης ειρήνης» (σ.σ. ίσως κατά τα πρότυπα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του 1999). Αυτό κρύβει κινδύνους.
Η ελληνική πλευρά θα κληθεί να παραχωρήσει «δικαιώματα» σε περιοχές που θα ελέγχει η τουρκική πλευρά. Ίσως αυτή είναι η λεπτομέρεια που όλοι περιμένουν πριν αρχίσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο ή συνθήκης συνεκμετάλλευσης φυσικού και ορυκτού πλούτου σε σημεία που εντοπίζονται δήθεν ελληνοτουρκικές «διαφορές». Σε κάθε περίπτωση βεβαίως θα υπάρχει ο Αμερικανός τοποτηρητής για να λειτουργεί κατευναστικά, προφανώς όμως επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟϊκού συμμάχου που έχει αυξανόμενη επιρροή (και δεν είναι άλλος από την Τουρκία).
Δύο στελέχη (από τα παλιά)
Την επίμαχη έκθεση συνέταξε ειδική ομάδα εργασίας που συγκρότησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations – CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει.
Επικεφαλής της ομάδας εργασίας τέθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στενή φίλη της κυρίας Κλίντον, η κ. Μαντλέν Ώλμπραϊτ. Στην επιτροπή συμμετείχε και ο Στήβεν Χάντλεϋ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του νεωτέρου Τζωρτζ Μπους.
newsbomb.gr

Έρευνα για τις επιπτώσεις της κρίσης Πρώτη η Ελλάδα σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ

Έρευνα για τις επιπτώσεις της κρίσης Πρώτη η Ελλάδα σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ

Αθήνα: Πρώτη στην ΕΕ σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα μας είναι τέταρτη στην ΕΕ (με 20%) στα ποσοστά περικοπών των δαπανών για την Παιδεία, ενώ προηγούνται η Λετονία (με 55%), η Ρουμανία (με 50%) και η Ουγγαρία (με 27%), χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ.

Technology Review: «Επικίνδυνα αφελής ο κυβερνοπόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν»

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Technology Review: «Επικίνδυνα αφελής ο κυβερνοπόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν»

Σάλος έχει ξεσπάσει εντός και εκτός Αμερικής μετά την αποκάλυψη των New York Times, την περασμένη Παρασκευή, ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονταν πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση με τον ιό Stuxnet στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Παρόλο που πολλοί ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας υποψιάζονταν ήδη ότι ο ιός είχε δημιουργηθεί από κρατικές υπηρεσίες, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα. Απόφαση που, σύμφωνα με αναλυτές όπως ο Christopher Mims από το περιοδικό Technology Review του ΜΙΤ, ήταν «επικίνδυνα αφελής, αφού άνοιξε τον δρόμο ώστε τα ίδια τα κυβερνοόπλα μας να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

ens of Thousands Turn up for Tiananmen Vigil in Hong Kong

Τens of Thousands Turn up for Tiananmen Vigil in Hong Kong

undefined
Tens of thousands of people attend a candlelight vigil at Hong Kong’s Victoria Park on June 4, 2012 to mark the 23rd anniversary of the June 4 Chinese military crackdown on the pro-democracy movement in Beijing.
As censors in mainland China worked overtime on Monday to muzzle online discussion of the 1989 Tiananmen Square crackdown, a massive crowd in Hong Kong—including some mainland visitors—took advantage of the city’s freedoms to publicly remember the event.

Tens of thousands of demonstrators packed Hong Kong’s Victoria Park on Monday night, holding up candles and glowing cellphones to commemorate the 23rd anniversary of the crackdown in a ceremony that included comment from one of China’s highest profile human rights activists.
Organizers claimed a new record of 180,000 for the annual vigil, up from 150,000 last year, while police estimates pegged the crowd at 85,000 at its peak, up from 77,000 in 2011.
This year’s event comes as the city prepares for its first new political leader in seven years, Leung Chun-ying, who has close ties with Beijing and is viewed with heavy suspicion by the city’s pro-democracy movement. Mr. Leung takes office on July 1.

ΗΠΑ (Wikileaks): Να ελαχιστοποιήσουμε την ικανότητα των Ελληνοκυπριακών και του ελληνόφωνου Τύπου να προκαλούν ζημιά

ΗΠΑ (Wikileaks): Να ελαχιστοποιήσουμε την ικανότητα των Ελληνοκυπριακών και του ελληνόφωνου Τύπου να προκαλούν ζημιά

Τα παραπάνω αποκαλύπτονται από την ιστοσελίδα Wikileaks και τα τηλεγραφήματα που εξασφάλισε για την Κύπρο η «Καθημερινή» της Κύπρου.
Όπως προκύπτει από αυτά, σκοπός των Αμερικανών ήταν να παραμείνει το Κυπριακό θέμα του ΟΗΕ και να μην περάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

„Lasst mein Land zur Hölle fahren“ - "Αφήστε τη χώρα μου να πάει στην κόλαση"

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

„Lasst mein Land zur Hölle fahren“ - "Αφήστε τη χώρα μου να πάει στην κόλαση"

Bild Zeitung
Griechen-Parteichef rät Merkel: „Lasst mein Land zur Hölle fahren“


Parteichef Thanos Tzimeros und Kanzlerin Merkel
04.06.2012 — 00:13 Uhr
VonPAUL RONZHEIMERAthen - So hat in Griechenland noch niemand mit dem eigenen Land abgerechnet!

Σε πτώχευση από την ίδρυσή μας

Σε πτώχευση από την ίδρυσή μας

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 6, 2012
Η Ελλάδα είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της…
Όλοι οι προϋπολογισμοί, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, είναι ελλειμματικοί. Χρειάστηκε να εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις προκειμένου να διαπραγματευτεί ένα δάνειο από το εξωτερικό. Αλλά τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν κατασπαταλήθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα».

Ενεργοποιήθηκε ξανά η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης

Posted: 06 Jun 2012 03:14 AM PDT
undefined


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ενεργοποιείτε αιφνιδιαστικά η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης από τον Α/ΓΕΕΘΑ. Η εντολή ενεργοποίησης δόθηκε στις 7.30 το πρωί και προέβλεπε και αντίστοιχη ενεργοποίηση δυνάμεων του ΣΞ με μέριμνα ΓΕΣ. Σκοπός της άσκησης είναι να γίνουν όλες οι διαδικασίες ενεργοποίησης (προετοιμασία, φορτώσεις κλπ). Δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις όπως πτήσεις αεροσκαφών ή μετακινήσεις πλοίων και η άσκηση θα σταματήσει με την ολοκλήρωση των ενεργειών μέχρι την φάση μετακίνησης. Είναι το σενάριο που ουσιαστικά συμπληρώνει την άσκηση Πυρπολητής η οποία περιελάμβανε την δράση μετά την προετοιμασία και φόρτωση.

"Όργιο" παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο


"Όργιο" παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο



Έπειτα από πολύ καιρό, συνολικά 30 τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας κατά βούληση τον εθνικό εναέριο χώρο. Για πρώτη φορά, τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας παραβίασαν και δύο μαχητικά αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν σε άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων νότια-νοτιοανατολικά της Ρόδου, πάνω από διεθνή ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών. 

Η διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή ανοικτά της Ρόδου είχε εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στα αεροναυτικά παίγνια των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή εκείνη, εκτός από τουρκικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν και δύο Mirage 2000 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία επίσης δεν κατέθεσαν σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές κάνοντας παραβάσεις του FIR Αθηνών...
 

Διαβάστε περισσότερα..

Η Ρωσία ενισχύει τους δεσμούς της με το Κουρδιστάν

Η Ρωσία ενισχύει τους δεσμούς της με το Κουρδιστάν




Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα

Ο πρόεδρος του Κουρδιστάν Μαζούντ Μπαρζανί συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον Ρώσο απεσταλμένο της Προεδρίας της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, Μιχαήλ Μπογντάνωφ.

Ο Μπογντάνωφ δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί να ενισχύσει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δυο εθνοτήτων. Το εμπόριο, η ενέργεια και η οικονομία είναι πεδία όπου η συνεργασία ενδιαφέρει μπορεί να ανθίσει μεταξύ των δυο μερών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της συνάντησης. Ο Μπογντάνωφ παρέδωσε γράμμα από τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ στον Μπαρζανί που τον καλεί να επισκεφθεί τη Μόσχα για τη συνέχιση των συνομιλιών. Η ρώσικη αποστολή συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Νεχιβάρ Μπαρζανί.

Βράβευση του Στρατού Ξηράς στο Βαλκανικό Συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής

Βράβευση του Στρατού Ξηράς στο Βαλκανικό Συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2012
 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εργασίες του  17ου Βαλκανικού Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες  στο Βελιγράδι.
Η Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής είναι ένας θεσμός  που ιδρύθηκε το 1995 αρχικά από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ…
των χωρών μελών σε θέματα προληπτικής ιατρικής επείγουσας χειρουργικής πολέμου, ραδιολογικού – βιολογικού – χημικού πολέμου, ψυχικής υγείας, μαζικών απωλειών υγείας και καταδυτικής ιατρικής.
Πέρα από αυτό επιδιώκεται η σύσφιξη των σχέσεων και ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των χωρών μελών. Το 2008 εισχώρησε και η Σερβία, ενώ από πέρυσι μέλος είναι και η Αλβανία.
Φέτος από τις 29 Μαϊου έως και την 1η Ιουνίου Διακλαδική αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας  με αξιόλογα στελέχη Ιατρούς και Νοσηλευτές μετέβη στη Σερβική πρωτεύουσα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου, όπου με προφορικές ανακοινώσεις, poster συμμετοχή σε Προεδρεία και στρογγυλά τραπέζια έδωσαν για μία ακόμη φορά το δυναμικό τους παρών.
Στις 4 ημέρες των εργασιών  παρουσιάστηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την εκπαίδευση καθώς και με την έρευνα πάνω σε διάφορα Ιατρικά και  νοσηλευτικά μοντέλα.
Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου η επιστημονική επιτροπή, αποφάσισε όπως απονείμει το βραβείο καλύτερης προφορικής εργασίας από την Ελληνική αντιπροσωπεία στο Στρατό Ξηράς και στην  Τχη (ΥΝ) Μαλλιαρού Μαρία, Mcs, PhD , Eιδικευθείσα Ψυχικής Υγείας του 404 Στρατιωτικού  Νοσοκομείου Λάρισας με θέμα “Occupational Acccidents and Musculoskeletal Disorders in Greek Armed Forces in Evros County”.
Στην ερευνητική ομάδα η οποία δούλεψε εντατικά πάνω στο σημαντικό θέμα των Μυοσκελετικών κακώσεων που αφορά τον πολυπληθή  Στρατιωτικό Πληθυσμό της περιοχής του Έβρου συμμετείχαν επίσης η  Τχης (ΥΝ) Καραθανάση Κωνσταντινιά, Mcs, PhDc, Eξειδικευθήσα Νοσηλευτικής Χειρουργείου στο San Antonio TEXAS USA του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, η Τχης (ΥΝ) Μουστάκα Ελένη, Mcs,  PhDc  της ΣΜΥ και η Τχης (ΥΝ) Σωτηριάδου Κυριακή, Mcs,  PhDc  της 2ης ΤΑΞΥΠ/ΔΥΓ. Εκτός του Στρατιωτικού επιστημονικού προσωπικού  δύο κορυφαίοι επιστήμονες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Κοινότητας πλαισίωναν την ομάδα. Πρόκειται για τον Dr Παύλο Σαράφη Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λαμίας καθώς και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του  Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κο Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.
Το 2013 τη σκυτάλη της διοργάνωσης παίρνει η γειτονική Τουρκία όπου και εκεί αναμένεται αξιόλογη Ελληνική παρουσία.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ…Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ..

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ…Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ..

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 6, 2012
…ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!!!
Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που συμμετέχει συνεχώς στις διασκέψεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έγραψε τα εξής σε ένα βιβλίο του 2003 με τίτλο “Απομνημονεύματα” …. “Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής κλίκας που δουλεύουμε εναντίον των…. συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά μου και εμένα ως «διεθνιστές» και ότι συνωμοτούμε με άλλους ανά τον κόσμο για να οικοδομήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα – ένα κόσμο, αν θέλετε. Αν αυτή είναι η κατηγορία, δηλώνω ένοχος, και είμαι περήφανος γι’ αυτό”.
Δεν ξέρω για σας, αλλά δεν μου αρέσει το γεγονός ότι ένα μάτσο ελιτιστές συνεδριάζουν στα μυστικά και συζητούν πώς να χτίσουν ένα «πιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα», που σημαίνει μία Νέα Παγκόσμια Τάξη…
attikanea.blogspot.gr,
aorata-gegonota.blogspot.gr

Πειρατὲς στὸ Αἰγαῖον

Πειρατὲς στὸ Αἰγαῖον

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Ιουνίου 6, 2012
Κατὰ τοὺς χρόνους τῆς τουρκοκρατίας ἡ ἀδυναμία τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας νὰ προστατέψῃ διὰ θαλάσσης τὶς ὑπόδουλες χῶρες, ἒδωσε τὴ δυνατότητα σὲ πειρατὲς νὰ ἀναδειχθοῦν σὲ μάστιγες τῶν παραλίων τῆς Μεσογείου καὶ ἰδιαίτερα τοῦ Αἰγαίου.Οἱ παλαιότερες πληροφορίες ποὺ ἒχουμε περὶ πειρατεῖας στὰ παράλια τῆς Μακεδονίας, προέρχεται ἀπὸ τὸν κώδικα Morozini ποὺ βρίσκεται στὰ ἀρχεῖα τῆς Ἐνετικῆς Γερουσίας.Ἡ Κασσάνδρα ἀκόμη καὶ μετὰ τὴν ἂλωση τῆς Θεσσαλονίκης ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ 1430, ἐξακολούθησε νὰ βρίσκεται ὑπὸ τὴν Ἐνετική κυριαρχία καὶ ἀποτελοῦσε ἰσχυρὴ ναυτικὴ βάση της, στὸ Βόρειο Αἰγαῖο. Ἀπὸ τὴ βάση αὐτὴ λοιπὸν ἀπέπλευσε ὁ Ἐνετός πλοίαρχος Petro Zen ἐπικεφαλής ἰσχυρῆς ναυτικῆς μοίρας ἀποτελούμενης ἀπὸ 10 γαλέρες καὶ προέβηκε τὸ 1425 σὲ φοβερὴ πειρατικὴ ἐπιδρομὴ στὰ παράλια τῆς Ἰερισσοῦ στὴ Χαλκιδική.

Κύριε Τσίπρα, καθάρισε τους νοσταλγούς του Μουσολίνι από το κόμμα σου. Μπορούν να πάνε στη ΔΗΜΑΡ.

Κύριε Τσίπρα, καθάρισε τους νοσταλγούς του Μουσολίνι από το κόμμα σου. Μπορούν να πάνε στη ΔΗΜΑΡ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/cf86ceb1cf83ceb9cf83cf84ceb5cf83-cebaceb1ceb9-cf83cebacebfcf80ceb9ceb1.jpg?w=353&h=310Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την δημοκρατία και την ελευθερία.
Αφιερωμένο όμως και σε όλους αυτούς τους ελεεινούς και καλοπληρωμένους που αναπαράγουν την φασιστική προπαγάνδα του Γκρουέφσκι, επικαλούμενοι μάλιστα …αριστερή ιδεολογία! Οι φασίστες του σήμερα, με ιδεολογικές προβιές.
Από το βιβλίο του Ιωάννη Παπακυριακόπουλου, με την εισαγγελική αγόρευση για την δίκη των φασιστών εγκληματιών πολέμου το 1946!
Το έγκλημα του εμφυλίου βέβαια έδωσε την ευκαιρία σε δοσίλογους και συνεργάτες των ναζί να αθωωθούν διά χειρός γέρου της δημοκρατίας και να συνεχίσουν το ελεεινό τους έργο, όπως το ζούμε εως σήμερα. Για να μας παραμυθιάζουν με “εθνικόφρονες και προοδευτικούς” ενώ στην ουσία υπάρχει μόνο ένας διαχωρισμός διαχρονικά: Λαμόγια και Πατριώτες.

Ομπάμα προς Μέρκελ: “Πάρτε μέτρα για το χρέος τώρα”!

Ομπάμα προς Μέρκελ: “Πάρτε μέτρα για το χρέος τώρα”!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 6, 2012
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ελπίζει πως η ΕΕ θα υιοθετήσει “ταχέως μέτρα” τις προσεχείς εβδομάδες για να καταπολεμήσει την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, πριν από τη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μεξικό.
“Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να ενεργούν με μια πιο έντονη αίσθηση του επείγοντος, και εμείς το χαιρετίζουμε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν ταχέως μέτρα από την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες” απέναντι σε αυτή την κρίση, δήλωσε ο Τζέι Κάρνει εκπρόσωπος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.