Ετικέτες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ομπάμα προς Μέρκελ: “Πάρτε μέτρα για το χρέος τώρα”!

Ομπάμα προς Μέρκελ: “Πάρτε μέτρα για το χρέος τώρα”!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 6, 2012
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ελπίζει πως η ΕΕ θα υιοθετήσει “ταχέως μέτρα” τις προσεχείς εβδομάδες για να καταπολεμήσει την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, πριν από τη σύνοδο κορυφής του G20 στο Μεξικό.
“Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να ενεργούν με μια πιο έντονη αίσθηση του επείγοντος, και εμείς το χαιρετίζουμε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν ταχέως μέτρα από την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες” απέναντι σε αυτή την κρίση, δήλωσε ο Τζέι Κάρνει εκπρόσωπος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Με απλά λόγια ο Ομπάμα καλεί και πάλι τη Μέρκελ να αλλάξει ρότα.Και είναι η πολλοστή φορά που το κάνει.
Επικοινωνία και με Κάμερον
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησαν για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία  ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν επίσης για τις προετοιμασίες εν όψει της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη την 18η και 19η Ιουνίου στο Μεξικό, στην οποία θα συμμετάσχουν αμφότεροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Ομπάμα και Κάμερον συνομίλησαν την ημέρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την κρίση στην ευρωζώνη, που συνέβαλε να προκληθεί αναστάτωση στις διεθνείς αγορές και δημιούργησε φόβους στην Ουάσινγκτον ότι θα επηρεάσει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου