Ετικέτες

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η Ισλανδία κατάφερε να ξαναγεννηθεί…


Η Ισλανδία κατάφερε να ξαναγεννηθεί…

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Οκτωβρίου 5, 2011
[σ.σ.νετάκιας. Εδώ στην Ολυμπία σας ενημερώνουμε συχνά από την αρχή για το θαύμα της Ισλανδίας (Οι Ισλανδοι είπαν όχι στο ΔΝΤ, και…ΣΩΘΗΚΑΝ! ή Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ;). H Κυριακάτικη Real, είχε νεώτερα από τον πόλεμο των Βίκινγκς]

Κινέζο κατάσκοπο δηλώνει πως συνέλαβε η Ρωσία


Κινέζο κατάσκοπο δηλώνει πως συνέλαβε η Ρωσία

by Λουκάς
undefined
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν Κινέζο κατάσκοπο που επιχείρησε να αποκτήσει τα σχέδια ενός προηγμένου σύστημα πυραύλων. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας δήλωσε ότι το άτομο που συνελήφθη (εργαζόταν ως διερμηνέας σε περιπτώσεις επίσκεψης Κινέζων αξιωματούχων στη Ρωσία), προσπάθησε να αγοράσει τα έγγραφα για το S-300 σύστημα πυραύλων επιφάνειας-αέρος.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

Στην Τουρκία Σύρος συνταγματάρχης που αυτομόλησε


Στην Τουρκία Σύρος συνταγματάρχης που αυτομόλησε

Ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός που αυτομόλησε από το συριακό στρατό ανακοίνωσε ότι έχει βρει καταφύγιο στην Τουρκία, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι συνελήφθη, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Κίνα ή ΗΠΑ: Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε – Το “γεωπολιτικό δράμα” του επόμενου αιώνα!


Κίνα ή ΗΠΑ: Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε – Το “γεωπολιτικό δράμα” του επόμενου αιώνα!


Το καθοριστικό γεωπολιτικό δράμα του επόμενου αιώνα θα είναι η μάχη εξουσίας και επιρροής ανάμεσα στην Κίνα και την Αμερική. Η μάχη αυτή θέτει ήδη κρίσιμα διλήμματα σε ασιατικές χώρες, που είναι παγιδευμένες ανάμεσα στους δύο αυτούς παγκόσμιους γίγαντες.

 Η αμερικανική Γερουσία, θεωρώντας ότι για την ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνεται εν μέρει η Κίνα, προωθεί ένα σκληρό σχέδιο νόμου που θα επιβάλλει δασμούς σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα. Το σχέδιο αυτό συναντά την αντίσταση του Λευκού Οίκου.

Όπλα από την Τουρκία για τους αντικαθεστωτικούς έπιασαν οι σ υριακές αρχές


undefined

Όπλα από την Τουρκία για τους αντικαθεστωτικούς έπιασαν οι σ υριακές αρχές

by olympiada
ImageΟι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα όπλων που είχαν εισαχθεί λαθραία από την Τουρκία. Το επίσημο Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA ανακοίνωσε πως βρέθηκαν 150 τυφέκια Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών RPG-7.
Τα όπλα βρέθηκαν μέσα σε ειδικές κρύπτες σε φορτηγό που είχε έρθει από την Τουρκία και προορίζονταν να εφοδιάσουν τους αντικαθεστωτικούς. Είναι σαφές ότι πλέον η Τουρκία έχει περάσει σε "ενεργό" στήριξης των αντικαθεστωτικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αντιαρματικά, ούζι και καλάσνικοφ στη Γιάφκα της Θεσσαλονίκης


Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αντιαρματικά, ούζι και καλάσνικοφ στη Γιάφκα της Θεσσαλονίκης


ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύμφωνα με νέες, αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece μες στη γιάφκα της οδού Υψηλάντου, τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν πάρα πολλά στρατιωτικά όπλα τα οποία μπορούσαν να εξοπλίσουν άριστα μία μεγάλη ομάδα τρομοκρατών, ικανή να πλήξει ακόμη και στρατόπεδο. Έχουμε και λέμε..

«Αγανάκτησε» και ο Σόρος με τις υπερβολικές αμοιβές των τραπεζιτών


«Αγανάκτησε» και ο Σόρος με τις υπερβολικές αμοιβές των τραπεζιτών

Ότι θα έβρισκαν «συμπαραστάτη» τον Τζορτζ Σόρος σίγουρα δεν το περίμεναν οι διαδηλωτές της Νέας Υόρκης. Ο βαθύπλουτος αμερικανός δήλωσε ότι εκφράζει τη «συμπάθεια» του προς τους «αγανακτισμένους» που ζητούν «καταλήψη της Γουολ Στριτ» καθώς όπως διευκρίνισε είναι παράλογο «να διοχετεύεται τόσο χρήμα στις αγορές το οποίο μετατρέπεται σε μπόνους για τους μάνατζερ».

Η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά τον εντοπισμό φυσικού αερίου!


Η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά τον εντοπισμό φυσικού αερίου!

Ο καθηγητής στο Κολέγιο Μηχανικών Κάλλεν του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Μιχάλης Οικονομίδης εκτιμά ότι η Κύπρος θα γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά τον εντοπισμό και την οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. 

Ο Αμερικανικός έκτος Στόλος εναντίον Τουρκικού Ναυτικού


Ο Αμερικανικός έκτος Στόλος εναντίον Τουρκικού Ναυτικού

undefined
Το σχέδιο μάχης του επιχειρησιακού διοικητή ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, κατά το σενάριο του Πλοιάρχου Χιουζ στο “Fleet Tactics and Coastal Combat” («Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία»)

Jerusalem Post: Ο φιλότουρκος Ομπάμα!


Jerusalem Post: Ο φιλότουρκος Ομπάμα!

Σε άρθρο της Caroline Glick Β. στην Ισραηλινή εφημερίδα JERUSALEM POST αναλύεται ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή (Κύπρο, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή) μέσω πάντα του νεου-οθωμανικού δόγματος που ακολουθεί πιστά ο Πρωθυπουργός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το άρθρο ο Ερντογάν έχει εμμέσως την προσωπική υποστήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και γενικότερα η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει προσαρμοστεί ανάλογα με τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Όταν υπάρχουν ηγέτες που σέβονται το λαό τους!


Όταν υπάρχουν ηγέτες που σέβονται το λαό τους!

Ακολουθεί σχόλιο με πληροφορίες αλλά και ένα ακόμη σχετικό δημοσίευμα:
Μιχάλης Σ. ΒάρδαςH κυβέρνηση της Ουγγαρίας επέβαλε – επιπροσθέτως των όσων αναφέρει το άρθρο σας – φόρο 4,5% επί του τζίρου όλων των πολυεθνικών εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην χώρα και φόρο 7% επί του τζίρου όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας ! Αυτό είχε σαν συνέπεια , ακόμη και η καγκελλάριος Μερκέλ να διαμαρτυρηθεί στον ούγγρο πρωθυπουργό , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες που έχουν όραμα γιά την πατρίδα τους. Οι λοιπές πολιτικές ηγεσίες , περιλαμβανομένης και της ελληνικής, αυτοσχεδιάζουν φροντίζοντας να μην δυσαρεστούν τους ξένους δανειστές και τοκογλύφους, υπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας γιά τα συμφέροντα των λαών τους !

Ουγγαρία: Ποινικές διώξεις σοσιαλιστών πρωθυπουργών για την αύξηση του κρατικού χρέους

Για την αύξηση του κρατικού χρέους της Ουγγαρίας, θεωρεί υπεύθυνες τις προηγούμενες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, της δεξιοεθνικιστικής κυβέρνησης. Για αυτό το λόγο δρομολογεί την ποινική δίωξη των προκατόχων του, με την συνταγματική της πλειοψηφία δύο τρίτων γεγονός που επισείει εκ νέου διεθνείς αντιδράσεις και κριτική για εγκαθίδρυση απολυταρχικού συστήματος, όπως συνέβη με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Συντάγματος της χώρας και του νέου νόμου περί Τύπου.
Το γεγονός αυτό έφερε την ελληνικής καταγωγής πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουδαπέστη, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, σε σημερινό άρθρο της στην φιλοκυβερνητική ουγγρική εφημερίδα “Μάγκιαρ Νέμζετ”, στο οποίο, αφενός προειδοποιεί πως η κυβερνητική πλειοψηφία των δύο τρίτων μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση της διάκρισης εξουσιών στην Ουγγαρία και αφετέρου επισημαίνει πως θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν εγγυήσεις στη χώρα για την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και για ελεύθερες και τίμιες εκλογές.
Ήδη, κατά την επίσκεψή της στη Βουδαπέστη, τέλη Ιουνίου, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, είχε τονίσει ως καθοριστικά, τη διάκριση εξουσιών, τη διαφάνεια στην πολιτική και την ελευθερία του Τύπου. Μόλις πρόσφατα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Τόμας Μέλια επέκρινε την ουγγρική κυβέρνηση ότι φοβάται το διάλογο με την αντιπολίτευση, κάτι που προκάλεσε δριμύτατες αντιδράσεις ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και τη δήλωση του Ούγγρου κυβερνητικού εκπροσώπου ότι “ουδείς στην Ουγγαρία ή στο εξωτερικό μπορεί να αμφισβητήσει τη βούληση του ουγγρικού λαού”.
Στο στόχαστρο του Βίκτορ Ορμπάν βρίσκονται τώρα οι Σοσιαλιστές προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία κατά το διάστημα 2002 μέχρι 2010, τους οποίους κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ, κάτι, που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Πέτερ Σιγιάρτο, συνιστά ένα “πολιτικό έγκλημα”. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική πλειοψηφία αναθέτει τώρα στην Επιτροπή Συντάγματος της Βουλής την εξέταση των νομικών δυνατοτήτων για την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένα των πρώην πρωθυπουργών Πέτερ Μέντγκιεσι (2002-2004), Φέρεντς Τζιούρτσιανι (2004-2009) και Γκόρντον Μπαινάι (2009-2010), του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που, μετά τις εκλογές του Απριλίου 2010, βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Ορμπάν, σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει και αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε, με αναδρομική ισχύ, να εξασφαλιστεί η σίγουρη παραπομπή σε δίκη των τριών πρώην πρωθυπουργών, κάτι που σήμερα καταγγέλλεται από σύσσωμη την ουγγρική αντιπολίτευση ως παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου. Αναλυτές στη Βουδαπέστη επισημαίνουν πως είναι η πρώτη φορά στην Ουγγαρία, μετά τις καθεστωτικές αλλαγές του 1989, που δρομολογούνται, και μάλιστα αναδρομικά, ποινικές διώξεις για πολιτικές αποφάσεις, κάτι που υπήρχε μόνον στα τελευταία χρόνια της κομμουνιστικής διακυβέρνησης, ενώ υπενθυμίζουν συγχρόνως πως αύξηση του κρατικού χρέους σε αυτά τα επίπεδα σε μία οκταετία, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, μεγάλη ευθύνη για τη μη επιτυχία των μεταρρυθμίσεων του τότε πρωθυπουργού Φέρεντς Τζιούρτσιανι φέρει η πολιτική μπλοκαρίσματος που ακολουθούσε τότε ως αντιπολίτευση το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, το οποίο, για παράδειγμα, είχε ματαιώσει το 2009 τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας, μέσω δημοψηφίσματος το οποίο το ίδιο είχε προκαλέσει. Αναλυτές επισημαίνουν επιπλέον πως οι τωρινοί χειρισμοί του Ορμπάν κατά των προκατόχων του πρέπει να οφείλονται σε μέγα μέρος στη διάθεση πολιτικής εκδίκησης εναντίον του Φέρεντς Τζιούρτσιανι, που τότε θεωρείτο ιδιαίτερα χαρισματικός και από τον οποίο ο ίδιος είχε υποστεί μεγάλη ήττα στις βουλευτικές εκλογές του 2006, κινδυνεύοντας μάλιστα να βιώσει σχεδόν το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Εφημερίδα: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (03.08.2011)

Σαλπάρει για το… «Οικόπεδο 12» η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»


Σαλπάρει για το… «Οικόπεδο 12» η φρεγάτα «ΥΔΡΑ»


Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την είδηση του απόπλου της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» και διευκρίνισε ότι η μετάβασή του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» για την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Σχέδιο Μάρσαλ και διαδικασία πτώχευσης


Σχέδιο Μάρσαλ και διαδικασία πτώχευσης

Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας λέγεται πως φέρνει στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Περιλαμβάνει μέχρι και περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Γλίτωσε από το απόσπασμα του Ράιχ για να τον δολοφονήσουν οι νεοοθωμανοί στο σπίτι του στην Κερατέα.


Γλίτωσε από το απόσπασμα του Ράιχ για να τον δολοφονήσουν οι νεοοθωμανοί στο σπίτι του στην Κερατέα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 4, 2011
Αποκαλύπτει ο Στέφανος Χίος
Εφημερίδα Δημοκρατία

Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την αντιπυραυλική


Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την αντιπυραυλική

Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την αντιπυραυλική
Η απόφαση “κλείδωσε” στη συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα τον Ιούλιο. Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται για τα εθνικά συμφέροντα!
Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας (Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Winnipeg Free Press: Ο πραγματικός λόγος επίσκεψης Πανέτα στο Ισραήλ


Winnipeg Free Press: Ο πραγματικός λόγος επίσκεψης Πανέτα στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα βρίσκεται από χθες στο Τελ Αβίβ. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έφτασε για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και είχε συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ αλλά και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Εξαγοράσαμε την είσοδό μας στην ΕΕ παραιτούμενοι των γερμανικών αποζημιώσεων;


Εξαγοράσαμε την είσοδό μας στην ΕΕ παραιτούμενοι των γερμανικών αποζημιώσεων;
Του Εμμ. Μικρογιαννάκη Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_2673.html

Διεκδικούμε το κατοχικό δάνειο-στηρίζουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις για την διεκδίκησή του.


Διεκδικούμε το κατοχικό δάνειο-στηρίζουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις για την διεκδίκησή του.

Αναρτήθηκε από τον/την Πατριωτικό Μέτωπο στο Οκτωβρίου 4, 2011
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Ακόμη και ο γερμανικός τύπος, όπως η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Die Welt, αναφέρονται στο κατοχικό δάνειο, των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ (476 εκατομμύρια Ράιχσμαρκ) συν τους τόκους 66 χρόνων και το οποίο χαρακτηρίζουν ως διεκδικήσιμο.

Πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης


Πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

Να στηρίξει τη συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής ως ανεξάρτητου κράτους στο διεθνή οργανισμό κάλεσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -απευθυνόμενη κυρίως στη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία και την Πορτογαλία.
Ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ αραβικού κόσμου και Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατάθεση στεφάνου ΥΠΑΜ σε Τύμβο Μακεδονίτισσας και στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ



ΤΡΊΤΗ, 4 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Κατάθεση στεφάνου ΥΠΑΜ σε Τύμβο Μακεδονίτισσας και στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Η επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας είναι οφειλόμενη έκφραση τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.Ο Υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε την Τρίτη το πρωί τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και κατέθεσε στεφάνι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ηλιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο της επίσκεψης του, είπε: ''Η επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας είναι οφειλόμενη έκφραση τιμής, αναγνώρισης και σεβασμού για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας''.

«Αετός» ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως της Ρόδου Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κάρπαθο


«Αετός» ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως της Ρόδου Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κάρπαθο

Κοινά γυμνάσια δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος διεξάγονται σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου.Στην άσκηση έρευνας και διάσωσης, με την επωνυμία "Αετός", συμμετέχουν δύο μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, μία πυραυλάκατος και ένα πλωτό του Λιμενικού.