Ετικέτες

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης


Πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

Να στηρίξει τη συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής ως ανεξάρτητου κράτους στο διεθνή οργανισμό κάλεσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -απευθυνόμενη κυρίως στη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Γερμανία και την Πορτογαλία.
Ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη και αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ αραβικού κόσμου και Συμβουλίου της Ευρώπης.


Σε σχετικό του ψήφισμα, το Συμβούλιο της Ευρώπης εκφράζει την πίστη του ότι η σταθερότητα στον αραβικό κόσμο θα διευκολυνθεί με την εξεύρεση λύσεων στις συγκρούσεις που υπάρχουν στην περιοχή και ζήτησε από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δίνει η «Αραβική άνοιξη» για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
Στο μεταξύ, την Κυριακή θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες οι απεσταλμένοι του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία), με σκοπό να επιχειρήσουν να βγάλουν από το αδιέξοδο τον διάλογο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.
Το Κουαρτέτο είχε προτείνει στις 23 Σεπτεμβρίου μία ατζέντα για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εδώ και έναν χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου