Ετικέτες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ετοιμος να δεχθεί την Τιμοσένκο στη Ρωσία ο Πούτιν

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Ετοιμος να δεχθεί την Τιμοσένκο στη Ρωσία ο Πούτιν


Έτοιμος να δεχθεί την Γιούλια Τιμοσένκο στη Ρωσία ώστε να υποβληθεί η Ουκρανή αντιφρονούσα σε θεραπεία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Αν η Γιούλια (Τιμοσένκο) το θεωρεί αυτό εφικτό και εφόσον συμφωνούν και οι αρχές της Ουκρανίας, με χαρά μας θα δεχτούμε τη Γιούλια Τιμοσένκο για να υποβληθεί σε θεραπεία», δήλωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.Χαρακτήρισε επίσης «εκτός τόπου και χρόνου» τις απειλές πολιτικού μποϊκοτάζ της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του Euro 2012 λόγω της φυλάκισης της Ουκρανής ηγέτιδας της αντιπολίτευσης.
Αλλά και το Κίεβο έκρινε σήμερα «καταστροφικές» τις προσπάθειες να «πολιτικοποιηθεί» το Euro-2012, αφότου αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μποϋκοτάρουν το πρωτάθλημα λόγω της φυλάκισης της Τιμοσένκο.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί καταστροφικές τις προσπάθειες να πολιτικοποιηθούν τα αθλητικά γεγονότα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική διπλωματία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Τούρκοι τρομοκρατούν κολοσσούς για φυσικό αέριο

Τούρκοι τρομοκρατούν κολοσσούς για φυσικό αέριο

Η Άγκυρα ασκεί εντονότατες διπλωματικές πιέσεις έτσι ώστε μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου να μην συμμετέχουν στον β'  γύρο αδειοδότησης.Σκληρές πιέσεις από την Τουρκία, που λαμβάνουν χαρακτηριστικά τρομοκρατίας, προς τις μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Κίνας, ώστε να μην συμμετέχουν στον Β΄ γύρο αδειοδότησης για τα κυπριακά οικόπεδα. Αυτό αποκαλύπτει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό του Ισραήλ «Globes», το οποίο μάλιστα σημειώνει ότι σε περιπτώσεις Ρωσικών και Γαλλικών εταιρειών υπήρξε επίδραση από τις πιέσεις, ενώ οι κινεζικές εταιρείες δεν επηρεάστηκαν.

Το Ισραήλ ξεσκεπάζει πιέσεις της Άγκυρας για τον β' γύρο-Η Τουρκία «τρομοκρατεί» εταιρείες-κολοσσούς για το φυσικό αέριο

Η Άγκυρα ασκεί εντονότατες διπλωματικές πιέσεις έτσι ώστε μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου να μην συμμετέχουν στον β' γύρο αδειοδότησης.
Λευκωσία: Σκληρές πιέσεις από την Τουρκία, που λαμβάνουν χαρακτηριστικά τρομοκρατίας, προς τις μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Κίνας, ώστε να μην συμμετέχουν στον β'  γύρο αδειοδότησης για τα κυπριακά «οικόπεδα». Αυτό αποκαλύπτει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό του Ισραήλ «Globes», το οποίο μάλιστα σημειώνει ότι σε περιπτώσεις ρωσικών και γαλλικών εταιρειών υπήρξε επίδραση από τις πιέσεις, ενώ οι κινεζικές εταιρείες δεν επηρεάστηκαν.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η απειλή του αγωγού Nabucco και τα 30 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου που παίρνει από τη Gazprom ετησίως η Τουρκία, αποτελούν τους κύριους ανασταλτικούς παράγοντες. Άλλος όμως ρωσικός κολοσσός, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», φαίνεται να μην επηρεάζεται από τις ίδιες πιέσεις.

Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι αυτό το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας αρκετών εταιρειών του Ισραήλ που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στη διεκδίκηση «Οικοπέδων» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ισραηλινές εταιρείες, είναι ότι στην πλειοψηφία τους συμμετέχουν σε αναπτύξεις κοιτασμάτων στη γειτονική θαλάσσια περιοχή της λεκάνης της Λεβαντίνης.

Έντονο ενδιαφέρον για κυπριακά «οικόπεδα» δείχνει το τελευταίο διάστημα ο μεγιστάνας στον τομέα ενέργειας του Ισραήλ Οφερ Νιμρόντι, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτεται ότι το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκε την Κύπρο και είχε διακριτικές επαφές με «υψηλόβαθμα πρόσωπα στην κυπριακή κυβέρνηση».

Φοβέρισαν τη Ρωσία και τη Γαλλία
Το Ισραήλ κάνει λόγο για πιέσεις Τουρκίας προς μεγάλες εταιρείες
ΤΟΥΠΕΤΡΟΥΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
Για σημαντικές διπλωματικές πιέσεις της Τουρκίας προς τις μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Κίνας, ώστε να μη συμμετάσχουν στον Β Γύρο Αδειοδότησης, μιλούν πληροφορίες του έγκυρου οικονομικού περιοδικού του Ισραήλ «Globes». Μάλιστα, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, σε περιπτώσεις ρωσικών και γαλλικών εταιρειών υπήρξε επίπτωση από τις πιέσεις, όχι όμως και στις κινεζικές εταιρείες. Να σημειωθεί ότι δεν γίνεται αναφορά σε αμερικανικές εταιρείες. Οι μεγάλες εταιρείες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί δεν ήταν και τόσο ελκυστικό το αποτέλεσμα της γεώτρησης στο «Οικόπεδο 12». Η απειλή του «Ναμπούκο» και τα 30 δις κ. πόδια φυσικού αερίου που παίρνει από την Gazprom ετησίως η Τουρκία, αποτελούν τους κύριους ανασταλτικούς παράγοντες, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς. Πάντως, όπως έγραψε ο «Φ», άλλος ρωσικός κολοσσός, φαίνεται να μην επηρεάζεται από τις ίδιες πιέσεις.
Το γεγονός αυτό, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας σειράς εταιρειών του Ισραήλ που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στη διεκδίκηση «Οικοπέδων» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, είτε μόνες τους είτε σε κοινοπραξία με άλλες εταιρείες, ερμηνεύουν οι Ισραηλινοί, γεγονός που αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο προδιάθεσης υποστήριξης των συμφερόντων του Ισραήλ στις εν λόγω αναφορές. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ένα από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ισραηλινές εταιρείες, είναι ότι στην πλειοψηφία τους συμμετέχουν σε αναπτύξεις κοιτασμάτων στη γειτονική θαλάσσια περιοχή της λεκάνης της Λεβαντίνης, γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη γεωλογία και τα δεδομένα της πανομοιότυπης περιοχής των «Οικοπέδων» της Κύπρου. Σύμφωνα με την «Globes», εξαιρετικά έντονο ενδιαφέρον για κυπριακά «Οικόπεδα» δείχνει το τελευταίο διάστημα ο μεγιστάνας στον τομέα ενέργειας του Ισραήλ Οφερ Νιμρόντι, ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτεται ότι το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκε την Κύπρο και είχε διακριτικές επαφές με «υψηλόβαθμα πρόσωπα στην κυπριακή κυβέρνηση». Εταιρείες του ιδίου συμμετέχουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων «Μyra» και «Sarah». Άλλες ισραηλινές εταιρείες που αναμένεται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, είναι η Dor Αlon (κατέχει το 4% του «Τamar»), η Εpsilon Sigma (που συμμετέχει στον πυρηνικό σταθμό της χώρας), η Ιsramco Ltd, η Μodiin Εnergy LΡ και η ΑΤΡ Corporation. Επίσης, θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή (πιθανότατα σε συνεργασία με τη Νoble) της DelekGroup του επίσης μεγιστάνα Γιτσιάκ Τσιούβα που συμμετέχει έμμεσα με το 30% και στο «Οικόπεδο 12».

«ΜΠΛΟΚΑΡΕ» Ο ΟΜΗΡΟΣ
Η διαδικασία γεώτρησης από την πλατφόρμα «Ομηρος» (Νoble Ηomer Ferrington) στο «Λεβιάθαν», για εξεύρεση κοιτάσματος πετρελαίου κάτω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, έχει σταματήσει. Αν και το γεωτρύπανο έφτασε σε μεγάλο βάθος και σχεδόν να ολοκληρώσει το έργο του, βρήκε ισχυρές πιέσεις που δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει. Συγκεκριμένα σταμάτησε σε βάθος 21.400 ποδών λόγω των ισχυρών πιέσεων που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη συνέχιση της γεώτρησης από το ίδιο γεωτρύπανο. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται ότι η Νoble Εnergy, θα εξασφαλίσει άλλο κατάλληλο για την εργασία αυτή γεωτρύπανο.
http://www.philenews.com/digital/

Ερντογάν: Παράλογη η αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Ερντογάν: Παράλογη η αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P


«Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (...) αλλά αντίθετα, ανέβασε την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κλιμακώνει τις πιέσεις Με βέτο στο ΝΑΤΟ απειλεί η Τουρκία εν όψει της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Κλιμακώνει τις πιέσεις Με βέτο στο ΝΑΤΟ απειλεί η Τουρκία εν όψει της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Βρυξέλλες: «Αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε δημοσίευμά της η διαδικτυακή πύλη euractiv, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία προειδοποίησε για την πρόθεσή της να θέσει βέτο στη συνεργασία της ΕΕ με το ΝΑΤΟ στην προσεχή Σύνοδο εξαιτίας της ψυχρότητας που αναπτύσσεται λόγω της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ.

Η euractiv επικαλείται άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Zaman, σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα δήλωσε ότι θα μπλοκάρει τη συμμετοχή της ΕΕ στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 20 και 21 Μαΐου, εκτός εάν γίνει δεκτή παράλληλα και η συμμετοχή του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί προκαλεί την αμηχανία της Συμμαχίας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο έχουν ήδη δεχθεί πρόσκληση να παρευρεθούν στο εναρκτήριο επίσημο δείπνο της Συνόδου στο Σικάγο.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η ΕΕ χρειάζεται πρόσκληση, προκειμένου να παρευρεθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να θέσει βέτο στη συμμετοχή της.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με άλλη τουρκική εφημερίδα, τη Hürriyet, ανώνυμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει θέσει τη συμμετοχή του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της ΕΕ. Ωστόσο η πηγή επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα θέσει βέτο στη συμμετοχή της ΕΕ στη Σύνοδο του Σικάγο.

«Το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να χάσει χρόνο προσπαθώντας να καλέσει εκπροσώπους από εξωτερικούς οργανισμούς» δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία επαίνεσε τη συμβολή του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, λέγοντας ότι «δεν ήταν μικρότερης σημασίας από εκείνη της ΕΕ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Τουρκία «μπλόκαρε» επίσης τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Σύνοδο του Σικάγο, υπογραμμίζοντας έτσι την αποφασιστικότητά της να εμποδίσει τη συνεργασία του Ισραήλ με το ΝΑΤΟ, μετά την επίθεση που πραγματοποίησε το Τελ Αβίβ τον Μάιο του 2010 σε στολίσκο, που μετέφερε βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζα.

Η Τουρκία εξακολουθεί να επιμένει ότι οι σχέσεις ΝΑΤΟ - Ισραήλ δεν μπορούν να αποκατασταθούν μέχρι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.

«Θα κάνω σημαία το βέτο εναντίον της Τουρκίας»

«Θα κάνω σημαία το βέτο εναντίον της Τουρκίας»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 3, 2012
kaklamanis009.jpg
«Η Τουρκία, αν θέλει να οραματίζεται την ευρωπαϊκή προοπτική, να αλλάξει ρότα στην πολιτική της. Προσωπικά, αν εκλεγώ στη Βουλή, θα θέσω βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και θα το κάνω σημαία. Είναι αδιανόητο το 90% των λαθρομεταναστών να εισέρχεται από τα σύνορα της Τουρκίας» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στη «δημοκρατία»…..
Ο τέως δήμαρχος Αθηναίων τονίζει την ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «όταν εγώ ήμουν δήμαρχος και φώναζα μέρα – νύχτα ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντιμετωπίζεται μόνο με κεντρική κυβερνητική απόφαση, όλοι έλεγαν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο Κακλαμάνης. Σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας».
ΕΡ.: Κύριε Κακλαμάνη, η Αθήνα περνά ίσως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στη μεταπολιτευτική περίοδο. Λαθρομετανάστευση, παραεμπόριο, ναρκωτικά και ανασφάλεια έχουν καταντήσει συνηθισμένη εικόνα στην πόλη. Ευθύνες υπάρχουν ακόμη και για σας, ως πρώην δήμαρχο Αθηναίων;
ΑΠ.: Ναι, αντιστοιχεί και σε μένα ένα μερίδιο, αλλά προσέξτε την εξής τεράστια διαφορά: Οταν εγώ ήμουν δήμαρχος και φώναζα μέρα – νύχτα ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αντιμετωπίζεται μόνο με κεντρική κυβερνητική απόφαση, όλοι έλεγαν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο Κακλαμάνης. Σήμερα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας αλλά και των ΜΜΕ. Εδώ θέλω να θυμίσω ότι στα έκτροπα που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2008 είχα νιώσει την απέραντη μοναξιά. Ρωτάω, λοιπόν, σήμερα που δήμαρχος είναι ο κ. Καμίνης, τι μπορεί να κάνει. Να πάει να φυλάξει τα σύνορα, ώστε να μην μπαίνουν οι λαθρομετανάστες; Το θετικό είναι ότι πλέον έχουν «ξυπνήσει» όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας.
ΕΡ.: Δηλαδή, το πρόβλημα δεν λύνεται;
ΑΠ.: Χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. 1ον: Θα πρέπει ο ελληνικός στρατός να αναλάβει και τη φύλαξη των συνόρων από τους λαθρομετανάστες. 2ον: Η Frontex να μην καταγράφει απλώς ότι το 91% των λαθρομεταναστών της Ε.Ε. συγκεντρώνεται στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο ποσοστό του καταλήγει στην Αθήνα. 3ον: Να καταργηθεί άμεσα το Δουβλίνο ΙΙ, το οποίο είχε υπογραφεί επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και υπουργίας Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. 4ον: Να γίνει «εδώ και τώρα» απέλαση των λαθρομεταναστών από την Αθήνα με βάση το Διεθνές Δίκαιο. 5ον: Η Τουρκία, αν θέλει να οραματίζεται την ευρωπαϊκή προοπτική, να αλλάξει ρότα στην πολιτική της. Προσωπικά, αν εκλεγώ στη Βουλή, θα θέσω βέτο για την είσοδο της Τουρκίας στη Ευρωπαϊκή Ενωση. Και θα το κάνω σημαία. Είναι αδιανόητο το 90% των λαθρομεταναστών να εισέρχεται από τα σύνορα της Τουρκίας, είτε από την πλευρά του Εβρου είτε από τα παράλιά της, και ο κ. Ερντογάν με την παρέα του να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Και βέβαια θέλω να χαιρετήσω τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα καταργήσει τον νόμο Ραγκούση, που η βασική φιλοσοφία του είναι να «βαφτίζονται» Ελληνες όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην πατρίδα μας…

THE COMMUNICATION POLICIES OF THE ARMED FORCES AND THE INTELLIGENCE AGENCY OF THE REPUBLIC OF CYPRUS IN THE 21st CENTURY

THE COMMUNICATION POLICIES OF THE ARMED FORCES AND THE INTELLIGENCE AGENCY OF THE REPUBLIC OF CYPRUS IN THE 21st CENTURY

Nikolas Stylianou (RIEAS Research Associate & Security Analyst & Doctoral Candidate in Security Studies) Copyright: www.rieas.gr The National Guard, the Armed Forces of the Republic of Cyprus have diachronically constituted the cornerstone in regards to the long struggle for national and physical survival of Cypriot Hellenism. National Guard is the spearhead in the defence of the Republic and must function as a strong, reliable and effective deterrent force against any third country or any non-state actor(s) that attempt to undermine the interests of the Republic of Cyprus. Over time, well-trained as well as strategically and operationally sufficient armed forces function as the strongest multiplier effect of the State and their most important role is to support the implementation of the strategic planning of governments as well as the implementation of the state’s external policies.

Η Ελλάδα με τα μάτια του Φόρεϊν Όφις: Από το «τότε» στο «τώρα»

Η Ελλάδα με τα μάτια του Φόρεϊν Όφις: Από το «τότε» στο «τώρα»

του Δρ. William Mallinson Μετάφραση στην Ελληνική: Βιλελμίνη Μπακάλη Όπως έλεγε και ο Γκουιτσαρντίνι, τα πράγματα ήταν πάντα τα ίδια, το παρελθόν φωτίζει το μέλλον και τα ίδια πράγματα επανέρχονται με διαφορετικές αποχρώσεις. Στην περίπτωση των επισήμων βρετανικών αντιλήψεων για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη συνέπεια πολιτικής και απόψεων επί δεκαετίες. Τα θέματα με τα οποία πρόκειται να ασχοληθούμε –που εντοπίζονται σε έγγραφα ηλικίας άνω των τριάντα ετών- πιθανώς μοιάζουν στην ουσία τους με τα σημερινά με κάποιες διαφορές στην απόχρωση.

Κάλπες γεμάτες ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις


Κάλπες γεμάτες ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις



Με τα μάτια στραμμένα στην Άγκυρα. Η τρίωρη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ,έχει αυξήσει την ανησυχία στην Αθήνα.Μπορεί οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο τουρκικό Τύπο να ανέφεραν ότι η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μόνο το θέμα της Συρίας και των Κούρδων ανταρτών,ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Καστελόριζο και Ρόδο ,προβληματίζουν.

Στρατιωτικά η Τουρκία δεν έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο ,αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την Αθήνα. Η πολιτική ένταση και ρευστότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα,όλα δείχνουν ότι δεν θα τερματιστεί την Κυριακή των εκλογών ή τέλος πάντων αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Η πολιτική κατάσταση δεν θυμίζει την περίοδο του 1996,όταν εκδηλώθηκε η κρίση των Ιμίων.Είναι πολύ χειρότερη από τότε,γιατί έχει προστεθεί και η δραματική οικονομική κρίση με επιπτώσεις σοβαρές και στην Εθνική Άμυνα. 

Al Jazzera: "Περικυκλωμένο" το Ιράν από τους Αμερικανούς!


Al Jazzera: "Περικυκλωμένο" το Ιράν από τους Αμερικανούς!



"Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να περικυκλώνουν το Ιράν, παρόλο που η αμερικανική απόσυρση στρατευμάτων από το Ιράκ στο τέλος του 2011 άλλαξε την περιφερειακή ισορροπία προς όφελος του Ιράν. 

Ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν μειώσει τα στρατεύματα τους σε πολλά μέρη του πλανήτη λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό τους η διεθνή παρουσία τους παραμένει μεγάλη. Ο Mehran Kamrava, διευθυντής του Κέντρου Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών στη Σχολή Εξωτερικής Πολιτικής στο Κατάρ του Πανεπιστημίου Georgetown, υποστηρίζει ότι υπήρχαν τρεις λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ ζήτησε μια παρουσία σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή:

Ένταση στις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας λόγω Κύπρου

Ένταση στις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας λόγω Κύπρου




«Αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Διαδικτυακή πύλη euractiv, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία προειδοποίησε για την πρόθεσή της να θέσει βέτο στη συμμετοχή της Ε.Ε. στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ εξαιτίας της ψυχρότητας που αναπτύσσεται λόγω της κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε.. Η euractiv σημειώνει ότι όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman, η Άγκυρα δήλωσε ότι θα μπλοκάρει τη συμμετοχή της Ε.Ε. στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ εκτός εάν γίνει δεκτή παράλληλα και η συμμετοχή του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί προκαλεί την αμηχανία της Συμμαχίας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο έχουν ήδη δεχθεί πρόσκληση να παρευρεθούν στο εναρκτήριο επίσημο δείπνο της Συνόδου στο Σικάγο.

Νίκος Λυγερός: Οι απαιτήσεις της ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός: Οι απαιτήσεις της ΑΟΖ



Οι απαιτήσεις της ΑΟΖ είναι πολλαπλές και βέβαια δεν είναι αποκλειστικά πολιτικές. Η πολιτική πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο, για να μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση ορθολογικά και να πάρει μετά την αποτελεσματική απόφαση. Τώρα που το θέμα της ΑΟΖ έχει γίνει πλέον ένα όραμα, θα ήταν καλό να το ενισχύσουμε και με τις γεωλογικές μας γνώσεις. Υπάρχουν επιστήμονες σαν τον Αντώνη Φώσκολο που παλεύουν εδώ και δεκαετίες, για να αναδείξουν μεθοδολογικά την αξία του ελληνικού υπεδάφους, οι ίδιοι έχουν αποδείξει τη σημασία της έννοιας του λασποηφαίστειου στο πλαίσιο των ερευνών για πετρέλαιο. 

Μελετούν γεωλογικούς χάρτες που αποτελούν από μόνοι τους, όχι μόνο ενδείξεις, αλλά πιστοποιητικά της ορθότητας των εκτιμήσεων περί πετρελαίου και φυσικού αερίου στο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ. Έτσι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ακολουθήσαμε πρωτοπόρους στο Δίκαιο της Θάλασσας, στη γεωπολιτική, στα ενεργειακά πρέπει τώρα να ακούσουμε και τους γεωλόγους, διότι το επιστημονικό τους πλαίσιο είναι απόλυτα απαραίτητο για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου χώρου. 

Απίθανη περίπτωση ισραηλινής κατασκοπείας στην Τουρκία!


Απίθανη περίπτωση ισραηλινής κατασκοπείας στην Τουρκία!




Η υπόθεση που αποκαλύπτεται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει περαιτέρω τις προβληματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες και θα δώσει το πρόσχημα – σε όσους το αναζητούν – για να προβούν σε επιπλέον κινήσεις που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τους Τούρκους πιλότους κατά τη διάρκεια της πτητικής τους εκπαίδευσης! Η βάση από την οποία εκτελούνταν τα προγράμματα πτητικής εκπαίδευσης βρίσκεται στο Ικόνιο. Στη συγκεκριμένη βάση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης της τουρκικής Αεροπορίας, έως ότου οι πιλότοι είναι έτοιμοι να περάσουν στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

"Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν η σημαντικότερη ημέρα στην προεδρία μου"

"Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν η σημαντικότερη ημέρα στην προεδρία μου"




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν πριν από ένα χρόνο ήταν η "πιο σημαντική ημέρα" της προεδρίας του, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί σήμερα. Ο Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε σήμερα το πρωί από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη λίγων ωρών στο Αφγανιστάν, έδωσε την περασμένη εβδομάδα αυτή τη συνέντευξη στο δίκτυο NBC αφιερωμένη στην επιδρομή κατά του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, η οποία είχε περιβληθεί με απόλυτη μυστικότητα.
"Έπρεπε να είναι μια πολύ διακριτική επιχείρηση", δήλωσε ο Ομπάμα σε αυτή τη συνέντευξη που πρόκειται να μεταδοθεί απόψε, ενώ το NBC δημοσίευσε αποσπάσματα στην ιστοσελίδα του, νωρίς το πρωί. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι "μόνο μια χούφτα μελών της ομάδας του Λευκού Οίκου γνώριζαν" και ότι ο ίδιος δεν είχε μιλήσει με τη σύζυγό του Μισέλ πριν από το τέλος της επιχείρησης.

Οι Έλληνες στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης σύμφωνα με την Bild

Οι Έλληνες στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης σύμφωνα με την Bild

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 3, 2012
Οι Έλληνες στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης σύμφωνα με την BildΣτο Top 10 των πιο σκληρά εργαζόμενων λαών της Ευρώπης κατατάσσει η γερμανική Bild την Ελλάδα.
Η έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο COERexecode σε συνεργασία με την Eurostat και η λίστα διαμορφώθηκε ανάλογα με τις ώρες που εργάστηκε κατά μέσο όρο κάθε λαός.
Στην πρώτη θέση με 2095 ώρες εργασίας ανά χρόνο βρίσκεται η Ρουμανία, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνουν η Ουγγαρία με 2021 ώρες και η Μάλτα με 1983 ώρες.
Φυσικά από την γερμανική ιστοσελίδα δεν λείπει και η σπόντα προς την Ελλάδα, αφού το άρθρο σχολιάζει πως παρά την «σιέστα στην Ισπανία και τα μεγάλα μεσημεριανά διαλείμματα στην Ελλάδα», η χώρα μας βρέθηκε στην 6η θέση.

Η Ολλανδία μας απειλεί και η ίδια πάει στον γκρεμό! Σε ιστορικό υψηλό το spread της Ολλανδίας

Η Ολλανδία μας απειλεί και η ίδια πάει στον γκρεμό! Σε ιστορικό υψηλό το spread της Ολλανδίας

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Μαΐου 3, 2012

To γράφαμε και νωρίτερα (εδώ)…

Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών μας απειλεί ότι αν δεν δώσει ο Σαμαράς έγγραφες εγγυήσεις για τη συνέχιση του μνημονίου, επόμενη δόση δεν έχει!

Μάλιστα, απειλεί και με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το είχαμε γράψει ότι τα λέει αυτά την ώρα που η δική του χώρα και οικονομία βρίσκεται προ κατάρρευσης, άρα ένας ισχυρός κλυδωνισμός θα την έριχνε στον γκρεμό.

Το Ρωσικό κόμμα, η συνωμοσία της “Φιλορθόδοξης Εταιρείας” και η εμπλοκή του Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά) (1839-1840)


Το Ρωσικό κόμμα, η συνωμοσία της “Φιλορθόδοξης Εταιρείας” και η εμπλοκή του Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά) (1839-1840)

by olympiada

Κορυφαίο ιστορικό αφιέρωμα για άλλο ένα σκοτεινό σημείο της Γερμανικής διοίκησης επί των Ελλήνων...
γράφει ο Θανάσης Χρήστου


Η πολιτική κατάσταση της εποχής
Ο προσανατολισμός της ελληνικής κυβέρνησης ήταν φιλορωσικός και το πρόσωπο-κλειδί στις εσωτερικές διεργασίες και τις διοικητικές πρωτοβουλίες ήταν ο γραμματέας (υπουργός) των Εσωτερικών, Γεώργιος Γλαράκης. Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιζε και ο γραμματέας των Εξωτερικών Κωνσταντίνος Ζωγράφος, πολιτικός αρχικά φιλοαγγλικών και στην συνέχεια φιλορωσικών πεποιθήσεων, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1839 πήγε στην Κωνσταντινούπολη, για να συγχαρεί τον νέο σουλτάνο Αβδούλ Μετζίτ και ταυτόχρονα επιδίωξε να συνάψει μία εμπορική και πολιτική συμφωνία με την Υψηλή Πύλη, η οποία θα προωθούσε σημαντικά την διακρατική προσέγγιση και την ανάπτυξη του εμπορίου στην Μεσόγειο, ιδιαίτερα μετά την ανακίνηση του Ανατολικού Ζητήματος αυτήν ακριβώς την περίοδο (1839-1841) (1).

Την προεδρία, ωστόσο, του υπουργικού συμβουλίου την ασκούσε ο ίδιος ο Όθωνας, ο οποίος, παρά τη διαπιστωμένη διοικητική αναποτελεσματικότητά του, δεν έδειχνε να θέλει να εγκαταλείψει τις παλιές του συνήθειες, να εμπλέκεται σε κάθε είδους κυβερνητική δραστηριότητα.

Φεύγουν Έλληνες από τη Γερμανία, γιατί τους βρίζουν οι Γερμανοί!

Φεύγουν Έλληνες από τη Γερμανία, γιατί τους βρίζουν οι Γερμανοί!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 4, 2012

Δεν αντέχουν να τους περιφρονούν και να τους λένε “κωλοέλληνες” και “τεμπέληδες”. Ακόμη και τα παιδάκια στα σχολεία δέχονται επιθέσεις!
Πολλοί είναι οι Έλληνες, που κατά καιρούς έχουν αναγκαστεί να πάνε στη Γερμανία για να βρουν δουλειά. Τώρα κάποιοι από αυτούς ξαναγυρίζουν στην Ελλάδα, παρότι έχουν ανάγκη, και μεγάλη μάλιστα, από εργασία. Ο λόγος; Δεν αντέχουν να τους περιφρονούν οι Γερμανοί,…
να τους λένε “κωλοέλληνες” και “τεμπέληδες” και να μη τους δίνουν δουλειά, επειδή είναι Έλληνες! Ακόμη και τα παιδάκια στα σχολεία δέχονται επιθέσεις. Οι λοιδορίες πάνε κι έρχονται η μία πίσω από την άλλη.”Είστε χειρότεροι από τους Αλβανούς”,

Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά των τραπεζών

Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά των τραπεζών

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 4, 2012
Οι αρχές της Φρανκφούρτης, της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από τις 16 ως τις 19 Μαΐου, καθώς απειλούν «να διαταράξουν τη δημόσια τάξη».
 
«Το σύνολο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων κινδυνεύει να απειλήσει ή να διαταράξει άμεσα τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Το μπλοκάρισμα της πόλης στη διάρκεια των ημερών των κινητοποιήσεων ξεπερνά κατά πολύ τα λογικά πλαίσια και όσα μπορούν να ανεχθούν οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης», αναφέρει μια ανακοίνωση της δημαρχίας της πόλης.
 
Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ημερών δράσης κατά των πολιτικών λιτότητας, το Blockupy Frankfurt, μια κολεκτίβα κινημάτων της άκρας αριστεράς και κατά της παγκοσμιοποίησης, επιθυμούσε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες, αλλά και να οργανώσει διάφορες δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.

Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα

Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 4, 2012
Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα
Σε δασώδη περιοχή στη Γαλλία βρέθηκε μια εκτεταμένη μυστική στρατιωτική αποθήκη, η…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Λονδίνο αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Λονδίνο αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 4, 2012
Για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτείααποδεικνύει την ανικανότητα της…
την αδιαφορία της, την αδράνεια της για οτιδήποτε έχει να κάνει για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και θέσεων.
Αυτή τη φορά το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε, με την άγνοια του, στην κυβέρνηση των Σκοπίων να πραγματοποιήσει μία εξόχως σημαντική και συμβολικού χαρακτήρα παρουσία στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Λονδίνου με την ανοχή φυσικά των Βρετανών.

Κύπρος: Απαιτεί από την Τουρκία επιστροφή της Αμμοχώστου


Κύπρος: Απαιτεί από την Τουρκία επιστροφή της Αμμοχώστου




Την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής (Βαρώσια) της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου αξιώνει από την Τουρκία η Βουλή των Αντιπροσώπων. Η ολομέλεια του Σώματος ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο καλεί την κατοχική δύναμη να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα για την Αμμόχωστο και να την επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της. Απαιτεί από την Τουρκία να προχωρήσει στην επιστροφή της Αμμοχώστου, ως βήμα καλής θέλησης και διάθεσης να συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. 

Ν. Λυγερός, Λ. Δ. Συμπεράς: ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ν. Λυγερός, Λ. Δ. Συμπεράς: ΣΥΖΗΤΗΣΗ




Ας το θυμηθούμε! 


Η συζήτησή μου με τον κύριο Νίκο Λυγερό δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα του - εδώ - με πρώτη αναδημοσίευση στο δικό μου ιστολόγιο (στην παλιά ηλεκτρονική διεύθυνση)


Ν. Λυγερός, Λ. Δ. Συμπεράς


Νίκος Λυγερός: Οι Έλληνες θα είμαστε εκεί ούτως ή άλλως!

Τις επόμενες ημέρες ο Ελληνισμός ίσως χρειαστεί να δώσει κάτι περισσότερο από μία διπλωματική μάχη σε Καστελόριζο και Κύπρο. Είμαστε κατά τη γνώμη σας οι Έλληνες έτοιμοι και ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τούτη τη νέα πρόκληση; Μπορούμε;
Στο Καστελλόριζο και στην Κύπρο βρισκόμαστε ήδη πέρα από μια διπλωματική μάχη, ενώ πριν μερικούς μήνες κανείς δεν το πίστευε πραγματικά. Κι όμως αυτό το δεδομένο υπήρχε ήδη στον στρατηγικό σχεδιασμό μας. Ο ελληνισμός το έβλεπε ήδη, ενώ η κοινωνία κοιτάζει ακόμα μόνο τα οικονομικά. Κοινωνικά λοιπόν δεν είμαστε ούτε έτοιμοι ούτε ενωμένοι. Αυτό όμως δεν μας προβληματίζει, κοινωνία ήταν, είναι και θα  είναι πάντα έτσι.  Φαντάζομαι όμως ότι η ερώτηση σας επικεντρώνεται αλλού και τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  αυτήν την πρόκληση, διότι είναι αναγκαίο. Δεν είναι στη φύση μας ν’ αφήνουμε τους δικούς μας στο έλεος των εχθρών μας. Ο λαός μας ξέρει από αντίσταση και θυσία και καμιά δύσκολη  κατάσταση δεν αλλάζει τίποτα. Θα είμαστε εκεί όπου είναι το πρέπον.

Νεκροί τρεις Τούρκοι στρατιώτες σε συγκρούσεις με το PKK

Posted: 04 May 2012 02:54 AM PDT

Δύο στρατιώτες κι ένας διοικητής τους σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε μάχες που ξέσπασαν στην επαρχία Τούντσελι, στην Ανατολική Τουρκία, μεταξύ του στρατού και των δυνάμεων του Κουρδικού Κόμματος Εργατών (PKK). Από την πλευρά των μαχητών του PKK δεν αναφέρθηκαν νεκροί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, οι συγκρούσεις άρχισαν όταν, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να συλλάβουν τρομοκράτες και οι άνδρες του PKK προέβαλλαν αντίσταση. 

Η Άγκυρα ανησυχεί και προκαλεί

Η Άγκυρα ανησυχεί και προκαλεί



Άρθρο των Χρήστου Μηνάγια και Βασίλη Γιαννακόπουλου

Νέες τουρκικές προκλήσεις


Στις 27 Απριλίου 2012, δηλαδή εννέα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα, δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις, βάσει των οποίων εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου) να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στους τομείς XIV (Αdana), XVI (Antalya), XΙΙΙ (Ηatay) και XVΙΙΙ (Muğla). Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah/28-4-2012, η Τουρκία θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για να ανατεθούν οι έρευνες πετρελαίου σε ξένες εταιρείες. Ειδικότερα, οι εν λόγω υπουργικές αποφάσεις αφορούν στα εξής:

ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Σκόπια: Ο Ιησούς Χριστός ήταν …Σλάβος!



Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ έχει συγκλονιστεί από την αποκάλυψη ότι η μυστική υπηρεσία των Σκοπίων βρίσκεται πίσω από την κλοπή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή από την πόλη Σλίβεν, αναφέρει η σερβική ενημερωτική πύλη ‘Βέστι Ον Λαιν’. Ο Ντιμιτρόφ είχε κοινοποιήσει τις πληροφορίες αυτές στα μέσα ενημέρωσης,  τις οποίες είχε μάθε από Σκοπιανό ομόλογό του, ότι, δηλαδή, πίσω από την κλοπή των αγίων λειψάνων βρίσκονταν οι μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων.

«Στόχος τους ήταν να κάνουν τεστ ανάλυσης του γενετικού υλικού- DNA, στα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, για να αποδείξουν ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι απευθείας απόγονοι του Θεού, αφού στα Σκόπια ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν σλαβικής καταγωγής.

»Επειδή, λοιπόν, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν εξάδελφος του Ιησού, άρα, και αυτός κατά συνέπεια ήταν σλαβικής καταγωγής από την περιοχή των Σκοπίων», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Η ΑΟΖ είναι θέμα χρόνου


Η ΑΟΖ είναι θέμα χρόνου



Νίκος Λυγερός

Η ΑΟΖ είναι θέμα χρόνου πια. Ο ελληνικός λαός το έχει συνειδητοποιήσει. Και η θέσπιση πρέπει να γίνει άμεσα. Η αλλαγή φάσης είναι κατανοητή και δεν έχει μόνο σχέση με το πολιτικό σκηνικό. Όμως, αφού ο χρόνος είναι μαζί μας, θα πρέπει τώρα να εξετάσουμε κατά πόσο είμαστε μαζί του. Διότι, ενώ το πρώτο είναι παγκόσμιο ως έννοια, το δεύτερο αποτελεί μια ιδιομορφία. Στην στρατηγική, κωδικοποιούμε αυτήν την έννοια μέσω του timing, αν και βέβαια δεν συμπεριλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της ολότητάς της. 

Ακόμα και ως πολλαπλότητα παραμένει μια δύσκολη έννοια, διότι είναι πολύ σπάνιοι αυτοί που έχουν μια χρονο-αντιληπτική ικανότητα, πιο σπάνιοι από αυτούς που έχουν μια χωρο-αντιληπτική. Κατά συνέπεια, η οργάνωση του θέματος της ΑΟΖ, μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας παιγνίων, θα είναι αποκαλυπτική όσον αφορά στις ικανότητές μας. Σε τέτοιου τύπου θέμα δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει να έχεις και στρατηγική για να έχεις και βάθος ανάλυσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Όσοι χρησιμοποιούν την ΑΟΖ αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακά θα έχουν την επόμενη περίοδο προβλήματα και θα πρέπει να προσαρμοστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί την ΑΟΖ θα την κάνουμε, θέλουν δεν θέλουν, για όλους, ακόμη και για τους ραγιάδες που θα πρέπει να βρουν άλλες δικαιολογίες για να καλύψουν τα νώτα τους. Η ΑΟΖ είναι ένα δίκοπο μαχαίρι και πληγώνει αυτόν που δεν ξέρει να τη διαχειριστεί. Η ΑΟΖ για την πατρίδα μας δεν είναι μόνο μια θεματολογία, όπως το παρουσιάζουν μερικοί. Η ΑΟΖ είναι το θέμα. Διότι είναι μια στρατηγική κίνηση που προσφέρει πολλές δυνατότητες και όχι μόνο οικονομικές, ακόμα και αν η φύση της είναι φαινομενικά αποκλειστικά οικονομική. Η ΑΟΖ έχει μια εμβέλεια που την καθιστά ασύγκριτο πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει στρατηγική διαχείριση, ειδικά όταν θέλουμε πραγματικά να λύσει προβλήματα και να δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης. Το φυσικό αέριο χρειάζεται τεχνογνωσία αλλά και υποδομές, δίχως αυτές δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη. Τα λιμάνια μας πρέπει να εξοπλιστούν, πρέπει να μελετήσουμε τα τοπογραφικά τους, για να δούμε πώς μπορούν να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής, πρέπει να κάνουμε χρήση τις ναυτιλιακές μας δυνατότητες, διότι ετοιμάζουμε το μέλλον. Ένα όραμα τέτοιου βεληνεκούς αλλάζει όλα τα δεδομένα. Συνεπώς, η πολιτική μας για την ΑΟΖ πρέπει να είναι στο ύψος των περιστάσεων που δημιουργεί η στρατηγική μας σκέψη. Ακόμα και ο σκακιστής υψηλού επιπέδου, ο γκραν-μαιτρ, χρειάζεται όλα τα πιόνια και τα κομμάτια του για ν’ αρχίσει την παρτίδα. Όσοι, λοιπόν, δεν είναι έτοιμοι να παίξουν σε αυτό το επίπεδο, ας ασχοληθούν με άλλη θεματολογία, αν θέλουν ένα ήσυχο πολιτικό μέλλον. Για τους άλλους που είναι έτοιμοι να δώσουν αγώνα για την ελληνική ΑΟΖ είναι η ώρα της μάχης. Ο χρόνος είναι μαζί μας, ας αξιωθούμε να είμαστε μαζί του.

http://www.lygeros.org/articles?n=9334&l=gr

Ρωσία: Απειλεί το ΝΑΤΟ με επίθεση!

Ρωσία: Απειλεί το ΝΑΤΟ με επίθεση!



Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να κάνει μια προληπτική επίθεση κατά της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, που προβλέπεται να εγκατασταθεί στην Ευρώπη, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι το σύστημα της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ θα είναι απειλή για την εθνική της ασφάλεια. 
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 4, 2012
Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Δικηγόρος/Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Δύο περίπου αιώνες αγώνων και θυσιών για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ο ελληνικός λαός (και όχι μόνον) είναι πάλι μπροστά στο χάος. Η επιστήμη και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα «μεγαλουργούν», αλλά η ηθική και ο πολιτισμός ενταφιάζονται. Διαστημικές αποστολές για την εξερεύνηση του σύμπαντος, αλλά ο άνθρωπος στα Τάρταρα. Στη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης, των διεθνών αγορών, των πανίσχυρων ιδιωτικών κεντρικών τραπεζών, θεότητα είναι το χρήμα. Η παντοδυναμία της παγκόσμιας ολιγαρχίας.
Υπέρτατη αξία ο πλουτισμός. Με τις πιο επονείδιστες μεθόδους. Με τη βία, με την απάτη, την ατιμία εις βάρος ολόκληρων λαών. Το δίκαιο του ισχυρότερου, όπου ακόμη κι ένα κράτος μπορεί να λεηλατηθεί. Ο κομμουνισμός κατέρρευσε και ο “νικητής” καγχάζει μέσα στη σαπρία του, ως “οικονομικός δολοφόνος”!

Απειλεί την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Απειλεί την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 4, 2012
Προειδοποιεί για άλλη μια φορά  την Ελλάδα ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μόλις μια ανάσα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες.

“Εάν οι Έλληνες πολίτες εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, τότε θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες”, τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.
“Η παραμονή μιας χώρας στην ΕΕ αφορά μια εθελοντική απόφαση”, συνέχισε, απειλώντας ουσιαστικά τη χώρα μας με έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση  που η κάλπη δεν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

enikos.gr

ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

by olympiada

Από τον Πετροβούβαλο

Ένα από τα δημοφιλή στους διαφημιστές μέσα χειραγωγήσεως μαζών είναι η προβολή ενός προϊόντος, συνοδευόμενου από εκφράσεις θαυμασμού.

Μεταφερόμενο στο διαδίκτυο, την πολιτική «αγορά» και ειδικότερα σε ιστοχώρους όπου επιτρέπεται ή «επιτρέπεται» ο σχολιασμός, το κόλπο γίνεται ως εξής: Είστε πολιτικός και αναρτάτε ένα άρθρο που ακολούθως φροντίζετε να «πνιγεί» στα σχόλια αποθεώσεως και θαυμασμού (γι αυτό είναι οι φίλοι άλλωστε). Αν ο χώρος που το έχετε αναρτήσει είναι «ελεγχόμενος», έχει καλώς: Ενδείκνυται να «εμφανιστείτε» κι εσείς και να επιδείξετε ακόμη και μετριοφροσύνη, υποδυόμενος τον δεκτικό σε κριτική πολιτικό. Αν δεν είναι «ελεγχόμενος» (όπως το Olympia.gr για παράδειγμα), τότε απαγορεύεται ρητά και για λόγους προφανέστατους να εμφανιστείτε. Αφήνετε τη δουλειά στους φίλους σας και επενδύετε στο πλήθος τους και στον όγκο/επιμονή του σχολιασμού τους.