Ετικέτες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα

Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 4, 2012
Βρέθηκε μυστική στρατιωτική βάση με οχήματα και όπλα
Σε δασώδη περιοχή στη Γαλλία βρέθηκε μια εκτεταμένη μυστική στρατιωτική αποθήκη, η…
οποία περιέχει οχήματα και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και στους δύο παγκοσμίους πολέμους. Στη τεράστια εγκατάσταση, σκαλισμένη στο βράχο, βρέθηκαν τα λείψανα ενός γερμανικού κανονιού του 1896, καθώς και οχήματα του 1960 και 1970.

Η μυστική, υπόγεια βάση ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι δεν αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτή η αποθήκη αποτελούσε κάποτε τμήμα της γραμμής Μαζινό – μια ισχυρά οχυρωμένη περιοχή στα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία και τη Γερμανία, η οποία δημιουργήθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μερικά από τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων ενός τεθωρακισμένου ERC-90, που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, και ενός φορτηγού από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένα, με φουσκωμένα λάστιχα και ελάχιστα δείγματα σκουριάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μερικοί ειδικοί να πιστεύουν ότι η βάση αποτελεί μια ιδιωτική συλλογή και ότι τα οχήματα μεταφέρθηκαν εκεί πρόσφατα.
Ωστόσο, οι ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι η εγκατάσταση εγκαταλείφθηκε στα τέλη του 1980 ή στις αρχές του 1990, στο τέλος δηλαδή του Ψυχρού Πολέμου.
Η βάση διαθέτει επίσης χώρους γραφείων και στρατώνες. Σύμφωνα με το Gizmodo, η αποθήκη είχε πιο πρόσφατα χρησιμοποιηθεί από τους ντόπιους για τη καλλιέργεια μανιταριών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου