Ετικέτες

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Οι Κούρδοι έκαψαν το άγαλμα του γενοκτόνου Κεμάλ στην Κωνσταντινούπολη - Έτσι θα καούν όλοι οι γενοκτόνοι

Κούρδοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και έκαψαν το άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ στο Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης.
Την ίδια τύχη θα έχουν όλοι εκείνοι οι οποίοι συνεχίζουν να αρνούνται την αναγνώριση της γενοκτονίας, διαρπάττοντας την ίδια στιγμή άλλες γενοκτονίες.
infognomonpolitics@gmail.com
===================================================

Β)Διχοτόμηση της Τουρκίας: Οι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις

Καίγεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτό) Διχοτόμηση της Τουρκίας: Οι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις

Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία.
Οι εξεγερμένοι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις.
Καίνε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Ερντογάν σε όλες τις πόλεις που ελέγχουν και βγάζουν τα όπλα.
Σε αρκετές πόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν το μόνο που απομένει είναι να υψωθούν οι σημαίες των Κούρδων.

Νίσιβη

Οι αστυνομικοί εκδιώχθηκαν και ελέγχουν πλήρως την πόλη. Ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες οπλισμένων Κούρδων πάνω σε άλογα να περιπολούν αντί των αστυνομικών δυνάμεων

View image on TwitterView image on Twitter
Kurdish cavalry now provides security in  after repelling Turkish police from the area (via@rojaciwannu)

Ντιγιάρμπακιρ (η άτυπη πρωτεύουσα του Κουρδιστάν)

Όλη την ημέρα καίγονταν δημόσια κτίρια και τράπεζες. Την πόλη την έλεγχαν πάντα οι Κούρδοι, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι απέδρασε από την πόλη με την γυναίκα του και όλη την οικογένειά του ο Galip Ensarioğlu, ο βουλευτής του AKP που είναι και επικεφαλής του κόμματος στο Ντιγιάρμπακιρ. Μάλιστα οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο του κόμματος

Βαν

Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως αυτή μένει στα χαρτιά. οι διαδηλωτές είναι στους δρόμους και ελέγχουν την πόλη. Εδώ οι Κούρδοι προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της Τουρκίας. Έκαψαν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Το αντίστοιχό του σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο είναι να βγουν τα τανκς στους δρόμους.

View image on Twitter
Statue of Mustafa Kemal Ataturk, founder of the Republic of Turkey, set on fire in , Turkish-occupied.
View image on Twitter
Protest still continue in Wan(van) 

View image on Twitter
Statue of Mustafa Kemal Ataturk, founder of the Republic of Turkey, set on fire in , Turkish-occupied.

 Κιζίλτεπε

Οι εξεγερμένοι Κούρδοι έχουν πάρει τα όπλα. Η πόλη αν δεν ελέγχεται ήδη από τους Κούρδους είναι θέμα ωρών.

View image on Twitter
YDG-H Kiziltepe units.

Καγιαπινάρ

Εδώ οι διαδηλωτές έκαψαν το δημαρχείο και τώρα ελέγχουν την πόλη. Και εδώ οι διαδηλωτές έκαψαν τα κεντρικά κτίρια του κόμματος του Ερντογάν.

Σιίρτ

Στα χέρια των Κούρδων είναι και η πόλη – σύμβολο του Ερντογάν.
Εδώ απήγγειλε το ποίημα και φυλακίστηκε. Εδώ εξελέγη το 2003 και έγινε Πρωθυπουργός και από δω μάλλον θα τελειώσει την καριέρα του

tribune 

Καίγεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο 

 

Ντιγιάρμπακιρ (φωτό)

Καίγεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτό)Παραδομένο στις φλόγες είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ.
Πρόκειται για το Ντέντεμαν που ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα ξενοδοχείων, που είναι από τις μεγαλύτερες στηνΤουρκία.
Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες για τοο πως ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Από το πρωί έχουν μπει δεκάδες πυρκαγιές σε πολλά δημόσια κτίρια και τράπεζες από τους εξεγερμένους, αλλά αυτή η φωτιά είναι διαφορετική.

tribune 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τσετσένος καταζητούμενος - Διέμενε επί χρόνια στην Τουρκία και επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα λαθραία


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται Τσετσένος, 34 ετών, μέλος ένοπλης οργάνωσης στη Ρωσία, ο οποίος καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία πέντε Ρώσων αστυνομικών.
Ο καταζητούμενος συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, μεταξύ 46 παράνομων μεταναστών οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, από την Τουρκία, με μηχανοκίνητη λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής

Κινδυνεύει η Αγία Αικατερίνη. Βυσσοδομούν κατά της μονής οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι.”


Agia AikateriniΜακρύ χέρι της Άγκυρας στην περιοχή η ισλαμιστική οργάνωση.

Η Ελλάδα εμπλέκεται, θέλει δεν το θέλει, στο καμίνι της Μέσης Ανατολής, έστω και εμμέσως, διότι έχει συμφέροντα τα οποία δεν μπορεί να απεμπολήσει. Το κυπριακό και η ΑΟΖ της μεγαλονήσου είναι ένα από αυτά, οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις και η Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά ένα άλλο.
Όπως, δε, έγινε και με την Αλβανία και την υπονόμευση της ρύθμισης με την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες, υπάρχει και μια τουρκική παράμετρος στις προκλήσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων κατά της μονής.
Από τριετίας, ο απόστρατος υποστράτηγος,  Ahmed Ragai ξεκίνησε μια δυσφημιστική εκστρατεία προσπαθώντας να αμαυρώσει την ιστορία και το έργο της Μονής της Αγίας Αικατερίνης με ανυπόστατες κατηγορίες οι οποίες όμως άρχισαν να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Στόχος της εκστρατείας είναι να συνδέσει την Ιερά Μονή με υποτιθέμενο Σιωνιστικό-Αμερικανικό σχέδιο συνωμοσίας, που αποσκοπεί στο διαμελισμό των χωρών της περιοχής και στη δημιουργία μιας νέας τάξης πραγμάτων στη Μέση Ανατολή. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι Έλληνες μοναχοί με καταπατήσεις, προσαρτήσεις γαιών, αλλαγή τοπωνυμίων και την ύψωση της Ελληνικής σημαίας προσπαθούν να δημιουργήσουν κράτος εν κράτη έχοντας την υποστήριξη της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Είκοσι πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων θα παραδοθούν στον Ρωσικό Στρατό από τώρα μέχρι το τέλος του 2014.


Η Ρωσία προετοιμάζεται για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.Είκοσι πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων θα παραδοθούν στον Ρωσικό Στρατό από τώρα έως το τέλος του 2014.

9435

  Είκοσι πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων τύπου ” Tornado-G” θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στο Ρωσικό Στρατό της Ανατολικής Περιφέρειας μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής περιφέρειας, ”Alexander Gordeev”.

  ««Σχεδόν 20 νέοι εκτοξευτές  πολλαπλών πυραύλων ”Tornado-G” θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους 2014 στην μηχανοκίνητη μονάδα πεζικού της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας.Η ένοπλη αναβάθμιση θα αναπτυχθεί συγκεκριμένα στην Επικράτεια ”Khabarovsk”»»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος  αξιωματούχος.

www.olympia.gr

Η Κομμούνα (LA COMMUNE, PARIS 1871)





1506653_612258308811977_1913674733_n
«Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα»
Καρλ Μαρξ
Η «Κομμούνα» του Γουότκινς μιλά στη γλώσσα της Κομμούνας του 1871
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Η ταινία του Πίτερ Γουότκινς από το 2000, γυρισμένη σε φιλμ 16mm, ασπρόμαυρη, στην αυθεντική, ολοκληρωμένη της μορφή των 345 λεπτών .Το έργο ζωής του αντισυμβατικού και ριζοσπάστη βρετανού σκηνοθέτη Πίτερ Γουότκινς αγγίζει σχεδόν τις έξι ώρες και ανασυνθέτει τα ιστορικά γεγονότα της παρισινής «Κομμούνας».
Η περιπέτεια της ταινίας ξεκίνησε το 1998, µαζί µε τον Γάλλο παραγωγό Πωλ Σααντούν (µεταξύ άλλων  συµπαραγωγό στο Satantango και τις «Αρµονίες του Βερκµάιστερ» του Μπέλα Ταρ, ενώ η παρέµβασή του πρακτικά  έσωσε και τον «Άνθρωπο από το Λονδίνο» του Ούγγρου σκηνοθέτη). Η χρηµατοδότηση του εγχειρήµατος  (ως συνήθως όταν πρόκειται για τον Watkins) υπήρξε το πιο δύσκολο κοµµάτι. Οι περισσότεροι µεγάλοι τηλεοπτικοί σταθµοί αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάµειξη (ο υπεύθυνος χρηµατοδοτήσεων του BBC απλά δήλωσε πως «δεν µ΄ αρέσουν οι ταινίες του Watkins»). Τελικά, το Μουσείο του Ορσύ που εκείνη την εποχή ετοίµαζε  µια έκθεση για την Παρισινή Κοµµούνα διέθεσε τα απαιτούµενα κεφάλαια.

“After China, are we now losing Eurasia?”





1. “Who lost China?” For years this accusation formulated as a question fomented the American public debate after Mao Zedong’s triumphal entrance into Beijing in March 1949 riding in a jeep made in the USA, taken from pro-American Nationalists in retreat . President Harry Truman, accused of giving in to a “global communist conspiracy,” ended up being attacked by the far right. The theoreticians of the Red Scare, the apocalyptic censurers of the red plot infiltrating national institutions, sparked a hunt for Moscow’s alleged spies infiltrated in the State Department and allegedly caused Chiang Kai-shek’s defeat and reduced China to being Stalin’s maidservant. The leader of this crusade, Senator Joseph McCarthy, even accused the distinguished Sinologist Owen Lattimore of being a Soviet mole who supposedly induced American decision-makers to leave the field clear for Mao’s communists. 

FBI: Πυρήνας της Αλ Κάιντα μπορεί να ετοιμάζει επίθεση στις ΗΠΑ


Posted: 06 Oct 2014 01:35 PM PDT





Ένας πυρήνας της Αλ Κάιντα στη Συρία, ο οποίος έγινε στόχος των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσε ακόμα να εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο επίθεσης στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, και μάλιστα «πολύ, πολύ σύντομα», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Πρόκειται για την ομάδα «Χορασάν», ένα μικρό αλλά σκληραγωγημένο στις μάχες στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν κλάδο της Αλ Κάιντα, ο οποίος έγινε στόχος των ΗΠΑ κοντά στο Χαλέπι της Συρίας. 

3 βίντεο απόδειξη της τεράστιας αξιοπιστίας του Αντώνη Κουτσαβάκη Σαμαρά



Ο ακροδεξιός Αντώνης Κουτσαβάκης Σαμαράς είναι αδιαμφισβήτητα ότι πιο φασιστοειδές έχει περάσει από το κυβερνητικό τιμόνι της Ελλάδας από την μεταπολίτευση.

Who Does Turkey Support?

Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Ο περίφημος πρώτος υπολογιστής και ο τρόπος λειτουργίας του

Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Ο περίφημος πρώτος υπολογιστής και ο τρόπος λειτουργίας του


×Ads by HQ-Video-Pro-1.8
Ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας και εδώ και 100 χρόνια εξακολουθεί να γοητεύει την επιστημονική και την διεθνή κοινότητα με τα μυστικά που αποκαλύπτει. Ερευνητές απ' όλο τον κόσμο επιστρατεύουν τη σύγχρονη τεχνολογία, μελετούν τις αρχαίες πηγές και συνδυάζουν τα δεδομένα για να λύσουν τα μυστήρια του μηχανισμού, που φέρει τη σφραγίδα του αρχαιότερου υπολογιστή του κόσμου, κατασκευασμένου πριν από περίπου 21 αιώνες.
Ads by HQ-Video-Pro-1.8Ad Options

Ο μηχανισμός αυτός, εκπληκτικής ευφυΐας, ο οποίος μπορούσε να απεικονίσει σε βάθος δεκαετιών το ουράνιο στερέωμα, τις θέσεις του ήλιου και των άλλων γνωστών πλανητών, τις φάσεις της σελήνης ακόμα και τις εκλείψεις, κατασκευάστηκε στην Ελλάδα τον 1ο π.Χ. αιώνα. Ο αρχαίος έλληνας που κατασκεύασε αυτό το ασύλληπτο για την εποχή του δημιούργημα κατάφερε μέσα σ’ ένα μικρό κουτί με μπρούτζινα γρανάζια, να χωρέσει όλη σχεδόν τη μέχρι τότε γνώση για την αστρονομία.

Το παράδοξο της μεγάλης ανοχής προς την Τουρκία και την εκάστοτε ηγεσία της.




Στα διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ, στον τομέα των διεθνών τεκταινόμενων σημαντική θέση έχει η αναφορά στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Ερντογάν στο πλαίσιο συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών καθώς και το "κρέμασμα" που έφαγε από τον Λ.Οίκο στις παράλογες απαιτήσεις και διεκδικήσεις του.


Όμως, παρ' όλη την αλαζονεία και την επιδεικτική έλλειψη σεβασμού, επιμένουν και τον έχουν ανάμεσα σε ηγέτες μεγάλων οργανισμών και κρατών και του δίνουν βήμα να μιλήσει και να έχει συμμετοχή. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάποιοι θα θυμούνται, πώς το Ιράν με τον Αγιατολάχ Χομεινί, η Β.Κορέα με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν σήμερα, η Κίνα του Μαο παλιότερα.. ακόμα και η Ρωσία με τον Πούτιν (που όλοι τους είχαν και έχουν σεβασμό απέναντι σε συνομιλητές και δεν ήταν γελωτοποιοί)... αποκλείστηκαν και περιορίστηκαν. Η εμμονή τους με την παρουσία της Τουρκίας και του Ερντογάν έχει μάλλον να κάνει με το ότι:

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ "ΚΡΑΤΟΣ"ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ (Μικρή συλλογή άρθρων




Γράφει ο Ανδρέας Μπανούτσος (Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων με ειδικότητα σε θέματα Ασφαλείας)

Οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS) στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο απείλησαν τη Ρωσία ότι το χαλιφάτο τους σύντομα θα περιλαμβάνει στα εδάφη του τη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας και τον Καύκασο. Φυσικά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η πρόθεση αυτή του Ισλαμικού κράτους μπορεί να συνοδευτεί και από τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την απειλή του. Προς το παρόν φαίνεται πως το IS έχει ως άμεσο στόχο να εκτοπίσει τη Ρωσική και Κινεζική επιρροή από τη Μέση Ανατολή και ειδικότερα από τη Συρία και το Ιράκ, επιδιώκοντας παράλληλα να πλήξει τον λεγόμενο Σιιτικό άξονα Τεχεράνης-Βαγδάτης-Δαμασκού-Βηρυτού περιορίζοντας έτσι και τη περιφερειακή γεωπολιτική ισχύ του Ιράν (βασικού προμηθευτή της Κίνας σε πετρέλαιο).