Ετικέτες

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τσετσένος καταζητούμενος - Διέμενε επί χρόνια στην Τουρκία και επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα λαθραία


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται Τσετσένος, 34 ετών, μέλος ένοπλης οργάνωσης στη Ρωσία, ο οποίος καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία πέντε Ρώσων αστυνομικών.
Ο καταζητούμενος συνελήφθη στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, μεταξύ 46 παράνομων μεταναστών οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, από την Τουρκία, με μηχανοκίνητη λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο Τσετσένος, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε αρχικά, ψεύτικα στοιχεία. Ωστόσο, έπειτα από συνεργασία των ελληνικών αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες ρωσικές, μέσω της Interpol, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντος, ότι πρόκειται για Τσετσένο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας «για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου».

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα σε οχήματα με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας.

Ο άνδρας, από το 2012, διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις ρωσικές Αρχές.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου