Ετικέτες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

«Να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ», ζητά ο γενικός διευθυντής του BBC


Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει την ΕΡΤ

Ο ισχυρός άντρας του βρετανικού δικτύου καταδίκασε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ δε δίστασε να χαρακτηρίσει την κίνηση της κυβέρνησης ως «αντιδημοκρατική» και «αντιεπαγγελματική»

Μάλιστα αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο προέτρεψε να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, καθώς όπως είπε « τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν τις δημοκρατικές κοινωνίες».



Πηγή : http://www.newsbomb.gr/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ DEUTCHE TELEKOM ΣΤΟ “ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

undefined
H μπαγκέτα της εκτροπής στην κυβέρνηση
το «βαλιτσάκι» του μπλακ άουτ στην Deutsche Telekom!
   Το πραξικόπημα-οπερέτα όπως εξελίχτηκε το βράδυ της Τρίτης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, πρέπει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.

Ανοιχτή επιστολή των μελών της ΙΣΤ συνόδου της Βουλής για ΕΡΤ

Αγαπητοί εργαζόμενοι-ες της ΕΡΤ.
14/06/2013
Με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή μας επιδιώκουμε ως μέλη της ΙΣΤ συνόδου της Βουλής των εφήβων να σας εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας, ένας αγώνας ο οποίος πια έχει καταλήξει και δικός μας . Ένας αγώνας για τη δημοκρατία προτίστως καθώς και για την εξασφάλιση εργασίας όχι μόνο για εσάς αλλά και για όλους τους «ματωμένους» Έλληνες πολίτες. Είμαστε ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και ουσιαστικά να καταπατήσει μία από τις βασικότερες αρχές της Δημοκρατίας, την ελευθεροτυπία-ελευθεροστομία.

Η Δημοκρατία διέξοδος για την ανθρωπότητα

undefined





 Από τη Δημοκρατία στην ψευδο-δημοκρατία

Ενώ η Αθήνα βρισκόταν στον Χρυσό της Αιώνα, την ίδια στιγμή, κάπου κοντά αλλά ταυτόχρονα πολύ μακριά, μια άλλη πόλη δημιουργούσε κάτι νέο. Κάτι πανίσχυρο που θα κλόνιζε τη Μεσόγειο και θα κυριαρχούσε στον γνωστό τότε κόσμο.
Το 509 π.Χ. καταλύεται η μοναρχία στο Ρωμαϊκό Βασίλειο και τη θέση της αναλαμβάνει ένα νέο και αυτοδύναμο πολίτευμα. Την στιγμή αυτή η Ρώμη αναδεικνύει τη σπουδαιότερη προσφορά της στο πολιτικό πάνθεον της ανθρωπότητας: το πολίτευμα που ονομάζεται Republic (Res Publica Romana)[1]. Μέχρι το 300 π.Χ. το πολίτευμα αυτό είχε αποκρυσταλλωθεί. Στα ηνία του πολιτεύματος βρέθηκε ένα νέο και μοναδικό πολιτικό σώμα, το οποίο ονομάσθηκε Senatus. Η "Γερουσία" ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε από την αρχαία Σπάρτη (το συμβούλιο των γερόντων του Λυκούργου), όπως ακριβώς ήταν και η ιδέα των δύο Υπάτων, που είχε βασιστεί στους δύο Βασιλείς των Λακεδαιμονίων. Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται μια μεγάλη αλήθεια.

Υπόθεση ΕΡΤ: η Κακιστοκρατία

undefined
Η ΕΡΤ δεν υπάρχει πια.

Με μία δικτατορικού τύπου ξαφνική και εσκεμμένα αιφνιδιαστική απόφαση, η ανάξια κυβέρνηση της Ελλάδος προχώρησε μονομερώς, ύπουλα και ύποπτα στην παύση λειτουργίας της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης». Δίχως να ενημερώσει τους Πολίτες ή τους εργαζομένους της ΕΡΤ η κυβέρνηση δημιούργησε ένα αυταρχικό προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο η - έτσι και αλλιώς αντιδημοκρατική - πολιτική ηγεσία  δεν χρειάζεται πλέον να λογοδοτεί για το παραμικρό. Οι μικρόνοες πολιτικοί ακόλουθοι του Αντωνάκη, θεώρησαν ότι μία καλή στρατηγική κίνηση για να αφοπλίσουν τις «οργανώσεις» της ΕΡΤ είναι η αιφνιδιαστική επίθεση. Κάτι το οποίο ούτε αποτελεσματικό απεδείχθη, και ούτε κατά διάνοια Δημοκρατικό… Οι ίδιοι πολιτικά αμύητοι σύμβουλοι, οδήγησαν τον κ. Κεδίκογλου να αποδεχθεί την ενοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ. για διαφθορά , νεποτισμό, κτλ. μέσω της ΕΡΤ…

Ένα βιβλίο για τη Δημοκρατία

undefined
Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Δημοκρατία, το Πολίτευμα που περιμέναμε» από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων. Ο συγγραφέας Στ. Καλεντερίδης μας παρουσιάζει την πρώτη έκδοση της Δημοκρατίας Ιδεών, του Πολιτικού Οργανισμού του οποίου είμαι και εγώ μέλος.

Η Αγάπη ειναι πράξη Εμπιστοσύνης !




Όλοι μας έχουμε υψώσει τείχη στην καρδιά μας για χάρη της επιβίωσης. Σε αυτά τα εσωτερικά τείχη είναι στριμωγμένοι οι κρυφοί μας φόβοι, οι άσχημες εμπειρίες μας, τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά μας, τα ελαττώματά μας, οι αμφιβολίες μας. Όλοι μας έχουμε αυτό το σκοτεινό κομμάτι μέσα μας.

Και μια μέρα έρχεται η αγάπη, η αληθινή αγάπη που είναι πολύ πιο επικίνδυνη από όσο τολμάει κανείς να παραδεχτεί. Ξυπνάει μέσα μας η ίδια νευρικότητα που νιώθει κάποιος αν δει στο όνειρό του ότι είναι γυμνός στο δρόμο. Γιατί το να συνδεθεί κάποιος, σημαίνει ότι πρέπει να βουτήξει σ' αυτό το σκοτεινό μέρος μέσα του και να επιτρέψει στο φως να μπει.

Νέος πρόεδρος του Ιράν, από τον πρώτο γύρο, ο μετριοπαθής κληρικός Ροχανί




Αλλαγή ηγεσίας στην Τεχεράνη

O Χασάν Ροχανί πήρε λίγο πάνω από το 50% ήδη από τον πρώτο γύρο στις ιρανικές προεδρικές εκλογές, αφήνοντας αρκετά πίσω τους τους αντιπάλους του
O Χασάν Ροχανί πήρε λίγο πάνω από το 50% ήδη από τον πρώτο γύρο στις ιρανικές προεδρικές εκλογές, αφήνοντας αρκετά πίσω τους τους αντιπάλους του  
Την πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο κατάφερε να εξασφαλίσει ο μετριοπαθής κληρικός Χασάν Ροχανί στις κάλπες για την προεδρία του Ιράν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Ροχανί επικράτησε με λίγο πάνω από το 50%, αφήνοντας αρκετά πίσω του τους υπόλοιπους υποψηφίους.

US Grand Strategy Options





 obama190711x





In the Context of Debates Over US Decline and Rising Powers, Critically Compare and Contrast US Grand Strategy Options. Which One Would You Follow and Why?
America’s unipolar moment is arguably at an end. The logic of the statement can be drawn from its rising economic competitor China and its military imperial overstretch in the Afghanistan and Iraq wars. However, under American preponderance, Wilsonian notions of liberal order building have boomed and a pax-Americana established. As John Ikenberry (2011) notes, American preponderance has allowed the United States to create a liberal order based upon its own identity and interests:

Η γιαγιά με τη σφεντόνα που επιτίθεται κατά αστυνομικών στην Τουρκία και έγινε σύμβολο της αντίστασης.




Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωτογραφίες μιας ηλικιωμένης κυρίας η οποία συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στη γειτονική χώρα και μάλιστα με τρόπο αρκετά επιθετικό.
Η εν λόγω κυρία, που τείνει να γίνει σύμβολο της αντίστασης κατά της αστυνομικής βίας στην Τουρκία, επιτίθεται κατά ανδρών των ΜΑΤ με σφεντόνα, ενώ ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
Στο δεξί της χέρι φέρεται να έχει γράψει την ομάδα αίματός της σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Δυστυχώς, η ηλικιωμένη γυναίκα κάτι φαίνεται πως γνώριζε, καθώς, λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με φορείο για να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς, ωστόσο, να έχει κάτι σοβαρό, απλά μικρά αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.

EU Parliament reacts to Turkish Minister Bağış’s statement



 egemen-bagis
Two members of European Parliament (MEPs) have reacted to Turkish EU Affairs Minister Egemen Bağış in a joint statement due to his remarks against European parliamentarians who recently approved a resolution that criticized the Turkish government for the police crackdown on ongoing protests over a government plan to redevelop an İstanbul park.
Responding to European criticism, Bağış accused some European officials and politicians of making “irresponsible” statements and “talking nonsense” for the sake of media attention.

America’s Dark View of Turkish Premier Erdoga


KASIMPA$ALI
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, center, has surrounded himself with “an iron ring of sycophantic (but contemptuous) advisors,” according to US diplomatic cables.
The US is concerned about its NATO ally Turkey. Embassy dispatches portray Prime Minister Recep Tayyip Erdogan as a power-hungry Islamist surrounded by corrupt and incompetent ministers. Washington no longer believes that the country will ever join the European Union.
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan is the most important Muslim ally of the United States. On coming into office he promised a democratic Islam — a vision that could have become a model for other countries in the region.

Γκιουλ: Γυρίστε σπίτια σας – Διαδηλωτές: Δεν πάμε πουθενά


Παραμένει η ένταση στην Τουρκία

undefined
έα σπίθα έντασης φαίνεται ότι ξεπηδά στην Τουρκία καθώς από τη μία οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο πάρκο Γκεζί και από την άλλη ο μέχρι πρότινος διαλλακτικότερος εκπρόσωπος της τουρκικής εξουσίας, ο πρόεδρος της χώρας, Αμπμντουλάχ Γκιούλ, ζητά από τους συγκεντρωμένους «να πάνε σπίτι τους». Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση δια στόματος Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι σε περίπτωση που η δικαιοσύνη κρίνει ότι το πάρκο πρέπει να διατηρηθεί, τότε θα συμμορφωθεί με την απόφαση, ενώ προτίθεται να προχωρήσει και σε δημοψήφισμα.
«Γεύση» από την σκληρή γραμμή στην οποία φαίνεται επί του πρακτέου να παραμένει πιστή η κυβέρνηση πήραν οι διαδηλωτές που τα ξημερώματα του Σαββάτου διαδήλωσαν στην Άγκυρα.

Αλεβίτες: Οι “άλλοι” Τούρκοι.




20130615-172601.jpgτου Σάββα Πέτρου*
Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι γύρω στα 25 εκατομμύρια και ανέκαθεν ήταν υπό διωγμόν. Παρά τις πολλές προσπάθειες των Τούρκων Σουνιτών να τους αφομοιώσουν, δεν έχασαν τη συνοχή τους. Η καχυποψία και η προκατάληψη χωρίζει τους Αλεβίτες και τους Σουνίτες, οι οποίοι κατηγορούν τους Αλεβίτες ως ετερόδοξους, σχηματικούς, προδότες και ανήθικους.
Οι Σουνίτες στην Τουρκία, με ασπίδα τον στρατό, την αστυνομία και το σύνταγμα, κλείνουν τους τεκέδες των Αλεβιτών, τους κόβουν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, μπλοκάρουν τα αναπτυξιακά έργα στις περιοχές τους κ.ά. Τη μεγαλύτερη εξόντωση Αλεβιτών (40.000 νεκροί) την έκανε ο Σουλτάνος Σελίμ, το όνομα του οποίου έδωσε ο Ερντογάν πριν από μερικές ημέρες στην τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου. Αυτό, σε συνδυασμό με
τους νόμους για το αλκοόλ και την αντισύλληψη, ενόχλησε τους Αλεβίτες, επειδή θεωρούν ότι οι νόμοι αυτοί στρέφονται εναντίον τους.

Ή ο κύριος Σαμαρας παίζει θέατρο με συμπρωταγωνιστές τους συγκυβερνώντες, ή έρχεται η Έξοδος της Ελλάδας απο την ΕΕ.



20130616-023815.jpg
Το Μέγαρο Μαξίμου διαδίδει την πρόθεση και την αποφασιστικότητα να μην κάνει πίσω, έστω και αν αυτό σημαίνει εκλογές.
Βενιζέλος και Κουβελης κάνουν αντιστασιακές ασκήσεις πάνω σε μία εξέλιξη που την γνώριζαν πολυ καλά. Όπως αποκάλυψε το Ολυμπία, το θέμα της ΕΡΤ ήταν εντολή του ΔΝΤ απο τον Ιούλιο του 2011 και θεσμοθετήθηκε με ΦΕΚ τον αμέσως επόμενο μήνα (8/2011). Με σχέδιο καρμπόν της εντολής του ΔΝΤ.
Το εύλογο συμπέρασμα λοιπόν θα ήταν ότι οι τρεις συνέταιροι παίζουν ένα θέατρο εντυπώσεων, μία φαρσοκωμωδία που θα ξεχαστεί μαζι με την ΕΡΤ. Όλοι ήξεραν πολυ καλά
τι υπέγραφαν και τι έπρεπε να υλοποιήσουν. Άσχετα εάν οι βουβουζέλες του καθεστώτος σιγονταρουν το θέατρο εξαπατωντας για πολλοστή φορα τον λαό.
Υπάρχει όμως κάτι άλλο που θα πρέπει να κάνει τους νοημονες πολίτες να ανησυχούν. Η στάση της Ευρώπης.

ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Γράφει οΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
                                                   Με το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, με ρηματική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός άδειασε τους κυβερνητικούς του εταίρους (τους οποίους δεν είχε ενημερώσει), προκαλώντας τους και δείχνει πλέον να μην υπολογίζει, αφού γνωρίζει ότι αφήνοντας το κυβερνητικό σχήμα μεταβαίνουν στην ανυπαρξία και στον εκλογικό αφανισμό.
    Ο κ. Σαμαράς προέβη μάλλον σ’αυτή την κίνηση, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία την δική του και της κυβερνήσεως του, να φέρει αυτές τις περίφημες επενδύσεις που ψάχνει εναγωνίως στο εξωτερικό και δεν έρχονται, παρά τα αλλεπάλληλα απεγνωσμένα ταξίδια του, στην Κίνα, στο Κατάρ, στο Αζερμπαϊτζάν και δε ξέρω που αλλού και ιδιαίτερα μετά την «θορυβώδη» αποχώρηση της GAZPROM (που πάνω της είχε εναποθέσει όλες του τις ελπίδες)  χωρίς να δώσει προσφορά για την ΔΕΠΑ.

«Σλαβιστές από 23 χώρες θα μελετήσουν τη νοτιοσλαβική γλώσσα των Σκοπίων»





undefined
 
Σλαβιστές και «μακεδονιστές», νέοι επιστήμονες, ιστορικοί, εθνολόγοι, φοιτητές από πανεπιστήμια είκοσι τριών χωρών από όλον τον κόσμο θα πληροφορηθούν για τη νοτιοσλαβική γλώσσα των Σκοπίων, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη λογοτεχνία, σε ένα Διεθνές Συμπόσιο,  που θα πραγματοποιηθεί 

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ…ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!!!





undefined
“Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης” ήταν η χθεσινοβραδινή εικόνα που έδωσε στους Έλληνες, ο Αντώνης Μέρκελ Σαμαράς, στο άκρως ελεγχόμενο γαλάζιο κοινό του δήθεν Συνεδρίου των 1200 μόνο νέων κομματόσκυλων της δεξιάς.
Από το ύφος του λόγου του, από τις κινήσεις των χεριών του αλλά και από όσα έλεγε καταλάβαινες ότι η κατάσταση έφυγε από τα χέρια του.