Ετικέτες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Υπόθεση ΕΡΤ: η Κακιστοκρατία

undefined
Η ΕΡΤ δεν υπάρχει πια.

Με μία δικτατορικού τύπου ξαφνική και εσκεμμένα αιφνιδιαστική απόφαση, η ανάξια κυβέρνηση της Ελλάδος προχώρησε μονομερώς, ύπουλα και ύποπτα στην παύση λειτουργίας της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης». Δίχως να ενημερώσει τους Πολίτες ή τους εργαζομένους της ΕΡΤ η κυβέρνηση δημιούργησε ένα αυταρχικό προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο η - έτσι και αλλιώς αντιδημοκρατική - πολιτική ηγεσία  δεν χρειάζεται πλέον να λογοδοτεί για το παραμικρό. Οι μικρόνοες πολιτικοί ακόλουθοι του Αντωνάκη, θεώρησαν ότι μία καλή στρατηγική κίνηση για να αφοπλίσουν τις «οργανώσεις» της ΕΡΤ είναι η αιφνιδιαστική επίθεση. Κάτι το οποίο ούτε αποτελεσματικό απεδείχθη, και ούτε κατά διάνοια Δημοκρατικό… Οι ίδιοι πολιτικά αμύητοι σύμβουλοι, οδήγησαν τον κ. Κεδίκογλου να αποδεχθεί την ενοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ. για διαφθορά , νεποτισμό, κτλ. μέσω της ΕΡΤ…

Τι θα περίμενε βέβαια κανείς από την ελίτ της Κακιστοκρατίας και της πολιτική άγνοιας. Ο «κρατισμός» των πολιτικών του σήμερα είναι τόσο ισχυρός, ώστε ακόμα και προσπάθειες μείωσης του δημοσίου τομέα με οποιονδήποτε τρόπο, φαίνονται ως Μοναρχικές και αυταρχικές κινήσεις ενός απολυταρχικού κράτους, ενός πολιτικού δηλαδή τέρατος… Να υπενθυμίσω πως το Divide et impera και το κοινωνικό μίσος και έριδα που θέλησε να δημιουργήσει η Κακιστοκρατία ήταν προφανές και φτηνό, ενώ ο κ. Σ. Κεδίκογλου δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ιούλιο Καίσαρα παρά μόνο στην τάση του για Τυραννίδα.

Σε μια Δημοκρατία: η πολιτική ηγεσία δεν βλέπει αντιπάλους στα όργανα και τις υπηρεσίες της πολιτείας, τους οποίους νοιώθει πως πρέπει να «κατατροπώσει». Ούτε χρησιμοποιεί επικοινωνιακά άλλοθι και αντιπερισπασμούς για να συγκαλύψει την ανικανότητα και την αποτυχία της. Αντιθέτως λειτουργεί Δημοκρατικά, ενημερώνει τον πολίτη για τις βέλτιστες πολιτικές αποφάσεις οι οποίες οφείλουν να εκφράζουν όλη τη χώρα – και όχι μόνο την πλειοψηφία.. Κάτι το οποίο είναι βασικό συστατικό ενός Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου