Ετικέτες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τέλος πια στην πυρηνική απειλή!



1986-2013: 27 χρόνια Τσερνομπίλ
Δρ Ζωή Καβόγλη
Καθηγήτρια Φυσικής 1ο Ενιαίο Λύκειο Αιγάλεω
ü      Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα μακριά από τα σπίτια τους, πρόσφυγες στην ίδια τη χώρα τους.
ü      Τα παιδιά αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες συνέπειες από την πυρηνική έκρηξη: Αύξηση λευχαιμιών, καρκίνων θυρεοειδούς, κατάρρευση του αμυντικού συστήματος τους.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα (45/190) στις 21 Δεκεμβρίου του 1990 για τις χώρες της Παγκόσμιας Κοινότητας:

Η Επιτροπή Ηνωμένων Εθνών
… είναι βαθιά ενοχλημένη από τις συνεχείς αρνητικές επιδράσεις, όσον αφορά τις ζωές και την υγεία του πληθυσμού που προσβλήθηκαν από την καταστροφή του Τσερνομπίλ, που, όπως αποδείχτηκε έχει τόσο σοβαρές και ασύγκριτες διαστάσεις.

Η σιωπή μας για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Συρία



Ο…ΚΥΝΙΚΟΣ
 
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Δε μπορώ να σιωπώ άλλο και να κάνω ότι δεν βλέπω. Αυτό που συμβαίνει στη Συρία, θα έπρεπε να μας προβληματίζει έντονα. Αλλά, θα μου πείτε, εδώ δε νοιαζόμαστε για τη δική μας γενοκτονία, θα νοιαστούμε για την καταστροφή των Σύριων;;

Και όμως, θα έπρεπε να υψώσουμε τη φωνή μας, για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση των πρόθυμων νενέκων, να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της Συρίας και να αποχωρήσει από τη σπείρα των κακοποιών της Νέας Τάξης, που έχει πέσει σαν ακρίδα πάνω στο συριακό λαό, για να του επιβάλλει το ισλαμιστικό σκοτάδι!! Δεν πρόκειται για εμφύλιο, όπως σκόπιμα λένε. Πρόκειται για πανισλαμική σουνιτική επίθεση μισθοφόρων κατσαπλιάδων από όπου γης.

Η μάχη των Πλαταιών και η τελική συντριβή των Περσών (479 π.X.)


φιλίστωρ Ι. Β. Δ.

Ο Μαρδόνιος πριν εισβάλει νότια επιχείρησε να αποσπάσει τους Αθηναίους από την ελληνική συμμαχία στέλνοντας ως πρέσβη τον βασιλέα της Μακεδονίας Αλέξανδρο Α’ ο οποίος υποσχέθηκε να αποζημιώσει για τις ζημιές και να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια εφόσον συμμαχούσαν με τους Πέρσες. Όταν πληροφορήθηκαν οι Σπαρτιάτες για την πρεσβεία αυτή θορυβήθηκαν διότι ήξεραν ότι η Αττική είχε ερημωθεί και οι Αθηναίοι αντιμετώπιζαν το φάσμα της πείνας, όπως επίσης ότι ήταν δυσαρεστημένοι διότι οι Πελοποννήσιοι δεν είχαν στείλει στρατό έγκαιρα στη Βοιωτία όπως είχαν υποσχεθεί ώστε να προστατέψουν την πόλη τους. Γι’ αυτό έσπευσαν να στείλουν πρέσβεις ώστε να προλάβουν τη συνθηκολόγηση υποσχόμενοι ότι αυτοί και οι υπόλοιποι σύμμαχοι θα ανελάμβαναν να θρέψουν τις οικογένειες των Αθηναίων.

Παυλοπέτρι Λακωνίας: Η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο


Με το όνομα Παυλοπέτρι είναι γνωστά νησίδα και ομώνυμη παραλία που ανήκουν στην κοινότητα Ελαφόνησου στην γη της Λακωνίας δίπλα στο χωριό Βιγκλάφια. Στην περιοχή υπάρχουν ταφικά αρχαιολογικά ευρήματα. Θαλαμωτοί αρχαίοι τάφοι στην ακτή Παυλοπέτρι με τα σμαραγδένια νερά. Λαξευμένα σκαλιά, κιβωτιόσχημοι αρχαίοι τάφοι πάνω στην ομώνυμη νησίδα απέναντι.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας και η ιστορική της σημασία


ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στη χρονική περίοδο, από το 500 έως το 480 π.Χ., συνέβηκαν στην Ελλάδα πολλά και σπουδαία γεγονότα. Η Ιωνική εξέγερση, η εκστρατεία των Περσών κατά της Ελλάδας, η νίκη των Αθηναίων στον Μαραθώνα, οι Πελοποννησιακή και Αθηναϊκή Συμμαχίες αποτελούν τα κύρια γεγονότα για τη χρονική αυτή περίοδο. Και αυτό, γιατί τα γεγονότα αυτά επηρέασαν καθοριστικά τη στάση των πόλεων-κρατών μεταξύ τους, αλλά κυρίως επηρέασαν τη στάση τους απέναντι στους Πέρσες, οι οποίοι, αφού πάτησαν το πόδι τους στις ελληνικές ιωνικές πόλεις, άρχισαν να «ορέγονται» και την ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Ένας «φιλάνθρωπος», τοκογλύφος...


Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Έφτασε, λοιπόν, στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες ο «φιλάνθρωπος» Σόρος, για να μιλήσει σε εκδήλωση, με θέμα της ομιλίας του την φιλανθρωπία (!!)

Ο γνωστός για τις φιλοσκοπιανές του θέσεις Τζορτζ Σόρος, ήταν προσκεκλημένος σε κλειστό παγκόσμιο φόρουμ για τη φιλανθρωπία, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 28-29 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Ο Έλληνας ζωγράφος Νικόλαος Γύζης, (1842-1901)




undefined
Το κρυφό Σχολειό
Οι πίνακες του Γύζη έχουν πνοή, ψυχή αν προτιμάτε. Και ξεχειλίζουν από ομορφιά, πατριωτισμό, ανθρωπιά και ζωή. Ανάμεσά τους μας αγγίζουν περισσότερο οι απεικονίσεις της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων, ακόμη και αν κάποιες από αυτές αναδύονται από την αχλύ του θρύλου. Και είναι μαγικός ο τρόπος με τον οποίο καθημερινά πρόσωπα με ανθρώπινα συναισθήματα εκφύονται από θεϊκούς και μυθικούς κορμούς και μοιάζουν να ταιριάζουν μεταξύ τους άψογα.

Ο Βασιλιάς Αρχίδαμος και οι βαψομαλλιάδες της Βουλής

Ο Βασιλιάς Αρχίδαμος και οι βαψομαλλιάδες της Βουλής

undefined
Ο...ΚΥΝΙΚΟΣ του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου Από τον καιρό που διάβασα κάποτε στα Ανάλεκτα των Λακεδαιμονίων, ένα ιστορικό ανέκδοτο με πρωταγωνιστή τον βασιλιά Αρχίδαμο, άλλαξε και ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι πλέον το ψέμα και τις μορφές του. Και εξηγώ.

Ο Γάλλος ζωγράφος Paul Cezanne (1839-1906)


undefined
«Το όρος Sainte-Victoire», 1885
Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Ο Πωλ Σεζάν, ήταν ένας από εκείνους που προσπάθησαν να βρουν τις νέες λύσεις για να βγει η τέχνη από το κενό όπου είχε περιέλθει μετά τις κατακτήσεις του Ιμπρεσιονισμού. Ο Σεζάν δεν παραδεχόταν καμία παραδοσιακή μέθοδο ζωγραφικής και είχε αποφασίσει να αρχίσει από την αρχή, σαν να μην υπήρχε ζωγραφική πριν από αυτόν. Εργάστηκε σε μια επαρχία της Νότιας Γαλλίας, έξω από το πολύβουο επίσημο κέντρο της τέχνης, όπου είχε αποσυρθεί σε μια ηθελημένη απομόνωση, αηδιασμένος από τις διαμάχες των κριτικών και την επικρατούσα αισθητική του κοινού.

Εκεί έβαλα τελεία


undefined
Της Αρετής Γκιωνάκη

Πρέπει να χωρίσετε Εβίτα! Δεν έχει η σχέση σας άλλα περιθώρια. Πρέπει να χωρίσετε!
Τα λόγια της Κλάρας ηχούν όμοια σφυριά στο κεφάλι μου. Απελπισμένες σκέψεις κάνουν βόλτα στο σαλεμένο σχεδόν λογικό μου.
-Πρέπει να χωρίσετε!
-Πρέπει να χωρίσετε!
-Πρέπει να χωρίσετε!


Είναι ο μισός μου εαυτός που ξέρει την αλήθεια και μεταμελείται για ότι έχει κάνει, για ότι στερεί εδώ και καιρό από κάποια άλλη. Είναι και ο άλλος μου μισός εαυτός, που χαίρετε για την παγίδα που της έστησε, αφαιρώντας της κάτι γι΄ αυτήν πολύτιμο. Υπάρχουν αξίες διφορούμενες, αξίες που στην αναξιότητά τους μέσα υποθάλπουν το αβέβαιο. Υποκριτικές καταστάσεις που τη μια στιγμή σε ρίχνουν στο γκρεμό και την άλλη σε εξυψώνουν στον ουρανό. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί αυτό που εγώ νόμιζα για τέλειο έκρυβε μέσα του τόσο πόνο.

Αίγυπτος: Η επόμενη μέρα!



undefined
Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Εμφύλιος και στο βάθος ΔΝΤ;;;;
”Κοιτάζοντας πίσω στην Αραβική Άνοιξη, προκαλεί εντύπωση το πόσο λίγες προσωπικότητες αντικαταστάθηκαν, πόσα λίγα καθεστώτα ανατράπηκαν και πόσο χάος προκλήθηκε από την επανάσταση” αναφέρει το Stratfor στην έκθεσή του με θέμα ”Η επόμενη φάση της Αραβικής Άνοιξης” .
Ήταν 25 Ιανουαρίου του 2011 όταν ξεκίνησε η Αιγυπτιακή επανάσταση. Οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου είχαν ως στόχο της παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Πηγή έμπνευσης για τους διαδηλωτές αποτέλεσαν τα γεγονότα στην Τυνησία [ Εξέγερση στη Τυνησία ] ένα περίπου μήνα νωρίτερα που είχαν ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρόεδρος Ζινέ Ελ Αμπεντινέ Μπεν Άλι .

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στο στόχαστρο του στρατού

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στο στόχαστρο του στρατού


Συνελήφθη ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Έρευνα κατά του Μόρσι από τις αρχές. Επικρατέρος να ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης, μέχρι τις εκλογές, ο Ελ Μπαραντέι.




Η αιγυπτιακή στρατιωτική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε στην πόλη Μάρσα Ματρούχ, στα βόρεια της Αιγύπτου, μία ημέρα μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι αρχές εντόπισαν τον Μπαντίε στην πόλη, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, ωστόσο δεν θεώρησαν ότι προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Νωρίτερα, η εισαγγελία είχε διατάξει τη σύλληψή του, όπως και αυτή του ισχυρού ανώτατου στελέχους της Αδελφότητας, του Χάιρατ ελ Σάτερ.

“Οι τεμπέλες Ελληνίδες που δεν πάνε για καμαριέρες”! Άλλο ένα εμετικό άρθρο τύπου “Μανωλάδας”.



undefinedΕντέλει η φάμπρικα δημιουργίας του “τεμπέλη βρωμοέλληνα” δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι αστικοί μύθοι τύπου “Μανωλάδας” που τον συντρίψαμε τις τελευταίες ημέρες και υποχρεώσαμε τον ΟΑΕΔ να παραδεχθεί τα ψεύδη, εχουν τον στόχο τους. “Είστε τεμπέληδες, απατεώνες, οπότε καλά σας κάνουμε και σας σκίζουμε”.

Νέο “χτύπημα” αυτό που λάβαμε πρωΐ στο μέιλ από ιστοσελίδα της Κρήτης. “Προσφέρει δουλειά αλλά … καμία δεν ενδιαφέρθηκε!” Αποκαλύπτει το άρθρο. Ξεκινά έτσι:

Συγχαρητήρια στους «γερμανοτσολιάδες»


undefined
Τρελοί από τη χαρά τους είναι ο πρωθυπουργός –ιδίως αυτός!– και οι υπουργοί της πολιτικά δοσίλογης κυβέρνησης των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. Βοηθούσης και της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία –όπου με το ζόρι αποφεύχθηκε η κατάρρευση των Κουίσλινγκ της Λισαβόνας, καθώς απειλούσε να αποχωρήσει το κόμμα των νοσταλγών και συνεχιστών της …χούντας του Σαλαζάρ που ακόμη κι αυτό θεωρεί «εθνοπροδοτική» τη μνημονιακή πολιτική της πορτογαλικης Δεξιάς(!)– το Βερολίνο προχώρησε σε κινήσεις στήριξης των εγχώριων «γερμανοτσολιάδων» του Σαμαρά. Μόνο σε φραστικό επίπεδο, φυσικά.

Εκείνο το νεύμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να έρθει πιο κοντά της για να φωτογραφηθούν μαζί κοντεύει πια να γίνει τόσο διάσημο όπως το …άνοιγμα των ποδιών της Σάρον Στόουν για να δουν όλοι ότι δεν φορούσε σλιπ πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια! Από κοντά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειώσει σημαντικές προόδους ως προς τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος πως η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθει στο Γιούρογκρουπ αύριο, θα είναι οπωσδήποτε θετική! Σαν να μην έφταναν αυτά, έστειλαν στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, Γκίντο Βεστερβέλε, για να πει και επιτοπίως τα συγχαρητήρια του Τέταρτου Ράιχ στον άνθρωπό του στην Ελλάδα, τον Αντώνη Σαμαρά: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Βεστερβέλε μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και σαν κακιά στρίγκλα μίλησε μόνο για «ίχνη προόδου(!)» και πρόσθεσε συγχεχυμένα ότι «τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη». Πιάσ’ τ’ αβγό και κούρεφ’ το δηλαδή!

Σας τσίμπησε έντομο; Δοκιμάστε ζεστό κουτάλι!


Το καλοκαίρι μαζί με όλα τα θετικά του φέρνει και τα ενοχλητικά τσιμπήματα εντόμων και ειδικά των κουνουπιών. Μια εκπληκτικά απλή μέθοδος μπορεί να σας σώσει από τη φαγούρα μέσα σε λίγα λεπτά. Χωρίς κρέμες, αλοιφές ή εντομοαπωθητικά, η λύση είναι απλή και δίπλα σας!

Το μόνο που πρέπει να κάνετε, γράφει το lifehacker, είναι να ζεστάνετε ένα μεταλλικό κουτάλι και να το πιέσετε στο σημείο του τσιμπήματος. Πιέστε το εκεί για μερικά λεπτά και όταν το βγάλετε η φαγούρα θα έχει εξαφανιστεί!

Όταν μας τσιμπάνε κουνούπια, εισάγουν στο σώμα μας μια πρωτεΐνη που εμποδίζει το πήξιμο του αίματος. Αυτή η πρωτεΐνη είναι που προκαλεί τον κνησμό, αλλά καταστρέφεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή :  http://perierga.gr

Ερντογάν-Γκιουλέν /// ΜΙΤ-MOSSAD: Οι φίλοι έγιναν πλέον εχθροί;




undefined
Ερντογάν και Γκιουλέν
Η πορεία του Ερντογάν και του Γκιουλέν από ένα σημείο και μετά είναι παράλληλη. Η προσωπικότητα και ο πολιτικός βίος του Ερντογάν είναι λίγο πολύ γνωστά στους αναγνώστες μας και λόγω των άρθρων που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στην παρούσα στήλη.

Για όσους δεν γνωρίζουν όμως τον Γκιουλέν, να πούμε εν περιλήψει ότι είναι ο αρχηγός της θρησκευτικής σέχτας των Νουρ, που διαθέτει τεράστια περιουσία (ισχυρά ΜΜΕ, πανεπιστήμια, λύκεια, εταιρίες κ.λπ.), μεγάλο δίκτυο στελεχών που δρουν συνωμοτικά στην Τουρκία και σε δεκάδες χώρες του κόσμου, ενώ ο ίδιος από το 1999 ζει στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, απ’ όπου συντονίζει τη δράση του πανίσχυρου δικτύου μηχανισμών άσκησης επιρροής που διαθέτει.
Στο παρελθόν ο συνταξιούχος ιεροκήρυκας υπήρξε συνομιλητής των Τουργκούτ Οζάλ, Τανσού Τσιλέρ, Μεσούτ Γιλμάζ, Μπουλέντ Ετσεβίτ, Αμπραάμ Φόξμαν, Μόρτον Αμπράμοβιτς και Πάπα Παύλου του Β΄, και ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του Ερντογάν, διατηρώντας στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και ακόμα στενότερες με τον τρίτο ισχυρό άνδρα της τριανδρίας, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Από το είδος και την υφή των δραστηριοτήτων του μηχανισμού του Γκιουλέν, τη δράση του οποίου η Ρωσία έχει απαγορεύσει, αφού την έχει χαρακτηρίσει ισλαμική τρομοκρατία, συνάγεται ότι το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται -αν δεν δημιουργήθηκε εξαρχής- από το αμερικανικό βαθύ κράτος, αφενός μεν για να ασκεί επιρροή μέσω αυτού η Ουάσινγκτον στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας, αφετέρου, σε γεωπολιτικό επίπεδο, για να χρησιμοποιείται ως μηχανισμός άσκησης επιρροής στην εκτεταμένη ζώνη από τις ακτές της Αδριατικής έως τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και το Σινικό Τείχος, ως εξισορροπητικός παράγοντας και αντίπαλον δέος στα ρωσικά αλλά και στα κινεζικά γεωπολιτικά συμφέροντα!
Αφού σκιαγραφήσαμε το πλαίσιο δράσης και τον ρόλο που παίζουν ο Γκιουλέν και η τρομοκρατική -κατά τη Μόσχα- σέχτα του, να υπενθυμίσουμε ότι μια άλλη τριανδρία, αυτή που απαρτίζεται από τους Ερντογάν – Νταβούτογλου – Φιντάν, επιχειρεί να κυριαρχήσει και να ελέγξει τις δομές εξουσίας στο τουρκικό κράτος, δημιουργώντας πανίσχυρους μηχανισμούς στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, όπως αναφέραμε στα άρθρα μας της 20ής και 22ας Ιουνίου.
Ακριβώς αυτές οι προσπάθειες κυριαρχίας στο παιχνίδι εξουσίας στην Τουρκία είναι που έχουν ενοχλήσει τον Γκιουλέν και τα ενεργούμενά του, που έχουν ανοίξει πόλεμο εναντίον του έως χθες φίλου και προστατευόμενου και σήμερα εχθρού Ερντογάν. Ο πόλεμος στην αρχή ήταν υπόγειος, όμως το τελευταίο διάστημα τείνει να πάρει χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης.
Λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση της εξέγερσης του πάρκου Γκεζί και της πλατείας Ταξίμ, που έληξε με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώνει το πρόγραμμα διαμόρφωσης του πάρκου, εξέλιξη που αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη πολιτική ήττα του Ερντογάν, είδαμε την κυβέρνησή του να προχωρεί στον «αποκεφαλισμό» 15 διευθυντών Ασφάλειας από θέσεις πληροφοριών και άλλων τόσων διευθυντικών στελεχών της ΜΙΤ, από διάφορες μονάδες της τουρκικής επικράτειας, της Κωνσταντινούπολης συμπεριλαμβανομένης.
Ενας από τους λόγους, η διαρροή μια είδησης που όχι μόνο καίει, αλλά τσουρουφλίζει τον Ερντογάν! Και επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι για τη διαρροή διευθυντές που διατηρούν σχέσεις με τη σέχτα του Γκιουλέν, έγιναν οι «αποκεφαλισμοί»!
Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, να αναφέρουμε ότι η είδηση σχετίζεται με ένα ατύχημα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο χαρακτηρίστηκε «Σουσουρλούκ Νο 2».
Το ιστορικό έχει ως εξής.
Τις 15 Φεβρουαρίου του 2013 ένα αυτοκίνητο που ανήκε στην τουρκική πρωθυπουργία, με οδηγό τον αστυνομικό της ασφάλειας του Ερντογάν Ιμπραήμ Γιλντίζ, στο Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο αστυνομικός και δύο συνεπιβαίνοντες, ο Γιασίν Αμπντουλάχ Καντί και ο συγγενής και συνεταίρος του Ουσάμε Κουτούμπ, αμφότεροι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας. Πού είναι το «ζουμί» της υπόθεσης. Οτι ο Καντί έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ επικίνδυνος τρομοκράτης και βασικός χρηματοδότης των τρομοκρατών που συμμετείχαν στις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους! Η υπόθεση ήταν τόσο σοβαρή, που ο Ερντογάν έστειλε στο νοσοκομείο να επισκεφθεί τον Καντί τον ίδιο τον γιο του, τον Μπιλάλ, που εμπλέκεται σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειας!
Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις στα ΜΜΕ για τις υπερεξουσίες που αποκτά σταδιακά η ΜΙΤ του Χακάν Φιντάν, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, που χρεώνονται από την πλευρά Ερντογάν στους κύκλους του Γκιουλέν, καθώς και αποκαλύψεις σε φιλικά προς την κυβέρνηση φύλλα και ΜΜΕ για εμπλοκή του εβραϊκού παράγοντα στις διαδηλώσεις και την εξέγερση στο Ταξίμ δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο έως τώρα υπόγειος πόλεμος ανάμεσα στο σύστημα Ερντογάν και το δίδυμο Γκιουλέν – εβραϊκός παράγοντας έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που δεν μπορεί πλέον να παραμείνει κρυφός.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν και πόσο θα αντέξει ο Ερντογάν και αν ήταν εύστοχο το λογοπαίγνιο «Τι Ταχρίρ, τι Ταξίμ»!
Σάββας Καλεντερίδης
δημοκρατία

Η Βρετανία εξέδωσε στην Ιορδανία τον ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικό Κατάντα


Έληξε μια μακροχρόνια διαμάχη για την έκδοσή του μουσουλμάνου σκληροπυρηνικού ιεροκήρυκα
Η Βρετανία εξέδωσε στην Ιορδανία τον ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικό, Αμπού Κατάντα. Ο Κατάντα αναχώρησε με αεροσκάφος που απογειώθηκε από στρατιωτική βάση της Μεγάλης Βρετανίας.
Έληξε έτσι μια μακροχρόνια διαμάχη για την έκδοσή του μουσουλμάνου σκληροπυρηνικού ιεροκήρυκα.

Γιατί οι άνθρωποι έχουν μπλε μάτια και τι σημαίνει;


undefined
Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και δεν είναι απλά ένα κλισέ, αλλά μια απόλυτη πραγματικότητα. Τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα μπορούν να «διαβαστούν» στα μάτια των ανθρώπων, εφ ‘όσον ξέρουμε το πώς.

Ο καθένας είναι διαφορετικός στον χαρακτήρα, στην εμφάνιση, στην κατανόηση αλλά το χρώμα των ματιών σε κάποιο βαθμό ενώνει τους ανθρώπους και τους δίνει μερικά κοινά χαρακτηριστικά.
Πριν μπούμε όμως στις λεπτομέρειες για τους ανθρώπους με μπλε μάτια που θα εξετάσουμε σήμερα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα θεωρία από μια ομάδα ερευνητών από την Κοπεγχάγη, για την μετάλλαξη που προκαλεί το μυστηριώδες φαινόμενο των μπλε ματιών: Ότι όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια, γενετικά σχετίζονται με ένα πρόσωπο που έζησε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κάπου μεταξύ 6 – 10.000 χρόνια πριν.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Human Genetics. Μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται OCA2 τέθηκε σε λειτουργία περίπου 8.000 χρόνια πριν. Και μάλιστα από έναν πρόγονο από τη Μαύρη Θάλασσα.
Αν πάλι αναρωτιέστε: «Γιατί να πάμε από το να μην έχει κανείς στη Γη μπλε μάτια πριν από 10.000 χρόνια και τώρα να έχουμε 20 ή 40 τοις εκατό των Ευρωπαίων που έχουν μπλε μάτια;», ο John Hawks του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison εξηγεί ότι αυτό το γονίδιο κάνει κάτι καλό για τους ανθρώπους. Τους κάνει να έχουν περισσότερα παιδιά!
Ο κερατοειδής χιτώνας αυτών των ανθρώπων είναι πιο ευαίσθητος από τον κερατοειδή των ατόμων με καστανά μάτια και τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν ασθενέστερα φίλτρα φωτός. Αυτό εξηγεί γιατί οι κάτοικοι των χωρών του Βορρά έχουν ως επί το πλείστον μπλε και γκρίζα μάτια και του Νότου έχουν καστανά μάτια και μαύρα, (έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία από τον ήλιο).
Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με μπλε μάτια

Egyptian nightmare for Erdogan




erdogan_asteri_tis_anato2
ISTANBUL- While the Turkish government spent much of the last couple of years branding itself as a paradigm for Egypt and other Arab Spring countries, the reverse is now taking place: Egypt is becoming the nightmare scenario for Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan. The violent phase of the protests in Istanbul, Ankara and other Turkish cities is over, for now, but the struggle to set their legacy has only just begun, and Erdogan would be well-advised to take a lesson from the mistakes of Egypt’s Muslim Brotherhood.
True, the danger of a military coup in Turkey at the moment is close to zero, if only because Erdogan has locked up an entire
army college (some 330 officers) on charges of plotting against him. But the parallels between the two countries run far beyond the superficial. For the record, so too did Egyptian still-President Mohammed Morsi try to purge the army last year, although he only removed a few top generals.

Ο Μπάρθενας «καίει» το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας



 


Ο Μπάρθενας «καίει» το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας 


Παραδέχτηκε ότι έπαιρνε μίζες για πάνω από 20 χρόνια

Μίζες για πάνω από 20 χρόνια έπαιρνε το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του παράνομα, παραδέχθηκε ο πρώην ταμίας του Λουίς Μπάρθενας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Mundo η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Μπάρθενας παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης αφού οι αρχές τον θεωρούν ύποπτο φυγής, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο συνεχίζει την έρευνά του σε βάρος του για απάτη και κερδοσκοπία. Ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί σε δύο μείζονες υποθέσεις διαφθοράς οι οποίες έχουν πλήξει την αξιοπιστία του κυβερνώντος κόμματος.
Τα σκάνδαλα διαφθοράς έχουν συνθλίψει την εμπιστοσύνη προς τα δύο κυβερνητικά κόμματα της Ισπανίας κι έχουν εξοργίσει τους Ισπανούς πολίτες, που υφίστανται τις συνέπειες μιας μακράς ύφεσης, της υψηλής ανεργίας, των περικοπών δαπανών και των αυξήσεων των φόρων.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μπάρθενας στον αρχισυντάκτη της El Mundo Πέδρο Ραμίρεθ, μερικές ημέρες πριν μεταχθεί σε φυλακή της Μαδρίτης, παραδέχθηκε ότι ο Λαϊκό Κόμμα λάμβανε μίζες από μεγιστάνες των κατασκευών σε αντάλλαγμα για κρατικές συμβάσεις στις επαρχίες όπου κυβερνούσε το κόμμα.
Ο δημοσιογράφος της El Mundo Εδουάρδο Ίνδα απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση γιατί η εφημερίδα καθυστέρησε τόσο να δημοσιεύσει την συνέντευξη ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό La Sexta αργά χθες βράδυ.

ΠΟΒΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Του Μιχάλη Τζανάκη

Ζούμε την περίοδο της πλήρους δικαίωσης του κοινωνικού «Δαρβινισμού». Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία στην κοινωνία επικρατεί αυτό που επικρατεί και στη φύση. Συγκεκριμένα δικαίωμα επιβίωσης έχουν μόνο οι δυνατοί, όσοι μπορούν να επιβάλλονται απόλυτα σ’ όλους τους άλλους.

Ένα στοιχείο της άθλιας προπαγάνδας που διαχέεται παντού τελευταία με πολύ καλά αποτελέσματα για τους γκεμπελίσκους, είναι η προβαλλόμενη αξία του «ποβερισμού», δηλαδή ένα είδος λατρείας της φτώχειας. Με επιχειρηματολογία ιερομονάχων του Αγίου Όρους, ότι τάχα πρέπει να είμαστε αρκούντως ολιγαρκείς, όπως οι πρόγονοι μας και να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, καθότι δεν μπορούμε να ζούμε πάνω απ’ τις «δυνάμεις» μας, αφού αυτό είναι προνόμιο μόνο Τευτόνων, Γότθων και άλλων «προοδευμένων» Αρίων και ουχί Ελλήνων νεοραγιάδων.

Δικαίωση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα – Το δικαστήριο αναγνώρισε ευθύνες στην εταιρεία για την επίθεση με οξύ εναντίον της


Δικαίωση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα – Το δικαστήριο αναγνώρισε ευθύνες στην ετα
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε, την Παρασκευή, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, καθώς καταλόγισε ευθύνες στην εργοδότρια εταιρεία για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της, το Δεκέμβρη του 2008, αναγνωρίζοντας την ως εργατικό ατύχημα, και επιδικάζοντας σημαντικό ποσό ως αποζημίωση.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/στριών , με έντονη συνδικαλιστική δράση είχε δεχθεί αρκετέ φορές απειλές για τη ζωή της και, τον πολύπαθο Δεκέμβρη του 2008, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με οξύ το οποίο της προκάλεσε σημαντικές βλάβες τόσο εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά της όργανα, καθώς οι δράστες την είχαν υποχρεώσει να το καταπιεί.

Ο εθνικός συγγραφέας της ΠΓΔΜ φορούσε «μαύρη κουκούλα»…



ΣΛΑΒΚΟ ΓΙΑΝΕΒΣΚΙ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ
Ο «εθνικός» συγγραφέας της ΠΓΔΜ Σλάβκο Γιανέβσκι, ο οποίος το 1952 έγραψε και το πρώτο μυθιστόρημα που υπήρξε στη σλαβομακεδονική γλώσσα και πρωταγωνιστούσε στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας μέχρι τον θάνατό του το 2000, ως ποιητής, μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος και ζωγράφος, ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών την περίοδο του κουμμουνισμού.
Ο Σλάβκο Γιανέβσκι έγραψε το 1952 το πρώτο μυθιστόρημα που υπήρξε στη σλαβομακεδονική γλώσσα και πρωταγωνιστούσε στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας μέχρι τον θάνατό του το 2000.
Ο Σλάβκο Γιανέβσκι έγραψε το 1952 το πρώτο μυθιστόρημα που υπήρξε στη σλαβομακεδονική γλώσσα και πρωταγωνιστούσε στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας μέχρι τον θάνατό του το 2000.
Στην αποκάλυψη αυτή προέβη με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στα κρατικά αρχεία η εθνική επιτροπή κάθαρσης, η οποία εδώ και χρόνια ασχολείται με το «μαύρο» παρελθόν της ΠΓΔΜ την περίοδο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1991 που έγινε ανεξάρτητο κράτος, προκαλώντας σάλο αλλά και αντιδράσεις. Σύμφωνα με το πόρισμα στο οποίο κατέληξε και ανακοίνωσε δημόσια, ο Σλ. Γιανέβσκι που υπήρξε πρόεδρος της Ενωσης Συγγραφέων της χώρας και ακαδημαϊκός μεταξύ άλλων, έδινε επιβαρυντικές πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για συναδέλφους του συγγραφείς, οι οποίοι στη συνέχεια αντιμετώπιζαν διώξεις κ.ά.

Ο ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΥ ΤΣΕ ΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 7, 2013

20130707-130219.jpg
γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μεγάλος τουρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν, πνευματικός πατέρας του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ και του κόμματος του Ερντογάν, είναι ο μεγάλος σπόνσορας του αλβανικού ΟΥ ΤΣΕ KA ενώ με δικά του κεφάλαια δημιουργήθηκε το τεράστιο δίχτυο των Αλβανών λαθρέμπορων ναρκωτικών στην βαλκανική και σε προέκταση σε όλη την Ευρώπη, κάνει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, στο φύλο της 4/7/2013.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, ο Wayne Madsen, πρώην υψηλόβαθμος πράκτορας της αμερικανικής NSA, αναφέρει σε απόρρητη αναφορά του για
τις δραστηριότητες της Αλ Καιντα ότι ο γνωστός Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός σπόνσορας του γνωστού αλβανικού Ου Τσε Κα ενώ ήταν αυτός που στήριξε οικονομικά την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη ίδια αναφορά, ο Γκουλέν έχει στηρίξει τα τεράστια κυκλώματα του αλβανικού λαθρεμπορίου ναρκωτικών που έχει απλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με εκατομμύρια δολάρια ετήσιο τζίρο. Δεν είναι άσχετο με την μεγάλη στήριξη του Γκουλέν προς το Κόσσοβο ότι όταν το 2008 ανακήρυξε επίσημα τη ανεξαρτησία του με προτροπή του ο Ερντογάν και η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έσπευσε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Επίσης πάλι με προτροπή του Γκιουλέν το καθεστώς των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έσπευσε μετά την επικράτηση του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται και η άμεση ανάμειξη του Γκιουλέν στην πολυδιαφημιζόμενη made in USA «Αραβική Άνοιξη» στηρίζοντας τα ισλαμιστικά κινήματα καθώς στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας υπέρ των ισλαμιστών

Αλλά για τον Γκιουλέν και για τον ρόλο του στα παγκόσμια ισλαμικά πράγματα έχουν γραφτεί κατά καιρούς στον ξένο τύπο εκτενή άρθρα. Τον έχουν αποκαλέσει «Απόστολο του Ισλάμ», «Μεσσία του Ισλάμ», Τούρκο Χομεϊνί», «Αναμορφωτή των Μουσουλμάνων». Απo το 2000 κυνηγημένος τότε από τους Τούρκους στρατηγούς ζει στις ΗΠΑ, όπου έχει τιμηθεί από πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια. Γεγονός είναι απετέλεσε όμως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των θρησκευτικών κινημάτων της Τουρκίας. Είχε τις δικές του θεωρίες για το Ισλάμ και είχε υποστηρίξει στην εφημερίδα «Σάμπαχ», ότι το «Ισλάμ δεν εδραιώθηκε και δεν διαδόθηκε στην Τουρκία από τους Άραβες, αλλά κατά την 50η επέτειο του εορτασμού της μετάβασης του Μωάμεθ από την Μέκκα προς την Μεδίνα, (έτος εγίρας), χίλιες περίπου οικογένειες Τούρκων που ζούσαν στην κεντρική Ασία, ασπάστηκαν τον μουσουλμανισμό». Αυτή η θεωρεία είναι η απαρχή της τουρκικής εκδοχής για την ισλαμική θρησκεία, σε αντιδιαστολή με την καθαρά αραβική.