Ετικέτες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Συνωστίσθηκε στους αιθέρες ο Κώστας;

Συνωστίσθηκε στους αιθέρες ο Κώστας;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2012

23 Μαΐου , στην Κάρπαθο, τον τόπο της θυσίας του και παρά την βαθειά και πολύπλευρη κρίση που πλήττει την χώρα αυτή την περίοδο, η Πολεμική Αεροπορία με την ηγεσία της παρούσα, βοηθά ουσιαστικά τους αδελφοποιημένους Δήμους Καρπάθου και Χανίων να συνδιοργανώσουν την τελετή τιμής και μνήμης του Σμηναγού Ηλιάκη .
Ανάμεσα στα διάφορα σχόλια για την δυσχερή θέση που βρίσκεται η χώρα μας , κάποια αναφέρουν ότι χώρες με οικονομικά προβλήματα , έχουν και μειωμένη εθνική κυριαρχία.
Είναι ψευδή και ανιστόρητα εφόσον είναι γνωστό ότι σε περιόδους επίπλαστης, όπως αποδεικνύεται σήμερα οικονομικής ευμάρειας, είχαμε περιστατικά έμπρακτης αμφισβήτησης , το 1992 στον Αη Στράτη με την θυσία του υποσμηναγού Σιαλμά, το 1996 στα Ίμια με τους 3 ήρωες του ελικοπτέρου του ΠΝ Βλαχάκο, Καραθανάση, Γιαλοψό και το 2006 στον ουρανό και την θάλασσα της Καρπάθου με τον σμηναγό Ηλιάκη και όσα συνέβησαν κατά την διάσωση του Τούρκου πιλότου που τον κτύπησε. Δυνατότητα να σχολιάζουν την κακή οικονομική μας κατάσταση δυστυχώς, τους δόθηκε.
Δικαίωμα να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία , δεν θα τους δοθεί.
Το θάρρος είναι η πρώτη ανθρώπινη αρετή γιατί από αυτό πηγάζουν όλες οι άλλες. Το είχε περίσσιο ο σμηναγός Ηλιάκης όπως και οι συνάδελφοι του πρώτης γραμμής σε αέρα, στεριά και θάλασσα, διαχρονικά.

Φως στα «συμβόλαια θανάτου» του αδίστακτου Ρίτσαρντ Νίξον

Φως στα «συμβόλαια θανάτου» του αδίστακτου Ρίτσαρντ Νίξον

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 23, 2012
Ο βετεράνος δημοσιογράφος παρουσιάζει, μέσα από απόρρητα έγγραφα, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ως έναν «σκοτεινό» πολιτικό, που… ενορχήστρωσε δολοφονικές ενέργειες κατά των Κάστρο, Αλιέντε και Ωνάση. Νέα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη θητεία του Ρίτσαρντ Νίξον, του μοναδικού Αμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, έρχονται σταδιακά στο…
φως της δημοσιότητας. Το «Εθνος της Κυριακής» αναδημοσιεύει  άγνωστες λεπτομέρειες από το αμερικανικό πολιτικό παρασκήνιο της εποχής, που συνέπεσε με τη σκοτεινότερη περίοδο της μεταπολεμικής μας ιστορίας, την επταετή χούντα των συνταγματαρχών… «Τα σκοτεινότερα μυστικά του Νίξον» («Nixon’s Darkest Secrets»), το πολυσυζητημένο βιβλίο του βετεράνου ρεπόρτερ του Λευκού Οίκου, Ντον Φούλσομ, κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ… ¨ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ¨

ΒΕΡΟΛΙΝΟ : ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ… ¨ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ¨

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 24, 2012

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…” ( DERTODISTEINMEISTERAUSDEUTSCHLAND… )
/ Γκράφιτι σε πόλη της Γερμανίας
ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ¨german-foreign-policy¨( 21/5 )
http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/58332
Μετάφραση και σχόλια του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
Ελεύθερη η αναδημοσίευση με αναφορά στην πηγή