Ετικέτες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: «Θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα»


Θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα και η χώρα να αφηνόταν να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ευρώ είπε η Ανγκελα Μέρκελ υπερασπιζόμενη την στάση που ακολούθησε η Γερμανία στο Eurogroup, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (CDU/CSU).

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε απαντώντας στις επικρίσεις φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το κόστος και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες (επιτυχίας)».

Σε νέο ρεκόρ η ανεργία στην Ισπανία με 4,91 εκατ. ανέργους

 

SPAIN2_631_355Σε νέο επίπεδο ρεκόρ στο 25,02% αυξήθηκε η ανεργία στην Ισπανία το Νοέμβριο, στα 4,91 εκατ. άτομα να είναι εκτός εργασίας.

3ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...

 ...
Το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να αφιερώσει τη σημερινή μέρα, 3 Δεκεμβρίου, στα άτομα με αναπηρία προκειμένου αυτό να αποτελέσει ένα κίνητρο για κυβερνήσεις και λαούς, μπας και καλυτερεύσει η ζωή αυτών των ανθρώπων και βγούνε επιτέλους από την κοινωνική απομόνωση.
Από τη μεριά της Ελληνικής Αστυνομίας βγήκε ανακοίνωση που αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Καστελόριζο, 23 Απρίλη του... 2020

Καστελόριζο, 23 Απρίλη του... 2020
undefined
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 23 Απρίλη του 2010.
Εικόνες από το... μέλλον
Ήταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, από το Καστελόριζο και με φόντο τις βαρκούλες που αρμενίζανε, μας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των μνημονίων.
Όπως μας είπαν τότε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους,για τα μνημονιακά μαρτύρια του ελληνικού λαού, που ξεκίνησαν έκτοτε και συνεχίζονται ακατάπαυστα, η αιτία ήταν - έτσι μας είπαν - ότι το χρέος της χώρας ανήρχετο στο 125% του ΑΕΠ.
Αλλά να που σήμερα ήρθε ή ώρα να πανηγυρίσουμε. Ετσι μας λένε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους. Μας λένε ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε. Να ευτυχίσουμε. Να ελπίσουμε. Να χαρούμε...

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...
undefined
Όποιος πίστευε ότι όλα αυτά που ζούσαμε, δυο εβδομάδες τώρα, ήταν ο καυγάς της Γερμανίας και του ΔΝΤ εξαιτίας μόνο του ποσοστού του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, σε σχέση με το ΑΕΠ το 2020, 120% ή 124% ή 590%, είναι όχι μόνο γελασμένος αλλά και αφελής.
Η Γερμανία, και όταν λέω Γερμανία δεν εννοώ την μαριονέτα Μέρκελ αλλά τη γερμανική ελίτ, αυτούς στους οποίους βαράει προσοχές η μαντάμ, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν τη συμφέρει να συνεχίσει με το ευρώ ή όχι.

Οι σχεδιασμοί των Γερμανών για την Ελλάδα

 

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Δεκεμβρίου 4, 2012
Οι σχεδιασμοί των Γερμανών για την Ελλάδα
Θέλουν να ελέγξουν τα πάντα…
«Τώρα ξέρουμε τις αιτίες του Ελληνικού προβλήματος». Η συγκεκριμένη φράση αποδίδεται στον κ.Ράιχενμπαχ και επιβεβαιώνεται από αναλύσεις που γίνονται στο Βερολίνο και περιλαμβάνουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς για την Ελλάδα.
Ο κ.Ράιχενμπαχ και η ομάδα του μελέτησαν την ανεπιτυχή πορεία των δύο μνημονίων και κατέληξαν σε ορισμένα συμπεράσματα .

Από τις παλιότερες φωτογραφίες της Ακρόπολης!

 

 
Είναι ίσως η παλιότερη φωτογραφική απεικόνιση της Ακρόπολης, καθώς χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1850! …Η χρονολογία της φωτογράφισης δεν …
προσδιορίζεται επ’ ακριβώς, αλλά είναι ανάμεσα στο 1857 και το 1860.
Υπάρχει στις συλλογές του Μουσείου του Ινστιτούτου Κλασικής Αρχαιολογίας του Στρασβούργου της Γαλλίας, που αναφέρει τη χρονολόγησή της στα τέλη της δεκαετίας του 1850. Φωτογράφος ήταν ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες της φωτογραφικής τέχνης, ο Δημήτριος Κωνσταντίνου.
Η λήψη έχει γίνει από το λόφο του Φιλοπάππου. Η εικόνα μάς δείχνει ότι Ακρόπολη έχει πλέον απελευθερωθεί από τις τουρκικές κατοικίες που υπήρχαν εκεί. Ενώ έχει ήδη αναστηλωθεί το Ωδείον Ηρώδου του Αττικού. Παράλληλα στ’ αριστερά της φωτογραφίας διακρίνουμε τον Φράγκικο Πύργο και τον Σερπεντζέ, το οχύρωμα του μνημείου και ολόκληρης της Αθήνας, που κατεδαφίστηκαν το 1874 και το 1877, αντίστοιχα.
Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας όλος ο χώρος κάτω από την Ακρόπολη είχε κατοικίες, στις οποίες διέμεναν ο Τούρκος διοικητής και η φρουρά της Αθήνας καθώς και τούρκικες οικογένειες, ενώ η είσοδος στους χριστιανούς είχε απαγορευτεί. Ο Παρθενώνας λειτουργούσε ως τζαμί. Μετά το βομβαρδισμό του και την καταστροφή του από τον Ενετό αρχιστράτηγο της πολιορκίας του Χάνδακα Φραγκίσκο Μοροζίνι, στις 26 Σεπτεμβρίου 1687, κατά την πολιορκία των Βενετών στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, στα ερείπιά του οι Τούρκοι πρόσθεσαν ένα μιναρέ και τον μετέτρεψαν σε τζαμί. Επίσης στο Ερέχθειο είχαν στεγάσει το χαρέμι.

Με 97,94% επανεξελέγη η Μέκρελ στο τιμόνι των Χριστιανοδημοκρατών

 

 

merkel-thumb-largeΓια έβδομη συνεχή θητεία επανεξελέγη η Άγκελα Μέρκελ στην αρχηγία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών με ποσοστό 97,94%.

Eurostat: Στην Ελλάδα ζούσαν 3,4 εκ. άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας

 

ftoxeiaΚοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Φοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων στη Γερμανία

 

 
Φοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων στη ΓερμανίαΜαζικές φορολογικές απάτες αποκάλυψαν οι γερμανικές ελεγκτικές αρχές, οι οποίες αξιολόγησαν πληροφορίες που περιέχονταν σε cd με στοιχεία Γερμανών πελατών της τράπεζας UBS, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.
Το cd, που είχε αγοράσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, περιείχε στοιχεία περίπου 750 ιδρυμάτων και 550 επιπλέον περιπτώσεων και αφορούσε αφορολόγητα ποσά καταθέσεων περί τα 2,9 δισ. ευρώ.
Μόνο τα ιδρύματα φέρονται να μην κατέβαλαν στο γερμανικό δημόσιο 204 εκ. ευρώ.
Στα μέσα Νοεμβρίου οι Γερμανοί φορολογικοί ελεγκτές προχώρησαν σε έρευνες σε σπίτια πελατών της τράπεζας.
fpress.gr

Φιλανθρωπίες στη Γερμανία για τα παιδιά της Ελλάδας

 

Η κατάσταση τη χώρας μας είναι τραγική αφού θυμίζει άλλες εποχές, με τις ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθούν να βοηθήσουν για την αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης…
Φιλανθρωπίες στη Γερμανία για τα παιδιά της Ελλάδας
Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέσω του προγράμματος «Αρωγή στα παιδιά της Ελλάδος», που προανήγγειλαν τον περασμένο Ιούνιο ο μητροπολίτης Γερμανίας, κ. Αυγουστίνος και η Βαυαρή υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας, Οικογένειας και Γυναικών, Χριστίνα Χαντερτχάουερ, η οποία το έθεσε υπό την αιγίδα της.

Voyager discovers 'magnetic highway'

Voyager discovers 'magnetic highway'

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 
Οι ποινές όπως ανακοινώθηκαν:
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, για αδιαφορία να συγκαλέσει Συντονιστικό Τοπικό Όργανο αφού έλαβε ενημέρωση για την επικινδυνότητα ενώ διέθεσε τα χρήματα της πυροπροστασίας του 2007 (περίπου 50.000 ευρώ) για έργα οδοποιίας και όχι για το σκοπό για τον οποίο είχαν δοθεί). Επίσης, για τη μη ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων ώστε να πάρουν μέτρα διαχείρισης του κόσμου. «Η έλλειψη συντονισμού με άλλες υπηρεσίες είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και να φεύγει ο κόσμος από λάθος κατεύθυνση και τελικά να καεί»

Κοέλιο: “Δεν θέλουμε τη ίδια αντιμετώπιση και μια λύση ίδια με αυτή για την Ελλάδα, διότι η κατάστασή μας δεν είναι η ίδια”


 

 
Η Πορτογαλία δεν θα επιδιώξει αλλαγές για την επίτευξη χαμηλότερων επιτοκίων για τα δάνεια της όπως έγινε με την Ελλάδα και σέβεται τους στόχους που προβλέπονται από τους πιστωτές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho την Τρίτη.
“Η Πορτογαλία δεν ζητά αντιμετώπιση όμοια με εκείνη της Ελλάδας”, είπε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στο Πράσινο Ακρωτήριο στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Passos Coelho σημείωσε ότι “η Ελλάδα έχει περάσει μερικές πολύ δύσκολες στιγμές για περισσότερο από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της οικονομικής ενίσχυσης. Δεν θέλω η Πορτογαλία να χρειαστεί να περάσει μέσα από το ίδιο είδος της διαπραγμάτευσης.”
“Η επιστροφή μας στις αγορές και την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης για τις πορτογαλικές επιχειρήσεις χτίζεται σταδιακά και αυτό είναι ένα θέμα υπερηφάνειας και ελπίδας για τον πορτογαλικό λαό», είπε.
“Δεν θέλουμε τη ίδια αντιμετώπιση και μια λύση ίδια με αυτή για την Ελλάδα, διότι η κατάστασή μας δεν είναι η ίδια” δήλωσε ο Passos Coelho.

Ζητούν και τα ρέστα οι Αλβανοί για τα «σύνορα στην Πρέβεζα»

undefined
«Αφελείς» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμον Παναρίτι τις αντιδράσεις του Έλληνα ομολόγου του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί εθνικής ανεξαρτησίας «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο "ABC News", ο κ. Παναρίτι είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως είναι αφέλεια διότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις... Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πέρα από κάθε κανονική λογική».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση στον Έλληνα ομόλογό του να μην πέσει θύμα της εθνικιστικής ρητορικής, η οποία, όπως τόνισε, κερδίζει έδαφος «ειδικά όταν ένα κράτος βρίσκεται σε δύσκολες συνθήκες, όπως συμβαίνει, σήμερα, με την Ελλάδα».

Η Παλιανθρωπιά με το Π κεφαλαίο…

 


20121204-222415.jpgΤου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Μια κοινωνία ανθρώπων για να μπορεί να υπάρξει, έχει την ανάγκη να διέπεται από κανόνες και νόμους, αλλιώς μετατρέπεται σε αγέλη πρωτευόντων ζώων, όπου η εξουσία γίνεται λάφυρο στα χέρια του δυνατού και ο αδύναμος μεταβάλλεται σε λεία του. Η δύναμη της Δημοκρατίας βασίζεται στους πολλούς, που συμβαίνει να είναι οι ανίσχυροι, αφού η οικονομία της φύσης επιτρέπει μόνο σε λίγους ισχυρούς να υπάρχουν, ώστε να διατηρείται μια ισορροπία και για να μην αυτοκαταστρέφεται η κοινωνία δια των ανεξέλεγκτων ανταγωνισμών.

Μόντι: «Η Ελλάδα είναι υπόδειγμα επιτυχίας»

 

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 4, 2012
monti 1“Η αξιοκρατία ήταν ανύπαρκτη, η φοροδιαφυγή κανόνας, η διαφθορά γενικευμένη. Μα τώρα η Ελλάδα είναι υπόδειγμα επιτυχίας”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, σε κοινή του συνέντευξη με τον Φρανσουά Ολάντ.