Ετικέτες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φιλανθρωπίες στη Γερμανία για τα παιδιά της Ελλάδας

 

Η κατάσταση τη χώρας μας είναι τραγική αφού θυμίζει άλλες εποχές, με τις ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθούν να βοηθήσουν για την αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης…
Φιλανθρωπίες στη Γερμανία για τα παιδιά της Ελλάδας
Περισσότερα από 500.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέσω του προγράμματος «Αρωγή στα παιδιά της Ελλάδος», που προανήγγειλαν τον περασμένο Ιούνιο ο μητροπολίτης Γερμανίας, κ. Αυγουστίνος και η Βαυαρή υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας, Οικογένειας και Γυναικών, Χριστίνα Χαντερτχάουερ, η οποία το έθεσε υπό την αιγίδα της. Ειδικότερα, έχουν κατατεθεί από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας 80.000 ευρώ, άλλα 200.000 ευρώ από το ίδρυμα «Sternstunden» της Βαυαρικής Τηλεόρασης, ενώ αρκετές μεγάλες Βαυαρικές εταιρείες και οργανισμοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος, μεταξύ αυτών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μονάχου και Άνω Βαυαρίας που θα καταθέσει 70.000 ευρώ.
Η πρωτοβουλία δεν άφησε ασυγκίνητη την Ελληνική παροικία στο Μόναχο, όπου τον γενικό σχεδιασμό για τη συλλογή χρημάτων, με σκοπό τη σίτιση απόρων οικογενειών, ανέλαβαν ο αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο δικηγόρος, συντονιστής του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) στην Βαυαρία, Σταύρος Κωνσταντινίδης.
Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής προσπάθειας, διοργανώθηκε στο κατάμεστο μουσικό μέγαρο του Μονάχου, την περασμένη Πέμπτη, μεγάλη μουσική εκδήλωση με την Βίκυ Λέανδρος και τον γνωστό στη Γερμανία μουσικό και ηθοποιό Μίρο Νέμετς, η οποία απέφερε άλλες 170.000 ευρώ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και η Βαυαρή υπουργός, κ. Χαντερτχάουερ. Παρέστησαν, επίσης, οι πρόεδροι του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας, του Πρωτοδικείου Μονάχου, του Βαυαρικού Ιδρύματος για τα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Σοφία Γραμματά, ο Τούρκος γενικός πρόξενος, κ. Έρις, η βοηθός Επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας, και πολλοί εκπρόσωποι Ελληνικών οργανώσεων στο Μόναχο.
Ο κ. Κωσταντινίδης και οι καλλιτέχνες, παρέδωσαν τις επιταγές στον κ. Μαλαμούση και στον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του κ. Ιερωνύμου.
«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που ακόμη και σήμερα, μέρες μετά τη συναυλία, συνεχίζουν να μας στέλνουν δωρεές», δηλώνει ο κ. Κωνσταντινίδης, εκφράζοντας ευχαριστίες για την αγάπη με την οποία αγκάλιασε την πρωτοβουλία ο επιχειρηματικός, πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Βαυαρίας. Με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί, όπως είπε, θα βοηθηθούν παιδιά άνω των χιλίων άπορων οικογενειών, Ελλήνων και μη, για έναν ολόκληρο χρόνο.
Αναλυτικά ρεπορτάζ για την εκδήλωση μετέδωσαν η Βαυαρική τηλεόραση και ο τηλεοπτικός σταθμός του Μονάχου, όπως και οι εφημερίδες «Bild» και «Munchner Merkur», ενώ ακολουθούν δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» και το περιοδικό «BUNTE», του εκδοτικού οίκου «Burda».
Υπενθυμίζεται, ότι στις 5 Νοεμβρίου η Βαυαρή υπουργός, κ. Χαντερτχάουερ, συνοδευόμενη από τον πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος «Sternstunden», Λούτγκερ Χέρμελε και τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, ενώ είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τους χώρους ετοιμασίας και διανομής πακέτων με τρόφιμα και να συναντήσουν γονείς και παιδιά απόρων πολυτέκνων οικογενειών. Η βαυαρική αντιπροσωπεία είχε γίνει δεκτή και από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου