Ετικέτες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σοσιαλιστική ανάλυση και αλήθειες από το STRATFOR!


Σοσιαλιστική ανάλυση και αλήθειες από το STRATFOR!

Η τελευταία πηγή ενημέρωσης η οποία θα περίμενε κανείς να πει τα πράγματα με το όνομά τους είναι ένα αμερικανικό think tank το οποίο μάλιστα θεωρείται σε όλο τον κόσμο ως «καθεστωτικό», με πολλές πηγές να το συνδέουν μάλιστα ακόμα και την CIA, σε επίπεδο εξωτερικής συνεργασίας.

Βαίνουμε προς ένα «Ασιατικό ΝΑΤΟ»;


Βαίνουμε προς ένα «Ασιατικό ΝΑΤΟ»;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Η κατάσταση στην ΑΣΙΑ είναι ανησυχητική, ειδικά στο μέτωπο της ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, αλλά και στη ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.(ΝΚΘ). Επειδή μου αρέσει να μιλώ και γράφω με στοιχεία, παραθέτω πολλά που δεν είναι γνωστά. ΓΙΑΤΙ οι ΗΠΑ και αρκετές χώρες της περιοχής ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ έχουν αρχίσει να σκέφτονται προς άλλες κατευθύνσεις…

Ο Μυστικός Κόσμος των Ινδικών και Ελληνικών Κειμένων


Ο Μυστικός Κόσμος των Ινδικών και Ελληνικών Κειμένων

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Νοεμβρίου 15, 2011
undefined
Υπήρξαν στο παρελθόν ιπτάμενες ανθρώπινες κατασκευές;
Υπάρχει μια διαχεόμενη πεποίθηση πως ερευνητές και επιστήμονες γνωρίζουν πάρα πολλά για έναν παγκόσμιο πολιτισμό που χάθηκε. Τα στοιχεία που υπάρχουν και κρατούν αδημοσίευτα, είναι απρόσιτα, ‘ερμητικά’ κλειστά, στην μάζα των ανθρώπων (εδώ πάει η λέξη ‘μάζα’).

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑΣ


ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 15, 2011
Γράφει ο NIKΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
Πρώην Υπουργός


H ΛΕΚΑΝΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑΣ

Συνέντευξη Δ. Ηλιάδη: Αμυντική διπλωματία ανοικτών οριζόντων


Συνέντευξη Δ. Ηλιάδη: Αμυντική διπλωματία ανοικτών οριζόντων

Η Κύπρος να αναδειχθεί σε παράγοντα συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο - Υπό διαμόρφωση συμφωνίες Κύπρου-Ισραήλ για άμυνα και ασφάλεια
Του Ανδρέα Παράσχου 
Η φιλοσοφία της πολιτικής του υπουργού Άμυνας, έγκειται στο ότι, σήμερα στο πλέγμα των γεωστρατηγικών συνθηκών που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, άμυνα είναι και η ανάπτυξη αμυντικής διπλωματίας. Η οποία αποδίδει, αναλύοντας όλο το φάσμα των συμφερόντων και αξιοποιώντας τις προοπτικές που διανοίγονται. Τουτέστιν, η ανάπτυξη σχέσεων με σοβαρές δυνάμεις και η διασύνδεση κοινών συμφερόντων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προστασία και η ασφάλεια της χώρας, βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητας του κ. Δημήτρη Ηλιάδη, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ».

Προκλήσεις τουρκικών μαχητικών στην Κύπρο-Οι παραβιάσεις των Τούρκων



ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Προκλήσεις τουρκικών μαχητικών στην Κύπρο-Οι παραβιάσεις των Τούρκων


Τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 παραβίασαν σήμερα το FIR Λευκωσίας κάνοντας προκλητικές βυθίσεις και ελιγμούς προκαλώντας την ίδια ώρα την ανησυχία των πολιτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιου Φλουρέντζου στο Sigmalive, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F16, προσγειώθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου την Παρασκευή.

Συζήτηση με μειονοτικούς για το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας



ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Συζήτηση με μειονοτικούς για το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας

Πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής 
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗμε τον πρόεδρο της Τουρκικής Βουλής κ. Τσιτσέκ με θέμα το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας, που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, είχαν σε πρόγευμα εργασίας στο ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσε της Πόλης οι εκπρόσωποι των μειονοτικών εφημερίδων «Απογευματινή»( Ελληνική), «Αgos»( Αρμενική) και «Salom» (Εβραϊκή). Ο κ. Τσιτσέκ περιορίστηκε να ακούσει και να σημειώσει τις απόψεις, που διατυπώθηκαν.

Το Ισραήλ ετοιµάζεται να «κάψει» τα πυρηνικά του Ιράν



ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το Ισραήλ ετοιµάζεται να «κάψει» τα πυρηνικά του Ιράν

Η επόµενη ηµέρα ενός χτυπήµατος θα προκαλέσει ανεξέλεγκτη «πυρκαγιά» στη Μέση Ανατολή
Του ΣΤΑΘΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ 
Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε παλαιότερη επίσκεψή του σε πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας του. Οι προετοιμασίες του Ισραήλ για πόλεμο με το Ιράν είναι ένα «ψυχολογικό μέσον» και ένας «εκβιασμός» του Νετανιάχου.

O Μεταμοντέρνος Εθνικισμός



ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

O Μεταμοντέρνος Εθνικισμός

Η πνευµατική τροµοκρατία των νεοταξικών, αριστερών και αστών, δεν µπορεί να θολώσει τα νερά


Ο Νίκος Τσαγκρής είναι κεντροαριστερός και διετέλεσε για πολλά χρόνια αρχισυντάκτης στην αθηναϊκή εφηµερίδα «Έθνος». Στις 5 Μαΐου 2007 δημοσίευσε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο στο «Έθνος», µε τίτλο «Μεταμοντέρνος Εθνικισμός». Στο άρθρο αυτό ο Νίκος Τσαγκρής αναλύει εμβριθώς τη γένεση ενός «Μεταµοντέρνου Εθνικισµού», ως αντίποδα στην «αµερικανική απειλή της νέας τάξης πραγµάτων, στην απώλεια της συλλογικής µνήµης, στο γκρέµισµα των συνόρων, στην άρση των εθνικών ανεξαρτησιών, στην ισοπέδωση των εθνικών πολιτισµών και στην απώλεια των εθνικών ταυτοτήτων».

Στα ίχνη μιας νεοναζιστικής RAF


ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στα ίχνη μιας νεοναζιστικής RAF


Συγκλονισμένη παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα η Γερμανία τα ευρήματα της Αστυνομίας που παραπέμπουν σε μια νέα τρομοκρατία, με ακροδεξιό χαρακτήρα αυτήν τη φορά. Ηδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε δέκα δολοφονίες, τις λεγόμενες «δολοφονίες του ντονέρ», από το 2000 ώς το 2006. Ανάμεσα στα θύματα κι ένας Ελληνας.


ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στιγμιότυπα στην Αθωνική πολιτεία

της Ελίνας Γαληνού 


"Είναι δυνατόν ένας Ελληνας να μπορέσει να σταθεί σε απόσταση από την πατρίδα του, μιας και όλοι είμαστε κομμάτια αυτής της γής; Εμένα η Ελλάδα μου είναι γεμάτη θαύματα και αινίγματα μυστικά..."

Θα ενωθούν οι Έλληνες ή θα διαλυθεί η χώρα;


Θα ενωθούν οι Έλληνες ή θα διαλυθεί η χώρα;

undefined

Deutschland über alles.


Deutschland über alles.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 15, 2011
“Οι παλαιότεροι από εμάς, που έχουμε ζήσει ως παιδιά την αγριότητα της γερμανικής κατοχής και τη βάρβαρη και απάνθρωπη συμπεριφορά των κατοχικών στρατευμάτων, νιώθουμε οργή απέναντι σε ένα κράτος που οι ηγέτες του θα έπρεπε να σέβονται τον λαό μας, που τόσα έχει υποφέρει από τα στρατεύματά του και το οποίο οφείλει τεράστια ποσά ως αποζημιώσεις για όσα διέπραξε σε βάρος του, και τα οποία αρνundefinedείται να καταβάλει”.
Άρθρο του κ.Μανόλη Γ. Δρεττάκη
τέως αντιπροέδρου της Βουλής,και καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.
Όσα ζήσαμε τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά την επικίνδυνη απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία της 26/27 Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του… δημόσιου χρέους της χώρας, αποτελούν την πιο κραυγαλέα απόδειξη για το ποιος αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της ευρωζώνης συνολικά.

Υποπτος Θάνατος Τούρκου πράκτορα της ΜΙΤ


Υποπτος Θάνατος Τούρκου πράκτορα της ΜΙΤ

O πράκτορας της ΜΙΤ Κασίφ Κοζίνογκλου ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για τη υπόθεση «Εργκενεγκόν» και επρόκειτο να δικαστεί στις 22 Νοεμβρίου, βρήκε τον θάνατο στο κελί του στη φυλακή Silivri(κελί τύπου F) στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης στις 12 Νοεμβρίου.O θάνατος του αποδίδεται σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας βαριάς σωματικής άσκησης και παρά την άμεση επέμβαση των γιατρών δεν στάθηκε δυνατόν να κρατηθεί στην ζωή.Το σώμα του δεν φέρει εξωτερικά σημάδια κακώσεων σύμφωνα με τους γιατρούς του σωφρονιστικού ιδρύματος όμως η σωρός του θα σταλεί στο Ιατροδικαστικό Συμβούλιο (ΑΤΚ) για νεκροψία.

«Οι Έλληνες έρχονται στη Βουλγαρία. Ζουν εδώ. Χωρίς τις φαύλες ταμπέλες της πολιτικής»


ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

«Οι Έλληνες έρχονται στη Βουλγαρία. Ζουν εδώ. Χωρίς τις φαύλες ταμπέλες της πολιτικής»



«Το 1925 ο ελληνικός στρατός είχε την πρόθεση να καταλάβει το Πετρίτς, που βρίσκεται εννέα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες κάνουν σήμερα ό, τι οι στρατιώτες παρέλειψαν να κάνουν. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται προς τη Βουλγαρία για να ξεφύγουν από την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας. Προσελκύονται, ιδιαίτερα, από τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή, ο οποίος στη Βουλγαρία είναι 10% και στην Ελλάδα θα μπορούσε να φθάσει στο 50%» σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα ’24 ώρες’ μεταφέροντας ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο βουλγαρικό Φόκους.

Αφού η Ελλάδα δεν δείχνει βούληση, η Κύπρος θα πρέπει να ορίσει από μόνη της τα όρια της ΑΟΖ της με την Ελλάδα…


Αφού η Ελλάδα δεν δείχνει βούληση, η Κύπρος θα πρέπει να ορίσει από μόνη της τα όρια της ΑΟΖ της με την Ελλάδα…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 15, 2011
Άλλη μια τιτανοτεράστια επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής… Ας μην ξεχνάμε τι έλεγε πριν μερικούς μήνες ο κ. Δρούτσας: Η ΑΟΖ έχει γίνει της μόδας..
Λευκωσία: Αφού η Ελλάδα δεν δείχνει βούληση, η Κύπρος θα πρέπει να ορίσει από μόνη της τα όρια της ΑΟΖ της με την Ελλάδα. Έτσι θα προστατεύσει τα κοιτάσματά της αλλά και μελλοντικούς αγωγούς από τις βλέψεις της Τουρκίας. Αυτό συζητήθηκε χθες στο Συνέδριο για την Ενέργεια του Economist στη Λευκωσία και ρώτησε απευθείας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν προχωρά.
Στην αντικατάσταση των ενεργειακών πηγών με φθίνουσα παραγωγή της Βόρειας Ευρώπης από τα κοιτάσματα της Κύπρου,
αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που υποσχέθηκε Β Γύρο Αδειοδότησης, αγωγούς και τερματικό υγροποίησης. Υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου που ήταν παρόντες, ότι η Κύπρος θα προχωρήσει με τον Β’ Γύρο Αδειοδότησης, με χερσαίο τερματικό και υποδομές, αλλά και συνεργασίες και συνέργιες με γειτονικά κράτη.
Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Πρελούδιο τουρκικής επίθεσης; Προς «ζώνη» εντός Συρίας


Πρελούδιο τουρκικής επίθεσης; Προς «ζώνη» εντός Συρίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα αραβικής εφημερίδας η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσεις συζητήσεις για την επιβολή ζώνης ασφαλείας στο εσωτερικό της Συρίας, δίπλα στα τουρκο-συριακά σύνορα! Η εφημερίδα είναι η Al-Sharq al-Awsat η οποία παραπέμπει στο σχετικό ρεπορτάζ τον Ερσάτ Χουρμουζλού, σύμβουλο του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Στη Μέση Ανατολή υπάρχει πρόβλημα…


Στη Μέση Ανατολή υπάρχει πρόβλημα…


Στη Μέση Ανατολή υπάρχει πρόβλημα…
FACEBOOK: Μήνυμα του GEOPOLITICS & DAILY NEWS και εκεί!

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία έχει διαθέσει τα 3/4 της περιουσίας της


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία έχει διαθέσει τα 3/4 της περιουσίας της

Αναφορές στο μάθημα των θρησκευτικών, την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και την κρίση, περιείχε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της φοιτητικής εστίας της Μητρόπολης Πατρών, που βρίσκεται στην περιοχή Παραλία της Πάτρας.
Ειδικότερα, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για “παλαβές ιδέες” που διατυπώνονται τα τελευταία χρόνια περί μη διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και την εισαγωγή του μαθήματος της θρησκειολογίας, προσθέτοντας πως “θα είναι τραγικό εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο”. Όπως συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος “θα διαμαρτύρεται η ψυχή του Καποδίστρια, που έλεγε πως τα θρησκευτικά και η δημόσια εκπαίδευση πάνε πάντα μαζί”.

Κάποιοι διαρρέουν πως η έκρηξη στο Ιράν είναι έργο της Μοσάντ

Γιατί πρέπει να τελειώνουμε με τα πυρηνικά του Ιράν – Σενάριο για στρατιωτικό χτύπημα πριν να είναι πολύ αργάx


Γιατί πρέπει να τελειώνουμε με τα πυρηνικά του Ιράν – Σενάριο για στρατιωτικό χτύπημα πριν να είναι πολύ αργά

Eric S. Edelman, Andrew F. Krepinevich Jr. και Evan Braden Montgomery ***
Η έκθεση του Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) της 8ης Νοεμβρίου έθεσε ακόμα περισσότερες αμφιβολίες σχετικά με τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς του Ιράν ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται αποκλειστικά για ειρηνική χρήση. Αντί να σταματήσει το εξοπλιστικό του πρόγραμμα το 2003, όπως αναφέρθηκε σε μια αμφιλεγόμενη εκτίμηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ το 2007, το Ιράν προφανώς συνέχισε να αναπτύσσει τα επιμέρους στοιχεία που απαιτούνται για την παραγωγή ενός πυρηνικού όπλου, συμπεριλαμβανομένων ενεργοποιητών νετρονίων, που προκαλούν πυρηνικές αλυσιδωτές αντιδράσεις, και σύνθετων εκρηκτικών που απαιτούνται για να κατασκευαστεί μία κεφαλή αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν βαλλιστικό πύραυλο.

Πυραύλους εδάφους-αέρος σκέφτονται οι Βρετανοί ελέω Ολυμπιάδας


Πυραύλους εδάφους-αέρος σκέφτονται οι Βρετανοί ελέω Ολυμπιάδας

Να εγκαταστήσουν πυραύλους εδάφους - αέρος για την προστασία των ουρανών του Λονδίνου σκέφτονται οι Βρετανοί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

Tη Λεγεώνα των Ξένων θέλει ο ισραηλινός ΥΠΕΞ στη Γάζα


Ηλεκτρονική Έκδοση

Τη...Λεγεώνα των Ξένων θέλει ο ισραηλινός ΥΠΕΞ στη Γάζα

Το Ισραήλ θα αποδεχόταν την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, αν η Γαλλία στείλει τη Λεγεώνα των Ξένων. δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν