Ετικέτες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Στα ίχνη μιας νεοναζιστικής RAF


ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στα ίχνη μιας νεοναζιστικής RAF


Συγκλονισμένη παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα η Γερμανία τα ευρήματα της Αστυνομίας που παραπέμπουν σε μια νέα τρομοκρατία, με ακροδεξιό χαρακτήρα αυτήν τη φορά. Ηδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε δέκα δολοφονίες, τις λεγόμενες «δολοφονίες του ντονέρ», από το 2000 ώς το 2006. Ανάμεσα στα θύματα κι ένας Ελληνας.
Η θεωρία περί μιας «Φράξιας Φαιού Στρατού» (αναφορά στη Φράξια Κόκκινου Στρατού, RAF, που έδρασε στη Γερμανία από το 1970 ώς το 1998 σκοτώνοντας περισσοτέρους από 30 ανθρώπους) άρχισε να διατυπώνεται μετά την ανακάλυψη ενός τσεχικής κατασκευής πιστολιού των 7,5 χιλιοστών στα ερείπια του διαμερίσματος της 36χρονης νεοναζί Μπεάτε Τσ., στο Τσβικάου της Ανατολικής Γερμανίας. Η τελευταία ανατίναξε το σπίτι της πριν παραδοθεί στις Αρχές. Υστερα από βαλλιστική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στους ανεξιχνίαστους μέχρι σήμερα φόνους εννέα ανθρώπων: οκτώ Τούρκων κι ενός Ελληνα. Οι φόνοι διαπράχθηκαν σε κεμπαμπτζίδικα και άλλα μικρά καταστήματα στο Αμβούργο, στο Ροστόκ, στη Νυρεμβέργη, στο Μόναχο, στο Ντόρτμουντ και το Κάσελ.

ΤΟ DVD ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ.  
Η Αστυνομία ανακάλυψε ακόμη μία ταινία διάρκειας 15 λεπτών σε DVD που επρόκειτο να σταλούν σε ισλαμικές οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης. Στην ταινία παρουσιάζονται τα πτώματα των θυμάτων, ενώ μακάβρια μοντάζ εμφανίζουν τον Ροζ Πάνθηρα να δείχνει τα σημεία όπου έγιναν οι δολοφονίες. «Περιοδεία στη Γερμανία - Εννιά Τούρκοι νεκροί», αναφέρει μια ταμπέλα. Χθες συνελήφθη στο Αμβούργο και δεύτερος ύποπτος για την υπόθεση αυτή, ο 37χρονος Χόλγκερ Γκ. Μερίδα του Τύπου και αρκετοί αξιωματούχοι αναρωτιούνται κατά πόσον υπάρχει εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση, μήπως δηλαδή χρησιμοποίησαν τους υπόπτους ως πληροφοριοδότες για τη δράση των νεοναζί. Η εφημερίδα «Tageszeitung», για παράδειγμα, επισημαίνει το γεγονός ότι οι ύποπτοι εξαφανίστηκαν επί 13 χρόνια, και συγκεκριμένα μετά την ανακάλυψη μιας γιάφκας σε γκαράζ που είχε νοικιάσει η Μπεάτε Τσ., το 1998, στην Ιένα.
 
Πριν από λίγες ημέρες, η Αστυνομία ανακάλυψε κι ένα άλλο πιστόλι που ανήκε σε μια αστυνομικό, η οποία δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι το 2007 στο Χάιλμπρον της Νοτιοδυτικής Γερμανίας. Ούτε αυτό το έγκλημα είχε μέχρι σήμερα εξιχνιαστεί. Το πιστόλι ανακαλύφθηκε στο τροχόσπιτο δύο ανδρών, του Ούβε Μπ. και του Ούβε Μ., συντρόφων για πολλά χρόνια της Μπεάτε Τσ., οι οποίοι λήστεψαν μια τράπεζα και στη συνέχεια αλληλοπυροβολήθηκαν. Τόσο αυτοί οι τρεις όσο και ο Χόλγκερ Γκ. θεωρείται ότι ανήκαν στην ίδια οργάνωση, την Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία (NSU).
«Για πρώτη φορά μετά την ενοποίησή της, η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακροδεξιά τρομοκρατία μεγάλης κλίμακας», έγραψε η εφημερίδα «Tagesspiegel», ενώ την ενίσχυση της μάχης κατά της Ακροδεξιάς ζήτησε ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Οπερμαν. 
 
Η Αστυνομία μελετά τώρα την ενδεχόμενη σύνδεση των νεοναζί και με άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως τον τραυματισμό πολλών Ρωσοεβραίων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντύσελντορφ το 2000 και την έκρηξη βόμβας σε μια τουρκική συνοικία της Κολωνίας το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου