Ετικέτες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία έχει διαθέσει τα 3/4 της περιουσίας της


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία έχει διαθέσει τα 3/4 της περιουσίας της

Αναφορές στο μάθημα των θρησκευτικών, την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και την κρίση, περιείχε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, κατά τη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων του Εκκλησιαστικού Λυκείου και της φοιτητικής εστίας της Μητρόπολης Πατρών, που βρίσκεται στην περιοχή Παραλία της Πάτρας.
Ειδικότερα, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για “παλαβές ιδέες” που διατυπώνονται τα τελευταία χρόνια περί μη διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και την εισαγωγή του μαθήματος της θρησκειολογίας, προσθέτοντας πως “θα είναι τραγικό εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο”. Όπως συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος “θα διαμαρτύρεται η ψυχή του Καποδίστρια, που έλεγε πως τα θρησκευτικά και η δημόσια εκπαίδευση πάνε πάντα μαζί”.

Σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία τόνισε: “Στην Συνέλευση του Άργους η Εκκλησία διέθεσε στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος τα 3/4 της περιουσίας της, που αποτελείτο από 10.000.000 στρέμματα γης, με αντάλλαγμα την μισθοδοσία του κλήρου και την εκκλησιαστική εκπαίδευση”.
Όσον αφορά στη σημερινή κατάσταση σημείωσε πως “η βαθειά κρίση αξιών που διερχόμαστε είναι η καλύτερη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα και να ξεκαθαρίσουμε όσα μας οδήγησαν σε σύγχυση και αδιέξοδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου