Ετικέτες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Προκλήσεις τουρκικών μαχητικών στην Κύπρο-Οι παραβιάσεις των Τούρκων



ΔΕΥΤΈΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Προκλήσεις τουρκικών μαχητικών στην Κύπρο-Οι παραβιάσεις των Τούρκων


Τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 παραβίασαν σήμερα το FIR Λευκωσίας κάνοντας προκλητικές βυθίσεις και ελιγμούς προκαλώντας την ίδια ώρα την ανησυχία των πολιτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιου Φλουρέντζου στο Sigmalive, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F16, προσγειώθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου την Παρασκευή.

Τα δύο μαχητικά πέταξαν σήμερα από τις 10.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία καθώς και την περιοχή Μόρφου-Ξερού, κάνοντας μανούβρες ελιγμούς και βυθίσεις.
Τα δύο F-16 βρίσκονται στην Κύπρο για τους παράνομους εορτασμούς της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και αναμένεται να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες και αύριο.
Ο Ευθύμιος Φλουρέντζου είπε ότι το ΥΠΕΞ έχει ειδοποιηθεί ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.http://www.sigmalive.com


Οι παραβιάσεις των Τούρκων  

Οι Τούρκοι κάνουν για ακόμη μια φορά το άσπρο μαύρο με στόχο την αμφισβήτηση του FIR Αθηνών και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων εντός του Αιγαίου. Σε μία προκλητική ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο της Άγκυρας ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά μαχητικά εξακολουθούν να παρεμποδίζουν τις πτήσεις τουρκικών στο Αιγαίο.

«Βαφτίζει» μάλιστα τις αναχαιτίσεις στις οποίες προβαίνουν τα ελληνικά μαχητικά κατά τουρκικών που έχουν παραβιάσει τόσο το FIR Αθηνών όσο και τον εθνικό εναέριο χώρο ως «παρεμπόδιση» και αναφέρει ότι «εντός του 2011 έγιναν συνολικά 492 παρεμποδίσεις από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Επίσης, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εγείροντας θέμα συνδιαχείρισης στο Αιγαίο υποστηρίζει ότι το 2010 τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν 12.346 πτήσεις, ενώ τα τουρκικά 2.843 και καταλήγει με τον ισχυρισμό πως ελληνικά μαχητικά παραβίασαν 18 φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή Καραμπουρούν της Σμύρνης, στην Αττάλεια και κοντά στην Ανδριανούπολη. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετική, αφού καθημερινά τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν το FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ από τον Σεπτέμβριο επέστρεψαν στις εμπλοκές.
Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου