Ετικέτες

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ-ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ



20131012-205447.jpg 
Εις μνήμην του
Σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα
Του Νίκου Ι. Κωστάρα

«Ενός ανδρός το αίμα αν ποτίσει το χώμα της Μακεδονίας, θα ξυπνήσουν οι κοιμώμενοι, θα εγκαρδιωθώσιν οι τρομοκρατηθέντες, θα φυτρώσωσιν επί της γης εκδικηταί και σωτήρες». Αυτά πίστευε ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνα και με το αίμα του πότισε και ανέστησε το δέντρο του αγώνα στην Μακεδονία με την αναβίωση του κλεφταρματολισμού.
​Και πράγματι ο ηρωικός θάνατος του ανθυπολοχαγού Παύλου Μελά στις 13 Οκτωβρίου 1904 στα Στάτιτσα – σημερινό χωριό Μελάς – της περιοχής Καστοριάς, ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε τους Έλληνες και συνέγειρε τον Ελληνισμό. Κατά τις τελευταίες
δεκαετίες η ημερομηνία αυτή έχει καθιερωθεί να τιμάται ως η συμβολική ημέρα ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908). Φέτος οι εορτασμοί αποκτούν μεγαλύτερη λαμπρότητα διότι έχει περάσει ένας αιώνας. Και είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία των ελληνικών εδαφών. Διότι λαός που δεν τιμά τους μαχητές της ελευθερίας είναι καταδικασμένος να ξαναχάσει αυτή την πολύτιμη ελευθερία.

προσπαθώντας μπορούμε καλύτερα



by ago

προσπαθώνταςμπορούμεκαλύτερα.blog

ΓΙΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΣΙΜΟ ΜΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤE;


Posted: 11 Oct 2013 11:15 PM PDT
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 ο Σίμος όλων των φασιστών, συγνώμη όλων των Ελλήνων, Κεδίκογλου του Βασιλείου ενέκρινε δαπάνη ύψους 2.063 ευρώ για την μετακίνηση του δεξιού κομματόσκυλου που γυρνά στο όνομα Μπούμπης, συγνώμη- τι έπαθα σήμερα- Αντώνης Κατσαντώνης ήθελα να γράψω, στο Λονδίνο πάντα για υπηρεσιακούς λόγους.
Ο Κατσαντώνης, ως γνήσιο τέκνο της αριστοκρατίας μπορεί να πετάξει μόνο σε bussiness class θέση γι αυτό και η τιμή εισιτηρίου ΜΟΝΟ για 3 διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο ανέρχεται στα 918 ευρώ.
Επίσης, ως γνήσιος εκπρόσωπος των χρεοκοπημένων Ελλήνων δε μπορεί να κοιμηθεί σε κανένα φτηνό ξενοδοχείο.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ...


Διαρροή τοξικών υλικών της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
dsc02583
Σε διακομιστή επικίνδυνων τοξικών της Ελληνικός Χρυσός έχει μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενώ καμία αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας δεν φαίνεται να κάνει σχετικό έλεγχο όσον αφορά τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρονται μέσα από την Θεσσαλονίκη και φορτοεκφορτώνονται εκεί. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο καπετάνιος του πλοίου paris.gr της ΜSC που μεταφέρει συμπυκνώματα μετάλλων της Ελληνικός Χρυσός αρνήθηκε να φορτώσει containers με φορτίο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός καθ`ότι διαπιστώθηκε σε κάποια από αυτά διαρροή τοξικών. Συγκεκριμένα ενώ είχαν φορτωθεί τα 28 από τα 128 container με τους αρσενοπυρίτες διαπιστώθηκε η διαρροή υγρών τοξικών, το φορτίο ξεφορτώθηκε στο λιμάνι και από εκεί μεταφέρθηκε με φορτηγά σε χώρο όπου η εταιρεία τα αποθηκεύει προσωρινά.

Γλιτώνει η Alitalia.


Posted: 11 Oct 2013 09:28 AM PDT
11.10.13







Τα Ιταλικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν βοήθεια στην Alitalia προκειμένου ο ιταλικός αερομεταφορέας να αποφύγει την πτώχευση.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ζήτησε από τα Poste Italiane (Ιταλικά Ταχυδρομεία), μια κρατική εταιρία, να λάβει μέρος στην αύξηση κεφαλαίου της Alitalia, συνεισφέροντας 75 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο νέος μέτοχος θα προσφέρει τεχνογνωσία του στους τομείς του λογισμικού, της μεταφοράς εμπορευμάτων, ενώ μελετάται και η δημιουργία μιας παράλληλης αεροπορικής εταιρίας «χαμηλού κόστους» της Alitalia.

Ισραηλινό μήνυμα στο Ιράν μέσω Αθήνας;


12.10.2013

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Ισραήλ να επιχειρήσει εναντίον του Ιράν αν χρειαστεί ακόμη και μονομερώς, τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δίνουν μεγάλη έμφαση στις ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ανάμεσα στην Ελληνική και την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Σημείο «κλειδί» σύμφωνα με τα Ισραηλινά μέσα είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της άσκησης δοκιμάστηκε η ικανότητα εναέριου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών σε μεγάλες αποστάσεις. 

12 Οκτωβρίου ’44: Η απελευθέρωση των Αθηνών και τα συντρίμμια που άφησαν οι Γερμανοί κατακτητές! Τι ειρωνεία, οι Γερμανοί είναι ακόμα εδώ και μας καταδυναστεύουν..


12 Οκτωβρίου ’44: Η απελευθέρωση των Αθηνών και τα συντρίμμια που άφησαν οι Γερμανοί κατακτητές!
12.10.2013
«Ω θάμα! Οι πόνοι εβαλσαμώθηκαν / κ’ εσώπασαν με μιας οι θρήνοι / κι’ απλώθηκε στα κρύα χαλάσματα / μια ουρανογέννητη χαρά»: Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του ποιητή μας Γεωργίου Δροσίνη, ο οποίος την ημέρα απελευθέρωσης των Αθηνών έγραφε το ποίημά του «12 Οκτωβρίου 1944».

Η ανοχή των κυβερνήσεων θέριεψε τη Χρυσή



Του Μανόλη Γ. Δρεττάκη*

Σε ένα άρθρο μου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 1.3.2013, με τίτλο «Κλήρος και Λαός μακράν της Χρυσής Αυγής», επισήμανα ότι:

«Τόσο πριν όσο και μετά την είσοδό τους στη Βουλή, η συμπεριφορά των μελών της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζεται από απάνθρωπες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον κυρίως μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει και εις βάρος Ελλήνων, των οποίων η συμπεριφορά και η ζωή δεν είναι αρεστή στους χρυσαυγίτες. Και όλα αυτά συμβαίνουν με ανοχή της κυβέρνησης. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η φρασεολογία και η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών του κόμματος αυτού μέσα στη Βουλή».

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ




1 Vote

Επιχειρηματίες και εφοπλιστές στήριξαν οικονομικά τους χρυσαυγίτες
ΜΑΖΙΩΤΗΣ_ΡΟΥΠΑ
του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα
Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών.
Η δολοφονία αυτή σηματοδοτεί την επισφράγιση ενός εμφυλίου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και που μέχρι σήμερα είχε τον χαρακτήρα της ανεμπόδιστης εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών στους δρόμους των πόλεων με επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων, με δολοφονίες μεταναστών όπως του Μπαμπακάρ  Ντιάε και Σαχζάντ Λουκμάν και με άλλες που δεν έχουν επίσημα αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή, με εξαφανίσεις μεταναστών, με τραμπουκισμούς, απειλές, τρομοκρατία στους δρόμους, τα σχολεία, τις λαϊκές αγορές, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς… Οι χρυσαυγίτες παρέλαυναν στους δρόμους λαϊκών συνοικιών τραγουδώντας φασιστικά εμβατήρια ανενόχλητοι, ξυπνώντας μνήμες από την περίοδο της κατοχής από τους ναζί. Δήλωναν δημοσίως την προοπτική των δολοφονιών αριστερών, κομμουνιστών, αναρχικών, τις οποίες διαμήνυαν δια στόματος και του αρχηγού τους, χωρίς καμία απάντηση, χωρίς κόστος. Ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς που εκτέλεσε τον Φύσσα απλώς υλοποίησε τις γνωστές εδώ και καιρό …προγραμματικές δηλώσεις της οργάνωσης.

Είμαστε παγανιστές, είμαστε ναζιστές-Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Χ.Α


«Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και Έλληνες πατριώτες», επαναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια της Χρυσής Αυγής όταν ερωτώνται για την ιδεολογία της οργάνωσης. Αυτό δείχνει πόσο μεταμορφώνει μερικούς ανθρώπους το κυνήγι των ψήφων. Για να δούμε τι έλεγε το περιοδικό Χρυσή Αυγή στο τεύχος 5 (Μάιος-Ιούνιος 1981) σε κείμενο με τον τίτλο «Εμείς».«Είμαστε παγανιστές γιατί η ύπαρξις μας σέβεται και πορεύεται πάνω στους τόνους της μουσικής των φυσικών νόμων χωρίς να αγνοεί την μαγεία του απρόβλεπτου, την μοναδικότητα της στιγμής και το θετικό υποκειμενισμό του ανθρώπου-στοιχείου της φύσεως. [...] Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέσι των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού».

WICCA: Η Παγκόσμια θρησκεία των Μάγων και των Μαγισσών






Wicca Bible
τού κ. Λάμπρου Σκόντζου, Θεολόγου Καθηγητού
Περιοδικό «Διάλογος» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009, ΤΕΥΧΟΣ 58 (σελ 14).
Μετατροπή σε html από: http://www.ppu.gr/pdf/Dialogos_58.pdf
Είναι πια ολοφάνερο πως ο κόσμος ολόκληρος εισέρχεται με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς στο αποκρυφιστικό πνεύμα της διαβόητης «Νέας Εποχής». Μια νέα, πρωτόγνωρη πνευματική κατάσταση διαμορφώνεται, η οποία τείνει να περιθωριοποιήσει πνευματικές και θρησκευτικές αξίες αιώνων. Εμείς, όσοι ασχολούμαστε με θέματα συγχρόνων αιρέσεων και παραθρησκείας, δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε την ροή των δραματικών εξελίξεων και την τραγική φάση στην οποία εισέρχεται η ανθρωπότητα.

Μετά τα 10 Chinook έρχονται και 90 άρματα μάχης Abrams από ΗΠΑ -Ποιο το κόστος;




undefined
Η “αμερικανική βοήθεια” δεν θα μείνει μόνο στα 10 CHINOOK που “πέρασαν” από την Επιτροπή Εξωτερικών και Βουλής. Σύντομα αναμένεται ανακοίνωση για την “αποδοχή” 90 αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η“ανακατασκευή” των CHINOOK θα κοστίσει από 160 έως 200 εκατομμύρια δολάρια και άλλα τόσα το “συμμάζεμα” των αρμάτων μάχης αν και υπάρχουν και εκτιμήσεις που ανεβάζουν το κόστος σε ποσό διπλάσιο! Και το ερώτημα είναι αν θα επωφεληθεί η εγχώρια βιομηχανία απ΄ αυτές τις δύο “αποδοχές εξοπλισμών”.

«Αγάπη μου θέλω να πάω με έναν μαύρο» – Οι κρυφοί πόθοι των Προτεσταντισσών Αμερικανίδων συζύγων


«Αγάπη μου θέλω να πάω με έναν μαύρο» - Οι κρυφοί πόθοι των Προτεσταντισσών Αμερικανίδων συζύγων
«Once you go black you never go back», λέει το αμερικανοειδές ρητό (σε ελεύθερη μετάφραση: «άμα δοκιμάσεις μία φορά με μαύρο, θα θέλεις πάντα μαύρο»), αντικατοπτρίζοντας τις ανομολόγητες φαντασιώσεις που κατοικούν στη «γαλαρία» του λεωφορείου «κρυφός πόθος» των λευκών Αγγλοσαξόνων Προτεσταντισσών Αμερικανίδων συζύγων.

Τα ζώδια από τον Σαλβαντόρ Νταλί (Φωτογραφίες)


Μπορεί τα έργα του να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα αφού ο Σαλβαντόρ Νταλί ήταν γνήσιος εκπρόσωπος του σουρεαλισμού, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες αθέατες πλευρές του έργου του που λίγοι γνώριζαν.

Μια από αυτές είναι η εικονογράφηση των δοκιμίων του Montaigne το 1947 που κυκλοφόρησαν σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η εικονογράφηση των ζωδίων. Tα 12 σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, τα ζωγράφισε το 1967 και φιλοξενούνται στη David Barnett Gallery στο Ουϊσκόνσιν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Φυσική και σχέσεις: Πώς μας επηρεάζουν οι νόμοι της;


του Δημήτρη Γεωργιακώδη*


Αναλογιστήκατε ποτέ ότι ο Νόμος της Κίνησης του Νεύτωνα πιθανώς να συνδέεται με τον τρόπο προώθησης των νέων μέτρων ή ότι η Εντροπία θα μπορούσε να εξηγήσει τα προβλήματα σε έναν γάμο ή μια σχέση; Σας έχει ποτέ περάσει από το μυαλό ότι η καλή ή κακή ψυχολογία μπορεί να ερμηνευτεί από την Αμοιβαία Επαγωγή; Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε όλες τις ανθρώπινες συμπεριφορές με εργαλείο τη φυσική, οι ομοιότητες όμως της συγκεκριμένης επιστήμης με την πραγματικότητα, είναι εντυπωσιακές!

Η σχέση μας ως μέσο προσωπικής ανάπτυξης!


Η σχέση μας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην ζωή μας. Μια όμορφη σχέση μπορεί να μας ανεβάσει την ψυχολογία , να μας δώσει δύναμη και λόγους να ανελιχθούμε επαγγελματικά , να μας φτιάξει την διάθεση ! Μια δύσκολη και προβληματική σχέση μπορεί να μας καταστρέψει σε όλα τα επίπεδα και να μας αποπροσανατολίσει.

Κάθε σχέση είναι μια πρόκληση , και αυτό γιατί για την ύπαρξη της λαμβάνονται υπόψη οι διαφορετικές ανάγκες , οι διαφορετικές επιθυμίες και οι διαφορετικές προσωπικότητες των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή.

Όταν οι επιθυμίες , οι ανάγκες και οι προσωπικότητες δεν ταιριάζουν ή σχέση μας αφήνει μια πικρή γεύση απογοήτευσης και διαφωνίας. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε εάν θα ήταν καλύτερα να μέναμε μόνοι . Έχουμε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι μπορούμε να κάνουμε ούτως ώστε η σχέση μας να βελτιωθεί , να έχει πιο στέρεα θεμέλια και μας χαρίζει έτσι την αίσθηση της ολοκλήρωσης και της συντροφικότητας ;

Με ουσιαστική και συνειδητοποιημένη προσπάθεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σχέση μας για να γιατρέψουμε πληγές του παρελθόντος , να πολεμήσουμε τις προσωπικές μας αδυναμίες και ατέλειες και γιατί όχι ; Να μεταμορφώσουμε την ζωή μας ολοκληρωτικά. Το μοντέλο αυτό της σχέσης ως πηγή προσωπικής ανάπτυξης χωρίζετε σε τρία επίπεδα :

Το πρώτο στάδιο προϋποθέτει την ανάληψη των ευθυνών μας για τις πράξεις και αντιδράσεις μας στην σχέση. Το δεύτερο στάδιο προϋποθέτει το να γνωρίζουμε τα συναισθήματα μας και τις αιτίες που τα προκαλούν. Και τέλος , το τρίτο στάδιο προϋποθέτει την δυνατότητα να εκφραζόμαστε στον / στην σύντροφο μας ανοιχτά , κατανοητά και ειλικρινά , αποδεχόμενοι και τα δικά τους συναισθήματα με κατανόηση.

Εάν μάθουμε να λειτουργούμε στην σχέση μας βασιζόμενοι στα πιο πάνω , τότε είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο επικοινωνίας και κατανόησης με τον / την σύντροφο μας που θα αποτελέσει το όχημα για την προσωπική μας εξέλιξη και ικανοποίηση.

Ας αναλύσουμε τα τρία στάδια! Το πρώτο στάδιο που προϋποθέτει την αναγνώριση και την ανάληψη της ευθύνης για τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στην σχέση , δεν είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε την τάση πάντα να αποποιούμαστε των προσωπικών μας ευθυνών και να τις μεταφέρουμε στον / στην σύντροφο μας. Πόσες φορές έχετε πει '- Εσύ φταις!' και πόσες φορές '-Εγώ φταίω!' ;

Με το να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας , κατανοούμε ποια είναι και η δική μας αρνητική συνεισφορά στην εξέλιξη μιας διαφωνίας ή ενός προβλήματος που προκύπτει στη σχέση. Πρέπει να φτάσουμε στο στάδιο που χαλαρώνουμε τις άμυνες μας και τον εγωισμό μας απέναντι στον / στην σύντροφο μας και που αναγνωρίζουμε ότι όλα δεν είναι δικό του / της λάθος αλλά έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας!

Κείμενο διαμαρτυρίας εργαζομένων: Δουλέψτε JUMBO – δουλέψτε τζάμπα


Τις συνθήκες εργασίας και τις συμβάσεις απασχόλησης με μισθούς πείνας κατήγγειλαν εργαζόμενοι του καταστήματος Jumbo, με κείμενο που πέταξαν μπροστά στην επιχείρηση. 

Γράφει το κείμενο:

Η νέα Jumbo-βιτρίνα φούλαρε: Με μπλούζες, παντελόνια και ζακέτες για παιδιά και εφήβους, σχολικά είδη και τζάμπα εργαζόμενους, έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν, μόλις με 200 ευρώ το μήνα!Τρέξε να προλάβεις! Ο θαυμαστός κόσμος των JUMBO σε περιμένει!

Έχει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, εκδικητικές απολύσεις και ωράρια που παραβιάζονται προκλητικά και αυθαίρετα από τους εργοδότες.Τρέξε τώρα στα JUMBO! Για να προλάβεις 70% εκπτώσεις στους…μισθούς, την ίδια ώρα που η εταιρεία παρουσιάζει ρεκόρ τζίρου, ξεπερνώντας τα 500 εκατ. ευρώ, στην ετήσια χρήση Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2013.Τρέξε στα JUMBO!

Επιστρέφει το ανταποδοτικό τέλος για τη Δημόσια Τηλεόραση


undefined
Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ
Το τέλος «υπέρ ΕΡΤ» καταργήθηκε μόλις έπεσε μαύρο στη Δημόσια Τηλεόραση και μπήκε λουκέτο στη εταιρεία. Ωστόσο πλέον λειτουργεί η Δημόσια Τηλεόραση και όπως είχε προαναγγελθεί από τον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή το ανταποδοτικό τέλος θα επιστρέψει και πάλι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Εκθεση βόμβα! Η διαφθορά μας κοστίζει 12 δισ. ετησίως


undefined
Εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις μέσω offshore εταιρειών που οδήγησαν σε παράνομες κρατικές επιδοτήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνού και άλλα αδικήματα που οδηγούσαν σε αιμορραγία της εθνικής οικονομίας κατά 12 δισ. ευρώ τον χρόνο, συνθέτουν το «παζλ» της έκθεσης πεπραγμένων της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην 90σελίδη έκθεση περιγράφονται όλες οι δραστηριότητές της τον τελευταίο χρόνο με την επισήμανση ότι οι δαπάνες της ήταν ελάχιστες (μόλις 1.342 ευρώ). Ο γ. γραμματέας Γ. Σούρλας τόνισε ότι με το άνοιγμα δέκα φακέλων, όπως των offshore, των εικονικών και πλαστών τιμολογίων, του λαθρεμπορίου καυσίμων κ.λπ. αποδείχθηκε ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ξεπερνούσαν τα 12 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Στην έκθεση γίνεται μία σύντομη καταγραφή εντυπωσιακών υποθέσεων, από το παρελθόν που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, όπως:

Η πρώτη άλωση της Ρώμης (390 π.Χ.) και πως οι Έλληνες της Μασσαλίας έσωσαν τους Ρωμαίους


Γράφει ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κεφαλόπουλος, ιστορικός, Δρ.Θεολογίας, Υποψ. Δρ. Αρχαίας ιστορίας
undefined
Επέκταση του κελτικού κόσμου στο τρίτο αιώνα Π.Χ.
Η Ρώμη καθ’ οδόν προς την επέκταση της επιρροής της δια των όπλων στην Ιταλική Χερσόνησο  ευρέθη αντιμέτωπη με τους γειτονικούς της λαούς, κυρίως τους Ετρούσκους, αλλά σταδιακώς κατόρθωσε να επεκτείνει την επικράτειά της με συνεχείς κατακτήσεις και είχε καταστεί κατά την διάρκεια του 5ου αι. π.Χ. τουλάχιστον υπολογίσιμος  αν όχι ακόμη κυρίαρχος δύναμη στην κεντρική Ιταλία. Ενώ η Ρώμη προσπαθούσε να καθυποτάξει τους γείτονές της και ευρίσκετο σε διαρκείς αψιμαχίες και πολέμους, ένας αντίπαλος από τον Βορρά εμφανίσθηκε, στον οποίον αρχικώς οι Ρωμαίοι δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή. Επρόκειτο για τους Κέλτες, που οι Ρωμαίοι τους ονόμαζαν Γαλάτες. Αυτοί είχαν κάνει την εμφάνισή τους στην Ιταλική Χερσόνησο εδώ και ένα αιώνα πριν, και διαρκώς επεκτείνοντο προς νότον.