Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το Mακεδονικό ζήτημα… μια φαρσοκωμωδία σε πολλές πράξεις

Το Mακεδονικό ζήτημα… μια φαρσοκωμωδία σε πολλές πράξεις

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2012
Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος
(ΑΠΕΛΛΗΣ)
Το ανυπόστατο για την Ελλάδα Μακεδονικό «ζήτημα», διανύει για περισσότερες από δύο δεκαετίες την ανιστόρητη, και εν πολλοίς κωμικοτραγική του διαδρομή. Κύριο θέμα της φαρσοκωμωδίας, είναι η αξίωση των Σλάβων Σκοπιανών, να τους αναγνωριστεί το όνομα της Μακεδονίας, ως επίσημο εθνικό όνομα του δικού τους κρατιδίου. Παράλληλα, η «αναγνώριση» αυτή, απαιτούν να περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονική», προκειμένου να ονομαστεί η σλαβογενής γλώσσα και η «εθνικότητα» της πανσπερμίας των κατοίκων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Νεοφεουδαρχία: Ο θάνατος του κοινωνικού κράτους

Νεοφεουδαρχία: Ο θάνατος του κοινωνικού κράτους

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2012

Ο καπιταλισμός κυριαρχεί στον κόσμο

και κάνει τους ανθρώπους του κράτους

να χορεύουν όπως οι μαριονέτες σε έναν σπάγγο.

  W.Sombart

Γράφει ο Αμετανόητος

Ερντογάν: «Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δις δολλάρια»

Ερντογάν: «Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δις δολλάρια»

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 6, 2012
Προκλήτικος απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν χρησιμοποιόντας την για τις κόντρες στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά και για να μας προκαλέσει «Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Α. Σοφιά μας ανήκει βάσει νόμου!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Α. Σοφιά μας ανήκει βάσει νόμου!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 6, 2012
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ που δεν έπαιξε πουθενά.
Το ακούσατε ή το διαβάσατε πουθενά;Η είδηση είναι περυσινή…
Την γράφουμε όπως την βρήκαμε.
Παιδιά, οι Τούρκοι έχουν λυσσαξει για αυτό το λόγο που παραθέτω παρακάτω και είναι μεγάλη Νίκη του Ελληνο-Αμερικάνικου λόμπι στην Αμερική, πολεμήσαμε πολύ σκληρά για αυτό το θέμα, αλλά  δυστυχώς κανένας Έλληνας της Ελλάδας δεν το γνωρίζει.

Δείτε και αυτά τα παιδιά

Δείτε και αυτά τα παιδιά

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2012
images.jpg
Ναι αυτά που οι γονείς τους αυτοκτονούν γιατί δεν βρίσκουν φάρμακα να πάρουν ή δεν βρίσκουν λεφτά για να τα αγοράσουν.
Αλλά ξέρω…μόνο μην φύγουμε από το ευρώ. L1

Πώς θα έλυναν οι αρχαίοι Έλληνες το γρίφο της κρίσης

Πώς θα έλυναν οι αρχαίοι Έλληνες το γρίφο της κρίσης

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 6, 2012
Πώς θα έλυναν οι αρχαίοι Έλληνες το γρίφο της κρίσης
Στο ερώτημα «ποιες συμβουλές θα έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στους σύγχρονους για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση», προσπαθεί να απαντήσει ο λέκτορας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Armand D’Angour, σε άρθρο του στο BBC.

ΣΟΚ: Δείτε τι αναγράφεται στην σελ.241 του μνημονίου και αγανακτήστε

ΣΟΚ: Δείτε τι αναγράφεται στην σελ.241 του μνημονίου και αγανακτήστε

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 6, 2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/06/43566.jpg?w=241&h=222Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο συνθλίβεται ο ελληνικός λαός, η πραγματική αιτία, για την οποία οι…
εργαζόμενοι, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους «πρέπει» να ζουν σαν είλωτες, ο πραγματικός στόχος του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, των εγχώριων και των Ευρωπαίων Σαμαροβενιζέλων και των Σόιμπλε, καταγράφεται στη σελίδα 241 του μνημονίου που ψηφίστηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στη Βουλή.

Δεσκάτη και Κόνιτσα τα δυο νέα κέντρα κράτησης μεταναστών

Δεσκάτη και Κόνιτσα τα δυο νέα κέντρα κράτησης μεταναστών

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 5, 2012

Σε Γρεβενά και Κόνιτσα αναμένεται να κατασκευαστούν τα δυο νέα κέντρα κράτησης των μεταναστών.

Ήδη, το πρώτο κέντρο λειτουργεί στην Αμυγδαλέζα.


Stern: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Stern: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Stern: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ
Εκτός ευρωζώνης θέλουν την Ελλάδα οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Stern…
Με βάση τη δημοσκόπηση, το 49% των Γερμανών θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ ενώ υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη τάσσεται το 39%.
Ωστόσο, οι δύο στους τρεις Γερμανοί απαντούν ότι θα έκαναν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς φόβο, έναντι 32%, που δηλώνει επιφυλακτικό για να έρθει στα Ελληνικά νησιά.
Στην ίδια δημοσκόπηση τέλος, το 59% των ερωτηθέντων, δεν δείχνουν κατανόηση για τους Έλληνες που επιθυμούν να ψηφίσουν τους αντιπάλους της πολιτικής λιτότητας.

Να πόσα μας χρωστάει η Γερμανία

Να πόσα μας χρωστάει η Γερμανία

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 5, 2012

 ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Να πόσα μας χρωστάει η Γερμανία
Απειλεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν “τολμήσει” να παραβιάσει όρους του …επαχθούς Μνημονίου. Μακάρι, θα πούμε εμείς, με τη διαφορά ότι η Γερμανία και η Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο και να τα βάλουν όλα κάτω. Για να δούμε και να δείξουμε οι Έλληνες ότι τελικά, η Γερμανία χρωστά τουλάχιστον τα διπλάσια στην Ελλάδα απ’ όσα της χρωστά αυτή. Και, αυτό, αφήνοντας στην άκρη την προκλητικότατη παραβίαση των διεθνών κανόνων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κατάλυση της υγείας, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας των ανθρώπων, με την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και την υποχρεωτική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Ας τα δούμε, με οικονομικούς όρους και θα διαπιστώσουμε, μέσα από το σημερινό ρεπορτάζ της iTabloid, ότι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς, κλέφτης και οφειλέτης στην Ελλάδα, είναι η Γερμανία. Ας τα δούμε όμως, ένα προς ένα.

(ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

..εικόνα "καρτ ποστάλ" που απέστειλε ο Γέροντας Παΐσιος σε πνευματικοπαίδι του:
Αγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη, Εύχομαι ο Θεός να δώσει γρήγορα να έλθη η Χάση του τουρκικού φεγγαριού Αμήν.
Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια που προσευχήθηκα στην Αγία Σοφιά μας, και είπα τα παράπονα μου στον Καλόν Θεόν.
Με κατάλαβε ο Τούρκος φύλακας πού προσευχὀμουν και με έδιωχνε έξω κ.λ.π και πρόσθεσα και άλλα παράπονα Στον Θεόν. Πιστεύω δεν θα την αφήσει την Αγία Σοφιά μας στα χέρια των βρόμικων Τούρκων Είναι ένας Λαός σαν τους γύφτους βρόμικος και φοβητσιάρικος Τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. Τώρα ούτε στο Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως , και είδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ) ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία. Ενώ εμείς πιστεύουμε Στον Χριστό. ο οποίος έχει συνέχεια την Θεϊκή Του Αξία. και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά. Και τον Χριστό και την Παναγία μαζί του.
Με αγάπη Χριστού Μοναχός Παΐσιος.

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις εκλογές

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις εκλογές

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 5, 2012
Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στις εκλογές
Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε – όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία – από τον Άρειο Πάγο.

Δείτε πως οι Τούρκοι χρηματοδοτούν την προπαγάνδα των Σκοπιανών στις ΗΠΑ….

Δείτε πως οι Τούρκοι χρηματοδοτούν την προπαγάνδα των Σκοπιανών στις ΗΠΑ….

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 5, 2012
Στις Η.Π.Α υπάρχει μια ΜΚΟ με την ονομασία “Turkish Coalition of America ,ΤCA” (Τουρκική Συμμαχία της Αμερικής). Η TCA μάλιστα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α .
Ο σκοπός του TCA είναι :

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 5, 2012
Ανοικτή επιστολή προς συναρμόδια υπουργεία
Καλημέρα σας,.
Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Βαϊόπουλος και είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ, 43 ετών, ο Θεός μου έδωσε 3 παιδιά και είμαι συνταξιούχος ΔΕΗ από το 2007!!! Η τόσο πρόωρη συνταξιοδότησή μου οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες….όπως με έχετε χαρακτηρίσει, το κράτος, πάσχω δηλαδή από Μεσσογειακή Αναιμία.

Guardian: Greece, here come the vulture funds

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Guardian: Greece, here come the vulture funds

γράφει ο Nick Dearden The Guardian
Financial 'investors' have already made a killing on Greek debt, but this activity isn't inevitable – such vultures can be challenged
undefined
Vulture funds honed their skills
 against developing countries.
 
Not everyone is unhappy about the desperate straits of the Greek economy. A group of financial "investors" made a killing on Greek debt on Tuesday – purely by being the most unscrupulous players in the market.
Dart Management is an investment fund based in the Cayman Islands, a British territory notorious for its tax haven status. Dart's business model has earned it the title "vulture fund".

Graphic Video: Muslims Slaughter Convert to Christianity in Tunisia

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Graphic Video: Muslims Slaughter Convert to Christianity in Tunisia

Liberal talk show host Tawfiq Okasha recently appeared on "Egypt Today" airing a video of Muslims slicing a young man's head off for the crime of apostasy, in this case, the crime of converting to Christianity and refusing to renounce it. The video—be warned, it is immensely graphic—is embedded here (the actual execution appears from minute 1:13-4:00). For those who prefer not to view it, a summary follows:
A young man appears held down by masked men. His head is pulled back, with a knife to his throat. He does not struggle and appears resigned to his fate. Speaking in Arabic, the background speaker, or "narrator," chants a number of Muslim prayers and supplications, mostly condemning Christianity, which, because of the Trinity, is referred to as a polytheistic faith: "Let Allah be avenged on the polytheist apostate"; "Allah empower your religion, make it victorious against the polytheists"; "Allah, defeat the infidels at the hands of the Muslims"; "There is no god but Allah and Muhammad is his messenger."

Μήνυμα Φράγκου: "Σιωπηλή αλλά ισχυρή δύναμη η ΠΑ"

Posted: 04 Jun 2012 02:54 PM PDT
undefined
Στη Τανάγρα, το ορμητήριο των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 και 2000-5, βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Α. Τσαντηράκη και μίλησε για τη “σιωπηλή αλλά ισχυρή δύναμη”. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Φράγκος συνομίλησε με τους χειριστές και τους τεχνικούς των αεροσκαφών αμέσου ετοιμότητας (readiness) και ενημερώθηκε για θέματα προσωπικού, επιχειρησιακής σχεδίασης και διοικητικής μέριμνας

«Κατά την επίσκεψή μου στην 114 Πτέρυγα Μάχης είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το υψηλό ηθικό και το άριστο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού. Η Πολεμική Αεροπορία μας δεν είναι απλά μια δύναμη αποτροπής, μια σιωπηλή ισχυρή δύναμη. Είναι η δύναμη που διασφαλίζει αδιάλειπτα τον εθνικό εναέριο χώρο και από κοινού με τους άλλους δύο κλάδους Στρατό και Ναυτικό, την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα. Θερμά συγχαρητήρια στον Αρχηγό, τους Διοικητές και το προσωπικό της 114 Πτέρυγας Μάχης, που μας έδειξαν ότι η σημερινή μέρα, αν και αργία, μόνο ημέρα ραστώνης δεν είναι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».



Το πλέον ...απίθανο σενάριο!


Το πλέον ...απίθανο σενάριο!




Φαντάζεστε ένα ...απίθανο σενάριο που μπορεί τελικά να ισχύει και κανείς μας να μην φαντάστηκε ή έστω δεν μας είπαν; 

Από τις "Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής" να περάσαμε κάποτε στην "Ηνωμένη Ευρώπη" (Ε.Ε) ώστε να υλοποιηθεί το τελικό σχέδιο που ονομάζεται ..."Ηνωμένες Τράπεζες Ευρώπης"! 

Χοντρά γεωπολιτικά παιχνίδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αυτήν την περίοδο. Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως οι ..."παίκτες" μπας και αποκρυπτογραφήσουμε το τι μας ...περιμένει!

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ερντογάν άνοιξε την "κρυφή ατζέντα" του Ισλάμ για τη Τουρκία

Ο Ερντογάν άνοιξε την "κρυφή ατζέντα" του Ισλάμ για τη Τουρκία



Η βασική “κατηγορία” κατά Ερντογάν αλλά και ο πρωταρχικός φόβος της Δύσης ήταν ότι μαζί με τους Νταβούτογλου και Γκιουλ, είχαν “κρυφή ατζέντα”. Η οποία περιελάμβανε την υλοποίηση ενός σχεδίου που προέβλεπε όχι μόνο τη χειραγώγηση ισλαμικών κρατών, αλλά και την εγκαθίδρυση ενός ριζοσπαστικού Ισλάμ με βλέψεις επεκτατικές. Μπορεί η μέχρι πρόσφατα φρενήρης οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας και οι διαχρονικές καθησυχαστικές δηλώσεις Ερντογάν και των υπολοίπων να είχαν απομακρύνει από το προσκήνιο την “κρυφή ισλαμική ατζέντα”, ωστόσο ποτέ κανείς στη Δύση δεν είχε ξεχάσει τον κίνδυνο αυτό.

Οι δηλώσεις Ερντογάν για τις αμβλώσεις επανέφεραν αυτό το ζήτημα στο προσκήνιο. Το “τρίο” Ερντογάν-Γκιουλ-Νταβούτογλου, υποτίθεται ότι θα επέβαλαν -το πολύ, πολύ- ένα …soft Ισλάμ, το οποίο θα αποτελούσε και πρότυπο για άλλες χώρες. Στην Αίγυπτο για παράδειγμα οι πολίτες που θέλουν να “διασκεδάσουν” τους φόβους και τις ανησυχίες τους για την διαφαινόμενη επικράτηση των Αδελφών Μουσουλμάνων, φέρνουν ως παράδειγμα το μοντέλο Τουρκία.

Ανησυχία Κλίντον για τη βία μεταξύ Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν


Ανησυχία Κλίντον για τη βία μεταξύ Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν




Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ανησυχία της χθες για τη βία ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν, λέγοντας πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη, την ημέρα που τρεις Αρμένιοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην μεθόριο. Η Κλίντον άρχισε την επίσκεψή της στο Νότιο Καύκασο καλώντας όλες τις πλευρές να αποκηρύξουν τη βία, καθώς οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αντάλλασσαν κατηγορίες για το επεισόδιο, στο οποίο σκοτώθηκαν Αρμένιοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν στρατιωτικοί σε αμφότερες τις πλευρές.

«Είμαι πολύ ανήσυχη εξαιτίας αυτών των επεισοδίων και κάλεσα όλες τις πλευρές, όλους τους παράγοντες, να απόσχουν από την περαιτέρω χρήση βίας», είπε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ Έντβαρντ Ναλμπάντιαν.

Ένταση μεταξύ Βρετανίας- Αργεντινής για τις πετρελαϊκές έρευνες στα Φόκλαντς


Ένταση μεταξύ Βρετανίας- Αργεντινής για τις πετρελαϊκές έρευνες στα Φόκλαντς




Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες ότι θεωρεί την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου από βρετανικές εταιρείες ανοικτά των νήσων Μαλβίνας, ή Φόκλαντς, «παράνομη» κι ότι μηνύει πέντε εταιρείες-τις Desire Petroleum, Falkland Oil and Gas, Rockhopper Exploration, Borders and Southern Petroleum και Argos Resources--διότι συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στα διαφιλονικούμενα αυτά νησιά «χωρίς την άδεια» της, και «μυστικά».

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αντέδρασε σχεδόν αμέσως, ανακοινώνοντας ότι οι κάτοικοι των νήσων έχουν το «απολύτως νόμιμο» δικαίωμα να προχωρήσουν στην αξιοποίηση των φυσικών τους πόρων και ότι είναι το Μπουένος Άιρες το οποίο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο διεξάγοντας μια εκστρατεία εκφοβισμού.
«Αυτές οι νέες προσπάθειες να πληγούν οι οικονομικοί πόροι των πολιτών των Νήσων Φόκλαντς δυστυχώς αντανακλούν μια πάγια συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αργεντινής», είπε μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις

Οι κληρικοί στις εκκλησιές τους…

Οι κληρικοί στις εκκλησιές τους…




Aπό ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ (mignatiou@aol.com – Twitter: @mignatiou)
             Θύελλα δικαιολογημένων αντιδράσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση της εν κρυπτώ συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Μητροπολίτη Σικάγο και παράγοντες της ελληνικής Ομογένειας της πόλης, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΕ, Αντριου Αθενς. Τον θυμό και την οργή δεν προκάλεσε τόσο αυτή καθ’ αυτή η συνάντηση με τον εκπρόσωπο της χώρας του Αττίλα, αλλά η ανακοίνωση με την οποία έγινε προσπάθεια να δικαιολογηθεί το περιεχόμενο της συνάντησης. Η Μητρόπολη τοποθέτησε στο ίδιο καζάνι την προκλητική Τουρκία με την Ελλάδα, η οποία ασκεί και ακολουθεί ως Ευαγγέλιο φιλειρηνική πολιτική, χωρίς διόλου να προκαλεί τη γείτονα χώρα, με κίνδυνο η στάση της να εκλαμβάνεται ως αδυναμία, καθώς μερικές φορές στέλλει σήματα «συνεύθυνης» στην Αγκυρα.

ΕΛΛΑΣ ή ΤΕΦΡΑ

ΕΛΛΑΣ ή ΤΕΦΡΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 5, 2012
Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
Στους μαύρους τοίχους και στα κεραμίδια.
Θάνατος οι γυναίκες που αγαπιούνται
Καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια.

Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
Με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους,
Ο ελαιώνας, γύρω η θάλασσα, κι ακόμη
Ο ήλιος, θάνατος μέσα στους θανάτους.
Κ. Καρυωτάκης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ”ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ” – ΚΡΗΤΗ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ”ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ” – ΚΡΗΤΗ

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Ιουνίου 4, 2012
Φωτογραφική επιμέλεια  RA’KI’ 
Ο αρχαιολογικός χώρος της Αγίας Τριάδας βρίσκεται 3 χιλιόμετρα δυτικά του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού. Στα μινωικά χρόνια η Φαιστός συνδεόταν με την Αγία Τριάδα μέσο ενός λιθόστρωτου δρόμου του οποίου ακόμη και σήμερα σώζονται κάποια κομμάτια.
Στα νοτιοδυτικά του αρχαιολογικού χώρου βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας που ανήκει στον 14ο αιώνα. Από την εκκλησία αυτή πήρε το όνομα του και το μεσαιωνικό χωριό που βρισκόταν στην περιοχή και καταστράφηκε από τους Τούρκους.

“Η Ελλάδα έχει πάρει βοήθεια όσο 116 σχέδια Μαρσαλ”!

“Η Ελλάδα έχει πάρει βοήθεια όσο 116 σχέδια Μαρσαλ”!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 4, 2012
20120604-202812.jpgΗ πρόταση ανήκει – που αλλού; – σε Γερμανό… Μάλιστα είναι σύμβουλος της Μέρκελ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα L’ Echo, ο Hans-Werner Sinn είπε ότι η Ελλασα έχει λάβει βοήθεια ίση με 116 σχέδια Μαρσαλ!

Παίρνουν χοντρά «πακέτα» οι Τροϊκανοί,την ώρα που ζητάνε μισθούς πείνας για τους Έλληνες!

Παίρνουν χοντρά «πακέτα» οι Τροϊκανοί,την ώρα που ζητάνε μισθούς πείνας για τους Έλληνες!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Μπορεί οι άνθρωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να επιζητούν μισθούς… πείνας για τους Έλληνες πολίτες, την ίδια στιγμή όμως οι ίδιοι λαμβάνουν μηνιαίως 25.000-30.000 ευρώ!

Τουρκικοί εορτασμοί για το 1453 (μήπως γιορτάζουν την Ελληνοτουρκική φιλία;)

Τουρκικοί εορτασμοί για το 1453 (μήπως γιορτάζουν την Ελληνοτουρκική φιλία;)

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/06/25ce259125ce259b25ce25a925ce25a325ce2597-11.jpg?w=240&h=164Τελικά ο κάθε πολιτισμός γιορτάζει τα επιτεύγματά του, με τρόπο πάντοτε αντάξιο και δηλωτικό της Ιστορίας του. Και οι λαοί επιβεβαιώνουν καθημερινά, αλλά και τιμούν επετειακά τα έμφυτα ταλέντα και τις εγγενείς ικανότητές που έχει ο καθένας.

Ελληνικές εκδόσεις στην Κωνσταντινούπολη μετά από 50 χρόνια

Ελληνικές εκδόσεις στην Κωνσταντινούπολη μετά από 50 χρόνια

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Ελληνικές εκδόσεις στην Κωνσταντινούπολη μετά από 50 χρόνια
Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε κάποιο βιβλίο.
Τώρα, δύο Έλληνες και ένας Τούρκος ξεκινούν μια νέα προσπάθεια, ιδρύοντας τον εκδοτικό οίκο «Ιστός». Στόχος τους είναι να διαδώσουν τα ελληνικά έργα στην Κωνσταντινούπολη, τόσο στην ελληνική κοινότητα όσο και στους Τούρκους.
«Θα εκδίδουμε βιβλία και στα ελληνικά και στα τουρκικά», δηλώνει στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο Χάρης Ρήγας.

“Πολύ μεγάλη η Ισπανία για να διασωθεί”

“Πολύ μεγάλη η Ισπανία για να διασωθεί”

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
«Η Ισπανία δεν είναι τεχνικά δυνατόν να γίνει αντικείμενο προγράμματος διάσωσης», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Προϋπολογισμού, Κριστόμπαλ Μοντόρο, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί από τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης.
Είπε επίσης πως οι ευρωπαικοί «θεσμοί» πρέπει να βοηθήσουν για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου της Ισπανίας, επισημαίνοντας ότι οι ισπανικές τράπεζες δεν χρειάζονται «υπερβολικά» ποσά για να ανακεφαλαιοποιηθούν.
Κάλεσε τέλος τους «ευρωπαϊκούς θεσμούς» να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο θέμα της λεγόμενης «τραπεζικής ένωσης» της ΕΕ.

Το G7 τράβηξε το “αυτί” της Μέρκελ!

Το G7 τράβηξε το “αυτί” της Μέρκελ!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 5, 2012
20120605-192834.jpgΗ κατάσταση στην Ισπανία επιδεινώνεται συνεχώς, ενω οι φήμες για την Ελλάδα συνεχίζονται.
Στη σημερινή συνεδρίαση του G7 οι έξι υπουργοί Οικονομικων τράβηξαν το αυτί της Μέρκελ καθώς η Ευρωζώνη καταρρέει, αφου η Ισπανία “σκάει” και η Γερμανία επιμένει στα μέτρα λιτότητας.

Να ποιοι πλουτίζουν από το δουλεμπόριο…

Να ποιοι πλουτίζουν από το δουλεμπόριο…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 5, 2012
RODOS.jpg
Αναγνώστης από τη Ρόδο μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία από το νησί:

Όπως βλέπουμε πεντακάθαρα, τρεις ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ “ΕΡΓΑΤΕΣ”απασχολούνται σε έργο της “ΔΕΗ Α.Ε”, όπως γράφουν τα κολωνάκια που έχουν βάλει περιμετρικά στο δρόμο, για να τον κλείσουν!!!
Σύμφωνα με τον αναγνώστη, η Ρόδος πλήττεται από την ανεργία και οι εργολάβοι φέρνουν λαθρομετανάστες για να δουλέψουν, στερώντας από τους Έλληνες το μεροκάματο!
Διακρίνεται κι ένας “ημεδαπός” με λευκό μπλουζάκι να…επιβλέπει!
Αναρωτιόμαστε:
- Ποιος αναθέτει τις συγκεκριμένες εργασίες εταιρειών του Ελληνικού Δημοσίου στους συγκεκριμένους εργολάβους, που απασχολούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
- Το κόστος του έργου και άρα το αντίστοιχο κρατικό (!!!) κονδύλιπροβλέπει την ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ή τη νόμιμη Ελλήνων;;; Κι αν ισχύει το δεύτερο, επιστρέφεται το υπόλοιπο στο Κράτος ή κάποιοι το…τρώνε;
Για να το πούμε απλά: Χρυσοπληρώνουμε την ΔΕΗ για να δίνει δουλειές σε ξένους κι όχι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων ανέργων;;;

Ποτέ η τέχνη δεν υπηρέτησε τύραννο, δήμιο ή προδότη

Με το χέρι στην καρδιά μίλησε στο IONION FM, ο καταξιωμένος Ηλείος συνθέτης, Ηλίας Ανδριόπουλος. Με αφορμή συναυλία – αφιέρωμα στο έργο του, από την Μικτή Χορωδία Πύργου, αύριο το βράδυ στο θέατρο Απόλλων, ο κ. Ανδριόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=42273&Mid=17&sub1=1

Η κρίση ακουμπά πλέον και την Γερμανία

Η κρίση ακουμπά πλέον και την Γερμανία

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Δύο και πλέον χρόνια μετά το ξέσπασμα στη κρίσης στην ευρωζώνη, η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει μια τονωτική ένεση στην οικονομία της Ε.Ε. με ένα περιεκτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και παράλληλα να αποσπάσει την κοινοβουλευτική συναίνεση της αντιπολίτευσης για το δημοσιονομικό σύμφωνο…
Τίτλος του σχεδίου: “Περισσότερη ανάπτυξη για την Ευρώπη: Απασχόληση – Επενδύσεις – Καινοτομία”.

Κυρία Λαγκάρν τελικά αποφασίστε! Ποια χώρα θέλετε να γίνουμε;

Κυρία Λαγκάρν τελικά αποφασίστε! Ποια χώρα θέλετε να γίνουμε;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 5, 2012

Πρώτα μας έλεγε να γίνουμε χώρα σαν τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία…

Μετά μας συνέκρινε με τα παιδιά της Νιγηρίας και τώρα μας λέει να μοιάσουμε στη Λετονία!

Πολύ μας μπερδεύει αυτή η Λαγκάρντ…

«Η διάσωση της Ελλάδας ήταν πλήρης αποτυχία»

«Η διάσωση της Ελλάδας ήταν πλήρης αποτυχία»

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
«Η διάσωση της Ελλάδας ήταν πλήρης αποτυχία»«Εξέχον παράδειγμα χώρας που δέχθηκε βοήθεια» χαρακτήρισε την Ιρλανδία ο Ε. Νοβότνι
«Τόσο οι Έλληνες όσο και η κυβέρνησή τους πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της προθυμίας στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι σύμφωνα με το Dow Jones Newswires…
Ο κ. Νοβότνι σημείωσε πως σε σύγκριση με την Ιρλανδία, που είναι ένα εξέχον παράδειγμα χώρας, που δέχθηκε βοήθεια, το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από τον EFSF ήταν πλήρης αποτυχία.
Επεσήμανε δε πως «οι χώρες πρέπει να θυμούνται ότι το EFSF είναι ένα προσωρινό μέτρο για να δώσει χρόνο στις χώρες να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Του μαυραγορίτη η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Του μαυραγορίτη η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Αναρτήθηκε από τον/την Νικόλας στο Ιουνίου 5, 2012
Μάθαν πως ξεπουλιόμαστε, πλακώσαν και οι μαρίδες…
Μυρίστηκαν αίμα οι διάφορες ύαινες και σκάσανε μύτη. Κοτζάμ χώρα ξεπουλιέται, σου λέει, κάτι θα περισέψει και για μας από το φαγοπότι των μεγαλοκαρχαριών… Δίπλα στον Νέστορα του Νεοφιλελευθερισμού, Στέφανο Μάνο, συνωστίζονται διάφοροι απίθανοι επιχειρηματίες και ψιλικατζήδες. «Δεν μπορεί, κάποιο κοκκαλάκι θα μας αφήσει η Μέρκελ!»
Έτσι είναι ο σωστός καπιταληστής. Παντός καιρού. Και με ευρώ και με δραχμές, και με χιόνια και με κρύα, μπορεί και επιβιώνει (και τη τσέπη του φουσκώνει!)

Deutsche Welle: Στη Βουλγαρία “μεταναστεύουν” οι ελληνικές επιχειρήσεις

Deutsche Welle: Στη Βουλγαρία “μεταναστεύουν” οι ελληνικές επιχειρήσεις

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle και τις δηλώσεις Έλληνα επιχειρηματία του κ. Διονύση Παπαδάτου, που διατηρεί εστιατόριο στην πόλη Πέτριτς, όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ένα πιο σταθερό περιβάλλον εκτός των τειχών, ενώ παρατηρούνται 3 δις επενδύσεις τα τελευταία τρία χρόνια…

ΜΟΧΛΟΣ”

ΜΟΧΛΟΣ”
Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Ιουνίου 5, 2012
Φωτογραφική επιμέλεια  RA’KI’
Μόχλος ονομάζεται ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεραμπέλου, 27 χιλ. από τη Σητεία. Απέναντι από το νησάκι βρίσκεται το σημερινό χωρίο με το ίδιο όνομα. Πρόκειται για μια μικρή νησίδα που στην αρχαιότητα ήταν χερσόνησος και σε βενετικούς χάρτες αναφέρεται με την ονομασία Scoglio de muflo, ενώ οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Άγιο Νικόλαο από τη μικρή εκκλησία που βρίσκεται εκεί. Στη νησίδα αυτή αναπτύχθηκε εκτεταμένος και σημαντικός μινωικός οικισμός με λιμάνι. Οι πρώτοι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στο νησί του Μόχλου κατά την Πρωτομινωική Ι περίοδο. Κατά την Πρωτομινωϊκή III περίοδο τοποθετείται η ακμή του οικισμού που έγινε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ / 奥林匹亚艺术


Ερμής του Πραξιτ�λη
Ο Ερμής του Πραξιτέλη.
Το άγαλμα χρονολογείται από το 343 π.Χ. και είναι κατασκευασμένο από μάρμαρο της Πάρου.
Είναι το μόνο αυθεντικό έργο του Πραξιτέλη που έχει διασωθεί. Βρέθηκε στην Ολυμπία, απείραχτο στο βάθρο του, αρκετά μέτρα κάτω από την γη  και έχει ύψος 2.10 μ.  Ήταν αφιερωμένο από τους Ηλείους και Αρκάδες στο ιερό Άλτις, για να εορτάσουν την συνθήκη ειρήνης. Αργότερα είχε τοποθετηθεί στον ναό της Ήρας, όπου και ευρέθηκε το 1877.
Το έργο, “το διαμάντι της Ολυμπίας“, παριστάνει τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των Θεών, με τον μικρό Διόνυσο να προσπαθεί να πάρει κάτι από το χέρι του.

Η Τουρκία αποφασισμένη να αποκτήσει σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Η Τουρκία αποφασισμένη να αποκτήσει σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη ν’ αποκτήσει σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης Τανέρ Γιλντίζ.
Μιλώντας σε πάνελ με θέμα τους νέους ενεργειακούς διαδρόμους, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας υπογράμμισε ότι «αν και τα πυρηνικά εργοστάσια ενέχουν κινδύνους, προσφέρουν εξίσου πολλές ευκαιρίες».

Τα οκτώ μυστήρια του σύμπαντος που δεν μπορεί να λύσει η Επιστήμη

Τα οκτώ μυστήρια του σύμπαντος που δεν μπορεί να λύσει η Επιστήμη

Δείτε ποια είναι τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το σύμπαν που ταλανίζουν τους επιστήμονες
Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα του σύμπαντος. Σύμφωνα με το περιοδικό Science αυτά ποικίλουν από το μυστήριο της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί το 73% των πάντων αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι τον Ήλιο και γιατί είναι τόσο καυτός.
Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και οι επιστήμονες παραδέχονται πως κάποια από αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται ίσως να απαντηθούν ποτέ και να παραμείνουν μυστήρια.
Εάν λυθεί κάποιο από τα οκτώ μεγάλα μυστήρια θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις αστρονομικές παρατηρήσεις, εξηγεί ο Robert Coontz.

Αφήνουν το σχολείο για να βρουν δουλειά…

Αφήνουν το σχολείο για να βρουν δουλειά…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
mathitesΗ οικονομική κατάσταση της χώρας, αρχίζει να παραπέμπει σε εικόνες λίγο μετά τον εμφύλιο, με τη φτώχεια και την ανέχεια να έχουν τον πρώτο λόγο στη ζωή των ανθρώπων, πόσο μάλλον, όταν όλο αυτό έχει να κάνει με την καθημερινότητα.
Εικόνες με παιδιά να παρατούν το σχολείο, για να βγουν έξω να δουλέψουν κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους στην Ελληνική κοινωνία. Παιδιά που δεν μπορούν να καλυφθούν μέσα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, που πολλές φορές είναι μηδενικός, αφού και οι δύο γονείς είναι άνεργοι

Aύριο δικάζεται ο μαχαιροβγάλτης Κασιδιάρης.

Aύριο δικάζεται ο μαχαιροβγάλτης Κασιδιάρης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αύριο ο υποψήφιος βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, στη δίκη για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Την ώρα της δίκης του Χ. Κασιδιάρη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί της Τετάρτης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών της οδού Λουκάρεως, η αντιφασιστική πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά» καλεί σε κινητοποίηση.
Στην ανακοίνωσή της, η αντιφασιστική πρωτοβουλία αναφέρει:
«Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης. Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευση.
Η εκλογή Χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό. Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται τη ρατσιστική υστερία μεγάλου τμήματος του πολιτικού και μιντιακού συστήματος για να παραστήσουν τους “αντισυστημικούς πατριώτες” σε διευρυμένα ακροατήρια. Όμως εκτός από τον σκληρό τους πυρήνα που διαπράττει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη, η πλειοψηφία ακόμα και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αγνοεί το ποιόν της συμμορίας. Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά».
(ΠΗΓΉ: ΙΝDYMEDIA)

Σόιμπλε: Λάθη δεκαετιών οδήγησαν στην ελληνική κρίση

Σόιμπλε: Λάθη δεκαετιών οδήγησαν στην ελληνική κρίση

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Σε λάθη δεκαετιών της ελληνικής ελίτ αποδίδει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την κρίση στη χώρα μας, ενώ τονίζει ότι η ίδια η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει σε ό,τι αφορά την παραμονή η την έξοδό της από την Ευρωζώνη…
Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση υπήρξαν φειδωλές στις μεταρρυθμίσεις» ενώ σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, παρατηρεί πως «έχουμε να κάνουμε με αποτυχία της ελίτ, επί δεκαετίες». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι ο ελληνικός λαός «αναμφισβήτητα, υποφέρει»,

Ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία;

Ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 5, 2012
20120605-211913.jpgΓράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος
Η σημερινή οικονομική κατάρρευση ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή του καθεστώτος της μεταπολίτευσης προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.
Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε πρώτα τις κυβερνητικές σπατάλες και μετά τις παντός είδους αντιπαραγωγικές μονοπωλιακές δημόσιες επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας που στηρίζουν τον σημερινό πολιτικό μηχανισμό εξουσίας και στηρίζονται από αυτόν, σε μια σχέση αδιέξοδης συνενοχής που εμποδίζει κάθε ορθολογική αντιμετώπιση της  οικονομίας, αφού ο κάθε εταίρος είναι ταυτόχρονα όμηρος και δυνάστης του άλλου.

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι Σκοπιανοί

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι Σκοπιανοί

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 5, 2012
Πολίτες της ΠΓΔΜ που εργάζονται εποχικά στην Ελλάδα επιστρέφουν στη χώρα τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik)…
Oπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, από τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχουν πληγεί κυρίως οι κάτοικοι του Μοναστηρίου (Μπίτολα) και των περιοχών κοντά στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, οι οποίοι εργάζονταν στην Ελλάδα βοηθώντας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες, αλλά και φροντίζοντας ηλικιωμένους σε Φλώρινα, Έδεσσα και τα γειτονικά χωριά.
Στο δημοσίευμα εκτιμάται ότι, πιθανόν, φέτος θα είναι μικρότερος και ο αριθμός των νέων από την ΠΓΔΜ που θα εργαστούν ως σερβιτόροι στα ελληνικά νησιά, αλλά και ως γεωργοί στις φυτείες ροδάκινων.