Ετικέτες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τα οκτώ μυστήρια του σύμπαντος που δεν μπορεί να λύσει η Επιστήμη

Τα οκτώ μυστήρια του σύμπαντος που δεν μπορεί να λύσει η Επιστήμη

Δείτε ποια είναι τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το σύμπαν που ταλανίζουν τους επιστήμονες
Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τα οκτώ μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα του σύμπαντος. Σύμφωνα με το περιοδικό Science αυτά ποικίλουν από το μυστήριο της σκοτεινής ύλης, η οποία αποτελεί το 73% των πάντων αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι τον Ήλιο και γιατί είναι τόσο καυτός.
Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και οι επιστήμονες παραδέχονται πως κάποια από αυτά τα ερωτήματα δεν πρόκειται ίσως να απαντηθούν ποτέ και να παραμείνουν μυστήρια.
Εάν λυθεί κάποιο από τα οκτώ μεγάλα μυστήρια θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα από τις αστρονομικές παρατηρήσεις, εξηγεί ο Robert Coontz.

Το μεγαλύτερο μυστήριο που απασχολεί τους επιστήμονες είναι αυτό της σκοτεινής ύλης. “Μέρος του μυστηρίου είναι ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο, καμία ένδειξη για το κατά πόσο θα μπορέσουμε κάποτε να βρούμε μια απάντηση για αυτό”, τονίζει ο αστροφυσικός του Ινστιτούτου Max Planck στο Garching της Γερμανίας, Simon White.
Αναλυτικά τα οκτώ μυστήρια που ταλανίζουν τους επιστήμονες
*Η σκοτεινή ενέργεια, η οποία ναι μεν υπάρχει αλλά δεν μπορεί ακόμα να μετρηθεί, να την ανιχνεύσουν.
*Η σκοτεινή ύλη, η οποία συνδέεται στενά με την σκοτεινή ενέργεια. Με αυτόν τον όρο χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την “κόλλα” που κρατά τα πάντα στο σύμπαν ενωμένα. Ωστόσο, ο Adrian Cho, ο οποίος έγραψε το δοκίμιο για το περιοδικό, πιστεύει πως σε αντίθεση με τη σκοτεινή ενέργεια, οι επιστήμονες έχουν πιθανότητες να ανιχνεύσουν ένα σωματίδιό της.
*Που είναι τα αγνοούμενα βαρυόνια; Σύμφωνα με την κοσμολογία, το σύμπαν αποτελείται από 5% συνηθισμένη ύλη (βαρυόνια), 23% σκοτεινή ύλη και 72% σκοτεινή ενέργεια.
Τα βαρυόνια είναι υποατομικά σωματίδια τα οποία δημιουργούνται με συνδυασμούς τριών κουάρκ. Μαζί με τα μεσόνια απαρτίζουν την οικογένεια των αδρονίων, δηλαδή σωματίδια που κατασκευάζονται από κουάρκ. Τα βαρυόνια είναι φερμιόνια, σε αντίθεση με τα μεσόνια που είναι μποζόνια. Υπακούουν δηλαδή στη στατιστική Φέρμι-Ντιράκ, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και σε ισχυρές αλληλεπιδράσεις.
Τα βαρυόνια διαθέτουν έναν κβαντικό αριθμό, τον βαρυονικό, ο οποίος διατηρείται σε κάθε είδους αλληλεπιδράσεις. Η ονομασία τους προέρχεται από την ελληνική λέξη βαρύς, καθώς την εποχή που δόθηκε, πιστευόταν ότι τα σωματίδια αυτά είχαν πολύ μεγάλη μάζα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα πιο συνηθισμένα βαρυόνια είναι τα γνωστά πρωτόνια και νετρόνια, τα οποία αποτελούν τους δομικούς λίθους του ατομικού πυρήνα. Άλλα σωματίδια που ανήκουν στην οικογένεια των βαρυονίων είναι τα σωμάτια Δ, Σ, Λ, Ξ και Ω.
*Γιατί εκρήγνυνται τα αστέρια; Πολλές από τις διαδικασίες σχηματισμού των άστρων και ο σχηματισμός του ηλιακού συστήματος είναι γνωστά από τους επιστήμονες αλλά όπως παραδέχονται ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά τι συμβαίνει σε ένα αστέρι, όταν εκρήγνυται, διαμορφώνοντας αυτό που είναι γνωστό ως σουπερνόβα.
*Τι ιόνισε εκ νέου το σύμπαν; Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια μετά το Big Bang, τα ηλεκτρόνια απογυμνώθηκαν από τα άτομα, κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα γιατί έγινε.
*Ποια είναι η πηγή των πιο ενεργητικών κοσμικών ακτίνων; Βομβαρδιζόμαστε από αυτές κάθε μέρα, αλλά ακόμα οι ερευνητές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το από που έρχονται.
*Γιατί το ηλιακό μας σύστημα είναι τόσο “περίεργο”; Υπάρχει λογική στο ηλιακό μας σύστημα ή κυριαρχεί το χάος και η τύχη; Κανείς δε ξέρει πραγματικά.
*Γιατί το στέμμα του Ήλιου είναι τόσο καυτή; Όσοι μελετούν τον Ήλιο ακόμα δεν ξέρουν. Το στέμμα είναι το απώτατο στρώμα από τον πυρήνα του Ήλιου, αλλά είναι απίστευτα ζεστό και οι λόγοι για αυτή τη παράξενη “διαστρωμάτωση” αποτελεί μυστήριο.
πηγή
 
Η λεγόμενη σκοτεινή ενέργεια, επιρρεάζει την μη βαρυτική ύλη και είναι αυτή που αναγκάζει το κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο να απωθεί τα κύματα του με ταχύτητα του φωτός. Με άλλα λόγια ενεργεί ως αντιβαρύτητα στα μη υλικά υποστοιχεία του σύμπαντος. Είναι αυτή που ενεργεί πάνω στα φωτόνια και όταν αυτά συνυπάρχουν μέσα σε ηλεκτρόνια και πρωτόνια, τα αναγκάζει να απωθούν το αντίθετο των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, σε αντίθεση με τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που έλκουν τα αντίθετα φορτία. Ένα έντονο φαινόμενο της αντιβαρύτητας (σκοτεινής ενέργειας) είναι το laser, όπου ένα πρόσθετο φωτόνιο προσκολλάται σε ένα ηλεκτρόνιο, απωθείται από τον πυρήνα του ατόμου, και όταν το φωτόνιο απελευθερώνεται, το ηλεκτρόνιο επανέρχεται πιο κοντά στον πυρήνα του ατόμου.
Η σκοτεινή ύλη καταρτίζεται από τις μη υλικά βαρυτικές ίνες του σύμπαντος.
Τα υποατομικά σωματίδια (ίνες του κόσμου) δεν είναι πάντα σε ξεκάθαρες μόνιμες καταστάσεις, έτσι και πολλά υποατομικά σωματίδια ανιχνεύθηκαν στους αντιδραστήρες με νέες πειραματικές μεθόδους , και υπάρχουν αυτόνομα για πολύ ελάχιστο χρόνο. Είναι πιθανό και τα ακόμα μη παρατηρημένα υποατομικά σωματίδια, να χρειαστεί να βρούμε άλλους τρόπους να τα αποσπάσουν από τις καταστάσεις απροσδιορισίας (singularity points).
Με ανάλογο τρόπο όχι μόνο τα αστέρια εκρήγνηνται αλλά και οι μαύρες τρύπες (τα υπερβαρέα αστέρια) υπησέρχονται σε καταστάσεις αστάθειας (singularity points of state in the field combinations). Τα καινοφανή αστέρια (supernova) έχουν υψηλή ταχύτητα δόμησης που ακολουθείται από υψηλής ταχύτητας αποδόμηση. Με παρόμοιο τρόπο και οι υπερκαινοφανείς μαύρες τρύπες μπορούν να μετατραπούν σε λευκές πηγές (big bang).
Η αντιβαρύτητα που η επίδραση της βασίζεται στην παρουσία φωτονίων προσκολλημένα επί των βαριονίων (ηλεκτρονίων και πρωτονίων) θα είχε την τιμητική της κατά την σκοτεινή εκείνη περίοδο του σύμπαντος. Λέω για σκοτεινή περίοδο, με την λογική ότι η ολική απιόνιση των ατόμων θα χρειαζόταν την προσκόλληση μεγάλων ποσοτήτων φωτονίων στα βαριόνια.Έτσι τα ηλεκτρομαγνητικά φωτόνια θα ήταν δεσμευμένα σε μεγάλες ποσότητες στα βαριόνια και έτσι η ποσότητα φωτός θα ήταν μειωμένη. Η συνεχόμενη διαστολή του χώρου και χρόνου ήταν η μεταβολή που θα προξένησε την απομάκρυνση των φωτονίων από τα βαριόνια και έτσι τα βαριόνια μέσα στο λιγότερα επιρρεαζόμενο πεδίο βαρύτητας από την αντιβαρύτητα (σκοτεινή ενέργεια) επανέρχονται σε σμίξη και τα φωτόνια επανέρχονται ελεύθερα φωτίζοντας ξανά τον Κόσμο.
Πλήθος ενέργειας και ινών ύλης είναι ακόμα αδέσμευτη και υψηλής ενεργειακής στάθμης, αφού η επιρροή των βαρυτικών πεδίων είναι ελάχιστη έως και ανύπαρκτη και μη ανιχνεύσιμη
από τις ίνες των ακτινοβολιών αυτών. Εμείς έχουμε βασίσει τις παρατηρήσεις μας επί το πλείστον στην ύλη και αντιύλη , λόγω ότι εμείς κατανούμε τα πεδία που επιρρεάζουν εμάς (ύλη) και μετά το ανάποδο από το δικό μας (αντιύλη) , αλλά ο Κόσμος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την μικρή διαφοροποίηση των Υπαρκτών ινών του Κόσμου.
Αν δούμε ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι τα παιδιά ενός καινοφανούς αστέρος (supernova) τότε θα πρέπει να εστιάσουμε τις παρατηρήσεις μας σε πεδία του Κόσμου όπου ήδη υπήρξαν εκρήξεις υπερκαινοφανών αστέρων (supernova) του ιδίου τύπου με το δικό μας πρόγονο. Πιθανώς να εκπλαγούμε από την ομοιότητα του δικού μας με άλλες δημιουργικές περιοχές του Κόσμου.
Ακόμα και στις φλόγες του αερίου ενός αναπτήρα οι φλόγες δε είναι οι πιο θερμές στο σημείο που αναμυγνύονται τα καύσιμα αντιδράσιμα υλικά, αλλά κάπου πιο πάνω από την φλόγα η θερμοκρασία καύσης είναι η μέγιστη σε όλη την αντίδραση. Οι σωστές καταστάσεις και πεδιακές αναλογίες είναι ρυθμιστικοί παράγοντες των φαινομένων.
Ας επλίσουμε ότι η φιλοσοφία (φιλία προς τη σαφήνια) θα μας κάνει να νοήσουμε και να μετρήσουμε και αυτά που δεν νιώθουμε.
Έχω ήδη καταθέσει τρόπους πειραματικής μέτρησης αλλά και μετατροπής της σκοτεινής ενέργειας σε διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, αλλά για την επίτευξη των πειραμάτων χρειάζονται κάποια βασικά προκαταρκτικά τεχνικά επιτεύγματα που το CERN ήδη πειραματίζεται. (energy quantity holder of half photon).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου