Ετικέτες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: Στρατηγικής σημασίας γέφυρα στην περιοχή του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψε ο στρατός



REUTERS/KHALIL ASHAWI

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τη γέφυρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζορ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το Ι.Κ. (φωτογραφία αρχείου).

Οι συριακές ειδικές δυνάμεις κατέστρεψαν τη Δευτέρα γέφυρα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Ευφράτη, την οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) για να μεταφέρει εφόδια στην ανατολική Συρία, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου και μια ΜΚΟ που καταγράφει τις εξελίξεις του συριακού πολέμου, γεγονός που αποτελεί πλήγμα στην οργάνωση των τζιχαντιστών και μάλιστα στα εδάφη που ελέγχει.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τη γέφυρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζορ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το Ι.Κ., αφού βρίσκεται στην μοναδική οδό ανεφοδιασμού του αστικού αυτού κέντρου, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η Ρωσία θα συμβάλει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ


«Για πλήγματα στη Συρία απαιτείται συνεννόηση με την κυβέρνηση της Δαμασκού»
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
Αυτή η «συμβολή» θα αποσκοπεί να υποστηριχθεί η ιρακινή κυβέρνηση, «ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι σε θέση να πολεμήσει τους τρομοκράτες, να εγγυηθεί την ασφάλεια του κράτους», διευκρίνισε ο κ. Λαβρόφ (φωτ. αρχείου).
Η Ρωσία θα έχει «μια συνεισφορά» στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού που θα αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
«Έχουμε μια συμβολή να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια, αλλά θα το κάνουμε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σκοπού: να γίνει μια ανάλυση εις βάθος της κατάστασης», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι για την εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης των τζιχαντιστών.

Υποκρισία-κοσμήτορας σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο ο Μανιτάκης!





image

Καθήκοντα κοσμήτορα στη σχολή Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και


πρώην κοσμήτορας της Νομικής σχολής του Αντώνης Μανιτάκης.
Mάλιστα, ο Αντώνης Μανιτάκης, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία συμμετέχει και στη διαφημιστική καμπάνια του πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

«Τρύπα» εκατομμυρίων στο ταμείο της Εκκλησίας -Η περιουσία της σε όλη την Ελλάδα

15/9/14 0 σχόλια 0 απαντήσεις | 63 εμφανίσεις
«Τρύπα» εκατομμυρίων στο ταμείο της Εκκλησίας -Η περιουσία της σε όλη την Ελλάδα

Μείωση που φτάνει ακόμη και το 70% εμφανίζουν τα έσοδα της Εκκλησίας τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει καταγραφεί «τρύπα» εκατομμυρίων στο ταμείο της. Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους πιστούς να αφήνουν ελάχιστα χρήματα στο παγκάρι, ενώ η μείωση των μυστηρίων και των δωρεών διογκώνουν το πρόβλημα.

Σκωτία: Τι επιφυλάσσει η επικράτηση του ΝΑΙ στην οικονομία


 
Εντός ή εκτός στερλίνας η Σκωτία;
Οι αγορές αντιδρούν με νευρικότητα στο ενδεχόμενο μιας ανεξάρτητης Σκωτίας λίγες μόλις μέρες πριν το δημοψήφισμα. Ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα είναι αν η Σκωτία διατηρήσει τελικά την στερλίνα.
Η αδυναμία της στερλίνας στις αγορές δεν θεωρείται ενδεικτική για το γεγονός ότι η Σκωτία αδυνατεί να επιβιώσει οικονομικά χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο χρηματιστής Άπλες Πατέλ εκτιμά ότι η πτώση της ισοτιμίας δεν σχετίζεται με το δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα κριθεί αν η Σκωτία θα ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο: «Ο λόγος για τον οποίο πωλούμε στερλίνες δεν είναι επειδή πιστεύουμε ότι μια ανεξαρτησία θα οδηγούσε την Σκωτία στην οικονομική καταστροφή, αλλά επειδή σε εποχές ανησυχίας οι επενδυτές κάνουν αυτό που κάνουν οι άλλοι επενδυτές. Και οι άλλοι στην παρούσα φάση πωλούν στερλίνα. Δεν θα πρέπει όμως να το ερμηνεύσουμε ως αδυναμία της Σκωτίας να επιβιώσει».

Ο ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ-ΗΠΑ ΚΑΙ ISIS.


Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*

​Η ραγδαία προέλαση του Ισλαμικού Χαλιφάτου-Κράτους (ISIS) ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι, η κατάληψη μιας μεγάλης περιοχής στο Ιράκ και στην Συρία και οι φοβερές φρικαλεότητες που εν γνώσει του μας «προσφέρει» σε συνεχείς δόσεις, ώστε να μεταδώσει μέσω των διεθνών ΜΜΕ, τον φόβο και την φρίκη που έχει εγκαθιδρύσει στις υπό κατάληψη περιοχές, αφύπνισε τελικά τον δυτικό κόσμο. Όλοι τώρα «ανακάλυψαν» το Σουνιτικό τέρας που εμφανίστηκε λέει ξαφνικά από το πουθενά, «μπήκε στα σπίτια μας» και έσπειρε τον φόβο και τον τρόμο. Βέβαια τα έργα αυτών των ακραίων θρησκευτικο-ιδεαλιστών της βίας και της φρίκης ήταν τα ίδια και απαράλλαχτα που βλέπαμε τα δύο τελευταία χρόνια στην Συρία, αλλά τότε ποιος νοιαζόταν, όταν αποκεφαλίζονταν κατά δεκάδες Σύριοι στρατιώτες ή Χριστιανοί ή και άλλης θρησκείας πολίτες; Όταν καταστρέφονταν εκκλησίες, δολοφονούνταν Επίσκοποι, αποκεφαλιζόταν σε δημόσια θέα κληρικοί, ισοπεδωνόταν πόλεις και χωριά και τουλάχιστον 4 εκατομμύρια Σύριοι εγκατέλειπαν αλλόφρονες τα σπίτια των για να γλυτώσουν την ζωή των. Βλέπετε η ευαισθησία της Δύσης εκτοξεύεται (με εντολή βεβαίως) στα ύψη, όταν αποκεφαλίζονται Αμερικανοί πολίτες και δη δημοσιογράφοι. Τότε κινητοποιείται ολόκληρος ο λεγόμενος «πολιτισμένος κόσμος» και οι ΗΠΑ και Βρετανία κηρύσσει εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού κράτους (και η Ελλάδα μέσα), δημιουργούν συνασπισμό κρατών και πανστρατιά κατά των Τζιχαντιστών, ενώ οι ΗΠΑ ήδη έχουν αρχίσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς, για να αναχαιτίσουν την προέλαση και επιθετική των μαχητών του ISIS, η αλλοιώς του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε {Συρία}), η συνοπτικά το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
​Το πιο ανησυχητικό όμως ακόμη και από την εντυπωσιακή προέλαση του Ισλαμικού κράτους, του αυτοανακηρυχθέντος Ισλαμικού Χαλιφάτου, είναι η μεγάλη αποδοχή του από φανατικούς Ισλαμιστές από όλο τον κόσμο και η προσπάθειά των να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού του Χαλιφάτου. Πρόσφατα η εφημερίδα Israel Hayom δημοσίευσε άρθρο σχετικά με την στρατολόγηση αλλοδαπών από την οργάνωση ISIS, από διάφορες χώρες του κόσμου, που εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα τρομάζει. Μέχρι στιγμής, 12.000 μαχητές από 74 κράτη ταξίδευσαν στην Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό εξτρεμιστικών ομάδων, δήλωσε ο Peter Neumann καθηγητής στο διεθνές κέντρο για την μελέτη του εξτρεμισμού και της πολιτικής βίας στο Kings College του Λονδίνου. Αυτοί προστίθενται στους ήδη 50-70.000 ήδη μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

”ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ” Ο ΛΑΒΡΟΦ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α:««ΟΙ Η.Π.Α ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ»».



Ο Λαβρόφ τα είπε ”έξω από τα δόντια” όσο αφορά την στάση των Η.Π.Α σχετικά με το Ουκρανικό.

lavrov vs usa

««Με την συμπεριφορά της η Ουάσιγκτον δείχνει ότι δεν επιδιώκει να διευκολύνει την ένταση στην Ουκρανία, αλλά να επεκτείνει τις συγκρούσεις  στην χώρα»», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
««Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κρίση στο μέγιστο δυνατό βαθμό, προκειμένου να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως ένα μέσο για να απομονώσει και να αποδυναμώσει τη Ρωσία»»,δήλωσε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ”TVCentre”.

Αποτροπιασμός για τον νέο αποκεφαλισμό

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ
Τέλος δεν έχουν οι φρικαλεότητες που διαπράττουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μετά τον αποκεφαλισμό και τρίτου ομήρου, του Βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση, Ντέιβιντ Χέινς, την ίδια ώρα που η Ουάσιγκτον επιδιώκει τη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.
Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο ο άτυχος Ντ. Χέινς είναι γονατισμένος, φοράει μία πορτοκαλί φόρμα όπως οι Φόλεϊ και Σότλοφ, ενώ ο δήμιός του -ο «Βρετανός Τζον», όπως εκτιμάται- είναι ντυμένος στα μαύρα
Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο ο άτυχος Ντ. Χέινς είναι γονατισμένος, φοράει μία πορτοκαλί φόρμα όπως οι Φόλεϊ και Σότλοφ, ενώ ο δήμιός του -ο «Βρετανός Τζον», όπως εκτιμάται- είναι ντυμένος στα μαύρα με καλυμμένο το πρόσωπό του, κρατάει ένα μαχαίρι παρόμοιο με αυτό στα άλλα δύο βίντεο και έχει την ίδια βρετανική προφορά
Στο βίντεο -η αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών- διάρκειας δύο λεπτών και 27 δευτερολέπτων, με τίτλο «Ενα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής», η τζιχαντιστική οργάνωση επικρίνει τη Βρετανία για την προσχώρησή της στον συνασπισμό των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙS στο Ιράκ.

Jihad in the Balkans: The Next Generation


A specter is haunting Europe—fear of the impact hundreds of European volunteers to the Syrian jihad might have on their home countries once they return. Perhaps nowhere is the potential danger of this Syrian blowback greater than in the Balkans. According to one estimate, Bosnia has provided more volunteers per capita for the Syrian jihad than any other country in Europe, and various reports suggest there are probably more than five hundred jihadis from southeastern Europe now in Syria.
While the Muslims of southeastern Europe remain the world’s most moderate Islamic populations, an estimated five to ten percent has become indoctrinated in the more extreme forms of Islam typical of places such as Saudi Arabia and Egypt. This is not an accident—the rise and growth of militant Islamism in southeastern Europe is the result of long-term efforts by extremists to radicalize local populations. Over the past several decades, the militant Islamist movement in southeastern Europe has created a sophisticated infrastructure consisting of local safe havens in isolated villages and in mosques controlled by radical clergy, along with a wide array of electronic and print media propagating news from various jihad fronts, relaying orders from al-Qaeda leaders, and attempting to convert impressionable young people to join their cause. All of this is funded by generous Middle Eastern donors and supported by small groups of local extremists who have infiltrated influential political, religious, and social institutions.