Ετικέτες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο ζωγράφος Σπύρος Βασιλείου, (1903-1985)


Χρυσή Αθήνα, 1976
Ο Σπύρος Βασιλείου γεννήθηκε στο Γαλαξείδι το 1903. Η ταυτότητά του ωστόσο αναφέρει 1902 στη χρονολογία γέννησης, αφού ποτέ δεν δηλώθηκε από τους γονείς στο ληξιαρχείο η έλευση ενός νέου παιδιού που πήρε την θέση του αδελφού που χάθηκε λίγους μήνες πριν και που επίσης λεγόταν Σπύρος Βασιλείου. “έτσι έζησα (...) ογδόντα χρόνια, χωρίς να ξεκαθαρίσω αν είμαι εγώ ή ο αδελφός μου”.

Βίος Αγίου Γερασίμου - Ο νέος ασκητής της Κεφαλονιάς (1509-1579)


"Τεκνία ειρηνεύετε εν εαυτοίς και μη τα υψηλά φρονείτε"

Η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία μας: στις 16 Αυγούστου η οσιακή του Κοίμηση και στις 20 Οκτωβρίου η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου.

Καταγωγή και μόρφωση του

Ο χρόνος γεννήσεως του ανάγεται στο έτος 1509. Τόπος, τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Γονείς του η Καλή και ο Δημήτριος, απόγονος του οίκου των Νοταράδων. Οι γονείς του ήταν πλούσοι και ευσεβής. Ο Άγιος, έχοντας και «δεξιάν φύσιν», απέκτησε ζηλευτή μόρφωση. Και ενώ είχε τις προϋποθέσεις για πλούτο, δύναμη και μόρφωση, αυτός διέγραψε την κοσμίκη δόξα. Αρνήθηκε την παρότρυνση των γονιών του να νυμφευθεί και προτίμησε να ακολουθήσει τον μοναχικό βίο.

ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΩΡΑ…


Στις 9 Οκτωβρίου 2012 η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αντώνης Μέρκελ Σαμαράς είχαν επιτέλους το χρόνο να πιούνε έναν καφέ και ένα σνακ εργασίας επί ελληνικού εδάφους. Εκτός από το όνομα έχουν πολλά κοινά…συμφέροντα οι δυο τους.
Μία μέρα πριν, το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου, στο επίσημο κανάλι προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας του ελληνικού λαού ετοίμαζαν επικοινωνιακά το έδαφος για την έλευση της Αυτοκράτειρας στο προτεκτοράτο της. 

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί την Άγκυρα

Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά > Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί την Άγκυρα



21.10.2013
 
Ενώ η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε μια αρχή συμφωνίας για τη Μέση Ανατολή γενικότερα, και τη Συρία ειδικότερα, ο πόλεμος συνεχίζεται στη Συρία. Αυτό το παράδοξο εξηγείται καταρχήν από την απειθαρχία και το μίσος που επιδεικνύουν οι τουρκική και σαουδική κυβερνήσεις. Για τον Τιερί Μεϊσάν, θέτοντας στο φώς της επικαιρότητας τον ρόλο του Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan), η Wall Street Journal στέλνει μια προειδοποίηση στην Άγκυρα.

Biology’s Brave New World-The Promise and Perils of the Synbio Revolution




LAURIE GARRETT is Senior Fellow for Global Health at the Council on Foreign Relations.Garrett_BiologysBrave
Germs 2.0: the first self-replicating bacteria made in a lab, May 2010. (Corbis / Thomas J. Deerinck / Science Photo Library)

Πρωτογενές πολιτικό θράσος εν χορδαίς και οργάνοις…


Τι δεν βλέπετε; Τι δεν καταλαβαίνετε; Οι οργανοπαίκτες άρχισαν να παίρνουν θέσεις. Ακούγονται ήδη οι υπόκωφοι ήχοι από το κούρδισμα των οργάνων τους…
Το προεκλογικό πανηγύρι οσονούπω αρχίζει και το σκηνικό των εκβαχευμένων πολιτικών συνειδήσεων στήνεται με γνώμονα την παραπλάνηση των φιλέορτων πολιτών. Των πολλών “πανηγυριωτών”, τέλος πάντων, που έχουν εθιστεί στην πολιτική της φαντασμαγορίας.Του Στέλιου Συρμόγλου 

La diplomatie des bombes : Rome caput mundi de la « paix »

ΠΡΟΣ “ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ” ΣΠΥΡΑΚΗ: ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ…ΞΑΦΝΙΚΑ!!!


undefined
Πάλευε σήμερα, η εκ των αγαπημένων των ολιγαρχών Σπυράκη, επί 3 λεπτά να μας εξηγήσει ότι ξαφνικά η τρόικα είδε τρύπα, ότι ξαφνικά η τρόικα άλλαξε και παίρνει πίσω όσα υποσχέθηκε στην μαριονέτα της τον Σαμαρά.
Μαρία, όχι ότι δεν το καταλαβαίνεις.
Αυτοί οι Ευρωπαίοι είναι επαγγελματίες στην λεγόμενη καθυστέρηση.
Για παράδειγμα οι Γερμανοί.

Αχ Μαρία


undefined
Χαμός γίνεται με την μικρή Μαρία που, μάλλον, την αγόρασαν οι αθίγγανοι από την Βουλγάρα μητέρα της. Η μικρή Μαρία έχει συγκινήσει το πανελλήνιο επειδή είναι χαριτωμένη, έχει γαλανά μάτια και είναι ξανθιά, γιατί δεν νομίζω πως θα συγκινούσε και πολλούς αν ήταν πίσσα κατράμι με μια κρεατοελιά στη μύτη.
Πάντα με εντυπωσιάζει το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι συγκινούνται με τηλεοπτικούς όρους.

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...

Έτοιμος είναι να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι της τρόικας, εξαιτίας των δήθεν παράλογων νέων απαιτήσεων αυτής, ο καφετζής της Λέσχης Bilderberg και γνήσιο τέκνο τους Γιάννης, ο υπηρέτης τους, Στουρνάρας.
Δε φαίνεται να τον νοιάζει και πολύ για τα δημοσιονομικά μας.
Δείχνει τεράστια ανοχή στις αποσπάσεις των υπαλλήλων του σε Βουλευτικά Γραφεία και μάλιστα μοιράζει συνεχώς υπερωρίες στα κομματόσκυλα, υπερωρίες που ούτε ξέρουμε αν γίνονται, ούτε μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε, ούτε αν έχουν αυτές οι υπερωρίες κανένα πραγματικό αντίκρυσμα στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.
Σαν τη σημερινή απόφαση έχω δει εκατοντάδες στη διαύγεια, σε όλα τα Υπουργεία.
Όμως, την αναρτώ μόνο και μόνο για δυο απλούς λόγους.
Εντάξει, δίνετε υπερωρίες που στην ουσία δε μπορείτε να επιβεβαιώσετε. Μπορείτε όμως στις αποφάσεις σας να αναφέρετε:

Κωνσταντίνος Τσάτσος



20130124-090618.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Φιλόσοφος, πολιτικός και διανοούμενος ο Κωνσταντίνος Τσάτσος σημάδε-ψε ανεξίτηλα τα ελληνικά γράμματα και την πολιτική ζωή της χώρας. Ευτύχησε να διανύσει στον βίο του ολάκερο τον 20-ο αιώνα, τον μεγαλου-ργό στο πεδίο της επιστήμης και της τεχνικής, τον σπαραγμένο από δυο ολέθριους παγκοσμίους πολέμους και συνταραγμένο από την δίνη τερά-στιων κοινωνικών αναταράξεων και πνευματικών ρευμάτων και αφουγ-κραζόμενος τον ιστορικό του
κραδασμό, με το δυσθεώρητο φιλοσοφικό και πολιτισμικό του ανάστημα, να αποτυπώσει μια κατακλυσμιαία πνευματική παρουσία. Με την ηθική του εμπνοή, τον φιλοσοφικό του ετασμό, και το ογκωδέστατο και οιστρηλατημένο συγγραφικό του έργο, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος ανακαίνησε το δύσβατο πεδίο της φιλοσοφίας και συνέβαλε ζωτικά στην αναβάθμιση της παιδείας των ελληνοπαίδων. Πάνω από όλα όμως ο ευγενής αυτός διανοού-μενος που και με την ευδόνητη ευαισθησία του και τον ασίγαστο λυρικό του κραδασμό, αποτύπωσε αδρά το στίγμα του και στο φάσμα της ελληνικής ποίησης με επίζηλες διακρί-σεις, υπήρξε ένας υψηλόφρων άνθρωπος. Καίτοι αρχήθεν στη ζωή του έδρεψε πλήθος από ηθικές και πνευματικές αριστείες, δεν παρασύρθηκε ποτέ σε μεγαλαυχία. Και όταν ακόμα ανέβαινε στο ύπατο αξίωμα για έναν έλληνα πολίτη, της προεδρίας της Δημοκρατίας, διατήρησε πάντοτε την σεμνότητα και την απλότητα, που πάντα τον διέκρινε σαν γνήσιο ταγό του έθνους.

Μονεταρισμός και αριστερός νεοφιλελευθερισμός



PinochetFriedman
Σημ.Αμετανόητου: To άρθρο είναι “λαυράκι”…Mεγάλο αλλά αυτός που έχει υπομονή θα κερδίσει…Επειδή αν ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, δηλαδή αν σβήσουμε από τη μνήμη μας τι μας έλεγαν αυτοί που μας έφεραν εδώ…αυτό θα επαναληφθεί στα παιδιά μας με πολλαπλάσια ισχύ.Γιατί έτσι ακριβώς οδηγήθηκε ο κόσμος στην Νεοφιλελέυθερη λαίλαιπα ασχέτως αν πέρασε το Κραχ του 29…Διαβάστε και αποθηκεύστε.Αξίζει.Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ο Παναγιώταρος απειλεί με «αποκαλύψεις» για εν ενεργεία υπουργό

Σε μια ακόμη σπασμωδική προσπάθεια για να υπερασπιστεί τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο υπόδικος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος επανεμφανίστηκε τη Δευτέρα με ένα αινιγματικό tweet το οποίο προετοιμάζει για αποκαλύψεις, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, καθώς συνδέει εν ενεργεία υπουργό της Νέας Δημοκρατίας με ψευδομάρτυρα.

505 Ελληνες διαθέτουν περιουσία 60 δισ. ευρώ


Στους 8.000 φτάνουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας
undefined
Μαντικίδης Τάσος 
Οι δραματικές ανισότητες παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό στην κατανομή του πλούτου αυτού του πλανήτη, καθώς το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού (32 εκατ. πολυεκατομμυριούχοι) ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου, που σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Credit Suisse ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 241 τρισ. δολ. το 2013.

Washington Post: Πώς ζουν οι Ρομά στην Ελλάδα.


Posted: 20 Oct 2013 11:44 PM PDT
21.10.13




Για την κοινότητα των Ρομά στην Ελλάδα και στον τρόπο ζωής τους αναφέρεται η Washington Post, η οποία επισημαίνει πως «μπορεί πολλοί από αυτούς χαμογελούν και φαίνονται χαλαροί, ωστόσο επικρατεί ανησυχία και πικρία στους καταυλισμούς τους».

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται πληροφορίες του Associated Press σχολιάζει τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, τονίζοντας πως «βρίσκεται στο κέντρο μιας υπόθεσης απαγωγής ανήλικης, με ένα ζευγάρι Ρομά να κατηγορείται πως την απήγαγε.».

Roman Empire Alternative Timeline

troduction
I’m fascinated by the Roman Empire. Over the last few weeks I have been pondering how cool it would be to play an FPS game where the Roman Empire survived to the present day. Here I present some ideas to discuss.

Σνόουντεν: Δεν πήρα μαζί μου στη Ρωσία απόρρητα έγγραφα



Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε ότι δεν πήρε κανένα εμπιστευτικό έγγραφο της υπηρεσίας μαζί του στη Ρωσία όπου έχει καταφύγει από τον Ιούνιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, την Πέμπτη.





Στη συνέντευξη, ο Σνόουντεν δήλωσε ότι έδωσε όλα τα έγγραφα σε δημοσιογράφους που είχε συναντήσει όταν ήταν στο Χονγκ Κονγκ, πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία, όπου του χορηγήθηκε άσυλο για έναν χρόνο. «Το να έπαιρνα μαζί μου έγγραφα δεν θα ωφελούσε το δημόσιο συμφέρον», τόνισε στην εφημερίδα. «Σε τι θα ωφελούσε να μετέφερα ο ίδιος ένα αντίγραφο αυτού του υλικού;».
Ο πρώην τεχνικός της NSA στη Χαβάη δήλωσε επίσης ότι μπόρεσε να προστατεύσει τα έγγραφα αυτά από τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες, κυρίως χάρη στις γνώσεις που είχε αποκτήσει για τις δυνατότητες των μυστικών υπηρεσιών του Πεκίνου όταν εργαζόταν για την NSA. «Ουδεμία πιθανότητα υπάρχει οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι να κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το παραμικρό έγγραφο».

Γκάμπριελ: Η γερμανική οικονομία εξαρτάται από το μέλλον της Ευρώπης




«Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ευρώπη, διαφορετικά η ανεργία και η ύφεση θα έρθουν και στη χώρα μας», προειδοποίησε ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων στήριξης κρατών-μελών της Ευρωζώνης.



undefined

«Δεν βοηθούμε τις άλλες χώρες μόνο επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, επειδή θέλουμε να καθησυχάσουμε την συνείδησή μας και να είμαστε καλοί. Βοηθούμε και επειδή εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα. Η Γερμανία δημιουργεί θέσεις εργασίας μόνο όταν οι χώρες γύρω μας είναι σε θέση να αγοράζουν τα προϊόντα μας», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, απευθυνόμενος σήμερα σε μέλη των συνδικάτων ανθρακωρυχείων και χημικών (IGBCE) στο Ανόβερο και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί βάρος για την Γερμανία. «Αντιθέτως, το οικονομικό μας μέλλον εξαρτάται από το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών.
«Πώς θα ήταν η χώρα μας, η βιομηχανία μας, τα ποσοστά ανεργίας μας, εάν η Ευρώπη, ο βασικός προορισμός των προϊόντων μας, γονάτιζε;», διερωτήθηκε ο Γκάμπριελ, ο οποίος χαρακτήρισε την ανεργία των νέων ως «την μεγαλύτερη ντροπή της Ευρώπης».

Γκάμπριελ: Η γερμανική οικονομία εξαρτάται από το μέλλον της Ευρώπης



«Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ευρώπη, διαφορετικά η ανεργία και η ύφεση θα έρθουν και στη χώρα μας», προειδοποίησε ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων στήριξης κρατών-μελών της Ευρωζώνης.





«Δεν βοηθούμε τις άλλες χώρες μόνο επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, επειδή θέλουμε να καθησυχάσουμε την συνείδησή μας και να είμαστε καλοί. Βοηθούμε και επειδή εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα. Η Γερμανία δημιουργεί θέσεις εργασίας μόνο όταν οι χώρες γύρω μας είναι σε θέση να αγοράζουν τα προϊόντα μας», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, απευθυνόμενος σήμερα σε μέλη των συνδικάτων ανθρακωρυχείων και χημικών (IGBCE) στο Ανόβερο και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί βάρος για την Γερμανία. «Αντιθέτως, το οικονομικό μας μέλλον εξαρτάται από το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών.
«Πώς θα ήταν η χώρα μας, η βιομηχανία μας, τα ποσοστά ανεργίας μας, εάν η Ευρώπη, ο βασικός προορισμός των προϊόντων μας, γονάτιζε;», διερωτήθηκε ο Γκάμπριελ, ο οποίος χαρακτήρισε την ανεργία των νέων ως «την μεγαλύτερη ντροπή της Ευρώπης».