Ετικέτες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Washington Post: Πώς ζουν οι Ρομά στην Ελλάδα.


Posted: 20 Oct 2013 11:44 PM PDT
21.10.13




Για την κοινότητα των Ρομά στην Ελλάδα και στον τρόπο ζωής τους αναφέρεται η Washington Post, η οποία επισημαίνει πως «μπορεί πολλοί από αυτούς χαμογελούν και φαίνονται χαλαροί, ωστόσο επικρατεί ανησυχία και πικρία στους καταυλισμούς τους».

Σε δημοσίευμα της, η Washington Post η οποία επικαλείται πληροφορίες του Associated Press σχολιάζει τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, τονίζοντας πως «βρίσκεται στο κέντρο μιας υπόθεσης απαγωγής ανήλικης, με ένα ζευγάρι Ρομά να κατηγορείται πως την απήγαγε.».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται και στον τρόπο διαβίωσης τους, σημειώνοντας: «Οι Ρομά, οι οποίοι είναι φτωχοί άνθρωποι μέσα σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ζήσουν σε έναν καταυλισμό έξω από τα Φάρσαλα, πουλώντας φρούτα, χαλιά, καλάθια και παπούτσια στις τοπικές αγορές. Λένε πως ήδη θεωρούνται από μερικούς να είναι κοινωνικά απόβλητα, κλέφτες και ζητιάνοι».

Ωστόσο τώρα, τα προβλήματα των Ρομά ίσως γίνουν χειρότερα, καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «φοβούνται πως θα στιγματιστούν ως διακινητές ανηλίκων, ενώ βλέπουν αρνητικά την δημοσιότητα των τελευταίων ημερών και δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αμέλεια του κράτους το οποίο κατηγορούν πως το μόνο που τους έχει παράσχει είναι τα προκατασκευασμένα σπίτια που αντικατέστησαν τις σκηνές με τις οποίες ζούσαν».

Κλείνοντας, η Washington Post επισημαίνει πως αυτό που οι ντόπιοι Ρομά θέλουν να ξεκαθαρίσουν, είναι πως η κοινότητα δεν έχει ανάμειξη στις απαγωγέ και την διακίνηση ανηλίκων.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου